צילום: שוקי גוזי
צילום: שוקי גוזי

האם הפתרון לקריסת ענף המסעדנות נמצא בפריפריה?

השנה האחרונה הנחיתה מכה אנושה על ענף המסעדנות. אין ספק שביום שאחרי, תידרש חשיבה מחודשת כדי לקום בחזרה על הרגליים. האם התשובה למשבר נמצאת דווקא בפריפריה? עמית אהרנסון יצא לבדוק איך יכול ענף המסעדנות לשגשג מחוץ לתל אביב. צפו בכתבה

ynet | פורסם:04/02/2021
בשיתוף foody
הקולינריה הישראלית ידועה כבר שנים בתור ענף קשוח ומאתגר במיוחד. היא תמיד הייתה הראשונה לספוג פגיעות כלכליות במקרים של אירועים ביטחוניים ובזמני מלחמה. גם בתקופות של שגרה, הסיכוי של עסק בתעשיית הקולינריה לשרוד הוא לא גבוה במיוחד. כ-23% מהמסעדות ומבתי הקפה נסגרים בשנה הראשונה לפעילותם.
משבר הקורונה הנחית מכה אנושה ביותר לענף המסעדות, וערב סיום הסגר השלישי, הוא נמצא בקריסה מוחלטת. בחודש נובמבר האחרון התפרסם דו"ח מטעם מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שהמחיש את היקף המשבר העמוק, אליו נקלע ענף המסעדנות והקולינריה: כ-65 אלף דורשי עבודה מהענף רק בסגר הראשון בחודש אפריל, כ-3,500 מסעדות ובתי קפה מתוך 14 אלף בישראל נכנעו למשבר ונסגרו ב-2020, ומדד הפדיון בענף צנח ל-31.3% בין חודש ינואר לאוגוסט 2020.
"זה המשבר הכי קשה שעבר על ענף המסעדנות, כולל כל מלחמות ישראל", אומר השף ניר צוק. אוראל קמחי שף ובעלים של מסעדת "פופינה" מוסיף: "המשבר הכי גדול שאני זוכר הוא צוק איתן. גם בתקופת האינתיפאדה היה ריק, אבל לא היה סגור".
אין ספק כי ביום שאחרי הקורונה, ענף הקולינריה והמסעדנות יצטרך לחשב מסלול ולהמציא את עצמו מחדש. פתיחת מסעדות במתכונת טרום הקורונה כמו פעם כנראה לא תספיק כדי לגרום לענף להתאושש.
האם יכול להיות שהתשובה לקריסה תבוא דווקא מכיוון הפריפריה? העיתונאי ומבקר האוכל עמית אהרנסון יצא לבקר באחד ממתחמי האוכל הגדולים, שמוקמים בימים אלו בדיזיין סיטי במישור אדומים, ובדק כיצד יכול ענף המסעדנות לשגשג בערי הפריפריה. צפו בכתבה בראש העמוד.
צילום: שוקי גוזיקדיזיין סיטי (צילום: שוקי גוזיק)
אוראל קמחי מסכים כי מעבר של ענף המסעדנות מערי המרכז, ובראשן תל אביב, לכיוון הפריפריה יכול להיות הפתרון למשבר העמוק. "יש ואקום קולינרי בפריפריה ומי שייצא ויעז, יש לו אחוזים גבוהים יותר להצליח מאשר בתל אביב. אני חושב שמי שיוצא למקומות שיש בהם תנועה גבוהה, יכול להצליח. ככה אפשר להיחשף לקהל הרבה יותר רחב, שמגיע לאו דווקא ספציפית אלייך. אתה לא היעד אבל הוא כבר פה".
בשיתוף foody
32

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
28.
יודעת
21/05/2021 | 13:57

עיר פריפריה בגליל

27.
פרדי
20/05/2021 | 11:22

מתרכזת שם אוכלוסייה של הייטק, אנשים צעירים בלי מטבח ובלי סבלנות לבשל, מאות אלפי תירי עסקים. מה שהמסעדות צריכות עכשיו זה לנהל מו"מ קשוח להפחתת השכירות המסחרית למסעדות ב30-40% בעקבות המשבר. כשהוצאות השכירות נמוכות יותר ומקובעות ל4 שנים, הם יכולים להתחיל מחדש ביתר קלות. אנשים יחזרו לאכול במסעדות בת"א והן יהיו יקרות ומתוחכמות והן ירוויחו הרבה כסף

26.
אלפרד
24/02/2021 | 14:20

מה עם ענף התירות, מתי זה יחזור, מה הממשלה עושה בדיוק........

25.
שוקולית
08/02/2021 | 20:56

עדיף לאכול בבית☺

24.
כל מנה אליפות
07/02/2021 | 08:32

23.
תומר
07/02/2021 | 07:50

השפה המטומטמת בה משתמש היועץ הקולינרי מראה שהאיש לא נפגע במגפה!...

22.
רועי
07/02/2021 | 07:44

"פריפריה" עאלק. כל ישראל בגודל של עיר בארה"ב. כל גוש דן כגוש זה שליש ניו יורק. שעה נסיעה זה "פריפריה"? תהיו בריאים

21.
א
07/02/2021 | 07:42

20.
ללא שם
07/02/2021 | 07:36

19.
פריפריאלי
07/02/2021 | 07:04

18.
אבי
07/02/2021 | 06:51

17.
יוני
07/02/2021 | 06:21

16.
אחד
07/02/2021 | 06:15

חירטוט מתנשא אתה חושב שתביא לנו את הבשורה עם מנות בגודל ציפור במחיר של פיל? יש כאן אוכל מצוין ואף אחד לא צריך את הבולשיט המתיפיף של משחקי השף

15.
ללא שם
07/02/2021 | 06:08

14.
סעיד
07/02/2021 | 06:00

זה עדיף על הזבל שלך ושל החברים שלך..משביע, מזין בריא ו...זול....

13.
רן
07/02/2021 | 02:03

12.
סימונה
07/02/2021 | 01:59

תלכו לשפודיה עם מירי רגב

11.
איתי
07/02/2021 | 01:18

את המחירים של רוב המסעדות בתל אביב. בסוף זה עסקים אם היו לקוחות היו פותחים מסעדות יותר יוקרתיות

הבחור ההוא
07/02/2021 | 07:08

יותר מחצי מהמחיר הולך על השם של המסעדה, כמו אייפון שעולה פי כמה ממכשיר באותה איכות, אבל בגלל שיש לו תפוח אכול מאחורה צריך לשלם עליו יותר.

ללא שם
07/02/2021 | 07:56

10.
ללא שם
07/02/2021 | 00:20

9.
רוני
07/02/2021 | 00:16

איך לא כתבתם שזאת פרסומת ממומנת? איפה האתיקה?

8.
מירון ליבנה
06/02/2021 | 23:55

בנימיני
07/02/2021 | 00:25

יש פה מספיק מסעדות.פרדס חנה עין שמר בנימינה וזכרון .יותר מסעדות מסועדים

7.
סביח
06/02/2021 | 23:53

יש נושאים יותר דחופים לעסוק בהם מאשר בעיות קולינריה בפריפריה. מעלה אדומים זו התנחלות ולא חלק ממדינת ישראל

סרג'
07/02/2021 | 00:16

6.
צריכים אותך יא פלצן
06/02/2021 | 23:47

5.
חן
06/02/2021 | 22:11

באאא לאוכל הישראלי

4.
אחד העם
06/02/2021 | 21:51

3.
איריס
06/02/2021 | 20:49

2.
ש
06/02/2021 | 20:31

1.
מי זה אוריאל קמחי?
06/02/2021 | 20:11

לכל התגובות