3

על הסכין: 5 דברים משגעים שתוכלו להכין מאבטיח

המחיר ברצפה והטעם בשמים: השף תומר טל מנצל את שפע האבטיחים הבשרניים והמתוקים שיש בשווקים, ומכין חמישה דברים טעימים ומפתיעים לקיץ מאבטיח, ומשתמש גם בקליפות - סלט אבטיח, טרטר דג ואבטיח, אבטיח מוחמץ, ריבה וגם וקוקטייל

תומר טל | פורסם:08/07/2021
האבטיחים נמצאים עכשיו בשפע בכל מקום ובמחירי ריצפה. הם בשרניים ומתוקים, וחוץ מלחתוך אותם לקוביות קרות ולהגיש בקערה, אפשר לעשות אתם הרבה דברים טעימים, וגם להשתמש בקליפות שלהם ולהכין מהן חמוצים.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
עונת האבטיחים מתחילה בחודש יוני ונמשכת עד אוגוסט כאשר השיא שלה הוא ביולי, ממש עכשיו. ישנם סוגים רבים של אבטיחים, כאלו המכילים גרעינים שחורים וכאלו המכילים מעט מאוד גרעינים ולהם ציפה רכה.
צילום: shutterstock (צילום: shutterstock)
אבטיחים יכולים להגיע למשקל של עד 9 ק"ג, והם לא תמיד רק ירוקים מבחוץ ואדומים מבפנים אלא ליבתם מופיעה גם בצבעים של ורוד או צהוב.
תמונה כללית

סלט אבטיח

הסלט הזה הוא דרך נהדרת לצלוח את מזג האוויר החם - יש בו גם אבטיח מתוק וגם ליים חמצמץ עם גבינת פטה.
המצרכים: 1 אבטיח קטן או חצי גדול 4 גבעולי נענע מיץ מליים שלם גרידה מליים שלם 200 גר' גבינת פטה חופן גרעיני דלעת
צילום: יובל חן (צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את האבטיח לקוביות קטנות כמו בסלט, ומניחים בקערת ערבוב.
  2. מפרידים את הנענע מהגבעולים, קוצצים דק ומוסיפים לקערה.
  3. מגררים את קליפת הליים, וסוחטים את המיץ.
  4. מפזרים את גבינת הפטה (מפוררים גס בידיים), מפזרים מעל הכל גרעיני דלעת, מגישים מיד.

קליפות אבטיח מוחמצות

רגע לפני שאתם זורקים את קליפות האבטיח, תחשבו שוב: קליפות אבטיח כבושות זה אחד מחטיפי הקיץ הכי מרעננים שתפגשו, ומי שיתאפק יוכל לזלול את הפינוק הזה גם בסתיו. חוץ מזה אפשר לשדך את זה כמעט לכל מנה, וזה גם הבסיס למנה הבאה של הטרטר.
המצרכים: קליפות מחצי אבטיח, שטופות היטב 1 פלפל חריף 1 צרור עלי נענע 6 כוסות מים מסוננים 1 כוס חומץ בן יין לבן 6 כפיות מלח 2 שיני שם 1 כף סוכר
צילום: יובל חן (צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מטפלים בקליפות האבטיח - מהצד הבשרני מורידים את החלק האדום ומקלפים בעזרת קולפן או מנדולינה את החלק הירוק (בערך חצי סניטמטר עובי). חשוב שכל הקליפות יהיו אחידות בגודלן.
  2. מעקרים צנצנת, מסדרים את הקליפות, ובין לבין מוסיפים את הפלפל החריף, השום ועלי הנענע.
  3. מערבבים במים המסוננים את המלח, חומץ וסוכר עד שהכל מתאחד, ויוצקים את הנוזל על הקליפות בצנצנת.
  4. סוגרים את הצנצנת היטב, מניחים על השיש במקום נעים במשך ארבעה ימים, ומידי פעם הופכים את הצנצנת. אחרי הפתיחה שומרים במקרר.

טרטר דג ים בפרוסות אבטיח מוחמצות

מנה ראשונה שכל כולה הצגה: חמיצות הקליפות שעוטפות את הדג והחיבור לסלסה של העגבניות הירוקות, הופכות את המנה הזאת למנת קיץ מושלמת (אל דאגה - אם לא תשיגו עגבניות ירוקות - לכו על אדומות). המתכון הזה הוא המשך ישיר לצנצנת הנהדרת של קליפות האבטיח, וזו רק דוגמה קטנה אחת לפלאים נוספים שאפשר לעשות מהקליפה.
המצרכים:
5 יח' פרוסות אבטיח כבושות (מהמתכון הקודם) 100 גר' טונה או דג לבן, חתוך לקוביות של ס"מ על ס"מ 10 גבעולי כוסברה, קצוצים 1 פלפל חריף, קצוץ 1/2 בצל סגול 3 כפות שמן זית מיץ מ-1 לימון
לסלסלה - 4 עגבניות ירוקות, מגוררות בפומפייה 1 פלפל חריף, קצוץ דק 5 גבעולי כוסברה, קצוצה דק 1/2 בצל לבן, קצוץ שמן זית מלח
צילום: יובל חן (צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הסלסה - מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים ומתקנים תיבול. מניחים בצד.
  2. מכינים את הטרטר - מערבבים את כל המצרכים, פרט לקליפות האבטיח, בקערה.
  3. פורסים את יריעות האבטיח על משטח עבודה או צלחת, מניחים את הטרטר ברבע התחתון של היריעה, ומגלגלים לצורה שך צינור.
  4. הגשה - מוזגים סלסלה על הצלחת, מעליה מניחים את גלילי האבטיח. מזלפים שמן זית ומגישים.

גרניטה אבטיח

בקוקטייל הנפלא הזה יש שילוב של אבטיח מתוק ורעננות של למון גראס. אם יצא לכם במקרה אבטיח לא הכי מתוק, זה הפתרון המושלם לשדרוג שלו - משקה קיץ מרענן.
המצרכים: 1/2 אבטיח 250 מ"ל סירופ למון גראס 100 גר' סוכר 2 מקלות למון גראס ג'ינג'ר
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר עם סוכר אצבע של ג'ינג'ר ומקלות למון גראס עד לקבלת סירופ, מצננים בצד.
  2. טוחנים את האבטיח עם 200 גר' קרח, ומוסיפים את סירופ הלמון גראס. מגישים קפוא.

ריבת אבטיח

מנצלים את בשר האבטיח עד הסוף, ומכינים ריבת אבטיח ממכרת, אותה אפשר להוסיף לעוגות, למרוח על צנימים וגם להגיש לצד צלחת פירות או גבינות.
המצרכים: 1/2 אבטיח 250 גר' סוכר 1 כוכב אניס 2 פלפל אנגלי 4 עלי כפיר ליים יבשים
צילום: יובל חן (צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את כל המרכיבים בסיר על להבה גבוהה עד לבעבוע.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות נוספות.
  3. סוחטים לימון ושומרים בצנצנת מעוקרת.
תומר טל הוא השף של מסעדת "ג'ורג' וג'ון" ביפו
לכתבה זו 3 תגובות
הוספת תגובה
3

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
2.

יצא לכם אבטיח לא טעים? קנו ראש סלרי או עלי סלרי (סלרי אמריקאי) וראש שום מופרד לשיניים קלופות ופרוסות + 2-3 פלפלים חריפים. תניחו את חצי האבטיח על הצד האדום. תפרסו לרוחב פרוסות בעובי של 1-2 סמ. כל פרוסה כזאת תניחו על משטח ותחתכו באמצע ואז את שני המשולשים שנוצרו שוב באמצע. אם יש לכם סלרי ראש, תנקו אותו ותחתכו למלבנים קטנים בעובי חצי סמ. מדי 2-3 שכבות אבטיח זרקו כמה פרוסות סלרי, שום וגם גבעולי סלרי פרוסים (בלי עלים). כל 4-5 שכבות פלפל חריף. בסוף מכסים עם צרור עלי סלרי. ממלאים מים בקומקום (לצורך מדידה, לא להתריח). שופכים מים ובודקים כמה ליטרים שמתם. לקראת הסוף שימו מלח לפי שתי כפות לכל ליטר מים. סגרו. שימו בשמש ל3-4 ימים ותבלו

1.

comment-2-comment

0
מצב לילה
מצב לילה