יש אנשים שמבינים בדגים יותר מכל אחד אחר, ודודי כבודי הוא אחד מהם: איש דגים וקולינריה ותיק, שבילה ימים ארוכים בתוך הקרביים של המסעדות הכי נחשבות בארץ, כשסיפק לטובות בהן דגים טריים.
דודי מלמד איך להכין את המנות הכי טובות, ממש כמו במסעדות - בלי התחכמויות, בלי שלבים מורכבים ומסובכים, דברים שכל יד של בשלן ממוצע תוכל להסתדר איתם.
ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
4 נתחים 200 גר' פילה מוסר 3 שיני שום 1 בצל אחד
לממרח פלפלים – 1 ק"ג פלפלים אדומים 1/2 כוס יין לבן 1/2 שמנת מתוקה לבישול חופן פטרוזיליה, קצוצה קורט מלח קורט פלפל טחון או גרוס 1 כפית כמון מעט שמן זית
3 צפייה בגלריה
דודי  דגים
דודי  דגים
פילה מוסר עם פלפלים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את ממרח הפלפלים - חותכים את הפלפלים לחתיכות בגודל כזה שיוכלו להיכנס בקלות למעבד מזון, מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל וכמון ומעבדים, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לסיר קטן, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל ממרחם במרקם רבתי.
  2. מכינים את הרוטב - שמים במחבת שמן זית, מוספים את הבצל הקצוץ ואת השום ומבשלים עד להזהבה. מוסיפים את ממרח הפלפלים למחבת ומבשלים עוד כשלוש דקות ואז מוספים את היין לבן, אחרי כשלוש דקות מוסיפים את השמנת מתוקה ואת הפטרוזיליה, ומבשלים עוד כחמש דקות עד לקבלת מרקם סמיך.
  3. מתבלים את הדגים במלח ופלפל שחור, ומורחים עליהם מעט שמן זית.
  4. מחממים מחבת גדולה. מוזגים מעט שמן זית ומניחים את הנתחים של הדג על הצד של העור. מטגנים במשך כחמש דקות, עד שמתקבלת חריכה יפה של העור. הופכים את הנתח ומטגנים כשלוש דקות נוספות, והדג שלנו מוכן.
  5. מצלחתים - שמים בצלחת שלוש כפות מהממרח ומעליו מניחים את הדג.
* כדי להיות בטוחים שהדג מוכן, נועצים מזלג בחלק העבה שלו, ואם המזלג ננעץ עד למטה בקלות, הדג מוכן.
ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
300 גר' לוקוס, פרוס לקרפצ'יו מעט שמן זית 1/2 ליים 1/2 פלפל צ'ילי אדום 1 כף רכז רימונים 2 בצלים ירוקים 1 כף מירין (יין אורז יפני) חופן גרגירי רימון קורט מלח קורט פלפל שחור
3 צפייה בגלריה
דודי  דגים
דודי  דגים
קרפצ'יו לוקוס
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מפזרים את פרוסות הדג על צלחת שטוחה. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
  2. מפזרים על הדגים מירין, מעט שמן זית וסוחטים מעל ליים.
  3. מטפטפים כמה טיפות של רכז רימונים, מפזרים מעט בצל ירוק ומעט גרגירי רימון,ומגישים.
ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
300 גר' דג ילו טייל, חתוך לקוביות 1/3 כוס מנגו או אננס חופן כוסברה טרייה 2 בצלים ירוקים 1/2 צ'ילי אדום 1/3 כוס מיץ רימונים 1/3 כוס בוטנים, קצוצים 1 ליים קורט מלח קורט פלפל 1 שן שום 2 כפות רוטב דגים 1 כף סילאן או דבש 2 כפות סויה
3 צפייה בגלריה
דודי  דגים
דודי  דגים
סביצ'ה אינטיאס
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. משרים את הדג במיץ ליים כחמש דקות. מסננים.
  2. לוקחים קערה ושופכים לתוכה מיץ ליים, מיץ רימונים, רוטב דגים, סויה, שום וקורט פלפל שחור. מערבבים היטב.
  3. להגשה - מניחים בקערית את קוביות הדג ואת הפירות. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל עלי כוסברה ובצל ירוק, ומגישים.
דודי כבודי הוא הבעלים של חנות מאריס דגים והדוכן מאריס סביצ'ה בר
כשאתם מכינים את זה בבית תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות איך יצא לכם!