שתף קטע נבחר

חורף טעים

השבוע השפית הבייתית מיכל שמיר עם המלצות חמות למתכונים שיחממו את השבת

בכל שבוע ידיעות אמריקה ופלטפורמת WoodSpoon הישראלית מביאים עד הבית מתכונים ייחודיים לכבוד סוף השבוע. וודספון היא פלטפורמה המאפשרת משלוחי אוכל משפים ביתיים, מקומיים ואיכותיים בכל עת במנהטן, ברוקלין, קווינס וניו ג׳רזי. מעל למאה השפים שתגלו בפלטפורמה יכולים להתפרנס מביתם לאחר שעברו תהליך סינון קפדני על ידי WoodSpoon בכדי לוודא את איכות ובטיחות האוכל.

 

השבוע: הכירו את השפית מיכל שמיר

״נולדתי וגדלתי בתל אביב לאמא אוסטרית ואבא צבר", מספרת מיכל שמיר. "המטבח היה המקום בבית בו התמזגו שתי התרבויות. אוכל הוא האהבה הראשונה שלי (מאז, הספיקו להיכנס לחיי גם נועם, עלמה והילי). העניין שלי באוכל התחיל בגיל צעיר מאד, והסקרנות רק גברה עם השנים. האוכל שאני הכי אוהבת להכין הוא חלה. משהו בשמרים מרגיע אותי. התפיחה האיטית, הידיעה ששום דבר לא מזרז את התהליך המהפנט שעובר על הבצק מלבד זמן. אני חולת אפייה, אבל מלבד זאת גם מאוד אוהבת להכין אוכל ישראלי טעים וטוב (קציצות מבושלות במגוון רטבים, מרקים, כל דבר שכולל בתוכו חצילים). האוכל שלי תמיד יהיה נגיש, פשוט ונקי, כי אני מאמינה שכל אחד שירצה, יוכל להכין אותו. המתכונים לעולם לא יהיו מסובכים או ארוכים, וכך אפשר לחלוק אותם עם כל אחד. אוכל בשבילי זו דרך חיים. זוהי לא רק האהבה שלי – זוהי גם הנחמה, הדרך שלי לאהוב, לטפל, לשמח ולהוקיר.

 

גכעכגע ()
צילום: מיכל שמיר

 

מרק עגבניות צלויות וקארי

מרכיבים

 12 עגבניות בינוניות בשלות ואדומות (או סלסלה גדולה של עגבניות שרי בשלות)

 1/2 כפית מלח

 1 כפית סוכר חום

 1 בצל

 2 שיני שום

 1 פחית חלב קוקוס

 1 כוס מים או ציר עוף (או קצת יותר אם רוצים מרק דליל יותר)

 1 כפית גדושה מלח

 1 כפית סוכר לבן או חום

1/4-1/2 כפית אבקת קארי

 1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר

 

 

אופן ההכנה 

1. מחממים תנור על חום גבוה (210 מעלות צלסיוס, 410 פרנהייט).

2. חוצים את העגבניות. אין צורך להוציא את העוקץ, ממילא אחר כך טוחנים את הכל.

3. מסדרים את העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשצידן החתוך כלפי מעלה. מפזרים מלח, סוכר חום ושמן זית ומכניסים לתנור. אפשר לצלות את העגבניות עם הגבעולים שיתנו טעם, אולם לא מכניסים את הגבעולים למרק.

4. בזמן שהעגבניות בתנור, חותכים את הבצל והשום באופן גס ומגררים את הג׳ינג׳ר.

5. לאחר כחצי שעה בתנור (פלוס-מינוס) כשהעגבניות צלויות יפה (שינו את צבען קצת, התכווצו קצת והתקרמלו קצת) מוציאים את התבנית מהתנור.

 6. מחממים שמן בסיר ומאדים את הבצל והשום 4-5 דקות יחד עם אבקת קארי, עד שהבצל נהיה מעט שקוף. שימו לב לא לשרוף את הבצל, הוא רק צריך ״להזיע״ קצת.

 7. מוסיפים לסיר את העגבניות הצלויות (תופסים בקצוות נייר האפייה ומעבירים את הכל לסיר בבת אחת). מערבבים מעט עם כף עץ, מועכים קצת כדי להוציא את מיצי העגבניות החוצה.

8. מוסיפים את הג׳ינג׳ר המגורר, חלב קוקוס ומים או ציר עוף ומביאים לרתיחה.

 9. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 30 דקות. טוחנים עם בלנדר מוט למרקם חלק. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף קצת מים לדילול.

 10. טועמים, משפרים תיבול (מוסיפים מלח או סוכר אם צריך). מגישים עם כוסברה (למי שאוהב) המרק נשמר היטב במקרר במשך כמה ימים, וטעמו אף משתפר.

 

מאפה בצק פילו ממולא כרישה

 (לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס״מ)

 

מרכיבים

 1חבילת עלי פילו, מופשרים במקרר למשך הלילה (בפועל, משתמשים בכ- 10 עלים) *חשוב להפשיר את עלי הפילו במקרר, ולא בטמפרטורת החדר, אחרת יהיה קשה מאד לעבוד איתם.

 

למילוי

כ- 1/2 ק״ג כרישה (רק החלק הלבן, כ- 1 ק״ג כרישה לפני, משהו כמו 7 כרישות קטנות)

1 בצל גדול מאד או 2 בצלים בינוניים

2 כפות שמן זית (לאידוי הבצלים)

250 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית (5 אחוזי שומן ומעלה)

כ- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

2 ביצים, גודל  L

50-80 גרם חמאה מומסת או 1/4-1/3 כוס שמן זית (להרכבת המאפה) 

 

גכעכגע ()
צילום: מיכל שמיר

 

אופן ההכנה

1. קוטמים לכרישה את החלק הירוק הכהה ואת הקצוות. בוצעים חריץ לאורכו של כל חלק לבן ומשרים בקערה גדולה מלאה מי ברז (השריה של כמה דקות לניקוי).

2. מוציאים את הכרישה מהמים וקוצצים אותה. קוצצים גם את הבצל.

3. מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הכרישה והבצל ומאדים אותם במחבת על להבה בינונית. המטרה היא לא לטגן או לשרוף את הבצלים, אלא לרכך אותם ולאדות אותם עד שיהיו מתקתקים, רכים, שחומים ומקורמלים. התהליך לוקח זמן, והרבה ערבוב. במשך 5 דקות כל הזמן מערבבים, לאחר מכן מכסים את המחבת וממשיכים לאדות את הבצלים עוד כ- 5 דקות נוספות, מערבבים מדי פעם. במידה והכרישה או הבצל מתחילים להשתזף או להשרף מדי - מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מעט מים. מכסים שוב וממשיכים לאדות עוד כמה דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שמגיעים לכרישה ובצל רכים ומתקתקים. ממתינים שהכרישה והבצל המאודה יצטננו מעט (כ- 20 דקות לפחות).

4. בזמן שממתינים, מגרדים גבינת פטה / בולגרית. לחילופין, אפשר לפורר בידיים.

5. לאחר שהכרישה והבצל הצטננו, מוסיפים את הגבינה המגוררת, פלפל שחור וביצים. מערבבים היטב

 6. מתחילים בבניית המאפה- מכסים את חבילת עלי הפילו המופשרים במגבת מטבח, כך הם לא יתייבשו במהלך הרכבת המאפה. כל פעם מוציאים עלה פילו, ומכסים את הערימה עם מגבת. בעזרת מברשת מורחים שמן זית או חמאה מומסת על גבי התבנית. אם אין לכם מברשת, אפשר לעשות זאת עם הידיים או עם נייר מגבת. מתחילים להניח את עלי הפילו- מניחים עלה פילו ראשון על גבי התבנית המשומנת, מורחים עליו עוד שמן זית/חמאה מומסת, ומעל בשתי וערב עוד שכבת של פילו. חוזרים על התהליך עד שיש 4-5 עלי פילו אחד על השני. אפשר גם יותר.

7. מניחים את המילוי על עלי הפילו ומשטחים אותו היטב. מקפלים ומקמטים את עלי הפילו שנותרו מחוץ לתבנית למרכז התבנית.

8. מורחים את המאפה בשמן זית / חמאה מומסת ומכניסים לתנור בחום גבוה (220 מעלות) ל- 10-15 דקות עד להזהבה קלה של המאפה.

לאחר מכן, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ 30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ושחום לגמרי (אך לא שרוף).

 

 

עוגת תפוזים משגעת עם פטנט

(לעוגת קוגלהוף או עוגה עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ, או 2 תבניות אינגליש)

 

מרכיבים

4 ביצים (גודל L) בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן גרידת תפוז מתפוז אחד (או 2 קלמנטינות)

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס (180 מ״ל) שמן קנולה או שמן נייטרלי אחר (תירס/חמניות)

כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים (סחוט או קנוי)

 2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין לבן או קמח לבן רגיל

1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה

 3/4 כוס (180 מ״ל) נוספת של מיץ תפוזים (כדי לשפוך על העוגה מיד לאחר האפייה)

 

לזיגוג (אופציונלי)-

 1/2 כוס אבקת סוכר

 4 כפיות מיץ תפוזים

 

דגכדגכג ()

 

אופן ההכנה

1.מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס, 350 פרנהייט). משמנים היטב תבנית אפייה עם תרסיס שמן, ומפדרים אותה בסוכר.

2. במיקסר (אפשר גם ידני) מקציפים יחדיו ביצים, סוכר, גרידת תפוז ותמצית וניל כ 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית, בהירה ותפוחה.

3. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לאט לאט ותוך כדי הקצפה את השמן. לאחר מכן, מוסיפים את מיץ התפוזים באופן איטי תוך כדי הקצפה. 4. מפסיקים את פעילות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. טורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים לא לערבב יותר מדי, מה שעלול להניב עוגה קשה ודחוסה.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-45 דקות, עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש לגמרי.

6. שופכים בעדינות את 3/4 הכוס הנוספת של מיץ התפוזים על העוגה מיד בצאתה מהתנור. הפטנט הזה שומר על העוגה לחה ונפלאה.

7. נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין בטרם מחלצים אותה מהתבנית.

8. מכינים זיגוג (אופציונלי): טורפים יחדיו אבקת סוכר עם מיץ תפוזים עד לקבלת תערובת סמיכה יחסית.

9. שומרים את העוגה מכוסה בקירור עד שבוע ימים. אפשר גם לשמור את העוגה בחוץ על השיש, כך היא תישמר כ- 3 ימים.

 

את מיכל ושפים נוספים ניתן לאתר באפליקציה של וודספון וברשתות החברתיות:

 Facebook and Instagram: @EatWoodSpoon

YouTube: WoodSpoon

WoodSpoon app

 


פורסם לראשונה 04/12/2020 12:19

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים