41

המתכון המושלם לחלה

איפה מצאה השף-קונדיטורית סאני דרעי את המתכון המושלם לחלה נהדרת, ולמה היא מאמינה שהיא צריכה לחלוק אותו אתכם?

סאני דרעי | פורסם:05/07/2019
צפו: כך תכינו חלה לשבת (צילום: ירון ברנר)
מגיל צעיר מאוד אני אופה חלות. לאורך השנים התנסתי בלא מעט מתכונים - היו כאלה מוצלחים יותר וכאלה מוצלחים פחות. אבל יום אחד, לפני כמה שנים, קרה המפנה: קיבלתי במתנה את הספר החדש-ישן של האופה אורי שפט - Breaking breads, ובספר הזה מצאתי את המתכון המושלם לחלה. שם גם התאהבתי בעוד כמה מתכונים, אבל החלה הייתה פשוט סיפור הצלחה' כבר מהניסיון הראשון.
למי שלא מכיר, אורי הוא הבעלים והשף של מאפיית "לחמים", והמתכון הזה שלו מפשט מאוד את אפיית החלה. אורי הצליח ליצור מתכון טעים, קל ומוצלח.
צילום: ירון ברנרהחלה של סאני (צילום: ירון ברנר)
אז זה הסיפור של החלה הזאת, ואני חייבת להודות שמאז שנתקלתי במתכון הזה לא השתמשתי בשום מתכון אחר. זאת גם הסיבה שאני מעבירה לכם את אופן ההכנה של המתכון הזה - כי אני מאמינה שאם מצאתם מתכון שאתם אוהבים, שהוא נוח לכם ועובד לכם, שמרו אותו קרוב ללב והפיצו לכל מי שמבקש.
צילום: ירון ברנרשף-קונדיטורית סאני דרעי מכינה חלה לשבת (צילום: ירון ברנר)
מקווה שתאהבו את המתכון הזה כמוני, ותודה לך אורי על מתכון מושלם.
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)

חלה לשבת

(המתכון של השף קונדיטור אורי שפט ממאפית "לחמים")
המצרכים (ל-2 חלות גדולות):
400 גר׳ מים
13 גר׳ שמרים יבשים (40 גר' טריים)
1 קג׳ קמח (עדיף שטיבל 2 מנופה)
100 גר׳ סוכר
15 גר׳ מלח
75 גר׳ שמן
2 ביצים
לציפוי -
1 ביצה עם קורט מלח וכף מים, כדי להבריק את החלה
חופן שומשום או פרג (או מה שתרצו לפזר על החלה)
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן הכנה:
  1. מוזגים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את השמרים ואת הקמח המנופה.
  2. מוסיפים פנימה את הסוכר ואת המלח (שמו לב שהם לא נוגעים ישירות בשמרים), מוסיפים את השמן ו-2 ביצים ומתחילים בתהליך הלישה במשך כ-3-2 דקות במהירות נמוכה. מוודאים שהבצק אכן אסף את עצמו (כלומר - שכל החומרים התאחדו לבצק. אם לא, עזרו לו קצת בעצרת קלף או בעזרת היד).
  3. ממשיכים בלישה עוד כ-6-5 דקות עד לקבלת בצק רך, חלק ואלסטי. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, וממשיכים בלישה ידנית במשך 3-2 דקות.
  4. יוצרים מהבצק כדור, מקמחים מעט את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחזירים את הבצק למשטח העבודה וקולעים ממנו חלה (אני בחרתי לקלוע חלות עם 4 רצועות - חילקתי כל רצועה ל-200 גר׳ וקלעתי צמה. אפשר כמובן לחלק לרצועות קצת יותר שמנות של 3 רצועות, ולקלוע צמה רגילה או כל צורת חלה אחרת שתרצו).
  6. לאחר הקליעה, מורחים על החלה ביצה טרופה עם מעט מים וקורט סוכר בעזרת מברשת ומפזרים שומשום, פרג או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
  7. מתפיחים שוב את הבצק בין 20-15 דקות עד שהחלות תפוחות ואווריריות (שימו לב: לא להתפיח יותר מידי).
  8. אופים את החלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-23 דקות (אחרי 15 דקות של אפייה יש לסובב את התבנית) עד שתחתית החלה אפויה לחלוטין, החלה שחומה, יפה ותפוחה,ובין הרצועות הקלועות הבצק מרגיש ונראה אפוי.
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
לכתבה זו 41 תגובות
הוספת תגובה
41

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
30.

29.

28.

עשיתי היום ויצא מעולה! תודה לך על ההסבר המפורט

27.

26.

25.

24.

רשום במצרכים שהציפוי הוא עם קורט מלח במתכון רשום קורט סוכר. מה נכון?

23.

22.

21.

20.

מתכון מעולה ומדויק!

19.

זה ניתן כמתכון ביתי(או בכל מקום ברשת, ספרי בשול, וכו'), אז הכל כאן בקנדה, ואני בטוח בישראל זה במדידת ספלים = 250 מ"ל (כוסות בישראל = 200 מ"ל), כפות = 15 מ"ל. כפית = 5 מ"ל וכו ' . ספל קמח = 142 גרם קמח - אני מדדתי. לכן הכוס = 115 גרם. סוכר, שמן ניתן להמיר כמ"ל = גרם, אם כי זה לא אותו דבר, אבל ההבדל מאוד קטן. אותו דבר עבור כפות וכפיות. מתכונים בארה"ב הם גם בספלים. ספל שלהם = 234 מ"ל, אז זה לא הבדל גדול עבורנו בקנדה. אבל כמובן האופה הזאת, כמו כולם, היא אובססיבי עם המלח = 1 כף עבור 2 לחמים? = טירוף! ב 5, קמח לחלוטין לא מ"ל = גרם - לך למד פסיקה - אתה טועה מאוד וטיפש גמור! - ראה לעיל!

comment-2-comment

למה אתה מעליב ? תירגע ותמצא משהו לעשות יא משועמם

18.

17.

comment-2-comment

comment-2-comment

הפרשת חלה עושים מ2 ק_talkback_contentquot;ג ומעלה אין חובה להפריש על קילו 1

15.

למה תוקעים לנו שוב ושוב את מיכל אנסקי???!!! די!!!

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

14.

…כל המרכיבים נמדדים ביחידות משקל! ובדכ באפיה זה אחוז ממשקל הקמח.

13.

12.

comment-2-comment

11.

אשמח לשמוע על מתכון דומה לחלה טיבעונית.br/תודה

comment-2-comment

זה משום שהן לא נדרשות ממש למתכון והן משום שעבור "המקצוענים" אלה עלויות מיותרות. תוסיף לזה גם היבט טבעוני והמסקנה ברורה. למתכונים, חפש בגוגל "חלה טבעונית".

10.

9.

באופן רעיוני אני משתמש רק בקמח פשוט, ממילא לא מסיימים את כל החלות ולא ראוי להשתמש בחומרים יקרים שאינם נצרכים במלואם.

8.

7.

6.

1. עדיף להוסיף לביצת הציפוי כף סוכר 2. לא ציינת אם התנור עבד בטורבו 3. מה רצית לקדם כלכלית

5.

המצרכים הנוזלים כתובים בגרמים במתכון, בעוד שבמציאות הם נמדדים במיליליטר.. מישהו יכול לעזור ולומר האם המים , השמן וכו זה 75 מל שמן, 400 מל מים, או שבאמת מדובר בגרמים וצריך לעשות המרה? כי באפיה כל פרט חשוב. תודה לעונים וסליחה אם זה שאלת קיטבג, איני אופה בד׳כ ומעוניינת לנסות לראשונה

comment-2-comment

מים יכולים להימדד במ"ל או בגרם, שמן כנ"ל וקמח כנ"ל.

comment-2-comment

באפייה לא כל דבר חשוב. מה שחשוב הוא לדעת מה חשוב ולהיות מסוגל להפעיל שיקול דעת. מים שהם מרכיב שני אחרי הקמח חשוב לדייק כי כמות הנוזלים משפיע על סגנון הלחם. מלח חשוב כדי שהלחם יצא טעים והתסיסה לא תצא משליטה. שמרים חשוב אם רוצים להכין מהר. בלחם איטי מוריד גם ל3-4 גרם לק"ג בצק ונותן תסיסה מאוד ארוכה כדי לקבל יותר טעים.

comment-2-comment

45 גרם שמן הם לא 45 מ"ל כי משקלו הסגולי הוא 0.9. קמח אין בכלל לדבר על יחס בין נפח ומשקל. תמיד להשתמש במשקל!!

4.

2.

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה