כותרות

שבועות לטבעונים: 10 מתכונים לעוגות גבינה ולמתוקים

בלי גבינה, בלי ביצים ובלי שום מוצרים מן החי: ניו יורק צ'יז קייק, כנאפה, מלבי וגם עוגת גבינה טבעונית ללא גלוטן - 10 מתכונים לעוגות ולמתוקים טבעוניים למהדרין

ynet | פורסם:13/05/2021
תמונה כללית
חגי לפלר
המצרכים:
לבצק - 1/2 1 כוס קמח מלא (אפשר גם קמח טף או קמח קוקוס) 3 כפות שמן קנולה 1/2 כוס סוכר או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים קורט מלח 1 כפית תמצית ווניל
למלית - 1 כוס חלב סויה ללא סוכר 250 גר' גבינת סויה של תנובה בטעם טבעי 250 גר' שמנת סויה של 5% שומן 340 גר' טופו משי (אריזה האדומה) 50 גר' סוכר וניל (5 אריזות של 10 גר' כל אחת) מיץ מחצי לימון טרי 1 כפית תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת 3 כפות שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר 4 כפות אגר אגר (אפשר למצוא בחנויות טבע)
תמונה כללית
לקונפיטורת פטל - 2 כפות אגר אגר מיץ מחצי לימון טרי 30 גר' סוכר וניל (3 שקיות של 10 גר' כל אחת) 1 כוס פטל (אפשר גם קפוא)
צילום: חגי לפלר (צילום: חגי לפלר)
אופן ההכנה:
  1. מתחילים עם התחתית של העוגה - מוסיפים את כל מרכיבי הבצק לקערה, ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ושמנוני. בעזרת הידיים, מפוררים את הבצק עד שמתקבלים פירורים אחידים.
  2. משמנים תבנית אפייה עם קפיץ בקוטר 26 ס"מ, ומעבירים את פירורי הבצק לתבנית, מהדקים את התחתית ומעט מן השוליים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-12 דקות, עד שהבצק מתקשה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד כדי שיתקרר לחלוטין.
  4. מכינים את המלית - במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים, מלבד גרידת הלימון, השמן וה"אגר אגר" עד שמתקבלת בלילה במרקם של שמנת. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים 4 כפות אגר אגר ואת השמן ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-5 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
  5. מכינים את קונפיטורת הפטל - בסיר קטן מוסיפים את הפטל, הסוכר, מיץ הלימון ושבבי האגר אגר ומביאים לרתיחה. מבשלים על לקטנה במשך כ-5 דקות, ומסירים מהאש.
  6. מרכיבים את העוגה - מורחים את המלית על תחתית הבצק, יוצקים את קונפיטורת הפטל ומעט מן הרוטב במרכז העוגה ובצדדים. "דופקים" בעדינות את תבנית העוגה על השיש כדי לשחרר בועות אוויר, ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות. מגישים קר.
תמונה כללית
חן זבולון
המצרכים (לתבנית בקוטר 20 ס"מ):
לקלתית - 150 גר' פתי בר 75 גר' חמאה טבעונית מומסת
למילוי הגבינה - 750 גר' (3 צנצנות) שמנת קשיו בטעם טבעי 400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס 150 גר' סוכר 4 כפות קורנפלור 1 כפית משחת וניל (או 2 כפיות תמצית וניל איכותית) מיץ מחצי לימון גרידת מלימון אחד (רק החלק הצהוב בלבד)
לציפוי - 300 גר' קונפיטורה - לבחירתכם
צילום: חן זבולון (צילום: חן זבולון)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ ומניחים נייר אפייה על התחתית ועל צדי התבנית.
  2. מכינים את התחתית - טוחנים במעבד מזון את הפתי בר לפירורים, ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
  3. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומועכים היטב לכיוון תחתית התבנית. מהדקים היטב. שומרים בצד או במקרר.
  4. מכינים את המילוי - במיקסר מערבבים יחד את כל חומרי המילוי עד שהכל מאוחד למסה אחת. שימו לב - יש לגרד את דפנות הקערה.
  5. שופכים את מילוי הגבינה על תחתית הביסקוויטים שבתבנית, ומיישרים בעזרת מרית את החלק העליון.
  6. עוטפים היטב את תחתית התבנית ואת הצדדים בשכבה כפולה של נייר אלומיניום, ומהדקים בצורה כזאת ששהתבנית תהיה אטומה, ונוזלים לא יוכלו לזלוג ממנה החוצה.
  7. מניחים את התבנית במגש תנור גדול ומכניסים לתנור. מוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה בגובה של 4 ס"מ. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך שעה.
  8. מכבים את התנור ונותנים לעוגה "לנוח" בתנור שעה נוספת. לאחר שעה פותחים את דלת התנור, ומניחים לעוגה להתקרר עד שהיא מגיעה לטמפפרטורת החדר (בשלב הזה העוגה עדיין רוטטת, אל דאגה, היא תתייצב במקרר).
  9. מסירים את נייר האלומיניום, מכסים בניילון נצמד את התבנית ומכניסים את העוגה למקרר להתייצב לפחות ל-4 שעות.
  10. מחממים את הקונפיטורה כחצי דקה במיקרו, עד שהמרקם שלה מעט נוזלי ונוח לעבודה. שופכים את הקונפיטורה בעדינות על פני העוגה, ומגישים.
תמונה כללית
משק ויילר
המצרכים:
לתחתית - 50 גר' שקדים, טחונים דק 150 גר' ביסקווטים 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
למילוי - 1/2 כוס מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל 1 ק"ג טופו רך 1/2 כוס סוכר לבן 1/3 כוס שמן קוקוס מומס קליפת לימון מגוררת מ-3 לימונים 3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. להכנת התחתית - מערבבים את כל המצרכים ומשטחים על התבנית. שמים במקרר עד שהמילוי מוכן.
  3. להכנת המילוי - לוקחים את הטופו חותכים לחתיכות ועוטפים במגבת, מניחים מעליו משקל כדי לסחוט ממנו את הנוזלים. מערבבים במעבד מזון את הטופו, מיץ הלימון וסוכר עד לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים. ולבסוף מוסיפים את הקונפלור ומערבבים שוב. שמים את המילוי בתבנית ומכניסים לתנור לכחצי שעה. מוצאים מהתנור ומצננים במקרר. מגישים קר.
תמונה כללית
אפרת מוסקוביץ'
המצרכים (8 כוסיות קטנות): 2 כוסות (200 גר') אגוזי קשיו 3 כפות מייפל 1 כוס (240 מ"ל) מים
להגשה (לא חובה) - חופן נדיב של קוביות פרי, למשל תפוז, תות, מנגו או פירות יער 1 כף קליפת תפוז מגוררת או אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
  1. שמים בבלנדר או במעבד מזון את אגוזי הקשיו, המייפל והמים, ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (הקרם יישמר יומיים במקרר או שבוע במקפיא).
  2. ההגשה: מזלפים את הקרם לתוך כוסיות ומגישים. אם רוצים להשקיע, שמים בתחתית כל כוסית קוביות פרי, מזלפים מעל קרם ומקשטים בקליפת תפוז מגוררת או באגוזים קצוצים.
תמונה כללית
חיים כהן וחנוך שכטר
המצרכים (ל-6 מנות):
400 מ"ל קרם קוקוס 400 מ"ל מים 120 גר' סוכר 10 עלי לואיזה 45 גר' קורנפלור 60 מ"ל חלב סויה 6 אפרסקים בשלים, חצויים ומגולענים 3 כפות מייפל (או אגבה) 1 כף חמאת קקאו או שמן קוקוס 6 כפות בוטנים גרוסים חופן עלי נענע
אופן ההכנה:
  1. לסיר רחב מוזגים 2/3 מכמות הקוקוס והמים, ואת כל הסוכר והלואיזה. מביאים לרתיחה ומבשלים היטב. בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת מטרפה את השליש הנותר של המים והקוקוס עם הקורנפלור והסויה עד להטמעה. מוסיפים את התערובת לסיר עם הקוקוס, המים והלואיזה (רק כשהוא רותח, כמובן) וטורפים הכל יחד במשך כדקה.
  2. מכבים את הלהבה, ומעבירים את המסה דרך מסננת דקה (שנקראת בשפה המקצועית: שינואה) למד ליטר.
  3. יוצקים את התערובת לכוסות, מכסים בניילון נצמד עם חורים קטנים לאוורור ההדים, ומצננים במקרר בין 4-3 שעות.
  4. במחבת מחממים את חמאת הקקאו או את שמן הקוקוס, מניחים בפנים את האפרסקים עם הפנים כלפי מטה, מוסיפים את האגבה או מייפל ומבשלים עד לקרמול מלא.
  5. מוציאים את המלבי מהמקרר, מניחים מעל אפרסק מקורמל ורוטב מהמחבת, מפזרים בוטנים, מקשטים בנענע ומגישים מיד.
תמונה כללית
המצרכים:
1 כוס קשיו טבעי, מושרה במים למשך 4 שעות לפחות 1 כוס קמח לבן 1 כוס קמח כוסמין מלא 1 כוס חלב סויה מיץ מחצי לימון טרי 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס שמן קנולה 1/2 כוס סוכר (או 3 כפות סילאן) 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית אבקת אפייה 1 כף קליפת לימון מגורדת
לקישוט - מעט אבקת סוכר
צילום: חגי לפלר (צילום: חגי לפלר)
אופן ההכנה:
  1. מסננים את הקשיו מהמים, ובמעבד מזון או בלנדר טוחנים את הקשיו עם הלימון, הסוכר, הווניל, החלב סויה והשמן עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
  2. מעבירים לקערה עמוקה, ומוסיפים את הקמח ואת שאר מרכיבי העוגה. מערבבים היטב עד שלא נותרים גושים, ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45-40 דקות, עד שסכין הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  4. מוציאים את העוגה מהתנור רק כשהיא התקררה לחלוטין (אחרת העוגה עלולה ליפול).
תמונה כללית
דוחול ספאדי
המצרכים (ל-4 סועדים):
למילוי - חופן צנוברים, קלויים חופן פיסטוקים 5-4 תמרים, מגולענים וחתוכים
לכנאפה - 1/2 כוס שמן צמחי 60 גר' שערות בצק דקות לכנאפה 1/2 כוס סירופ סוכר חם מבושם (ראו מתכון בהמשך) חופן פיסטוקים, קצוצים דק או טחונים
לסירופ סוכר חם - 1/2 1 כוסות סוכר 1/2 1 כוסות מים 7-5 עלי גרניום ריחני או 1 כפית מי פריחת הדרים (מי זהר)
צילום: טל פז תקשורת (צילום: טל פז תקשורת)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את סירופ הסוכר - שמים בסיר את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה חזקה במשך כ-10 דקות או עד שהסירופ מסמיך. מוסיפים את הגרניום או המזהר ומערבבים. מצננים מעט לפני השימוש.
  2. ממיסים את המרגרינה ושופכים אותה על שערות הבצק. לשים בעדינות בידיים עד ששערות הבצק ספוגות במרגרינה באופן אחיד.
  3. במחבת טפלון או בתבנית אלומיניום או אמייל קטנה (בקוטר 18-20 ס"מ) מסדרים בשכבה אחידה את שערות הבצק הספוגות במרגרינה, ומהדקים בעזרת אצבעות הידיים.
  4. מסדרים את כל חומרי המילוי על הבצק, ומניחים את המחבת או התבנית על אש בינונית. נותנים לחלקו התחתון של הבצק להזהיב, ומסדרים מעל המילוי שכבה נוספת של שערות בצק. מידי פעם מרימים באמצעות סכין את שולי הבצק, ובודקים שהוא זהוב ולא שרוף (אפשר לסובב את המחבת ולהזיז מעל האש כדי שההזהבה תהיה אחידה ולא חרוכה).
  5. מסירים את המחבת מהאש, מניחים על המחבת צלחת שקוטרה גדול מעט יותר ובתנועה מהירה ובטוחה הופכים את הכנאפה על הצלחת.
  6. יוצקים על הכנאפה סירופ שוכר חם ומבושם, מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ואוכלים מיד.
תמונה כללית
המצרכים (ל-12 מנות מלבי):
1600 גר' קרם קוקוס 250 גר' סוכר 400 מ"ל מים 150 גר' קורנפלור 3 כפיות מי ורדים או 3 טיפות תמצית מי ורדים קורט מלח חופן פיסטוק קלוי חופן קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
  1. מביאים לרתיחה בסיר את קרם הקוקוס והסוכר תוך ערבוב בלתי פוסק. מנמיכים את הלהבה.
  2. בקערה נפרדת טורפים 400 מ"ל מים בטמפרטורת החדר עם 150 גרם קורנפלור עד שלא יהיו גושים בתערובת.
  3. מוזגים את התערובת הקורנפלור לאט ובהדרגה לסיר חלב הקוקוס תוך כדי טריפה ממושכת עד שמסמיך ומביאים לרתיחה (חשוב שהחלב לא יהיה רותח מדיי, אחרת הקורנפלור יתגבש מהר מדיי וייצור וגושים).
  4. מוסיפים את מי הוורדים וקורט מלח, מוזגים לכלי הגשה ומקררים כשעתיים. ניתן לקשט עם רוטב מלבי ורוד, קוקוס קלוי ופיסטוק קלוי.
תמונה כללית
המצרכים:
2 בננות בשלות (אבל לא מידי) 200 מ"ל משקה שקדים אורגני קר, ללא תוספת סוכר 2 תמרי מג'הול קצוצים
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הבננות, חותכים לחתיכות בגודל 2-1 ס"מ ומקפיאים למשך שעתיים.
  2. מוציאים את הבננות מהמקפיא ומניחים בצד במשך 10 דקות, להפשרה.
  3. מעבירים את הבננות לבלנדר, מוסיפים משקה שקדים ואת התמרים, ומעבדים למחית חלקה.
  4. אם התערובת לא מספיק קפואה, מחזירים למקפיא לעוד שעה. אפשר גם להוסיף קרח. מגישים מיד.
תמונה כללית
חגי לפלר
המצרכים:
לבצק - 1 כוס אגוזי מלך 2 כפות שמן קוקוס 4 כפות מחית תמרים 1 כפית תמצית וניל קורט מלח
למילוי - 1/2 1 כוסות קשיו טבעי 1 כוס קרם קוקוס (18% שומן) 1/2 כוס שמן קוקוס מיץ מחצי לימון טרי 1/2 כוס אבקת סוכר 1 כפית תמצית ווניל 1 כפית קליפת לימון מגורדת
לקרם אננס - 300 גר' אננס (אפשר קפוא אם לא מוצאים טרי) 1/4 כוס שמן קוקוס 1/2 כפית שטוחה כורכום לצבע (לא חובה)
צילום: חגי לפלר (צילום: חגי לפלר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - במעבד מזון או בבלנדר טוחנים היטב את אגוזי המלך לפירורים. מעבירים לקערה ומוסיפים את מחית התמרים, המלח, תמצית הווניל ושמן הקוקוס ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  2. מכינים את המלית - במעבד מזון טוחנים היטב את מרכיבי המלית עד שמתקבלת עיסה אחידה וללא גושים.
  3. מכינים את קרם האננס - יוצקים מחצית מכמות הבלילה לקערה נוספת, ומוסיפים לבלילה שנותרה במעבד המזון את האננס, 1/4 רבע כוס שמן קוקוס ואת הכורכום וטוחנים היטב.
  4. מרכיבים את העוגה - לתבנית אפייה עם קפיץ בקוטר 26 ס"מ משומנת היטב, מעבירים את תערובת האגוזים והתמרים ומשטחים בעזרת הידיים. יוצקים מעל את המלית הלבנה ומיד לאחר מכן את קרם האננס. מעבירים למקרר ומצננים במשך 4 שעות לפחות.
0

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה