ג'יפ גלדיאטור: רוצים מערכות בטיחות מתקדמות? רק בדגם היקר ב-45 אלף שקל
ג'יפ טנדר הגיע סופסוף ארצה בעזרת היבואנית, ולא רק דרך ערוצי הייבוא האישי והמקביל. המחיר גבוה רק ב-15 אלף שקלים מרנגלר רגיל, אבל מערכות בטיחות מתקדמות מגיעות רק בדגם היקר משמעותית. קבלו את כל הפרטים החשובים
בקצרה:
- הטנדר של ג'יפ ישווק רק בגרסת רוביקון ייעודית לשטח
- מערכות בטיחות מתקדמות אינן ציוד תקני
- תג המחיר: החל מ-419 אלף שקל, 15 אלף יותר מרוביקון
- ג'יפ רנגלר רוביקון במבחן: בשטח, הטוב מכולם
- קצרים בשטח: ג'יפ רנגלר מול טויוטה לנד קרוזר
- אליפות העולם במשקל כבד: שברולט סילברדו מול פורד F250 וראם HD
היסטוריה של ג'יפ עם ארגז: הגלדיאטור מחזיר את הארגז לאולם התצוגה של ג'יפ, כמעט שלושה עשורים לאחר הטנדר האחרון ששיווקה. זה לא שבג'יפ החליטו להתמודד לפתע עם טנדר עבודה כמו פורד F150 או שברולט סילברדו, או אפילו טויוטה היילקס ואיסוזו דימקס הקטנים והזולים יותר. בג'יפ שמשחררת רכב שטח "אמיתי" חדש אחת לעידנים, החליטו שצריך לרענן קצת את השורות ובעיקר להזרים "כסף חדש" לקופה. וזה עובד.
לג'יפ אגב היסטוריה עשירה של טנדרים, כולם הוסבו מדגם קיים. החל בוויליס אוברלנד מ-1947, דרך ה-CJ8 סקרמבלר משנות השמונים ועד הקומנצ'י שהתבסס על הדור הראשון של הצ'ירוקי. הטנדר המפורסם מכולם הוא הגלדיאטור משנות השישים, שהתבסס על הוואגוניר, וזה גם השם שבחרה היצרנית לטנדר העדכני, אלא שהפעם הוא מתבסס על רנגלר JL.
טנדר עבירות: הוא ארוך מגרסת חמש הדלתות לרנגלר ("אנלימידטד") בלא פחות מ-66 ס"מ (554 ס"מ), בסיס הגלגלים שלו ארוך ב-48 ס"מ (348.5 ס"מ), בעוד הרוחב והגובה דומים (187.5 ו-188 ס"מ בהתאמה). לארגז אורך דומה לזה של טויוטה היילקס (153 ס"מ), אבל הוא צר ממנו ב-10 ס"מ (144 ס"מ) משמעותיים. כושר ההעמסה עומד על כ-600 ק"ג וכושר הגרירה על 3.5 טון.
הגלדיאטור ישווק כאן רק בגרסת רוביקון ייעודית לשטח. המפרט כולל - כמו ברנגלר - יחסי העברה קצרים יותר להילוך הכוח וליחס העברה סופי, נעילות דיפרנציאל רוחביות (אחורי וקדמי), אפשרות לניתוק מוט מייצב קדמי לטובת הארכת מהלך המתלה, וצמיגי BFGoodrich MT ייעודיים לשטח, אבל הם קטנים יותר מאלה המוצעים בצפון אמריקה ("32 לעומת "33). בנוסף הוא משתמש בבולמי זעזועים של FOX המיועדים להתמודד עם המשקל הגבוה יותר.
מה עוד צריך לדעת עליו: הגלדיאטור ישווק אצלנו רק עם מנוע הבנזין הוותיק של קרייזלר, פנטסטר V6 בנפח 3.6 ליטר עם 285 כ"ס, בשונה מהרנגלר המצויד במנוע טורבו-בנזין ארבעה צילינדרים שמגיע מאלפא רומיאו. בנוסף, מנוע טורבו-דיזל V6 בנפח 3.0 ליטר (260 כ"ס) לא ישווק כאן. המשך שרשרת ההנעה כולל תיבת שמונה הילוכים אוטומטית ותיבת העברה עם הנעה אחורית לכביש, כפולה לשטח והילוך כוח, אבל ללא מצב הנעה-כפולה אוטומטי בו מצויד רנגלר רגיל.
תא הנוסעים - בתצורת דאבל-קבינה - דומה לרנגלר הרגיל, כולל אפשרות לגג קשיח או ברזנט, ופירוק מהיר של דלתות הצד והשמשה הקדמית. השמשה האחורית כוללת חלון הזזה נפתח לטובת גישה לארגז. רשימת האבזור בגרסת הבסיס כוללת מסך מגע בגודל "7, מצלמת נסיעה לאחור ובקרת אקלים מפוצלת עם פתחים גם ליושבים מאחור. עבור מסך מגע גדול יותר ("8.4), מפתח חכם, מערכת שמע משודרגת ותאורת לד מלפנים תידרשו להוסיף עוד 30 אלף שקל.
דגל שחור: בשונה מהמקובל כיום בתעשייה, יבואנית ג'יפ בוחרת להמשיך ולהציע מערכות בטיחות מתקדמות רק כאופציה בתוספת תשלום, ובכך הופך גם הגלדיאטור לאחד הדגמים החדשים הבודדים שישווקו כאן השנה ללא מערכות אקטיביות מצילות חיים כציוד תקני. על בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית והתרעת שטחים מתים תידרשו לשלם 464 אלף שקל, 45 אלף שקל יותר מגרסת הבסיס.
בהקשר זה נזכיר כי גם רכבי שטח ותיקים וטנדרי עבודה מציעים זה מכבר מערכות אלה כציוד תקני, כמעט בכל הגרסאות המשווקות כאן. ולא במקרה הן חשובות כל כך דווקא בדגמים אלה, בהם מכלולים מסיביים, משקל עצמי ומרכז כובד גבוהים, פוגעים ביכולות הדינמית על הכביש (כמו בלימת חירום או תמרון התחמקות ממכשול). חשוב גם להזכיר כי הרנגלר המהווה לו בסיס זכה לציון מביך במבחני ריסוק שנערכו לו משני צדי האטלנטי, ב-Euro NCAP האירופי וב-IIHS האמריקאי.
מה אנחנו חושבים עליו: גלדיאטור הוא לא פועל של צווארון כחול כמו הטנדרים היפניים של טויוטה מיצובישי ואיסוזו. הוא טנדר פאן עם הרבה פוזה, כמו פורד F150 ראפטור מצד אחד או ריביאן R1T החשמלי בעתיד. המשותף לכולם הוא שהארגז לא ישמש לנשיאת שקי מלט, דליי צבע או כלי עבודה, אלא אופני הרים, ציוד קמפינג או סתם צידנית בירות.
בעוד השניים האחרים עדיין לא משווקים כאן, הגלדיאטור מקבל את מלוא אור הזרקורים ואין לנו ספק שיהיה נחשק ומבוקש. חבל רק שנושא הבטיחות מהווה נקודה שחורה שהיה ניתן בקלות להימנע ממנה, גם אם המחיר היה מעט גבוה יותר.
זוכרים בערגה את הטנדר הקטן 4X4 שהורכב במפעלי קייזר אילין והיה בשירות צה"ל וכל החברות הממשלתיות. ראוי לציין שג'יפ הגלדיאטור החדש דואג לשמר חלק מן האלמנטים העיצוביים של הטנדר הישן והטוב....
בראשית היו בצה"ל טנדרים פורד F1. אלו הוחלפו בטנדרים ויליס ששהורכבו בקייזר אילין, ואלו הוחלפו על ידי טנדרים מדגם גלדיאטור (קייזר אילין) שהוחלפו עם הגיע זמנם בטנדרים דודג' D200 (תעשיות רכב נצרת עילית). ולעולם לא נשכח את טנדר סוסיתא וכרמל דוכס של אוטוקרס.
אין תחרות ל- F150, אבל הג'יפ הוא משאית משובחת. שני האחרים מצפון אמריקה הם גם בסדר, אבל אני בקושי רואה את הטויוטה. ועוד פחות את ניסאן. גיסי זה עתה קנה RAM - כנראה בגלל שנתנו לו טראד אין טוב עבור הראנגלר הגדול שלו. - החמקמק והמתוסכל שנקרא "פייר" = "דניאלה" = "פייר" שיושב מיוצב מאוד על סיר הבשר במקום מסוים בישראל - למחירים בקנדה אין שום קשר לישראל - ואם אי פעם אתה היית כאן בטורונטו איך זה שאני הייתי צריך ללמד אותך על תשלומים נוספים של היצרנים והכי חשוב = המס שלנו HST 13% ב = טורונטו = אונטריו ??? כמו כן, איך זה שאתה "נעלם" ומופיע פתאום בחזרה ? האם אין אלה אינדיקציות לכך שאתה רמאי ?? אותו דבר לכל הישראלים שבוכים ועוד בוכים, אבל ממשיכים לשלם את המחירים הגבוהים בישראל ... 7 - בצפון אמריקה אנחנו לא מודאגים מהצריכה ! 5 - בצפון אמריקה אנחנו לא מודאגים מבטיחות המכוניות, במיוחד לג'יפים = 100% !
מי שקונה מפלצת כזו בחצי מיליון שקל זה הדבר האחרון שמעניין אותו
או שאתה קצת אידיוט?
בארצות הברית, ראיתי באתר הרשמי, התוספות שמוזכרות בכתבה עולות 7000 ש"ח. בישראל, 45000.
It is a fun vehicle , with good 4WD capability. But the ergonomics is a little dated (small touch screen, lots of black plastic)
הרכב מתבסס על ג’יפ שקיבל ציונים נמוכים במבחני ריסוק. ראו הוזהרתם.
מי שצריך רכב עבודה אמין קונה היילוקס. מי שצריך רכב היכול גם לרדת לשטח קונה את האיסוזו. מי שירכוש את הג'יפ לא יעז לרדת אתו לשטח, פשוט משום שהוא לא יידע האם ייצא ממנו בנסיעה או על גרר.
הרכב שנכנס בגלדיאטור צריך מערכות בטיחות מתקדמות
הם יפרקו את גלאדיטור הזה בלי לחשוב פעמיים.
לקנות רכב שם ולהביא אותו ביבוא אישי? האם זה יוצא לי יותר זול?
תוסיפו הובלה ורישוי ורווח ליבואן... אם הכל היה פשוט כך כך כל יבואן מקביל היה הופך למיליונר. זה לא קורה