ידיעות אמריקה

חורף טעים

השפים הישראלים מבשלים עד הבית לתושבי ניו יורק עם פלטפורמת WoodSpoon ובכל שבוע משתפים אותנו במתכונים החגיגיים שלהם . השבוע, השף הבייתי ערן רגב עם המלצות למתכונים מחממים לשבת

פורסם 09:35, 18/12/2020
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

בכל שבוע ידיעות אמריקה ופלטפורמת WoodSpoon הישראלית מביאים עד הבית מתכונים ייחודיים לכבוד סוף השבוע. וודספון היא פלטפורמה המאפשרת משלוחי אוכל משפים ביתיים, מקומיים ואיכותיים בכל עת במנהטן, ברוקלין, קווינס וניו ג׳רזי. מעל למאה השפים שתגלו בפלטפורמה יכולים להתפרנס מביתם לאחר שעברו תהליך סינון קפדני בכדי לוודא את איכות ובטיחות האוכל.

 

שף השבוע שלנו הוא ערן רגב, שף וישראלי שחי בניו יורק ומבשל אוכל אורגני, ללא סוכר עם הרבה אהבה ותשוקה למטבח

 

המתכונים של ערן

בורקיטס

בורקסים קטנים, פריכים וזהובים שימלאו את הבית בריח של מאפייה שיגיע עד לביתי השכנים

 

מצרכים:

 3 כוסות קמח / 420 גרם

 200 גרם חמאה קרה בקוביות

 200 מ״ל שמנת חמוצה או יוגורט שמנמן

כפית מלח

2 כפות שמן זית

 

למילוי:

2 כפות גבינה או שמנת חמוצה

100 גרם גבינת פטה

ביצה

מעט מלח

 

להברשה:

ביצה טרופה שומשום

 

תמונה כללית

 

הכנה:

מתחילים עם הקמח והחמאה, מכניסים לקערה ומתחילים לפורר עם הידיים עד שמקבלים בצק פירורי.

מוסיפים שמנת, מלח, שמן זית ולשים 2-3 דקות עד שמקבלים בצק קטיפתי.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים את המילוי, מערבבים הכל יחד מכסים ומכניסים למקרר.

מחלקים את הבצק ל- 2, מניחים בין 2 ניירות אפייה, קורצים לעיגולים, ממלאים בכל עיגול כפית מהמילוי וסוגרים את הקצוות (אפשר להדק באמצעות מזלג). מורחים ביצה מעל הבורקיטס, מפזרים שומשום ואופים בתנור ביום של 354 מעלות עד שהם מזהיבים. כ-20-25 דקות.

אופציות למילוי: תהיו יצירתיים, אני אוהב לשים גבינת עזים עם פלפל קלוי, אפילו פירה תפוחי אדמה או בשר טחון.

 

חומוס

לא היה ולא יהיה כמו חומוס אמיתי שעושים בבית, בלי תוספות של חומרים משמרים ושמנים מיותרים. קבלו את המתכון הכי ישראלי שיש מנות עבור 4 איש רעבים

 

תמונה כללית

 

מצרכים:

350 גרם גרגירי חומס יבשים

1/2 כוס טחינה גולמית מאיכות הכי טובה שיש

2 לימונים סחוטים 4-5 שיני שום (ואם אתם אוהבים שום, אל תפחדו להגזים עם הכמות)

1 כפית כמון מלח לפי הטעם

1 כפית סודה לשתייה

 

הכנה:

שוטפים מספר פעמים ומשרים את גרגירי החומוס היבשים כ-12 שעות.

שוטפים שוב ומבשלים עם הרבה מים וכמה שיני שום כחצי שעה, מוסיפים סודה לשתייה (זה עושה פלאים ומקצר לכם את זמן הבישול) ומבשלים עד להתרככות מוחלטת. מקררים, מסננים (כדאי מאוד לשמור כמה גרגירים מבושלים ומי בישול בצד) וטוחנים למרקם דייסתי.

מוסיפים בהדרגה את הטחינה, המלח, הלימון והכמון אם המרקם סמיך מידי אני תמיד מוסיף גם מציר הבישול של החומוס עד למרקם הרצוי.

סוגרים בכלי אטום ומקררים לפחות לשעתיים במקרר.

 

טיפ: החומוס צריך לצאת לכם במרקם טיפה נוזלי מהרגיל (לא לפחד) במקרר הוא מתקשה מעט. והשלב הכי כייף בחומוס (אחרי הניגוב עם הפיתה) זה לצלחת. מורחים את החומוס על הצלחת, שמים שמן זית, פפריקה, כמון, פטרוזיליה קצוצה, אפשר צנוברים מי שאוהב ומנגבים.

 

עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן וללא תוספת סוכר

 10 יחידות לפני כמה שנים נגמלתי מסוכר (ממליץ באהבה לכולכם) מאז אני בכלל לא משתמש בסוכר בבית, גם לא בחוץ, אבל הרצון למשהו מתוק תמיד היה, אז הנה מתכון קל להכנה של עוגיות רכות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

 

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים

1/4 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן

קמצוץ מלח

 1/2 כפית סודה לשתייה

3 כפות שמן קוקוס או חמאה מומסת

 3 כפות דבש או סילאן

1 כף תמצית וניל איכותית

 1/2 כוס שוקולד צ'יפס איכותיים (70% מוצקי קקאו ומעלה לטעמי)

 

תמונה כללית

 

הכנה:

מחממים תנור ל- 350 מעלות.

במעבד מזון מערבבים בפולסים קמח שקדים, שיבולת שועל,מלח וסודה לשתייה.

מוסיפים את שמן הקוקוס, הוניל והדבש.

מוציאים לקערה ומערבבים פנימה בידיים את השוקולד צ'יפס.

אם נראה לכם שומני מדיי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח שקדים מערבבים את כל החומרים יחד בקערה מלבד השוקולד, מגיעים למרקם מעט עיסתי, מוסיפים את השוקולד צ’יפס (תרגישו חופשי להוסיף מה שאתם אוהבים, כמו פקאן, אגוזי מלך וכדומה) מרפדים מגש אפייה עם נייר אפייה,

יוצרים עיגולים, משטחים ומניחים על נייר אפייה.

מכניסים לתנור ל 8-10 דקות.

מוציאים את התבניות ונותנים לעוגיות להצטנן היטב, אחרת הן תתפרקנה. אחרי שהן מצטננות אפשר להוציאן ולאכול.

בתאבון.

 

את ערן ושפים נוספים ניתן לאתר באפליקציה של וודספון וברשתות החברתיות:

Facebook and Instagram: @EatWoodSpoon

YouTube: WoodSpoon

WoodSpoon app