
שפים מכינים צהריים: צחי בוקששתר מכין פנקייק בריאות
ynet מביא לכם מדי יום את השפים הכי מעניינים, שילמדו איך להכין ארוחת צהריים פשוטה ומהירה לכל המשפחה, והיום - השף והנטורופת, צחי בוקששתר, מלמד איך להכין פנקייק בריאות מכוסמת ירוקה, שעליו תוכלו לשים את כל התוספות שהילדים אוהבים
צחי בוקששתר
צפו: צחי בוקששתר מכין פנקייק כוסמת (צילום: נדב אבס, ירון ברנר)
מה זה כוסמת ירוקה? זאת בדיוק אותה כוסמת שאתם מכירים, רק שהיא אינה קלויה ואין לה את ריח הלוואי שלא כולם אוהבים. הכוסמת הירוקה נהדרת להכנה כמו שהיא - כמו אורז, או כמו שאני מלמד היום כאן – אפשר לטחון אותה ולהכין ממנה פנקייק או טורטייה, וזה טעים ופשוט להכנה.
ליד הפנקייקים אני מכין מעין "מזנון" בופה קטן שבו שלל אלמנטים שהילדים אוהבים: אפשר רצועות חזה עוף, פרוסות דג, אבוקדו, טונה מקופסה, ממרח שעועית שחורה וכן הלאה. כל אחד עורם לעצמו במתינות על הפנקייק את מה שהוא אוהב, מגלגל וזולל. זו התעסקות שהילדים אוהבים עד מאוד, וזה שובר את שגרת ארוחת הצהריים הבנאלית.
המצרכים:
1 כוס כוסמת ירוקה
1/2 2 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן זית
1/2 כפית בהרט
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- משרים את הכוסמת במים כשעתיים. מסננים ושוטפים במסננת. מוסיפים את שאר החומרים ומחצית מהמים, וטוחנים במעבד מזון.
- מברישים במעט שמן מחבת שאינה נוטה להידבק, בעזרת מצקת מעבירים מהמסה למחבת משומנת שחיממתם על להבה בינונית-נמוכה.
- מטגנים פנקייקים כדקה מכל צד, עד גמר הכמות (המסה אינה נשמרת טוב אבל הפנקייקים הארוזים יהיו נהדרים גם למחרת).
דע לך שרוב האוכלוסיה לא יודעת שכוסמת בריאה ומזינה והיא ה פתרון לחולי סכרת ומחליפה לחם ופנקייק כוסמת הוא פתרון קל עבורם ואילו אתה מבזבז, זמנך על עקיצות
כי הכמות הרשומה היא להשריית הכוסמת ומחציתה זה לבלנדר עם הכוסמת
לוקחים בצק מוכן ולשים. אבל מהר לשים. אחר כך לאט. מתחילים ללוש הכי לאט שאפשר ואחר כך מאיטים עוד ועוד לאט לאט. מוסיפים מהר מהר מים, שמן, מיץ חמוציות, תרכיז פטל, נקטר דגים ושתי קוביות קרח מחוממות ומעל הכל בוזקים גבינה צהובה קשה מותכת. יוצאת לכם מנה מנה. טעימה טעימה. לאכול לאט לאט. או סתם לאט. יצאנו אט חיוור היה האוכל. במסעדות הבליחו להם השפים...
ארוחה מפוארת שאני מכין לצהריים כוללת אורז צהוב עם נתחי סרדינים מרוקניים בשמן אבוקדו קפוא, נתחי מנגו, כפית עמבה, כף סחוג, קערה של טחינה מתוקה ואפרסמונים בלגים מקונגו. מערבבים הכל, מקפלים, מטגנים ומכניסים לתנור שחומם מראש, תמיד מראש, למשך 24 שעות. מוציאים, מערבבים דוב ומוסיפים חצי קילו מסטיק בזוקה וכוס רגיחה של חילבה אפריקאית. בוזקים מלח, סוכר, פלפל חריף, פלפל מתוק וחצילים ליפי העין ומגישים מיד לאכילה.
מדוע כתוב 2.5 כוסות מים ומשתמשים רק בחצי?
מקווה לשמוע ולראות אותך שוב
בקיצור תגיד שזה אינג'רה אין על אוכל אתיופי ניטו בריאות
חיקוי של אינג'רה הכי בריא קמח טף אתיופי
אוהבת רק את האול והעוגות שלך