54
הבית של נופר 660

פשטידה מופלאה: מתכון למחאמר מרוקאי

באווירה מרוקאית: מתכון לפשטידת מחאמר מרוקאית שכל בשלן מתחיל יוכל להסתדר איתה בקלות, והיא גם תאכיל בכיף את כל המשפחה; ליד זה תוכלו להתפנק גם במטבוחה חצילים שנולדה במקרה וכיף לנגב עם המחאמר לצד חציל מטוגן עם שום לימון

תמונה כללית
נופר זוהר | פורסם: 05/11/2020
לכל עדה יש את הפשטידה המפוארת שלה, ועכשיו הגיע תורי להציג את פשטידת המחאמר המרוקאית שלנו, ואחת המנות המפוארות של אימא שלי. כשאימא הייתה מכינה אותה בילדותי, הייתי פורסת לעצמי חתיכה, ממש כמו עוגה, ומיד חוזרת שוב ושוב למטבח כדי "לישר אותה". הטעם היה פשוט ממכר.
צילום: ירון ברנרכמה אהבה לפשטידה (צילום: ירון ברנר)
את הפשטידה הזו בדרך כלל פוגשים אצלנו בימי חול ובאזכרות, כי מדובר על מאכל מנחם, עממי ומאוד פשוט להכנה, שדורש חומרי גלם בסיסיים ביותר. ושימו לב לזה - כל בשלן מתחיל יסתדר עם המתכון הזה.
הכי כיף לאכול את המנה הזו עם מתבלים ליד. אצלי בבית מגישים אותה עם מטבוחה וחצילים מטוגנים.
למתכונים נוספים של נופר זוהר:
במתכון של המטבוחה היום יש טוויסט קטן, או בעצם גדול כי מדובר בעצם על תבשיל עם בשר חציל בעל טעם מעושן ועמוק. הטוויסט הזה נולד בטעות אצל סבתא שלי, אחרי שהבאתי לה ארגז חצילים. היא לא ידעה מה לעשות עם כל החצילים וחיברה בינם לבין העגבניות. התוצאה הייתה קסם, ואני אוהבת מאוד את המנה הזו. חובה לנסות.
תמונה כללית
המצרכים:
7 תפו"א בינוניים, כ-600 גר', מבושלים שלמים עד ריכוך 2 ביצים, מבושלות כ-15 דקות עד שהופכות לקשות 3 גזרים בינוניים, מבושלים עם קליפתם עד לריכוך 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק 12 ביצים מדיום 1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי 1 כפית שטוחה פלפל שחור 1 כפית כורכום 3 כפות שמן לטיגון מיץ מחצי לימון
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
צילום: ירון ברנרפשטידת מחאמר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הגזר, תפוח אדמה וביצה קשה, מצננים, קולפים ומגררים בפומפייה. שמים הכל בקערה גדולה.
  2. בקערה נוספת שוברים 12 ביצים ומקציפים במיקסר ידני עד הכפלת נפח הביצים.
  3. מאחדים את הביצים ותערובת הירקות. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים עד קבלת מסה הומוגנית, לא דלילה ולא סמיכה. מוסיפים את מיץ הלימון.
  4. לוקחים סיר טפלון עמוק בקוטר 24-22, משמנים מכל צדדיו ושמים שלוש כפות שמן וקורט מלח ים.
  5. מחממים את הסיר היטב על להבה בינונית ויוצקים לתוכו את המסה המאוחדת.
  6. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה, עד שרואים שהמסה התנתקה מהדפנות (כמו שקורה בחביתה).
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180מעלות, ואופים בין 35-30 דקות.
  8. מוציאים, והופכים למגש.
תמונה כללית
המצרכים:
2 בצלים בינוניים, חצויים לחצי ומהחצאים מפוררים לשערות דקיקות 5 כפות שמן חמניות לטיגון הבצל 2 פחיות שימורי עגבניות (כדאי פולפה של מוטי, אבל גם כל פחית אחרת זה טוב) 6 שיני שום, קצוצות 1 פלפל חריף, קצוץ 1 כפית מלח ים 1 כף סוכר 1 כף רסק עגבניות משחה 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן 1-2 חצילים בלאדי בינוניים, שרופים היטב על להבת גז, קלופים, קצוצים ומסוננים
צילום: ירון ברנרמטבוחה חצילים (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מניחים סיר רחב ושטוח על האש ומטגנים את הבצל עד שהוא מתקרמל ומשחים מעט.
  2. מוסיפים את הפלפל החריף ומיד אחריו את השום. מנמיכים את הלהבה.
  3. מוסיפים את החצילים הקצוצים והמסוננים ומעליהם מוסיפים את העגבניות המשומרות (אפשר להחליף את אותה הכמות בעגבניות טריות).
  4. סוגרים את הסיר עם מכסה ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים 40 דקות תוך ערבוב מדי פעם שלא ידבק.
  5. לאחר 40 דקות מוסיפים את הסוכר, המלח, הפפריקה והרסק.
  6. מסירים את המכסה, מבשלים חמש דקות על להבה בינונית, טועמים ומתקנים תיבול.
תמונה כללית
המצרכים:
4 שיני שום, כתושות 1 חציל בלאדי בינוני 5 כפות מיץ לימון טרי 1 כף חומץ 1/4 כפית סוכר 1/4 כפית מלח 1/4 צרור פטרוזיליה
צילום: ירון ברנרחציל מטוגן בתחמיץ שום (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המרינדה - קוצצים את השום ואת הפטרוזיליה דק דק. שמים בקערה סוכר, חומץ, מלח ומיץ לימון ומוסיפים פנימה את השום והפטרוזיליה.
  2. פורסים את החציל לטבעות של 2-1 ס"מ, מפזרים מלח דק, ומניחים בצד למשך שעה עד שהחציל מגיר נוזלים.
  3. שוטפים היטב את הנוזלים המרירים של החציל, סוחטים אותו ומייבשים במגבת.
  4. מחממים שמן טיגון במחבת, ומטגנים את החציל עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מפזרים מעל את המרינדה ומגישים לצד הפשטידה.
לכתבה זו 54 תגובות
הוספת תגובה
54

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
40.

חחחח

39.

12 ביצים לפשטידה אחת??? ועוד 2 ביצים קשות? 7 תפוחי אדמה? כמות קצת גדולה....

38.

הטופ, רגל קרושה.

37.

36.

35.

34.

זה מרעודה במרוקאית, הייתי אוכל את זה בילדות אצל הסבתות, ממש טעים. אבל אצל דודה שלי, זה היה מורכב מכל השאריות שהיו במקרר מכל השבוע...פחחח

comment-2-comment

33.

32.

comment-2-comment

31.

30.

29.

28.

במקביל רצוי לתאם מועד לצנטור. אבל תכלס שווה.

27.

כשלא נתנו בשר. הפשטידה המלוחה עם טונה אבקת מרק הזו. יצאה מכל החורים.

26.

6 תפו_talkback_contentquot;א מבושלים לרסק לפירהbr/3 גזרים קלופים מגוררים גס על פומפיה
4 ביצים, חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה, כפית שטוחה כורכום, מלח, פלפל שחור, כף שטוחה אבקת מרק/בצל.
חערבב את כל החומרים לתערובת אחידה. מחממים בסיר טפלון שמן זית או שמן אחר, יוצקים את העיסה ומיישרים. טטגנים כ-3 דקות ומעבירים את הסיר לתנור אפיה בחום של 200 מעלות כ-40 דקות או עד להזהבה. לצנן 5 דקות ואז להפוך לצלחת הגשה. בתיאבון ולבריאות

comment-2-comment

comment-2-comment

אני קורא לזה גם מנינה

25.

נו באמת 12 ביצים ועוד 2 קשות.

comment-2-comment

והטריפוליטאים בכלל לוקחים כל האוכל שנשאר ועושיל מזה פשטידות הקוסקוס המנצח זה של המרוקאיות ולא המאולתר של הטוניסאים

24.

ואת כל החומרים לקצוץ יותר קטן כך זה גם נראה יפה

comment-2-comment

comment-2-comment

23.

22.

21.

20.

אצלנו קראו לזה מעקוד.br/

comment-2-comment

comment-2-comment

19.

18.

אין על המעודה של אימא שלי !!!

17.

comment-2-comment

16.

15.

14.

אני ממוצא אשכנזי, ואני כל כך אוהבת את הפשטידה המרוקאית (שלא ידעתי את שמה עד עתה). מעולם לא ידעתי להכין אותה, ורק אכלתי ממנה בבתים ממוצא מרוקאי. כשמדברים על אוכל מרוקאי, אני תמיד מעלה את הפשטידה הזו. br/המון תודה נופר!

13.

12.

11.

ככה קוראים לזה אצלנו

10.

כמעט טבעוני, חבל :-)

9.

comment-2-comment

8.

אפשר בלי לחמם את הפשטידה על הלהבה, אלא להכניס ישירות לתנור?

7.

6.

5.

תבשלו נקי, תתנתקו מהרעל הזה כבר.

4.

3.

2.

1.

comment-2-comment

https://www.ynet.co.il/food/recipies/article/r1K9wgmOD?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic

comment-2-comment

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה