תמונה כללית

שפים מכינים צהריים: צחי בוקששתר מכין פנקייק בריאות

ynet מביא לכם מדי יום את השפים הכי מעניינים, שילמדו איך להכין ארוחת צהריים פשוטה ומהירה לכל המשפחה, והיום - השף והנטורופת, צחי בוקששתר, מלמד איך להכין פנקייק בריאות מכוסמת ירוקה, שעליו תוכלו לשים את כל התוספות שהילדים אוהבים

צחי בוקששתר
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
צפו: צחי בוקששתר מכין פנקייק כוסמת (צילום: נדב אבס, ירון ברנר)

מה זה כוסמת ירוקה? זאת בדיוק אותה כוסמת שאתם מכירים, רק שהיא אינה קלויה ואין לה את ריח הלוואי שלא כולם אוהבים. הכוסמת הירוקה נהדרת להכנה כמו שהיא - כמו אורז, או כמו שאני מלמד היום כאן – אפשר לטחון אותה ולהכין ממנה פנקייק או טורטייה, וזה טעים ופשוט להכנה.

צילום: נדב אבסצחי בוקששתר (צילום: נדב אבס)

ליד הפנקייקים אני מכין מעין "מזנון" בופה קטן שבו שלל אלמנטים שהילדים אוהבים: אפשר רצועות חזה עוף, פרוסות דג, אבוקדו, טונה מקופסה, ממרח שעועית שחורה וכן הלאה. כל אחד עורם לעצמו במתינות על הפנקייק את מה שהוא אוהב, מגלגל וזולל. זו התעסקות שהילדים אוהבים עד מאוד, וזה שובר את שגרת ארוחת הצהריים הבנאלית.


תמונה כללית

המצרכים:

1 כוס כוסמת ירוקה
1/2 2 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן זית
1/2 כפית בהרט
מעט שמן לטיגון 

צילום: יורם אשהיים (צילום: יורם אשהיים)

אופן ההכנה:

  1. משרים את הכוסמת במים כשעתיים. מסננים ושוטפים במסננת. מוסיפים את שאר החומרים ומחצית מהמים, וטוחנים במעבד מזון.
  2. מברישים במעט שמן מחבת שאינה נוטה להידבק, בעזרת מצקת מעבירים מהמסה למחבת משומנת שחיממתם על להבה בינונית-נמוכה.
  3. מטגנים פנקייקים כדקה מכל צד, עד גמר הכמות (המסה אינה נשמרת טוב אבל הפנקייקים הארוזים יהיו נהדרים גם למחרת).