3 תבשילי בשר חמים לימים קרים

גולאש, צלי בקר בפטריות ויין וגם אסאדו: בחוץ אמנם קר אבל אתם יכולים לחמם את הבית בריחות מענגים של תבשילי חורף עמוקים

רועי חזן
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית


תמונה כללית

המצרכים:

2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
10 שיני שום, קלופות
2 גבעולי סלרי, קצוץ דק
4 גזרים, חתוכים
4 כפות שמן זית
5 עגבניות בשלות, חתוכות
700 גר' בשר לבישול ארוך
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה קימל
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור (להוסיף לפי הטעם)
3 תפוחי אדמה בינוניים 

צילום: טל שחר (צילום: טל שחר)

אופן ההכנה:

  1. משחימים את חתיכות בשר הגולש - ראשית יש לקחת מגבת נייר ולספוג את הנוזלים מחתיכות הבשר. אחר כך מחממים בסיר שמן ומשחימים בו את חתיכות הבשר. אחרי חמש דקות של השחמה קלה, מוציאים לצלחת ומניחים בצד. 
  2. לוקחים את הסיר שבו הושחם הבשר, ומוסיפים לו מעט שמן. מכניסים את כל הירקות לתוך הסיר חוץ מהעגבניות ותפוחי האדמה, ומטגנים תוך בחישה עד לריכוך קל. 
  3. מוסיפים את הפפריקה, הקימל, והעגבניות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. מחזירים את קוביות הבשר לסיר ומוסיפים מים עד לגובה תכולת הסיר (כ-4-5 כוסות). 
  4. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות ומוסיפים לסיר. מביאים בשנית לרתיחה. 
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד שהבשר רך ומתפרק. 


תמונה כללית

המצרכים:

1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות
2 בצלים גדולים, קצוצים
8 שיני שום, קלופות חתוכות לפרוסות
2 סלסלות פטריות, חתוכות גס
3 גזרים, חתוכים לרצועות
1 כוס יין אדום
3 כוסות מים שבהם בושל הבשר
½1 כף רסק עגבניות 

לתיבול -
½1 כף דבש
1 כף פפריקה
½1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

צילום: טל שחר (צילום: טל שחר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר גדול שבו כף שמן. מטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. 
  2. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה. אם נוצר קצף מסירים בעזרת כף. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
  3. מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים בו 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות ואת רצועות הגזר ומכסים את הסיר לעוד 7 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים את כוס היין ו-3 כוסות מהמים שבהם בושל הבשר, ומתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל. 
  4. מערבבים ומביאים לרתיחה של 3 דקות, מנמיכים את להבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי. 


תמונה כללית

המצרכים:

1 ק"ג בשר קשתית עם עצם (אסאדו)
½ ק"ג רצועות קשתית (אסאדו)
200 גר' ערמונים בוואקום
1 סלסלת פטריות שמפניון
4 שיני שום
2 כוסות יין אדום
1 כפית קינמון
1 כף סילאן
3 כפות שמן קנולה לטיגון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2 עלי רוזמרין

צילום: טל שחר (צילום: טל שחר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן קנולה במחבת וצורבים את נתחי האסאדו עד להזהבה קלה. מוציאים את הבשר ומניחים על תבנית רחבה. 
  2. מפזרים על הבשר את הערמונים. חותכים את בסיס הפטריות ומניחים גם אותם על הבשר. 
  3. חותכים את שיני השום לחתיכות גדולות ומפזרים גם. 
  4. שופכים לתוך כלי קיבול את היין, הקינמון, סילאן, מלח ופלפל, ומערבבים הכל יחד. יוצקים מעל הבשר. 
  5. שמים מעל 2 כפות שמן זית ומסדרים את עלי הרוזמרין. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות למשך כ-40 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות, וממשיכים לבשל כשעתיים נוספות. 
  6. אחרי שעתיים מוציאים את נייר הכסף ומשאירים את התבשיל בתנור לעוד 15 דקות להשחמה אחרונה.

רועי חזן הוא השף של MEATEO - מסעדה ואיטליז