תל אביב מתעוררת: המקומות החדשים שנפתחו בעיר ללא הפסקה

מסעדה חדשה לאביב משה, מזנון נוסף לאיל שני, מרכז תרבות קולינרי בבניין סטארט אפ ניישן ועוד דברים מעניינים שעתידים להיפתח בתל אביב, שחוזרת לחיים שהכירה טרם פרוץ המגפה

>תיקי גולן | פורסם:05/05/2021
אחרי שנה שבה תל אביב התוססת נראתה כמו תפאורה לסרט מתח על עיירת רפאים, החיים מתחילים לחזור למסלולם - המסעדות והברים מלאים עד אפס מקום, הבליינים גודשים את הרחובות וגם היזמים מתחילים להניע פרויקטים קולינרים.
חלק מהמסעדות ובתי הקפה נפתחים במקום כאלה שלא שרדו את משבר הקורונה, וחלק קמים מחדש. אבל דבר אחד בטוח - תל אביב חוזרת לחיים שהכירה טרום המגפה, ואיתה היזמים בתחום שלא נותנים לשנה האחרונה לקלקל להם את התוכניות. הקונספטים מתהדקים, ההוצאות מצטמצמות ונדמה שכולם מנסים להראות שהכל עדיין אפשרי.
אלה המקומות שאולי תרצו לבלות בהם בעתיד הקרוב.

מסעדת Makoto - האסייתית של אביב משה

השבוע נפתחה להרצה המסעדה החדשה של השף אביב משה, שקמה בחלל שאכלס טרם הקורונה את מסעדת קוואטרו, ברחוב הארבעה בתל אביב. קוואטרו נסגרה עם תחילת המגפה, ועכשיו באותו מקום בדיוק, עם אותו שותף ותיק, המסעדן איציק המל, משה פותח מסעדה אסייתית חדשה.
צילום: אסף קרלהאביב משה, מתחיל מחדש (צילום: אסף קרלה)
תקציר הפרקים הקודמים: השף אביב משה, שהיה השף של מסעדת מסה במשך 15 שנה, עזב את המסעדה בינואר 2020. זמן לא רב לאחר מכן נסגרה האיטלקית קוואטרו, שם כיהן כשף ואחד מהבעלים, והמסעדה לא חזרה לפעול בתום משבר הקורונה. במקומה, כאמור, משה פתח בימים אלה מסעדת פיוז'ן, שתגיש מנות מהמטבח הפאן אסייתי. זו פעם ראשונה שהשף יוצר מטבח אסייתי, הציפייה גדולה.
צילום: אסף קרלה (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה (צילום: אסף קרלה)
על העיצוב אחראי האדריכל אלכס מייטליס, שעיצב בין השאר את מסעדת משייה וגם את מסעדת קואטרו. בין המנות בתפריט תמצאו טטאקי דנבר, קרפצ'יו טונה, שקדי עגל בטריאקי, קריספי פיש בורמזי, קונפי אווז עם טלה וגם מחלקה שלמה בתפריט המוקדשת לסושי.
הארבעה 21 תל אביב, 03-9191555

סניף נוסף למזנון של איל שני

הקורונה לא עצרה את השף איל שני, על אף שהיא כן סגרה זמנית את כל המסעדות שלו בארץ ובעולם. בשיא המגפה השף פתח סניף ראשון למזנון מחוץ לתל אביב בצומת בני דרור, וגם פתח מזנון חדש בסינגפור - דרך הזום.
צילום: אריאל עפרוןאיל שני: בונבון (צילום: אריאל עפרון)
אבל שני לא עצר כאן: השבוע הוא פתח מזנון חדש בתל אביב (שרונה מרקט), ובקרוב ייפתח שני סניפים נוספים - באשדוד ובקריית ענבים. גם בעולם שני ממשיך להתרחב - לאחרונה פתח סניפים חדשים למזנון בברוקלין ובמתחם הדסון יארד בצ'לסי ניו יורק, ובקרוב ייפתח מזנון גם באצטדיון של המטס, בלקסינגטון ובבוסטון. בקיץ הקרוב גם מסעדת הסלון תזכה לסניף נוסף - והפעם באיביזה.
צילום: איל שני (צילום: איל שני)
צילום: איל שני (צילום: איל שני)
במזנון החדש בשוק של שרונה שני מגיש את הרפרטואר המוכר שלו, בתוספת שתי מנות מעניינות: האחת היא שיש בונבון - שישליק קטנטנים מוזהבים על הפלאנצ'ה, שנכנסים לתוך פיתה בשרנית נהדרת, עם טחינה וחריף. לפי שני, ההשראה למנה הזאת הגיעה ממפולת סוכריות m&m שנשברות בפה. לצד המנה הזאת יש גם מנה של מוסקה בפיתה - שכבות של חציל עטופות בקרם בשאמל עם ראגו בשר בתוך פיתה ללא שום תוספת.
שרונה מרקט, תל אביב

בית מאפה חדש לשרויטמן

בחודש יולי הקרוב יפתח השף-אופה ערן שרויטמן (לשעבר תמוז, פרימוס, אורקה) בית מאפה חדש ברחוב גאולה בתל אביב, בחלל שבו שכן עד לאחרונה קפה שלג, שנסגר בשבוע שעבר.
צילום: ירון ברנרערן שרויטמן: מתרחב (צילום: ירון ברנר)
בסוף יוני יסגור שרויטמן את נקודת הלחם והקפה שפעלה כשנה במלון סאול ברחוב טשרניחובסקי. החלל החדש אליו יעבור שרויטמן נמצא במפלס הרחוב של בניין אבן משופץ ומשוחזר, ובו הוא יציע את מגוון לחמי הבוטיק שלו לצד הפרעצל המשובחים שלו, קפה, כריכים וסלט.
גאולה 44 תל אביב

אסיף - מרכז לתרבות קולינרית

במקום שבו שכנה מסעדת L-28, שנסגרה סופית בתחילת הקורונה, ייפתח בעוד שבועות ספורים מרכז לתרבות אוכל בשם אסיף. אסיף יקום בבניין סטארט אפ ניישן ברחוב לילנבלום והוא יכלול ספרייה קולינרית, מטבח לשימור מתכונים, חוות ירק ורטיקלית אורבנית על גג הבניין עם זנים שונים של עשבי תבלין וגם גלריה עם תערוכות מתחלפות.
במקום ייפתח גם קפה-מעדנייה עם תפריט שיבוסס על תוצרת ישראלית מקומית, ויהיו גם הרצאות וארוחות עם שפים ובשלנים מישראל ומהעולם.
לילינבלום 28 תל אביב

מיט בר המבורגר

בקרוב ייפתח סניף חדש למסעדת הבשר הוותיקה מיט בר, שיבוסס על המבורגרים. הסניף, שנמצא בימים אלה בשיפוצים, עתיד לקום בכיכר דיזנגוף, מול מה שהיה פעם קולנוע רב חן, בחלל שאיכלס בעבר את בר הקוקטיילים הונלולו, שגם הוא נסגר במהלך הקורונה.
בן עמי 13 כיכר דיזנגוף תל אביב
36

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
21.
דני דין
08/05/2021 | 23:18

יקר מאוד האוכל שלו

20.
רונן לוין
08/05/2021 | 17:49

כל כתבה על תרבות - והבראסרי ברקע. כל כתבה על אוכל, אייל שני. מתי YNET ייתן במה ל"סתם אנשים"? לא פתחו אף דוכן מעניין בקרית גת או בעפולה? שום דבר לא נפתח בבית שמש או בשומרון? די לאליטיזם הזה.

19.
איל
06/05/2021 | 01:53

למסעדות האלה אפשר להגיע רק עם קורקינט. אם אתם לא מהאזור או לא במצב גופני לקורקינט, תשכחו מהמסעדות האלה עד סיום העבודות על הרכבת הקלה ב 2040

18.
להעיף אותה עכשיו!
06/05/2021 | 11:21

העיקר שהיא ממשיכה לאכול חינם במסווה של "עיתונאית"

17.
תודה לקורונה
06/05/2021 | 09:10

16.
אחת זקנה
06/05/2021 | 08:31

15.
עידו
06/05/2021 | 07:45

14.
אור
06/05/2021 | 07:25

ללא שם
06/05/2021 | 08:28

בעזרת השם הוא ילך והליכוד יחזור ל 40 מנדטים ולממשלת ימין אמיתית

13.
הוא גאון
06/05/2021 | 04:12

12.
ללא שם
05/05/2021 | 23:28

תודה

היודע כל
06/05/2021 | 03:36

מן
06/05/2021 | 03:50

מתתת
06/05/2021 | 06:16

אני ועוד רבים אחרים מקפידים לאכול רק במקומות ללא תעודת כשרות. למזלנו לא קשה למצוא.

מרק
06/05/2021 | 07:19

רק לא כשר אוכלים
06/05/2021 | 07:22

ללא שם
06/05/2021 | 07:24

יניב
06/05/2021 | 07:28

11.
ללא שם
05/05/2021 | 23:17

תאכלו אוכל צביעות לאהוב חיות וללעוס א הגוף שלהם!!

ללא שם
06/05/2021 | 12:54

10.
אבנר
05/05/2021 | 22:25

9.
ללא שם
05/05/2021 | 23:09

8.
ללא שם
05/05/2021 | 23:09

7.
ללא שם
05/05/2021 | 22:01

Zאביק השועל
06/05/2021 | 00:14

אורי
06/05/2021 | 01:13

טעימות

ניב
06/05/2021 | 01:23

זה קרוב

היודע כל
06/05/2021 | 03:37

אגורה לא נותן לאוכלי החינם האלה

6.
שרון
05/05/2021 | 21:59

אין לפלצנות ולמופרכות הפסאודו קולינארית סוף. כפטריות (רעל) אחר הגשם, צצים מוסדות אוכל יומרניים, נבובים עם שמות ותפריט בומבסטי שאין מאחוריו דבר. נהירת הטמבלים, עם זאת, לא נפסקת

תל אביבי
05/05/2021 | 22:18

איש
06/05/2021 | 03:52

5.
סיבה למסיבה
05/05/2021 | 21:25

4.
ללא שם
05/05/2021 | 19:42

3.
ללא שם
05/05/2021 | 18:18

1.
ללא שם
05/05/2021 | 16:41

אך יש לי בעיה עם ידיים מקועקעות ועוד יותר עם ציפורניים לא נקיות וללא כפפות.

ניר
05/05/2021 | 21:25

לכל התגובות