250 גר' פרוסות שקדים קלויים
1/2 כוס סוכר
3 חלבוני ביצה
המצרכים (לכ-35 עוגיות):
1/2 2 כוסות קמח תופח
175 גר' מחמאה או חמאה, רכה
1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
1/2 1 כוסות ממרח שוקולד או תמרים
1/2 1 כפיות קינמון טחון
3/4 כפית הל טחון (לא חייבים)
תוספות: אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס
המצרכים (ל-50-48 עוגיות):
200 גר' סוכר לבן
200 גר' סוכר חום דחוס
מעט מלח
3 גר' סודה לשתייה
2 ביצים
200 גר' חמאה מומסת
350 גר' קמח
מעט וניל
180 גר' שוקולד (60 גר' שוקולד מכל סוג שאהוב עליכם)
המצרכים (לכ-6 עוגיות):
4 כפיות תימין טרי, קצוץ דק
2 כפיות אורגנו טרי (או רוזמרין), קצוץ דק
300 גר' (כ-2 כוסות ועוד כף) קמח, מנופה
150 גר' גבינת פקורינו קשה ויבשה (או פרמזן), מגוררות דק
225 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
כלים -
2 תבניות שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
בקערה קטנה שמים 2 כפיות תימין קצוץ ומניחים בצד. שמים את שאר התימין בקערת המיקסר עם כל שאר המרכיבים, ומערבלים במהירות בינונית, בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת כדור בצק.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומעל למשטח מקומח מעצבים כל חתיכה לגליל בקוטר של כ-3 וחצי ס"מ. מפזרים את התימין שנשאר בקערה בצד מעל למשטח, ומגלגלים גליל מעל עד שהוא כולו מצופה בתימין. עוטפים את הגלילים ביריעת ניילון, ומניחים לשעה במקרר.
לפני האפייה מחממים את התנור ל־175 מעלות. מוציאים את הגלילים מהמקרר, מסירים את יריעת הניילון ובעודם קרים, פורסים כל גליל לפרוסות בעובי של כ-8 מ"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית במרווחים של 2-1 ס"מ. אופים כ־9 דקות עד שהן בצבע זהוב בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.
לעוגיות מרובעות - לאחר קירור הגליל לפי ההוראות מניחים על משטח עבודה, ובעודו קר, מיישרים את הדפנות בסכין גדולה וחדה לקבלת תיבה מלבנית, ופורסים לריבועים.
לעוגיות משולשות - מגלגלים את הבצק לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומעצבים בידיים לבלוק משולש. מסירים את הניילון, מגלגלים בתימין, עוטפים, מקררים שעה ואז פורסים למשולשים.
המצרכים (18-16 עוגיות קטנות):
4 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית 100% ללא תוספת סוכר ומלח
4 כפות גדושות טחינה גולמית
4 כפות קמח תופח
1 ביצה
2 כפות סילאן
מעט סוכר חום, לא חייבים
150 גר' שקדים קלופים וטחונים דק
1/2 1 כוסות אבקת סוכר (225 גר')
200 גר' חמאה מזוקקת או שמן תירס
1 כוס שמן תירס
1/2 3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
כמה טיפות תמצית ורדים
לקישוט -
מעט קינמון
חופן מסמרי ציפורן או חופן שקדים פרוסים
המצרכים:
200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
ביצה אחת
290 גר' קמח רגיל
120 גר' פסטוק קלוי קצוץ
20 גר' שמנת מתוקה
100 גר' סוכר דמררה לקישוט
המצרכים (ל-45 עוגיות, על 3 תבניות אפייה, מרופדות בנייר אפייה):
75 גר' אבקת קקאו משובח (3/4 כוס)
300 גר' אבקת סוכר (2 כוסות)
1/8 כפית מלח
4 חלבונים
2 כפיות תמצית וניל טהור
75 גר' אגוזי מלך, קצוצים גס (3/4 כוס)
המצרכים (ל-2 ק"ג עוגיות):
לבצק -
200 גר' מרגרינה או מחמאה
850 גר' קמח
1 כוס שמן
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס מים
למילוי -
1 ק"ג ממרח תמרים טבעי
2 כפיות קינמון
מעט מים לדילול הממרח (כ-3-2 כפות)
חופן אגוזי מלך, קצוצים
להגשה -
3-2 כפות אבקת סוכר
המצרכים (ל-40-45 עוגיות):
2 כוסות 280) גר') קמח
1/4 כפית מלח
225 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 1 כף 115) גר') סוכר חום בהיר
1/2 כפית תמצית וניל טהור
100 גר' אגוזי פקאן, קלויים קלות וקצוצים דק
מערבבים את הקמח והמלח בקערה קטנה. בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את הווניל ולאחר מכן את תערובת הקמח, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נספג והתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים פנימה את הפקאנים הקצוצים.
מעבירים את הבצק ליריעת ניילון נצמד גדולה ומעצבים מלבן באורך 16 ס"מ, ברוחב 10 ס"מ ובגובה 3-3.5 ס"מ. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר שעה וחצי או יותר, עד שהבצק קר מאוד ויציב (ככל שהבצק יותר קר, כך החיתוך יהיה קל יותר).
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מסירים את הניילון הנצמד, ומעל למשטח מקומח מיישרים את מלבן הבצק מכל צדדיו בעזרת סכין משוננת (בגלל האגוזים הקשים.( לאחר מכן חוצים אותו לאורך לשתי חתיכות שוות, כך שמתקבלים שני מלבנים, מעין נקניקים באורך 16 ס"מ וברוחב 5 ס"מ כל אחד. פורסים כל נקניק לעוגיות מלבניות בעובי 6 מ"מ. מסדרים את העוגיות על תבניות האפייה במרווחים של 3 ס"מ ביניהן.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך 170) מעלות) כ12- דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים בתבניות על רשת עד שהן מספיק יציבות למגע, מעבירים באמצעות מרית מתכת לרשת לצינון מלא.