660 המונה טועם

עושים שכונה: המונה טועם גילה את הדוכן הכי מפנק בשכונת התקווה

המונה טועם, מבקר אוכל הרחוב שלנו, מתפנק: לא הרבה יכולים לסרב לצ'יפס אבו נפחא, וכשהוא בא יחד עם כדור פלאפל מושלם, שניצל, רוטב לימון ומחירים נוחים - זה מתכון בטוח לחגיגה

קובי רובין | פורסם:16/03/2021
צפו: המונה טועם מתפנק על פיתה בשכונת התקווה (צילום: ליהי קרופניק, ירון ברנר)
מי שהגיע לאחרונה לאזור שכונת התקווה בוודאי ראה הרבה פיצריות, מאפיות, דוכני טוסט וכל מיני סוגים מאכלים מעניינים, שאפשר למצוא רק שם. השכונה, ידועה במסעדות הבשר שלה. רובן נמצאות ברחוב אצ"ל, הרחוב הראשי, אבל יש עוד כמה מסעדות בשר נסתרות שחבויות בתוך סמטאות השוק. אבל תושבי האזור אוהבים לאכול לא רק בשר, ובשעות הערב אפשר לראות תורים ארוכים של סועדים - לאו דווקא מול הסטייקיות הפופולריות, אלא אוכלים את כל הדברים המעניינים והזולים שבשכונה.
לא פלא שהבוטקה הפך לנקודת חובה לזללנים בתוך שכונת התקווה, ולפחות כאן לא לוקחים לך את הפינה של הפיתה ומנסים למכור לך אותה בחזרה בסיבוב, כאן אתה מקבל תמורה מלאה
לפני כמה שבועות הגעתי עם קרוב משפחה לאכול על האש בשכונת התקווה. החניתי את המונית, וגיליתי שהמקום עובד עם תו סגול, לכן הזמנו ולקחנו הצידה את האוכל שלנו. הפעם, לא פתחנו שולחן ולא משכנו תשומת לב מיוחדת. שני אנשים פשוטים שהגיעו לשכונה לאכול, זה לא אמור היה להיות מסובך מידי. הלכנו לאחד מהמקומות הפופולרים במיוחד שבהם מוכרים על האש. לכל אחד מתושבי האזור יש את המקום שלו לאכול כאן, וכל אחד יכול להישבע בקלות שהעל האש בו הוא אוכל בשכונת התקווה זה המקום הכי מעולה - אם לא יותר מזה.
צילום: קובי רוביןבוטקה 23: גם סביח וגם שניצל בביס אחד (צילום: קובי רובין)
אבל הארנק שלי עדיין לא יכול לשכוח את העקיצה שקיבלתי כאן פעם - ממתי פעמיים לאפה עם שני שיפודים (או שיחים, אם תרצו) עולה 100 שקלים בלי עודף? אני זוכר שאז, מרוב ההלם, עוד המתנתי שנייה ארוכה לקבל איזה שטר בחזרה, אבל לא - הלך השטר התלת סיפרתי ולא חזר. הבחור מאחורי הדלפק עוד שאל אם בא לנו משהו לשתות, ותוך שנייה החלטתי לא לשתות, הסתובבתי והלכתי לכיוון המונית לשתות מים מבקבוק של 5 שקלים לליטר, כי במחירים האלו מים זה יותר ממספיק. אני זוכר שכבר אז נדהמתי כשהבנתי שאין הרבה תושבים באזור שיכולים להרשות לעצמם לאכול במסעדות הבשר שבשכונה.
וכל זה רק הקדמה למקום שעליו אני מספר לכם הפעם - בוטקה 23, מקום שדוגל בגישה של מחירי ביניים לפיתה בשרית מעולה. כבר הרבה זמן חיכיתי להזדמנות המתאימה להגיע לבוטקה 23. רציתי להבין מי נגד מי שם ומה בדיוק הם מנסים להכין. הבוטקה הזאת, לא נראית כמו עוד אחת מז'אנר הסטיקיות "לאפה פיתה קבב פרגיות" היקרות מידי באזור, אלא נראית יותר נראה כמו שילוב של כמה רעיונות מעולים שמנוהלים ביעילות בתוך חלל קטן למדי.
בהגיעי לבוטקה הגישו לי ליד קודם כל, לפני שאפילו הוצאתי מילה מהפה, כדור חם של פלאפל מעולה עם טחינה. אחר כך הגישו לי על נייר פשוט צ׳יפס אבו נפחא מטוגן, אותה פרוסת תפוח אדמה מטוגנת בעטיפה של בלילת בצק. מי אומר לא לצ׳יפס אבו נפחא? לא מכיר הרבה אנשים שיגידו לו לא, אפילו בקרב טבעונים הצ'יפס הזה חוקי. ואני? אני לא הגעתי עד לכאן בשביל להתחיל דווקא עכשיו דיאטה.
הזמנתי ישר על ההתחלה פיתה בוטקה רק בשביל לגלות שבעצם מדובר על פיתה סביח עם שניצל. ת'כלס, זו אחלה של פיתה, או כמו שכיניתי אותה - סביח בשרי. הרגשתי שמישהו כאן המציא מנה קלאסית חדשה לטובת כולנו.
אחרי שהשניצל נרגע קצת, התחילה הנאה מושלמת: היו שם חצילים שנחו בפנים בצורה לא מוגזמת, אחר כך קצת מהסלטים הטריים שמתוקתקים שם כמו חיילים במסדר, ורוטב לימון מעולה מעל הכל. טיפ ממני - תבקשו הרבה ישר מההתחלה
בעודי מתענג על כדור הפלאפל, מיד קיבלתי עוד צ'יפס אחד ליד. וככה מצאתי את עצמי עומד שם ומחזיק צ׳יפס אבו נפחא בכל יד, וביד ימין גם כדור פלאפל. לא יכולתי לדבר הרבה, אבל אני זוכר שעוד הספקתי לבקש לא לשים לי חומוס בתוך הפיתה - כי כמו שאני אומר תמיד - חומוס אוכלים רק עם חומוס, כי הוא מאלחש את חוש הטעם. הם הציעו לי לטעום מעט מהחומוס שהם מכינים במקום על כדור פלאפל, אבל התעקשתי והצלחתי לוותר, לפחות בינתיים.
צילום: קובי רוביןבוטקה 23: כאן לא מוכרים לך שוב את הקצה של הפיתה (צילום: קובי רובין)
אחרי כל הנשנושים הכינו לי מנה של סביח עם כל התוספות, ומעל הכל הוסיפו שניצל שיצא ישר מהטיגון. ברגעים הראשונים לא יכולתי בכלל לנגוס בפיתה מרוב שהשניצל היה רותח, אבל אל דאגה, גם את הפינה הזאת הם מכסים, במחווה מבודחת לפלצנות התל אביבית: את הקצה של הפיתה, זה שבדרך כלל נזרק הצידה, הם מוסיפים מעל כל הדברים הטובים שבתוך הפיתה, בשביל שאפשר יהיה לפחות לנשנש את זה עד שהשניצל יתקרר.
ואז, אחרי שהשניצל נרגע קצת, התחילה הנאה מושלמת: היו שם חצילים שנחו בפנים בצורה לא מוגזמת, אחר כך קצת מהסלטים הטריים שמתוקתקים שם כמו חיילים במסדר, ורוטב לימון מעולה מעל הכל. טיפ ממני - תבקשו הרבה ישר מההתחלה.
אז לא פלא שהבוטקה הפך לנקודת חובה לזללנים בתוך שכונת התקווה, ולפחות כאן לא לוקחים לך את הפינה של הפיתה ומנסים למכור לך אותה בחזרה בסיבוב, כאן אתה מקבל תמורה מלאה.

59

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
43.
יקי
26/03/2021 | 11:58

לא חשוב מה הדעות הפוליטיות שלכם אבל אם מתמודדת ממפלגת העבודה מגיעה לשוק התקווה ויורקים עליה זהו קו אדום מבחינתי ואני קורא לכל אדם נאור לא לדרוך שם ובטח לא לקנות שם אם הם יורקים על אנשים קל וחומר על הסחורה שהם מוכרים ראו הוזהרתם

גוש
19/04/2021 | 09:25

לא להתקרב ליפו תוקפים יהודים שם

מוסה
11/05/2021 | 21:18

זנב של חמור

42.
50 זה זול
18/03/2021 | 18:22

41.
יודע דבר
18/03/2021 | 08:03

ללא שם
19/03/2021 | 07:34

40.
חי
17/03/2021 | 22:20

זה עלה בסוף?

פללללל
20/03/2021 | 19:27

32 שקלים

39.
גיל
17/03/2021 | 19:32

יחצנות בתשלום

38.
ע ג
16/03/2021 | 17:21

לעומת זאת שניצל בפלאפל של פעם בחולון ענק ועסיסי .

ללא שם
18/03/2021 | 06:03

חולוניה
18/03/2021 | 09:52

37.
שרית
16/03/2021 | 17:18

ביקורות כל כך טובות. עושה חשק ללכת לאכול שם!!!!!!

36.
אנונימי
16/03/2021 | 17:12

תמיד בידקו שהמקום נקי והעובדים בריאים , תחלופת אוכל מהירה מעידה על טריות מזון בתאבון \!

35.
אביבה
16/03/2021 | 17:10

מי צריך את זה

34.
מיכאל
16/03/2021 | 17:09

"אוכל הרחוב" בישראל מביך. שניצל עוף,שיפודים, סביח, פלאפל, שווארמה,פיצה. גם כל מנה אישית נעה סביב 20 ש"ח לצמחוני ו- 35+ לבשרי. יקר בטירוף. מלפפון עגבניה. שיעממתם לי ת'תחת.

33.
אז יצאת בזול
16/03/2021 | 17:00

32.
טינו
16/03/2021 | 16:42

תלחץ על השח תקב מחייר 32 שח

31.
לנהג
17/03/2021 | 08:39

אף אחד לא מונע ממך, אבל אל תפרסם את זה ברבים. זה לא ראוי.

30.
מרב
16/03/2021 | 19:16

ללא שם
19/03/2021 | 09:10

29.
שישקו
16/03/2021 | 18:20

וצי'פס וחציל בכייף ישימו לך.כנראה פחות מושקע לגבי הבוטקה .מכיר את המקום יש תמיד תור וביקוש אין ספק שעובדים חזק ויפה אבלראיתי שמן עמוק עבר לי החשק בשבילי אים היה אופציה על האש היה אטרקטיבי.

28.
אחד
17/03/2021 | 07:42

27.
יוסי
17/03/2021 | 07:07

כנהג מונית אתה מנהל אורח חיים די יושבני,אתה גם בעודף משקל קל (בינתיים ),פחמימות מאוד אהובות עליך,במיוחד מקמח לבן (פיתות,לאפות,מאפים שונים...ממליץ לך בחום לעקוב אחרי רמת סוכר ולשנות במעט את דפוסי חיך....

ז'אן מישל שפכטל
17/03/2021 | 07:34

הבחור נראה מספיק מבוגר כדי לקחת אחריות על החיים שלו. הקנאה פשוט נוזלת מהמקלדת .תתעסק בעניינים שלך ולא במשקל ובבריאות של אחרים.

26.
אלה
17/03/2021 | 02:40

כן, כי רק בתקווה יש פיצה וטוסט. מאוד מעניין.

25.
עצוב
17/03/2021 | 01:01

ניסן
17/03/2021 | 06:26

לא חייבים לפרגן , אפשר לא להסכים , אבל קצת דרך ארץ לא תזיק .

24.
יאיר
17/03/2021 | 00:36

23.
חלם
16/03/2021 | 22:43

22.
חנית
16/03/2021 | 18:26

21.
יא גרגרנים
16/03/2021 | 18:21

20.
חחחחחח
16/03/2021 | 18:14

19.
מחר - פיתה עם שוקולד
16/03/2021 | 18:12

18.
רונית
16/03/2021 | 18:11

17.
צחי
16/03/2021 | 17:58

מוסכניק
16/03/2021 | 18:14

16.
אא8
16/03/2021 | 17:47

15.
מרי
16/03/2021 | 17:24

אמנון
16/03/2021 | 19:55

נקי מאוד ומקצוענים ביותר

14.
ערן
16/03/2021 | 16:56

13.
אבשלום ק
16/03/2021 | 16:51

היה נחמד לקרוא, אבל צריך גם להגיד מה המחיר.

שלומי
16/03/2021 | 17:23

12.
אילן
16/03/2021 | 16:43

11.
מה עדיף?
16/03/2021 | 16:42

10.
התקווה
16/03/2021 | 16:42

גם אני נעקצתי והסכום היה כ140 שח ועוד בשיא החוצפה כשרציתי לשבת במסעדה המפונפנת אמרו לי כיוון שזזה שיפודים בלאפה אתה יכול לשבת בכוך שמיול

9.
יובל
16/03/2021 | 16:25

8.
אפי
16/03/2021 | 16:20

לא הבנתי למה לנהגי מוניות מותר לקחת על נסיעה של עשר דקות 50 שקלים ועל מנת שיפודים לא. ( שניהם יקרים ). הגמל לא רואה את דבשתו.

7.
שני
16/03/2021 | 16:36

6.
דני
16/03/2021 | 16:30

בלי כפפות דייי

5.
דליה
16/03/2021 | 16:11

חייב לטעום בשישי את הסנדוויץ' שישי שלהם, חלה עם שניצל חם ומהביל ותוספות טעימות מאין כמותן. שווה כל שקל בהחלט

4.
אוקי
16/03/2021 | 16:10

ניר
16/03/2021 | 16:16

היה היה
16/03/2021 | 16:43

הזניית השפה זה חלק מהעתיד של הארץ האבודה שלנו

3.
ארז
16/03/2021 | 16:03

כמה עולה?

דלית
16/03/2021 | 17:14

דני
16/03/2021 | 17:46

2.
דודי כריש
16/03/2021 | 16:00

וגם לא חוסכים עליך

1.
איציק שפיציק
16/03/2021 | 15:28

מקום מצוין ממש 5 כוכבי מישלן!! מתוקתק מצוחצח וטעים !

לכל התגובות