מתכון עם טוויסט: ניו יורק צ'יז קייק - בלי צ'יז

עוגת גבינה טבעונית: למה שטבעונים יוותרו על התענוג בנעיצת כפית בתוך עוגת גבינה יציבה ונימוחה? מצאנו מתכון גאוני לעוגת ניו יורק צ'יז קייק עם שמנת קשיו וקרם קוקוס שמחליפים את תועפות גבינת השמנת שבמתכון המקורי. והתוצאה? לא פחות טעימה

חן זבולון | פורסם:15/02/2021
תמונה כללית
המצרכים (לתבנית בקוטר 20 ס"מ):
לקלתית -
150 גר' פתי בר 75 גר' חמאה טבעונית מומסת
למילוי הגבינה - 750 גר' (3 צנצנות) שמנת קשיו בטעם טבעי 400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס 150 גר' סוכר 4 כפות קורנפלור 1 כפית משחת וניל (או 2 כפיות תמצית וניל איכותית) מיץ מחצי לימון גרידת מלימון אחד (רק החלק הצהוב בלבד)
לציפוי - 300 גר' קונפיטורה - לבחירתכם
צילום: חן זבולוןעוגת גבינה טבעונית (צילום: חן זבולון)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ ומניחים נייר אפייה על התחתית ועל צדי התבנית.
  2. מכינים את התחתית - טוחנים במעבד מזון את הפתי בר לפירורים, ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
  3. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומועכים היטב לכיוון תחתית התבנית. מהדקים היטב. שומרים בצד או במקרר.
  4. מכינים את המילוי - במיקסר מערבבים יחד את כל חומרי המילוי עד שהכל מאוחד למסה אחת. שימו לב - יש לגרד את דפנות הקערה.
  5. שופכים את מילוי הגבינה על תחתית הביסקוויטים שבתבנית, ומיישרים בעזרת מרית את החלק העליון.
  6. עוטפים היטב את תחתית התבנית ואת הצדדים בשכבה כפולה של נייר אלומיניום, ומהדקים בצורה כזאת ששהתבנית תהיה אטומה, ונוזלים לא יוכלו לזלוג ממנה החוצה.
  7. מניחים את התבנית במגש תנור גדול ומכניסים לתנור. מוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה בגובה של 4 ס"מ. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך שעה.
  8. מכבים את התנור ונותנים לעוגה "לנוח" בתנור שעה נוספת. לאחר שעה פותחים את דלת התנור, ומניחים לעוגה להתקרר עד שהיא מגיעה לטמפפרטורת החדר (בשלב הזה העוגה עדיין רוטטת, אל דאגה, היא תתייצב במקרר).
  9. מסירים את נייר האלומיניום, מכסים בניילון נצמד את התבנית ומכניסים את העוגה למקרר להתייצב לפחות ל-4 שעות.
  10. מחממים את הקונפיטורה כחצי דקה במיקרו, עד שהמרקם שלה מעט נוזלי ונוח לעבודה. שופכים את הקונפיטורה בעדינות על פני העוגה, ומגישים.
חן זבולון היא השפית והבעלים של מעדני הטבע - מעדניית אונליין
11

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
9.
ללא שם
14/05/2021 | 03:15

לא צריך להיות כל כך שליליים

8.
רנה
18/02/2021 | 15:36

7.
ליאל
17/02/2021 | 11:21

אהבתי צריכים עוד מתכונים בלי חלב

6.
ללא שם
17/02/2021 | 08:52

5.
Lea
16/02/2021 | 16:33

4.
אחת שיודעת
16/02/2021 | 00:20

חן זבולון *הוא* ה*שף* והבעלים של :) אחלה מתכון! והגבינות שלו, מהטובות שקיימות.

3.
מורעבים בע”מ
16/02/2021 | 10:20

עצמכם בשביל להרגיש מתוחכמים? שיבושם לכם, אבל אל תקראו לאוכל המגעיל שלכם על שם אוכל לא טבעוני. אין דבר כזה עוגת גבינה טבעונית

סתמי עדיף
17/02/2021 | 08:24

היום אפשר להנות מאוכל איכותי, טעים ובריא גם ללא הפרשות של פרה שנסחטו מעטינים שרבצו על ערימות של שילשול מסריח.לכי תבררי קצת מאיפה האוכל שלך מגיע ומאיפה האוכל שלי ואז תכתבי פה תגובה איזה אוכל יותר מגעיל

מה כואב לך
13/05/2021 | 20:50

כנראה שהטבעונות יושבת על נקודה רגישה אצלך. כנראה שאתה יודע שאנחנו צודקים.

2.
סטאלין
15/02/2021 | 21:53

1.
פחות מחמאה רגילה
15/02/2021 | 15:59

לכל התגובות