זה לא ילד, זו ילדה: הקניבליזם וההפתעה

נהרגה בערך בגיל 10 - ונטרפה. ניתוח שיני מין אנושי מלפני 800 אלף שנה הפתיע את החוקרים: "הילד מגראן דולינה" הוא בכלל נקבה. מה הסיבה לקניבליזם?

ynet | פורסם:18.04.21 , 12:33
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

זה לא זכר, זו נקבה: לפני כ-800 אלף שנים, בספרד של היום, קניבלים טרפו ילד קטן שכונה "הילד מגראן דולינה". כעת ניתוח חדש של השרידים הקדמונים מעלה ממצא מפתיע: הילד הוא למעשה ילדה.
הילדה הייתה "קודמת הומו" – מין אנושי שחי באירופה מלפני 1.2 מיליון שנה ועד לפני 800 אלף שנה. הממצאים התגלו ב-1994 במערת גראן דולינה שבהרי אטפוארקה שבצפון ספרד, ובעיקר מדובר בשברים של עצמות ושיניים. הדבר היקשה על החוקרים לדעת במדויק מהו המין של אותם קדמונים.
החפירות במערת גראן דולינה

לאחרונה השתמשו המדענים בטכניקה חדשה של ניתוח דנטלי שבאמצעותו זוהו בהצלחה גברים ונשים במינים קדמונים אחרים. הם בחנו את השיניים של שניים מגראן דולינה – H1 ו-H3. הראשון היה בן 13 במותו ונחשב כל העת לזכר. השני, "הילד מגראן דולינה", מת בגיל 11 וגם במקרה זה החוקרים סברו כי מדובר בזכר.
ניתוח מיקרוסקופי של מבנה השן אישר כי H1 אמנם היה זכר, אבל גילה כי H3 היא כנראה נקבה. "הילד מגראן דולינה הוא בעצם הילדה מגראן דולינה", כתבה מחברת המחקר, ססיליה גרסיה קמפוס.
מאפיינים של מבנה השלד, כאגן הירכיים, יכולים לתת רמזים לגבי המין של קרובינו הקדמונים. אבל אותם מאפיינים מרמזים רק על המין של שלדים מבוגרים, ואילו 75% מהשלדים בגראן דולינה הם של ילדים. בנוסף, רק שברים מעטים נשארו מאותם שלדים במערה, ככל הנראה עקב הקניבליזם.
תמונה כלליתהממצאים מהמערה בספרד
שיניים, לעומת זאת, נשמרות היטב. מחקרים קודמים ניתחו בעזרת השיניים את המין של ניאנדרטלים באתר ארכיאולוגי בקרואטיה, ושל הומינינים באתר "תהום העצמות" בספרד, שם התגלו בעבר דקירות בגולגולת מלפני 430 אלף שנה. שיעור ההצלחה, לפי הטענות, עומד על 92%.
לפי המחקר, הילדה הייתה בת 9 עד 11, כשנהרגה ונאכלה על ידי קניבלים. והיא לא הייתה הקורבן היחיד: על עוד 22 הומינינים מגראן דולינה נראו סימנים שהם נפלו קורבן לקניבליזם - בין היתר חתכים בעצמות, שברים בניסיון להגיע למח העצמות – ואף סימני שיניים.
לפי מחקר קודם, אחד ההסברים האפשריים לקניבליזם הקדמוני הזה הוא שהיה קל יותר לצוד בני אדם והם היו יותר מזינים מבעלי חיים אחרים. "אפשר היה להשיג הרבה מזון מבני אדם בעלות נמוכה", כתב ב-2019 החוקר חסוס רודריגס. המאמר החדש פורסם במגזין Journal of Anthropological Sciences.
הוספת תגובה
20.
המדען ממש מפרט את ההגיון בקניבליזם.

הנאורים האלה מאוד הגיוניים בסך הכל. הגיון בסיסי כזה הוא מאוד מתקדם, ביחס ל"פרימיטיביים" הדתיים עם ההלכות שלהם. סייק

מה?
19.
אישה שטויות

כמה שנים יעברו עד שהמדע יגלה שהתורה צודקת בהכללל!!? כאילו לאט לאט מחקרים מוכיחים את התורה אז מתי הם יבינו שכשהמדע סותר לתורה סימן שהוא טועה???

מדע לא סוטר את התורה
מדוע אתה נהנה להתעלל בנשים?
כי הוא יכול
רגע מה הקשר לתורה?

מתי אמרו משהו על סתירה עם התורה?

כשאלוהים ירד מהשמיים בכרכרה

כלומר אף פעם, למתקשים להבין

הפוך גוטא פרימיטיבי. התנ״ך הסיפור הנהדר הוא רק קובץ סיפורים. המדע

מוכיח מכל הכיוונים שהעולם קיים הרבה יותר מ5000 שנה בלבד ואילו אתה ודומייך לא נותנים לעובדות המוכחות חד משמעית לבלבל אתכם.

הדת. כל דת וכת. אופיום להמונים.
אולי כמו המחקרים שיסבירו לנו יש אנשים שחייבים

לשים שני סימני קריאה. או למה אחוז גדול מילידי הארץ לא יודעים לפסק!

18.
מיאו

מיאו

מיאו
17.
רק תורת משה בן עמרם.כל השאר שקר

מי בכלל מאמין לשטויות האלה כל יהודי מאמין בז לזה

אהא

אתה נשמע גאון

דבר בשם עצמך
16.
אולי בגלל זה נכחדו הנאנדארטלים?
15.
פרסום הכתבה מעיד על מחלת נפש חמורה
14.
אני לא הייתי אוכל את הילדה הזאת.
למה? דווקא נראת אחלה.... הייתי אוכלת.
13.
איזה כתבה גרועה. מי בכלל החליט בעבר שמדובר בילד? איפה פה ההפתעה? חוץ מזה, קניבליזם זה דוחה בכל אספקט אפשרי
12.
בדיה

חוקרים חופרים אחר שאריות פסאודו אדם ומפברקים סיפורים שאחכ חוקרים אחרים מפריחים אותם. בינתיים כולם מקבלים פרופסורה

קריקטורה וירטואלית

זה מה שאת-ואת קוראת לעצמך קוראת את צריכה לקרוא הרבה יותר

מפריכים.... לא מפריחים
11.
בפוליטיקה כמו בפוליטיקה

למה הם אכלו זה את זה? כי מערכת הבחירות לא הוכרעה ואחרי הסיבוב החמישי נעשה ניסיון אחרון להפיק קצת תועלת מהתוצאות.

מעולה. עצוב. אבל מעולה
10.
מה רבו מעשיך ה'

כי גם קניבליזם במערה קדמונית זה חלק מתוכנית האל לא?

אלוהים לא אחראי למה שקרה לפני יותר מ5300 שנה. זה לא היה

בקדנציה שלו

חחח גדול הצחקת אותי
לא הוא ברא את העולם ואת האדם? זה קרה כנראה לפני תיבת נוח...
9.
כי בראש שלהם האוטומט זה תמיד גברים. בכל תחום. חוץ מבתלונות.
עוד "מבריקה"...

ככל שגוף האדם (גוף החווה בשבילך...) יותר צעיר, ככה יותר קשה לזהות את המין. סביר שבהתחלה שלא היו מספיק חלקים לשלד ומה שהיה, הראה שרוב *הסיכויים* שמדובר בשלד של זכר. לידיעתך, אחת הדרכים לדעת היא בזיהוי האגן - כשצעירים האגן של שני המינים מאוד קרובים במבנה ובגודל.

8.
מחאת הגברים, שמים סוף לאפליית גברים לרעה!!!
כן, זה נורא שאין גברים במפלגות חרדיות, אין שיוויון לגברים בכנסת...

ואף פעם לא נבחר פה גבר ראש ממשלה!!

כל הגברים בכנסת הם פמיניסטים ולא מייצגים את המגדר הגברי

יש לובי נשי בכנסת, אבל אין לובי גברי. יש שדולת נשים, אבל אין שדולת גברים. יש חוגים למגדר נשי, אבל לא למגדר גברי. יש אלף ארגוני נשים שמקבלים מאות מליוני שקלים כל שנה, אבל אין ארגוני גברים. גברים מופלים לרעה בגיל היציאה לפנסיה ובבחירת מסלולי פנסיה. גברים מופלים לרעה בשרות הצבאי. גברים גם מופלים לרעה בבתי המשפט ובפרקליטות.

7.
אפשרות נוספת היא שהם נפטרו מסיבות טבעיות ואז נאכלו

זה גם היה נפוץ אצל הרבה שבטים האמונה שאם אתה אוכל את הנפטר אתה כאילו שומר אותו בתוך הגוף שלך לא ברור כמובן כמה הם היו מפותחים שיכלית באותה תקופה כדי לפתח תפיסות כאלו אבל גם ללא זה זה פשוט יכול להיות שיטה השיג מזון מנפטר מנסיבות טבעיות אם כמובן זה גם יכול להיות קניבליזם שנבע מהרג אדם עבור זה

מחקר ומדע מודרני

למה החוקרים לא חשבו ולא בדקו את התיאוריה המאוד הגיונים וכנראה נכונה ש"סתם" רשם בוויינט? סתם שרפו עשר שנים של עבודה ומחקר, אפשר היה לפתור את זה בשלוש דקות. מוזרים המדענים האלה. סתם, יש לך גם מחקרים בנושא של חיסונים? תשקיע שלוש דקות ותפתור לנו את בעיית הקורונה בעולם.

בטוח שאם אכלו או לא אכלו מישהו מתיישהו ממש מזמן... זה ממש יועיל לאנושות. וגם שווה בזבוז של עשר שנים. חחחח צחקתי
6.
הבורים תכף יקפצו ויגידו שהעולם נברא בשבוע ע"י דמות שהמצאנו
הבורים טוענים שמישהו אחר יודע.

ככה זה במדע, אחד פולט שטות וכל הבורים מיישרים איתו קו. בלי שאלות בלי קושיות, ממש עדר.

אין לך מושג מה זה מדע

עיקרון מרכזי במדע הוא ביקורת העמיתים. מה שאתה כותב הוא קשקוש גדול שנלמד כמה אתה בור, חסר השכלה וכנראה מאמין ביצור בלתי נראה

סגהון ה"שיחה"

אדון, למה חדבר,ככה בסיגנון כזה? זה לא כיף לקרוא ולא כיף לכצוב כך שמעת על" מה ששנוא עליך, לא תעשה לחברך?? הכוונב לזולת

5.
דומה למירי גרב
אותך צריכים לאכול קניבלים
מקנא

מה קשור למירי רגב

נכון

ממש

4.
כל פעם שיש כתבה כזאת אני מתפלל למפלצת הספגטי המעופפת

...בוראת היקום שהמאמינים בה' לא יגיבו.

רק אני קיימת כי מפלצת הספגטי זה למטומטמים
מפלצת פסטה פפרדלה

רק אל תספרו לרמזי

שלא כמו אלוהים

מפלצת הספגטי המעופפת היא אמיתית, ובכדי להפיס את רוחה כדאי להניח פסטו בחצילים מוקדם בבוקר וגם בערבים

ראמן!
3.
הם היו צריכות לשאול בנימוס את העצמות מה המגדר שלהן
2.
מזכירה את סרינה ויליאמס

מי שראה את עכוזה של הטניסאית יודע מה זה תאוות הקניבל. איזה טיזי, יאם פם פיזי.

איך אתם מפרסמים תגובות כאלה?!?!?!?
1.
אני נתקף בפרץ צחוק כאשר ממציאים תאריכים מפוברקים
גם לחתול שלי יש אל שמנהל את העולם, אתם חייבים להפגש!
ויהי בעלות השחר, רוקנתי את שלפוחתי ויירטב רגב האדמה תחתי...
לא יזיק לך ללמוד
עוד עובד אלילים,תתקדם אהבל.
אלוהים יצר תיארוך פחמן והוא מדוייק
אני בטוח שאתה לא נתקף בצחוק כשרבנים ממציאים סיפורים מפוברקים

הבעיה של אנשים כמוך שהם חושבים שהדמיון שלהם משכתב את המציאות האמיתית של העולם.

למה אתם תמיד נופלים לידיים של טרולים..לא להתייחס וזהו!
אני אדם דתי ואין לי בעיה עם המדע

לא חייבים לקבל כל תפיסה מסורתית.

התנ"ך איננו ספר מדע או הסטוריה

כבר רש"י מצהיר בפתיחת ספר בראשית שסיפור הבריאה התנ"כי לא בא ללמד אותנו כלום על סדר היווצרות היקום. אין לי, כיהודי מאמין ושומר מצוות, שום חובה לקבל את סיפורי התנ"ך כעובדות הסטוריות או מדעיות.

התורה היא אמצעי ידע לידיעת העצמי, לא הפרטים בעולם.

את זה נשאיר למדע.

המדע ואלוקים

אנא בחור, עשה טובה, אנא סלי להבל את הםה! זה מיותר, לא נכים ונזעק. וללא תוחלת. תודה מראש.

אני דווקא לא אדם דתי, ועדיין מתקשה להאמין לבטחון המופרז בתיארוך פחמן.

כל הגאונים פנ שמתווכחים אם יש או אין אלוהים, בלי קשר בכלל לשאלה הזאת תשאלו את עצמכם מאיפה הגיע הביטחון שהשיטה אכן מדוייקת?

לכל התגובות