פתוח: המסע ממונוגמיה ליחסים פתוחים עובר ב-4 צעדים
בעשור האחרון עולה יותר ויותר למודעות האופציה של יחסים א-מונוגמיים בהסכמה. הכוונה היא למערכות יחסים שבהן בני הזוג מסכימים לאפשר האחד לשני להיפגש עם אחרים למטרות מיניות ו/או רומנטיות, בשקיפות ובהסכמה מלאה. המדריך הזה מוגש לאלו מבינכם ששוקלים לפתוח את הקשר, אבל חוששים, מתלבטים ולא יודעים איך לעשות את זה נכון
בשנים האחרונות מוסד הנישואים עובר טלטלה. אם כילדות וילדים גדלנו על ההאפי-אנד של סרטי דיסני וייחלנו גם אנחנו למצוא אהבת אמת שאיתה נזכה לחיות עד יומנו האחרון באושר ובעושר, הרי שככל שהתבגרנו הבנו ש"באושר ובעושר" זה לא מה שסיפרו לנו.
כשליש מהזוגות הנשואים מסיימים את אהבתם על מדרגות הרבנות, אחרי שסבלו מריבוי קונפליקטים, ריבים, בגידות ודרמות שחירבו להם את הקשר. אחרים ממשיכים לחיות יחד, אך נעזרים בטיפול זוגי ו/או מיני כדי להחזיק את מערכת היחסים בטלטלות שהחיים מעבירים אותה.
לתוך הכאוס הזה נכנסת בעשור האחרון מודעות הולכת וגדלה כלפי האופציה של יחסים א-מונוגמיים בהסכמה. הכוונה היא למערכות יחסים שבהן בני הזוג מסכימים לאפשר האחד לשני להיפגש עם אחרים למטרות מיניות ו/או רומנטיות, בשקיפות ובהסכמה מלאה. האופציה הזאת קוסמת לרבים, שכן היא נראית מהצד קצת כמו פתרון קסם: היא מאפשרת ליהנות ממגוון יחסים רומנטיים ומיניים ללא תחושת אשמה במקרה של סקס עם אחרים, וללא תחושת ההחמצה שעלולה להתלוות למונוגמיה.
אלא שהמרחק בין הפנטזיה לבין המימוש שלה עלול להיות גדול והמכשולים הם רבים: החל מתיוג חברתי שלילי, חשש מפני אובדן הזוגיות הקיימת ועד לתהיות ביחס לאיפה אפגוש עוד אנשים כמוני. בחברה שבה מונוגמיה היא ברירת המחדל, ולמעשה הגרסה היחידה של יחסים אשר מוכרת על ידי המדינה, לרוב האנשים אין עם מי להתייעץ בנושאים הללו ואין ממי לשאוב דוגמה. המדריך הזה מוגש לאלו מבינכם ששוקלים לפתוח את הקשר, אבל חוששים, מתלבטים ולא יודעים איך לעשות את זה נכון.
1. בירור צרכים אישי
המחשבה לפתוח את היחסים עלולה להתעורר בעקבות ריב זוגי שיצא משליטה, חשיפה לאורח חיים לא-מונוגמי של צד שלישי או כפתרון אפשרי לתחושת השחיקה שבקשר. לפני שאתם רצים לדבר על זה עם בן/ת הזוג, כדאי שתעצרו רגע ותשאלו את עצמכם: למה? מהו הצורך האישי שלי באורח החיים הזה ומדוע אני חושב/ת שהוא יכול לקבל מענה מחוץ לקשר הנוכחי שלי?
רצוי להבין עם עצמכם עד כמה הרצון שלכם הוא עמוק וכמה רחוק אתם מוכנים ללכת במידה והצד השני יסרב להצעה שלכם. דעו כי אין תשובה אחת לשאלות האלו. הרצון לפתוח יכול לנבוע מגעגוע לתחושת ההתרגשות של אהבה חדשה, צורך ביותר חופש בתוך היחסים, או סקרנות ורצון לחוות התנסויות מיניות מגוונות.
יש אנשים שיסכימו להיפרד במקרה שבני הזוג שלהם יסרבו לכך, לעומת אחרים שלא יתקשו להמשיך לחיות במונוגמיה. הכול תלוי באישיות שלכם ובאיכות הקשר הזוגי שבו אתם נמצאים. השלב הזה, של בירור הצרכים, הוא חשוב בשביל לחדד את הצורך שלכם ולהבין מה מניע אתכם. כשתהיו ברורים בעניין הזה ביניכם לבין עצמכם, תוכלו לתקשר את זה עם בן/ת הזוג באופן המיטיב ביותר.
2. שיחה עם בן/ת הזוג
חשיפת הרצון שלכם ביחסים לא-מונוגמיים הוא שלב שרבים חוששים מפניו ודוחים אותו ככל יכולתם. הפחד נובע בדרך כלל מחוסר רצון לפגוע בבן/ת הזוג, חשש לקבל סירוב לפתיחת הקשר ופחד אמיתי מהתפרקות הקשר הזוגי בעקבות החשיפה הזאת.
מאחר ומונוגמיה מתקשרת בחברה שלנו ליציבות וביטחון רגשי, הרצון לפתוח את היחסים עלול לערער ולהציף את בן/ת הזוג. למרבה הצער, אין דרך לצפות את הכיוון שאליו השיחה המשמעותית הזאת תלך, ועל כן כדאי להגיע אליה כמה שיותר מוכנים.
איך ניתן לצלוח שיחה כל כך גורלית? קודם כל, עליכם לזכור להתמקד בצרכים וברצונות שלכם ולא במה שאולי חסר לכם אצל בן/ת הזוג. גם כאשר אתם מדברים על הקשיים בזוגיות שלכם, השתדלו לדבר עליהם במונחים של אחריות משותפת ולא בהטלת אשמה על הצד השני. אם בן/ת הזוג יבינו שאתם לא מתכוונים לנטוש אותם ושאתם עדיין רואים אותם כחברים טובים, מאהבים ושותפים לחיים – זה יכול לסייע בהפחתת החרדה ובהרגעה.
כמו כן, רצוי להיות כמה שיותר ברורים לגבי הרצונות והכוונות שלכם, כמו גם לגבי סוגיות שעדיין נמצאות בבדיקה מבחינתכם. תקשורת לא ישירה עלולה לגרום לכך שהצד השני יתייחס לרצון שלכם כגחמה רגעית או כאיזה 'שיגעון' חולף, בזמן שאתם תצאו מהשיחה מתוסכלים ובתחושה שהצרכים הרגשיים שלכם לא מקבלים מענה. במידה שאתם בטוחים ברצון שלכם בשינוי ואתם מרגישים שזה מהותי להמשך היחסים – עליכם להסביר זאת בבירור. זה יסייע לצד השני לקחת אתכם ברצינות ולהתגייס לתהליך.
3. בירור צרכים זוגי
דווקא כשהיחסים עומדים בפני שינוי, זה הזמן לשאול את עצמנו למה אנחנו יחד? מה מדביק אותנו האחד לשני אחרי כל כך הרבה שנים? מה יש ביחסים שלנו שאנחנו רוצים לשמר ומה לא עובד לנו ואנחנו רוצים לשנות?
פעמים רבות, לא מדובר בשיחה אחת אלא ברצף שיחות שעשויות להימשך שבועות, חודשים ואף שנים, בהתאם לאופי הקשר ולפערים ביניכם. רצוי לא לזרז את השלב הזה, ובמקביל גם להתמקד בחיזוק הקשר הזוגי: זה הזמן לקבוע דייט שבועי (ובאמת לעמוד לזה!), להירשם לסדנת טנטרה יחד או לצאת כל ערב להליכות משותפות.
מאחר ולעיתים קרובות פתיחת היחסים מטלטלת את המערכת, יש לשאוף להגיע לשלב הפתיחה בפועל כאשר אתם בטוחים ביכולת שלכם לתקשר סביב נושאים רגשיים מורכבים, ויודעים במידה גבוהה של ודאות שאתם מעוניינים לשמר את הזוגיות.
4. עריכת הסכם זוגי חדש
כשאתם מרגישים מספיק בטוחים בשביל לקפוץ למים, אבל רגע לפני שאתם הולכים על זה, כדאי לנהל שיח על איך אתם רוצים שהיחסים הלא-מונוגמיים שלכם ייראו בפועל. האם אתם מכוונים לסווינג (חילופי זוגות), יחסים פתוחים (היכרויות למטרות מין) או פוליאמוריה (ריבוי מערכות יחסים רומנטיות)?
הפרקטיקה שבה תבחרו תלויה הן בצרכים שלכם כיחידים והן בצרכים שלכם כזוג, כאשר לעיתים עלולה להיות סתירה בין השניים. ייתכן, למשל, שהצד שיוזם/ת את פתיחת המערכת מעוניין/ת בפוליאמוריה, בעוד שהצד שנגרר/ת לזה מוכן/ה כרגע רק ליחסים פתוחים.
לא חייבת להיות סימטריה ברצונות שלכם, אבל כדי שיתאפשרו יחסים א-סימטריים שהם לא פוגעניים, צריך לוודא שאתם נותנים מקום לפגיעות ולרגישויות של בן/ת הזוג, ולא דוחקים את הגבולות שלו/ה באופן שעלול לפגוע באמון ובקשר.
כדי להקל על התהליך זוגות רבים עורכים הסכם לגבי האופן שבו תתנהל פתיחת היחסים. הגבולות שאתם קובעים לעצמכם יכולים להיות בנושאים אזוטריים יחסית, כמו שעת חזרה הביתה ממפגש ועד לנושאים רגישים יותר, כגון האם ניתן להזמין את הפרטנרים הביתה. בעניין הזה כדאי גם לשאול את עצמכם האם אתם מעוניינים לצאת מהארון ובפני מי. במידה וחשובה לכם הדיסקרטיות, שימו לב שאתם מתואמים לגבי המקומות שבהם מותר להיפגש, איך מתנהלים באתרי היכרויות ומה מספרים במידה ומישהו ממכריכם מגלה.
פתיחת יחסים, במיוחד לאחר שנים רבות של מונוגמיה, עלולה להיות צעד מפחיד ומבלבל אך גם מסעיר ומרגש. יש סיכוי גבוה שלמרות כל ההכנות שעשיתם היא תתנהל באופן אחר לחלוטין מאיך שתכננתם את המהלך בתחילת הדרך, ושהחיים ייקחו אתכם להרפתקאות שלא צפיתם (לטוב ולרע).
כשהספינה מטלטלת ומחפשים עוגן, כדאי לזכור שההסכם שלכם הוא טוב כל עוד הוא משרת אתכם, ואם משהו מבין הסעיפים מפסיק להתאים לכם, תמיד ניתן לערוך בו שינויים. כמו כן, התנועה בתוך המרחב של היחסים הלא-מונוגמיים יכולה להיות גם צעד קדימה–שניים אחורה. למשל, אם אתם מגלים שמשהו שחשבתם שהוא אפשרי עבורכם הוא בעצם בלתי נסבל, ניתן לבקש מבן/ת הזוג להוריד את הרגל מהגז ואף לסגור בחזרה את הקשר לתקופה מסוימת. ניתן גם לנוע בין הפרקטיקות השונות (סווינג, יחסים פתוחים ופוליאמוריה), והעובדה שהתחלתם במקום אחד לא אומרת שאתם חייבים להישאר שם לנצח.
הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור הוא לדבר! תמיד! גם כשזה קשה וכואב, לא לזנוח את התקשורת הרגשית ששמה את כל הפחדים והפגיעויות על השולחן. אם התקשורת הופכת לקשה מדי ויש ביניכם יותר מדי פערים ורגשות שליליים, אל תהססו לפנות לעזרה מקצועית שתעזור לכם לווסת ולעשות סדר.
לבסוף, כדאי לחדד שפתיחת מערכת היחסים היא לא פלסטר: יחסים א-מונוגמיים בהסכמה לא נועדו לתקן מערכות יחסים לא מתפקדות. במקרים מסוימים, פתיחת מערכת היחסים יכולה להאריך את תוחלת את החיים שלה כי היא מזרימה דם חדש למערכת, אולם היא לא תוכל להציל לכם את הזוגיות אם הבעיות שלכם נובעות מחוסר הערכה הדדית, היעדר תפיסת עתיד משותפת וקשיים בהתנהלות הזוגית והמשפחתית השוטפת.
בסופו של דבר, מערכות יחסים א-מונוגמיות לא שונות מהותית ממערכות יחסים מונוגמיות מבחינת הבסיס שמחזיק אותן. כדי שהקשר יחזיק לאורך זמן הוא צריך להיות מושתת על תקשורת טובה, אמון ושותפות. אם כל אלו חסרים בקשר הנוכחי שלכם, ייתכן שהתרופה שאתם זקוקים לה היא טיפול זוגי ולא פתיחת היחסים.
בהצלחה!
רחלי טל היא עו"ס ומנכ"לית שותפה במרכז למיניות אלטרנטיבית
התא המשפחתי הוא מקור עצום ליציבות ושמחת חיים ובעיקר גידול ילדים בריאים ותקינים ונינוחים בנפשם - מה שלא "בא בטוב" לבעלי אג'נדה מסוימת או סתם כאלו ממורמרים שליבי יוצא אליהם על שלא הלך להם.
ומכירה כמה וכמה זוגות שפתחו. זה תמיד מפצה על איזה חוסר וזו לא אמורה להיות הסיבה שפותחים.
כדי להתייעץ עם רב
וגם לעצמם הם בנו ארמון, לעצמם ולילדים. באו כמה פסיכולוגים ושכנעו אותם להשתתף בסדנה מחורבנת שמחצינה את המיניות שלהם. הם ניסו לשכנע גם אותי להשתתף בח*א הזה. כמובן שסירבתי. מיותר לציין שהמשפחה שלהם התפרקה. כל מה שהם בנו ביחד הלך לעזאזל: אחרי שהבעל המהנדס התחיל לבגוד עם בנות הסדנא, הגברת הארכיטקטית התחילה עם הפועלים שלהם. וזהו. הכל נחרב. במחשבה לאחור, הייתי צריך להזהיר אותם. הסוף היה ברור מראש.
להשאר מרוכז בעצמך ולהתייחס לשני ככלי שנועד למילוי הצרכים לך. וכמובן לא להתפתח ולהגיע למקום בו הזוגיות והמשפחה ממלאים אותך ומגדילים אותך.
ללמוד מהי זוגיות נכונה, לגלות את היופי והאושר בנאמנות בהשקעה בילדים ובקידומם, בענקת חום ובלבביות במשפחה, אין אושר גדול יותר ממשפחה חמה ומלוכדת אין סיפוק גדול יותר בנאמנות. צריך ללמוד מהם התפקידים של בעל של אשה כמו שלומדים ומשקיעים בכל מקצוע. אל תאבדו את האושר שלכם בשביל תאוה רגעית וחולפת. תאמינו לאלו שכותבים פה שניכוו מצטערים ומתחרטים על צעד טיפשי שלא ניתן לחזור ממנו.
בכלל צריך להיות בזוגיות?
הרס וארס....
לא טוב ,פרקו את הזוגיות לברוח מהמזונות ומהמשפחה
וזה נורא. שלא לדבר על החשש ממחלות מין.
3/4 מדינת ישראל בטינדר ודומיו. כולל הנשואים כמובן חלק לא קטן מהנשואים בוגדים ללא ידיעת בני הזוג. לעיתים קרובות שני בני הזוג ללא ידיעה. המונוגמיה מתאימה רק לחלק לא גדול מהאנשים. השאר בוגדים או סובלים מחסכים רגשיים ומיניים זוגות שהגיעו לפתיחות, אחרי תקופה לא פשוטה יכולים לחוות קרבה משותפת וחברות אמיתית יחד עם סיפוק צרכיהם בחוץ. מומלץ.
את לא עו"ס קלינית אני מניח.
כי לנשים תמיד יש יותר ביקוש. אישה תפרסם שהיא בקשר פתוח יקפצו עליה עשרות ומאות גברים. גבר שיפרסם ימצא בקושי, אבל בקושי אחת.
ניאוף.
מספיק קשה להסתדר עם בן זוג אחד
ואין לזה קשר בכלל לתוכן, רק בעובדה של איך מגיבים למשהו שלא מסכימים איתו או שזר לך או שאינך מודע לו או שצרכיך ורגשותיך שונים. מזכיר אנשים שאומרים שההודים שמאמינים בבודהה מטומטמים.. הרבה בורות.
מומלץ
אין שקר גדול יותר ממונוגמיה. המצאה טפשית שהשאירה אותנו סובלים ולא מאושרים דורות שלמים.
לא לספר פה סיפורים!
פרופוגנדה לבגידה? בשביל מה צריך למשוך את הכאילו ביחד? להיות חופשי זה לא פסול
תמיד הסתיימו מצד אחד אחד מאוד לא מרוצה,גירושים מכוערים,מחלות מין
אני מכיר עשרות אנשים שבקשרים פתוחים או פוליאמורים ואלו שהתפרקו היו כבר מתכתחילה במקום לא טוב והיו על סף פרידה. נכון שלעיתים יש קשרים טובים שמסתיימים אבלך כך גם במונוגמיה, אין פה הבדל. קשרים פוליאמורים שפתחו ממקום טוב וחזק ברובם מרוויחים קשר חזק עוד יותר, תקשורת פתוחה יותר ואת האפשרות להכניס עוד קשרים חזקים ומשמעותיים לחיים שלהם. יחסים פתוחים או פוליאמוריה לא מתאימים לכל אחד אבל כך גם לא מונוגמיה .
דור אנוכי שעושה נזקים איומים לילדיו. מי מהם יאמין באהבה? בקשר?
זורק ספקולציות באוויר וחושב שהעלית טיעון מנצח
בוגדים כן אבל ממש לא בהסכמה
שנים מזגזג אבל הכל במידה. ככה זה שהצרכים שונים
אני חולק עלייך, מין זה כיף ונעים. וזה לא סותר שום דבר אחר..
וכן מכירה זוגות שאחרי עשרים שנה ביחד חייבים קצת ריגוש זה הזוי להיות רק עם בנאדם אחד כל החיים. אולי אי אפשר לאהוב כמה במקביל אבל מי דיבר על אהבה רומנטית.
מה לא עושים כדי להצדיק את היצרים שלכם ואת חוסר השליטה בדחף המיני, לא שונים מבהמות
של גנץ לפיד ונתניהו
פתחתי את הנישואים לפני שמונה שנים. היתה שנה ראשונה מטלטלת אבל אחר כך זה המשיך לסתם בגידות גם בלי ששיתפנן. אנחנו מכירים שלושה זוגות שזה הרס להם את החיים. מנסיון שלי - נמאס לכם? תיפרדו ותתחילו משהו חדש.
היינו זוג מאושר ביותר והחלטנו לנסות להיות ביחסים פתוחים ( אני דחפתי לזה ואישתי נכנעה ללחץ שלי כי חששה לאבד אותי). הדרך להתדרדרות הייתה קצרה ביותר. תוך פחות משנה נפרדנו. היום אני מבין איזו טעות נוראית עשיתי. איבדתי את אהבת חיי, את המשפחה ואת שמחת החיים שלי. וכל זה רק בגלל שלא שלטתי בדחפים המיניים שלי. אם רק הייתי יכול לסובב את הגלגל לאחור
אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. אני לא מאמינה שמישהו שאוהב אותך פשוט ייתן לך ללכת ולהז*** עם מישהו אחר. אני בטוחה שאם בודקים לאורך זמן את הקשרים האלה, יגלו שהרוב המכריע אם לא כולם נפרדו.
זה הכנה לסיום הזוגיות...
שגרמו לו למחרת לעזוב אותה ולקרוא לה זונה...סיפור אמיתי
על מי אתם עובדים? זאת סתם מדרגה אחת ממדרגות הרבנות, למי שפחדן מדי לנסות להתחיל מחדש. בסוף תתפסו אומץ או שימאס לכם ותתגרשו כמו כולם.
חלאס לקדם אגנדות "ליברליות"
אני רוצה להחליף לאישתי את האוטו
יחסים פתוחים הינם בגידה בהסכמה ותמיד יש צד מרווח וצד מופסד בעניין. מתנגד לזה בתוקף
אין שקר גדול יותר מזוגיות פתוחה, מדובר כמעט תמיד בבגידה בהסכמה בצד אחד שרוצה םבגוד וצד שני שפחדן מספיק כדי להסכים לזה רק כי הוא פוחד להישאר לבד. נישואים פתוחים הם תמיד זוגיות מחורבנת. די עם השקר הזה, אי אפשר באמת לאהוב כמה פרטנרים במקביל.
יש בעלי חיים שהם מונוגמיים, בני האדם הם לא כאלה.
לפני שתבואי להקיא פה את השטיות שלך.
יש משפחות שנוח להן להיות חרדיות, דתיות, מסורתיות, חילוניות וכדומה.. כל משפחה בוחרת את מה שנכון לה. האם יש למישהו מאיתנו מקום אמיתי לבוא בביקורת לכל משפחה על הבחירות שלה? יש משפחות שנוח להן לאכול הכל, להיות צמחונים, טבעוניים, שומרי כשרות, קטוגנים ועוד.. כל משפחה ומה שנכון לה. האם יש למישהו מאיתנו מקום אמיתי לבוא בביקורת לכל משפחה על הבחירות שלה? כנ"ל לגבי זוגיות, זה מה שאותם זוגות בוחרים. לא כל זוג צריך לחיות לפי מה שנכון לך ומה שאת צריכה. גם אם 98 זוגות דומים לך ברצונות ו1 שונה, זה לגמרי לגיטימי. יש מי שיותר חשוב להם הביטחון בזוגיות, הידיעה שהם היחידים ואין מישהו אחר. יש מי שיותר חשוב להם החופש בזוגיות, הידיעה שהם יכולים לחוות דברים נוספים. כל זוג בוחר את האיזון שלו. יש זוגות שאולי יעדיפו לפתוח את מערכת היחסים בגלל צורך מיני של אחד הצדדים, שהצד השני לא יכול לספק. ויעדיפו את זה על פני פירוק החבילה. בין אם מסיבות כלכליות, משפחתיות או כי טוב להם ביחד והסקס הוא לא אישו לצד השני. כל אחד ומה שהוא בוחר, חבל שאת עסוקה בלקטלג באופן שלילי את מי שחושב אחרת ממך. את רק מקטינה את האפשרויות שלך יש, וסתם גורמת לאנשים אחרים להרגיש רע עם עצמם.
כותרת
קחי אותנו למפקדת שלך.
החמישי - גירושין.
מתוך 4 זוגות שאני מכיר שנמצאים בתהליך כזה, שניים נפרדו, זוג נוסף עצר את החגיגה ושוקלים איך ממשיכים, וזוג אחד עדיין חוגג....אבל הם ממש לא מחוברים לכדור הארץ. מסקנה - לא מצב טריוויאלי ולא מתאים לכל זוג. בטח ובטח לא לבעלי לב חלש...
בישראל, זה קורה יותר ויותר וטוב שכך. לאט לאט מחלחלת ההבנה שיש סוגי זוגיות שונה ומנסיוני הגמישות מקנה הרבה יותר ביטחון לקשר הזוגי. נקודה למחשבה
כל מוצר תרבות חדש שנוצר, הוא קודם כל לטובת הומוים, בני מיעוט כל מיני וכמובן מעודד מיניות שיותר מתאימה לחיות מאשר בני אדם. האנשים הרגילים, מיוצגים כרעים, מפסידנים ("נורמיס", "ואנילה") וענתיקות... קוראים לזה פרוגרסיבי אבל זה בעצם רגרסיבי לכיוון של פראי אדם שוכני מערות ולא תרבות אנושית שהולכת לאנשהו. כנראה שהפוליטיקאים של היום, כמו הקומוניסטים של שנות ה70, גילו שעדיף לתת לעם סיפוקים זולים: אלכוהול, סוכרים, פורנו, זיונים ואז העם לא יתעסק בפוליטיקה אלא יהיה עסוק בלצרוך עוד ועוד מוצרים כדי למלא את הנפש הריקה שלו. אם אתם רוצים חיים מלאים ושמחים, אל תסתכלו על החארות שמופיעים לכם בטלביזיה, תשאלו את הסבים והסבתות שלכם, שנשואים באושר עשרות שנים, מה הסוד שלהם לאושר, יציבות וקדמה... אולי לא התשובה שתרצו לשמוע ("הרבה זיונים עם כל מיני זרים, שתיה, סמים ושופינג") אבל זאת האמת, והיא פשוטה, כמו שהיה עשרות אלפי שנים לפנינו, כך גם היום: מוצאים בן זוג איכותי שמעריך את עצמו ואותך, תופסים אותו בשתי ידיים ורצים קדימה!
ילדים - לקרוא, להדפיס ולמסגר!
דור הביבי בומר והמהפכה ההיפית שלו הם אלה שאחראים לכל המרעין בשין שאתה רואה היום בחברה המערבית הרקובה הגוססת שלנו.
בעתיד המונוגמיה תהיה נחלת של מעטים, תרצו או לא תרצו, אבל זה יקח זמן, עוד כ 100 שנה.
אבל בסוך מסיימים בקבר אז בשביל מהה
כל כתבה שניה במדור הזה היא על הגועל הזה
מתברר שלהיות בזוגיות זה לא פשוט ודורש עבודה והשקעה (ואולי אפילו ללכת טיפול, גוועלד!) ולא סיפרו לי את זה בסרטי דיסני לילדים, אז אני רוצה אישור לה**יין עם אחרים. כמה עולב.