כזה עוד לא ראינו: הפיתה שהפכה לשניצל

בדוכן חדש שנפתח בראש העין מצאנו מנה מוזרה שהצליחה לשבור את הרשת מרוב תמונות, לייקים, תגובות ושיתופים - פיתה מצופה בפירורי לחם ומטוגנת, שלתוכה מכניסים חזה עוף - כמו שניצל בפיתה, רק הפוך. עידו ונה, מבעלי המקום: "אפשר להגיד שאנחנו ממש סינדרלה שמצאה את הייעוד שלה בתקופה הכי חשוכה שיש"

תיקי גולן | פורסם:04/04/2021
צפו: פיתה שהיא גם שניצל (צילום: ירון ברנר עריכה:נטע בן יעקב)
גם אם חשבנו שראינו כבר מייזמים לא שגרתיים, הופיעה הפיתה שניצל והבהירה לנו שעוד לא ראינו כלום. הכל התחיל באבא של עידו ונה שהיה נוהג להכין לילדים שלו שניצל טעים בחלה בכל יום שישי. עד כאן סיפור די סטנדרטי, רק שהבנים שלו החליטו לקחת את מנת הדגל, לשנות לה קונספט - ולהפוך אותה לביזנס.
אז מה זה בכלל פיתה שניצל? מדובר על פיתה מצופה בביצה ובפירורי לחם ומטוגנת בשמן עמוק - ממש כמו שניצל. לתוכה נכנסים מיונז, ממרח גוואקמולי, סלט עגבניות מפולפלות, חזה עוף, קצת איולי שום ויש גם קישוט של ירק מלמעלה בשביל הקטע.
"הרעיון הגיע כשהיינו מכינים בבית חלות עם מטבוחה מרוקאית, עם חצילים מטוגנים, ועם שניצלים ורטבים שלנו", מסביר ונה - אחד האחים שהקימו את המקום שנושא את השם "הסנדוויץ' של אבא" - "ומשם אמרנו שצריך לחשוב על מנות מגניבות שיימשכו קהל, וככה הגיע הרעיון לעשות פיתה שניצל".
צילום: ירון ברנרהפיתה ששברה את הרשת: פיתה שניצל (צילום: ירון ברנר)
וכל זה נולד בקורונה? "בתקופת הקורונה חשבנו איך אנחנו נכנסים לעניינים בצורה אחרת, משנים קצת את הדברים ומתאימים את עצמנו לשגרה החדשה. בתחילת הקורונה היינו מוכרים בכל יום שישי חלות עם שניצל. לאט לאט הרחבנו את זה עד שהתחלנו למכור כל יום חלה עם שניצל, ככה במשך שמונה חודשים. בסוף החלטנו שאנחנו פותחים מקום, מגדילים את צוות העובדים ואת המערך כדי להתפתח. זה הסניף הראשון שלנו, שאותו פתחנו לפני שלושה שבועות. גדלנו בראש העין והתחלנו מפה, אבל עכשיו אנשים מכל הארץ באים אלינו לאכול פה. הגיעו אנשים מבאר שבע, מתל אביב, מהוד השרון, ולפני פסח הגיעו גם ממגדל העמק. אנחנו גאים לקבל ולארח פה בעיר שלנו, ואנחנו חושבים לפתוח עוד סניפים בערים נוספות בארץ".
כמה פיתות עד שהגעתם לפיתה המשולמת? "בהתחלה באמת הרסנו הרבה פיתות כי הפיתה עצמה לא באמת יכולה להיות יותר מ-20 שניות בשמן. בהתחלה היא הייתה יוצאת כמו קרש לא אכיל, אבל התאמנו עד שהצלחנו. הרסנו בדרך לפחות 100 פיתות".
אתם מרגישים שהמצאתם את הגלגל? "אף אחד לא מטגן את הפיתה ושם בפנים את החזה עוף. אז אולי לא המצאתי את הגלגל, אבל הבאנו פה רעיון מבריק וטעים בעיקר שזה מה שאנשים מחפשים כשהם יוצאים לאכול בחוץ. המנות שלנו קבועות מראש".
אבל פיתה מטוגנת זה לא מתכון בדוק לצרבת? "העוף שבתוך הפיתה הוא לא מטוגן, זה ממש חזה עוף לפני שמכסים אותו בפירורי לחם. ובכל מקרה, אצלנו אין מתכון לצרבת אצלנו יש מתכון להשמנה ואוכל טעים, זה מה שאנחנו יודעים לעשות".
ומה עם שניצל רגיל? זה לא קצת חילול הקודש למכור ככה שניצל? "אנחנו לא מוכרים שניצל רגיל בפיתה אלא רק שניצל רגיל בחלה, זה הסנדוויץ' של אבא שלי, זה הטעמים שלו. עד היום הוא מכין לנו שניצל כזה כל יום שישי, והוא שותף מלא וגאה ליצירה הזאת. כל פעם שהוא נכנס לכאן הוא מרגש".
צילום: ירון ברנרגימיק לסטורי? (צילום: ירון ברנר)
המנה הזאת זה גימיק לאינסטגרם או שזה גם טעים? "זה גימיק טעים. אין ספק שהתמונה של הפיתה שניצל גורפת אלפי לייקים, אלפי תגובות וחשיפות באינסטגרם ובסטורי, אבל זה גם טעים, הטעם גורם ללקוחות לחזור שוב ושוב. הכל התחיל מלקוחה מרוצה שטעמה את הפיתה שניצל, צילמה והעלתה לרשתות, ועשה באזז גדול. עכשיו כבר עצרנו את מערך המשלוחים ואנחנו רק מקבלים לקוחות במקום כי אנחנו לא עומדים בעומס. מאז שהתמונה פורסמה ברשתות המקום שלנו עובד בטירוף. האמת שהפרסום הזה תפס אותנו לא כל כך ערוכים, היינו ערוכים למה שאנחנו מכירים אבל אל הלא נודע אתה אף פעם לא ערוך, וזה מדהים. אנחנו כבר לא מצליחים לענות לטלפונים, לקוחות כועסים עלינו כי גם זמני ההמתנה ארוכים מהרגיל, אבל אני אומר שבשביל דבר טוב צריך סבלנות".
אם ונה מוכר לכם, זה לא במקרה: ונה השתתף בעונה השלישית של "אקס פקטור", שם הוא העפיל לגמר. "לפני שהתחלתי למכור אוכל מהבית התעסקתי במוזיקה, והייתי מוציא שירים ועושה הופעות, אבל אז הקורונה הגיעה ושינתה הכל. אפשר להגיד שאנחנו ממש סינדרלה שמצאה את הייעוד שלה בתקופה הכי חשוכה שיש".

104

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
86.
מישל
30/04/2021 | 17:46

85.
תכחדי מהתקף לב
20/04/2021 | 05:29

האמת עליה

84.
פצצהההה
11/04/2021 | 22:42

מי שלא אוהב לא אוהב ,הכנתי בבית וזה מתאים עם כל מילוי עם חביתה ,אבוקדו ,שניצל ,מה שבא זה פשוט טעים ברמות ‼ המבהיל הוא שלא מפסיקים לאכול...כי זה טעים אימאלללללה.

83.
גבי
07/04/2021 | 20:10

82.
מור
06/04/2021 | 11:51

איכס זה נראה מתכון לכולסטרול רע

81.
מישה
06/04/2021 | 22:25

80.
Iarael Gridi
06/04/2021 | 20:53

איפה זה בדיוק

79.
אתי
06/04/2021 | 16:17

הכל טוב וטעים,,, נראה סוף הדרך,, פיתה וגם פרוריי לחם,, כמה קלוריות,,,חחחח בהצלחה,

77.
בנסון
06/04/2021 | 01:55

חבל על הזמן כל מה שאוכלים שם פצצה

76.
אזרח לא צבוע
05/04/2021 | 20:10

תיקי פיקי חבל שאת ממש מופתעת מהלוקיישן ראש העין כנראה שלא התעדכנת שבעיר הזאת יש רמטכל לשעבר וחברי כנסת טייסים ואלופים עשרות הייטקיסטים ומהנדסים,אבל כן למה את נצמדת לתימנים של ראש העין כמובן לגזענות. פשוט פח אשפה אין מילים

אני
05/04/2021 | 23:21

פרננדו המאסטר שף
06/04/2021 | 09:02

74.
גברים הם מקוריים
05/04/2021 | 11:03

73.
דני
05/04/2021 | 09:47

אנאלפבית
11/04/2021 | 08:21

72.
שניר
05/04/2021 | 02:46

71.
אחד
05/04/2021 | 10:23

70.
הדר
05/04/2021 | 05:17

68.
דני ירושלים
04/04/2021 | 23:15

67.
שחר
04/04/2021 | 22:33

65.
יונתן
04/04/2021 | 22:23

שיהיה בהצלחה

64.
דוד
04/04/2021 | 22:16

זה לא נראה טוב, גם פיתה וגם פירורי לחם... לא מספיק כל הבצק הזה שמוסיפים עליו פירורי לחם?

63.
ללא שם
04/04/2021 | 21:54

62.
רמת גני
04/04/2021 | 21:11

61.
ארז
04/04/2021 | 19:18

לוקחים פיתה טריה, פותחים את השליש העליון, מורחים קטשופ בתוך הפיתה, מפזרים אורגנו ופירורי גבינה צהובה ובולגרית, פותחים ושופכים 2 ביצים חיות לתוך הפיתה, סוגרים את הפיתה ומניחים בטוסטר אובן, נותנים קצת להשחים, יוצא חבל על הזמן ופשוט להכנה

ליאת
04/04/2021 | 20:38

נשמע פגז

ללא שם
06/04/2021 | 22:23

60.
ללא שם
04/04/2021 | 16:50

כבר לא משנה ההגיון. העיקר יש תמונה גורפת לייקים. הטעם, האיכות... מה זה משנה כבר. העיקר יש תמונה שיוצרת באז. עולם מגעיל שמקדש זיוף ושכח להבחין בין תפל לעיקר. אין עתיד לאנושות. פשוט אין.

59.
ארתור
04/04/2021 | 15:54

כך שיספוג איזה 10 כפות שמן, אחר כך לשמן אותה עם טחינה. היא בטח מורידה את זה עם קולה זירו שלא תשמין.

58.
מיכאל
04/04/2021 | 19:17

ללא שם
05/04/2021 | 23:20

56.
ללא שם
04/04/2021 | 18:34

אמסי
04/04/2021 | 22:56

55.
מזרחיםזהגועל
04/04/2021 | 17:36

54.
שלומי
04/04/2021 | 17:00

53.
כל הכבוד
04/04/2021 | 17:00

52.
מני
04/04/2021 | 16:34

אם הייתי רוצה לראות את הררי הטראש המגעילים שיש ברשתות החברתיות הייתי נמצא ברשתות החברתיות, לכן אני לא שם, למה אני צריך לראות באתר חדשות עיתונאי את הזוועה הזאת? פחמימות מטוגנות עם ביצה ועוד פחמימות בשמן עמוק???? בעעעעעעעעעע

מזומני
04/04/2021 | 16:39

אל תקרא
04/04/2021 | 17:01

51.
טל
04/04/2021 | 16:32

הארנב מבמבי
04/04/2021 | 16:47

מה כואב לך לפרגן?

ללא שם
04/04/2021 | 17:23

אני מסכים אגב, נראה מגעיל, לא בריא ומשהו שמיועד כקליקבייט ללייקים מכל מיני משועמים במדיה חברתית

50.
ללא שם
04/04/2021 | 16:21

49.
בן
04/04/2021 | 16:15

פצצה

48.
עעע
04/04/2021 | 16:06

נראה ממש מוצדק ואני רוצה כזה גם️️

מפרגן
04/04/2021 | 16:16

47.
מפרגן
04/04/2021 | 15:58

46.
חורטובלי
04/04/2021 | 15:52

יוקו דואו
04/04/2021 | 15:58

Vb
04/04/2021 | 19:16

45.
יותר טוב
04/04/2021 | 15:44

מטוגנת בפירורי לחם והכל בתוך חצי לחם שחור בתוך טורטיה מטוגנת בפנקו...מומלץ לחובבי גלוטן...

44.
C63
04/04/2021 | 15:39

911
04/04/2021 | 16:00

43.
יוס
04/04/2021 | 15:14

טעים ןלצד המנה מביאים בשקית קטנה כדור נגד צרבת

42.
שושו
04/04/2021 | 15:13

41.
רונן
04/04/2021 | 15:09

לא "הייתי מוציא שירים ועושה הופעות"

40.
א
04/04/2021 | 15:09

אני מעדיף שניצל בפיתה רגילה מה השלב הבא המבורגר שהופך ללחמניה ?

39.
רז
04/04/2021 | 15:09

.

38.
ללא שם
04/04/2021 | 15:06

יש עדר שקונה בשביל אינסטגרם, אז נותנים לו חומר מביך

37.
משה
04/04/2021 | 14:43

משה
04/04/2021 | 16:35

לי את הסעיף, הפסד שלהם, הירושה הגדולה תלך למישהו אחר

36.
די כבר
04/04/2021 | 14:42

35.
ללא שם
04/04/2021 | 14:36

34.
ללא שם
04/04/2021 | 14:34

בשביל להצליח. אם הם יעשו את הפיתה שניצל שלהם משניצל טבעול - אני אצטרף לחגיגה. אם לא - אוותר !

33.
ללא שם
04/04/2021 | 14:28

32.
א
04/04/2021 | 14:26

חייים בסרט....עאלק באים אליהם מכל הארץ, בשביל להחזיק פיתה מכוסה שמן ופרורי לחם

רני
04/04/2021 | 16:58

בדיוק. אנשים יבזבזו שעותך בדרכים וכסף על דלק כדי לאכול פיתה מטוגנת. כן בטח...

31.
ינתי
04/04/2021 | 14:24

רק המחשבה על כמות השמן במנה הזאת גורמת לבחילה. שניצל שמטגנים לא סופג שמן אלא רק פירורי הלחם בהם הוא מצופה (וגם זה לא מעט). כאן הפיתה פשוט שותה את השמן

30.
ארי
04/04/2021 | 14:19

השינצל סופג מעט מאוד שמן, אחרי שמניחים אותו על נייר סופג הוא כמעט נטול שמן, פיתה שהיא ספוגית סופגת כמויות של שמן, זו לא מנה בריאה, חשבתי בהתחלה שהם עשו שניצל עוף בצורה של פיתה, וככה חסכו את הפחמימה שבפיתה, שזה יכול להיות רעיון מענין שלתוכו מכניסים כמויות של סלטי ירקות ובכך מנטרלים את החומציות שבעוף, ויוצרים מנה מאוזנת ובריאה

29.
שלומי
04/04/2021 | 15:48

28.
ללא שם
04/04/2021 | 15:36

27.
אור
04/04/2021 | 15:35

אני מקווה שמקבלים הרבה מגבונים כדי לנגב את הידיים מכל הפירורי לחם והשמן לדעתי זה סתם גימיק שטותי ותכף ימציאו ביצה ופיתה בתוך תרנגולת כגימיק להפוך את היוצרות של מי בא קודם

26.
ללא שם
04/04/2021 | 15:32

שוקי
04/04/2021 | 17:30

25.
ללא שם
04/04/2021 | 15:27

24.
אגו
04/04/2021 | 15:23

כמה שטויות מנסים להריץ באינסטוש..

23.
פיתה-דאבה
04/04/2021 | 15:17

22.
פנחס יבטושנקו
04/04/2021 | 15:15

קצת שכל
05/04/2021 | 20:12

21.
רם
04/04/2021 | 15:14

רותם
04/04/2021 | 15:22

20.
Zik
04/04/2021 | 15:06

18.
מעל 40
04/04/2021 | 15:05

17.
סעדי סלים
04/04/2021 | 15:01

כול הכבוד שיהה לכם בהצלכה עוד ועוד ובעזרת השם שיהה לכם אוד לכוחות מקול הארץ

16.
מוצחק
04/04/2021 | 15:00

אז לא, חשבתי שאוכלים את הפיתה בביס אחד

15.
י
04/04/2021 | 14:53

הרבה מאוד בבלאגנים בקיבה,

14.
ניסו
04/04/2021 | 14:47

13.
ללא שם
04/04/2021 | 14:47

12.
פיתה בשמן עמוק
04/04/2021 | 14:45

11.
ללא שם
04/04/2021 | 14:44

10.
ליר
04/04/2021 | 14:42

8.
אלי
04/04/2021 | 14:37

פעם ב... ולא קורה שום דבר. נראה מגניב ויצירתי ואשמח פעם לטעום. בהצלחה.

7.
אבי
04/04/2021 | 14:36

6.
רון
04/04/2021 | 14:32

נראה מסקרן. זה בטח יהיה טעים. בריא? בואו, כל ג'אנק פוד זה לא למי ששומר על תזונה בריאה. בהצלחה להם.

לא מקדונאלדס
04/04/2021 | 16:01

ללא שם
07/04/2021 | 02:35

5.
מרכז
04/04/2021 | 14:29

4.
נשמע טעים אבל
04/04/2021 | 14:19

3.
אסף
04/04/2021 | 14:14

מאלוקס
04/04/2021 | 14:55

ונהיתה לי ארומה שומנית בפה, אפילו שגם בפועל רק התמונה עשתה אותי רעב..

2.
אבי
04/04/2021 | 13:13

1.
דודי
04/04/2021 | 12:55

חחחחחח
04/04/2021 | 14:16

ושוב חחחח

כרטיס אדי
04/04/2021 | 16:32

כרטיס אדי

לכל התגובות