41
הבית של נופר 660

המתכון המושלם לפריקסה

מסיבת פריקסה: מתכון ללחמניות תוניסאיות מטוגנות מושלמות ומלאות בכל טוב, כאלה שלא תצליחו להפסיק לזלול - וגם טיפים לטיגון נכון ולסידור נכון של כל המרכיבים בתוך הלחמנייה

תמונה כללית
נופר זוהר | פורסם: 29/10/2020
את הלחמניות השמנמנות והמטוגנות שמגיעות מתוניס, הכרתי בביתה של שכנתי היקרה שושנה. בתה, מאיה, הייתה חברתי הטובה, ואחת לכמה שבועות הייתי מקבלת ממאיה הזמנה לארוחת צהריים שאימא שלה הכינה.
צילום: אביגיל עוזימסיבת פריקסה (צילום: אביגיל עוזי)
הייתי אז קטנה ודי נמוכה, והייתי צריכה לעמוד על קצות האצבעות כדי להגיע לשלל הקערות שעל השולחן. המטבלים של הפריקסה וריח של חנוכה עמד באוויר - בכל זאת, בצק מטוגן. כל כך אהבתי את ערבוב התרבויות בשכונה שבה גדלתי, והיום אני גם מבינה שזה חשף אותי למגוון מטבחים והעניק לי ידע קולינרי עצום.
למתכונים נוספים של נופר זוהר:
אף על פי שהמתכון שלפניכם דורש קצת זמן (וסבלנות) הוא די פשוט. את הלחמניות שיצאו לכם לא תוכלו להפסיק לאכול אז אני ממליצה להכין ובמקביל ולהזמין חמולה של חברים.הכי חשוב: זכרו, אם תדייקו במלאכת הטיגון, הלחמניות לא יספחו את השמן. או לפחות זה מה שסיפרו לנו אז בשכונה.
תמונה כללית
המצרכים:
לבצק -
1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 כף מלח שטוחה 3 כפות סוכר 2 כפות שמן זית 3 כוסות מים פושרים (אם צריך אז מוסיפים עוד קצת)
צילום: אביגיל עוזי (צילום: אביגיל עוזי)
צילום: אביגיל עוזיסנדוויץ' תוניסאי (צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח.
  3. לשים כ-10 דקות נוספות, עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.
  4. מכסים את הבצק בתוך המיקסר ומתפיחים כשעה וקצת עד הכפלת נפח.
  5. לשים שוב ל-3 סיבובים בעדינות כדי להוריד את האוויר.
  6. מתפיחים כשעה נוספת.
  7. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70-60 גרם ומניחים על משטח העבודה המשומן.
  8. מייצרים צורת אליפסה (קלצון). אם קשה, אפשר גם ליצור עיגול ולרדד מעט במערוך. מניחים על נייר אפייה גזור למשך רבע שעה להתפחה נוספת.
  9. מחממים שמן עמוק בסיר טיגון. כשהשמן חם מספיק, מרימים כל כדור של פריקסה עם הנייר ומניחים בעדינות בתוך השמן כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה). "משקים" את הפריקסה בשמן בעזרת מצקת. כשהפריקסה תופח - הופכים לצד השני.
  10. כשהלחמניות משחימות יפה, מוציאים למסננת ברזל, ולאחר דקה מעבירים לנייר סופג, וממלאים אותן בכל טוב.

טיפים לטיגון נכון

  • השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160-150 מעלות, כך תוכלו להבטיח שהפריקסה יהיה מוכן גם בפנים ולא יישאר בצקי כשתפתחו את הלחמנייה.
  • אם אין לכם מד טמפרטורה פשוט תנסו אחד, תפתחו אותו ותבדקו. אם הוא בצקי בפנים, סימן שהשמן חם מדי וצריך להנמיך את הלהבה.
צילום: אביגיל עוזי (צילום: אביגיל עוזי)
צילום: אביגיל עוזי (צילום: אביגיל עוזי)

מילוי הפריקסה, לפי הסדר הבא

  1. אריסה.
  2. חתיכות לימון כבוש (יש לכם כבר את המתכון שלי מטור החמוצים).
  3. שכבה יפה של טונה בשמן.
  4. תפו״א שבושל עם קליפה בסיר עם מים וכף מלח עד שהתרכך, צונן, מקולף ופרוס לטבעות, מומלח קלות ומפולפל קלות.
  5. ביצה חצי-רכה שבושלה תשע דקות על רתיחה קבועה.
  6. זיתי טאסוס שחורים מקומטים מגולענים.
  7. סלט ירקות קצוץ עם מלפפון, עגבנייה, בצל, מעט לימון, שמן זית ומלח.
לכתבה זו 41 תגובות
הוספת תגובה
41

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
24.

מה עם טירשי וצלפים

23.

22.

אנא חשבו על דג שרצה לחיות ונחנק. על תרנגולת שאחיה הומת בחנק בשקית זבל, רק כי הוא זכר ולא יכול להטיל, והאחות נכלאת בכלוב קטנטן עם עוד 4 חברות, בלי יכולת לפרוש כנף, וחשופה להרעבות מתוכננות כדי שלא יפסיקו להטיל, לאבד סידן עקב כך ולמות בחישמול אחרי שהיא מעזה להטיל פחות. את מחליטה. אתה מחליט. זה לא ביני לביניכם. זה בין בעלי החיים לביניכם. אתם אנשים טובים, ודאו שהפעולות שלכם מתאימות לערכים שלכם.

comment-2-comment

comment-2-comment

אבל את/ה כותב/ת כל כך יפה שאני מבטיח לחשוב על זה.

21.

המילוי מעט דומה. בפריקסה הלחמניה מטוגנת ומעט מתוקה,br/בסנדוויץ׳ טוניסאי הלחמניה אפויה, גדולה הרבה יותר , קשה יותר ויבשה יותר כך שלא תתפורר ותספוג את כל הנוזלים שברכיבי המילוי.

20.

אמא שלי אומנם אלגיראית אבל מכינה פריקסה פשוט לאכול את האצבעות...היחידה שמוסיפה גם סולת

19.

18.

17.

ברגע שאמרת סלט ירקות רואים שאת בכלל לא מבינה בפריקסה בחיים לא שמים שם סלט ובפריקסה אורגינל מוסיפים גם צלפים וגם אנשובי וגם ברוטבים שמים סלטה משוויה ואז יוצא מעדן מקורי br/מי שלא טוניסאי לא מבין בפריקסה סתם הורסים את זה

comment-2-comment

16.

15.

מאכל עלוב שלא ברור איך קיבל "קטגוריה". ומה זה סתם ביצה בפיתה? ביצסה?

comment-2-comment

14.

ועל יד זה זה כוסית של בוחה זה לא טוניסאי אוריגינל

13.

12.

comment-2-comment

11.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

10.

9.

אותה, ומצד שני מי שמע עד היום על הפרידמן שזכתה בחצי דקת תהילה בזכות הביטי?.

comment-2-comment

8.

comment-2-comment

comment-2-comment

7.

6.

5.

comment-2-comment

comment-2-comment

ואז פשוט יוצאת לחמניה רגילה, כי המתכון של פריקסה הוא בדיוק אותו מתכון בסיסי ורגיל של לחם לבן או בצק פיצה או לחם פרנה, פשוט כאן במקום לאפות את הלחמניות מטגנים אותן כמו סופגניות.

comment-2-comment

4.

הגיע הזמן להתקדם. ומי שחושב שמקלל טבעונים, לפני התלהמות למדו וצפו בעצמכם, באחד הסרטים הזמינים באינטרנט, למשל Dominion, ארת'לינגס, ועוד. רמז: כל הבן הילוד, לבלנדר השליכוהו.

comment-2-comment

תבכו, בחיים לא תשנו כלום. אז תאכלו עשב ותהיו בשקט.

comment-2-comment

comment-2-comment

3.

2.

1.

אקסיומה ידועה לכל שאכילת גפילטע פיש משביחה ומחכימה את האוכלים את המעדן.

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה