על כביש 4, דקה נסיעה דרומה מאשדוד, נמצא צומת עד הלום. אל תתבלבלו עם מחלף עד הלום שדרכו נכנסים לאשדוד. צומת עד הלום נמצא דרומית למחלף ויש בו אזור תעשייה ותיק עם מבנה גדול של קניון שעוד לא החליט מה עושים איתו, תחנת רכבת מקומית בקצה אזור התעשייה וכמה מפעלים גדולים ברחוב ללא מוצא. כל צומת חייב להצדיק את עצמו, אז לאלו שלא קראו מספיק ספרים - צומת עד הלום הוא המקום שאליו הצליחו להגיע כוחות הצבא המצרי במלחמת העצמאות, וברור שזה מצדיק צומת אחד לפחות.
אני לא יודע למה, אבל בכל פעם שאני נוסע דרומה על כביש 4, לבד או אפילו עם נוסעים במונית, אני עוצר בצומת עד הלום - כאילו בשביל להזכיר לעצמי כמה הסכנה הייתה קרובה לתל אביב, זו הרי בסך הכול נסיעה של פחות משעה. אני עוצר ושותה כוס קפה או כול סוג אחר של הפסקה יזומה.
(צילום: קובי רובין)
מי בדיוק אחראי על האזור של צומת עד הלום? הוא תמיד נראה לא נקי במיוחד, כאילו מישהו לוקח את הארנונה והולך לדרכו להמשיך לנקות במקום אחר. הצומת תמיד נראה לי קצת כמו קערה של אבק. אל תשכחו שמדובר בנקודת מפגש על כביש ראשי במיוחד: נהגי משאיות שעוצרים על הדרך, אנשי עסקים שיושבים לשיחות על עניינים שאף פעם לא הייתי חזק בהם ונהגי מוניות כמוני שנוסעים ברחבי הארץ.
מסעדת "חומוס פלייס" נמצאת בתוך תחנת דלק כתומה מאוד ומסתתרת בין חנויות מדורגות קלות - אחת קצת קדימה, אחת קצת מאחור, וביניהן מסתתר מקום קטן וצנוע עם כמה שולחנות בחוץ ועוד כמה שולחנות בפנים. נכנסתי למסעדה בלי לתכנן, חשבתי שמקסימום אוכל ואלך, רק אציץ לפני זה כדי לראות מי נגד מה. חומוס זו המנה המועדפת אצלי ואני אוכל אותה פעם בשבוע לפחות.
אני מציץ מעבר לדלפק על כלי החומוס של המקום ושואל את עצמי - למה לחומוס יש צבע אחר? אחרי שנייה שיניתי מיקום בתוך המסעדה והסתכלתי שוב - אולי התאורה מתעתעת בי קלות? אבל לא טעיתי. לחומוס של חומוס פלייס יש צבע מעניין ושונה כל כך מהאחרים - הוא חומוס בצבע צהבהב. ישר הזמנתי מנה של חומוס פול לפי הנוהל הקבוע והמוכר, ובלי טחינה בבקשה.
אלי, הבעלים של המקום, מילא קודם כל את הצלחת בכמות גדולה של חומוס עוד לפני שהספקתי לחשוב על זה בקול רם, ואחר כך ניגש אחורה למטבח להוסיף את הפול החם לצלחת. מכאן המנה התחילה להשתפר פלאים. אלי הוסיף ביצה קשה גדולה מאוד, לא ביצת כיס קטנה, גרגירי חומוס מלמעלה, תבלינים והלאה לשולחן, או במקרה שלי - לצלחת חד-פעמית בשביל תמונת הסלפי עם הכובע הצהוב של המונית.
אחרי שצילמתי חזרתי לשבת בתוך המסעדה כמו בן אדם, וקיבלתי בצד לפי הנוהל זיתים ירוקים דפוקים וחריפים, מלפפון חמוץ, בצל בשביל הריח, חריף ירוק, שום כתוש עם מים, וכאן אני אוסיף הערה קטנה - זה קצת מוריד.
שום זה טעם החיים
החומוס של חומוס פלייס הוא החומוס היחיד בארץ שמגיע עם כמות לא מבוטלת של שום, ובגלל זה הצבע שלו קצת שונה מהאחרים. אלי לא מפחד משום ואפשר כמובן להרגיש את זה בתוך החומוס כסוג של חריפות נשלטת ונעימה. כשטועמים את החומוס טועמים דרכו גם שום טרי וחריף במקצת - טעים מאוד ושונה כל כך. רוב החומוסיות מפחדות מהשום, תמיד מוסיפים מעט מדי עד כדי כך שעדיין מרגישים את טעם הלוואי שמלווה את החומוס מתחילת הבישול שלו, או שמוסיפים כמות סמלית בלבד. אבל לא כאן.
שום זה טעם החיים, אולי זה לא הכי נעים לפעמים מול אנשים, אבל זה עדיין טעים. הפול של חומוס פלייס עוד יותר מעניין: זה פול חום, כמו הפול של אבו חסן ביפו, אבל לא נוזלי בשום צורה. התכופפתי עם האף לתוך הצלחת כדי לוודא את מה שאני מריח באמת. מי שאכל או אוכל באבו חסן ביפו, מכיר את התחושה שכשמזמינים פול, אתה כמעט תמיד רוצה לבקש כף כדי לאכול את המרק של הפול. בחומוס פלייס הפול של אלי הוא אותו הדבר, רק שהוא עולה עם המזלג דרך החומוס בלי להיעלם בדרך.
(צילום: קובי רובין)
הפול נהדר ומתובל נכון, הגרגירים מבושלים אל דנטה - כלומר לא רכים בכלל, כאלה שמרגישים אותם על הלשון. הם מבושלים מספיק כמובן אבל עדיין מתפצלים בלעיסה קלה. ככה אלי אוהב אותם ואני מכבד בהתאם. הביצה מגיעה באקסטרה לארג׳ - אלי לא חוסך גם כאן, הפיתות נהדרות וטעימות, ורק הרוטב של השום לא עוזר כאן - הוא רגיל ומוכר והייתי מוותר עליו. כבר עדיף ללעוס שן שום וזהו. רוטב השום הזה נפוץ בחומוסיות ולדעתי הוא לא תורם לאף אחת מהן.
אם תבקשו לטעום ולשבוע עוד מהחומוס שום הכל כך טעים הזה, לאלי לא תהיה שום בעיה להוסיף לכם עד לשובע, הוא לא הולך לתת לכם לצאת רעבים. הצלחתי לסיים רק שני שלישים מהצלחת כשהרמתי דגל וביקשתי שיארזו לי. בערב בבית נישנשתי לי עוד ארוחת ערב של חומוס קצת חריף וטעים, עם פול שאי אפשר להתבלבל בהנאה ממנו. אם אתם נוסעים על הדרך דרומה או צפונה, תיכנסו לצומת עד הלום לאכול חומוס מפתיע בתוך תחנת דלק. שווה עצירה.
אני אחד שאוהב חומוס , וגם מכין בבית... עבורי , כל ביס מהחומוס של אלי מהחומוסיה שעונה לשם חומוס פלייס... זו טעימה מגן עדן.. ללא ספק הכי טעים בארץ... מי שנוסע על כביש 4 לדרום... מומלץ מאוד לנסות...
עדי סברו
| 19/11/2021 | 12:52
הגיבו לתגובה
53.
למה הוא מכין את זה בלי כפפות
שמישהו יתן לו כפפות כבר
דנית
| 18/11/2021 | 18:24
הגיבו לתגובה
52.
מי אורז 1/3 צלחת חומוס??
מה היה הניחוח מתחת לשמיכה??
עוגיפלצת
| 17/11/2021 | 01:36
הגיבו לתגובה
51.
חומוס עם מלא שום ופפריקה
מתכון לחומוס באמת גרוע. קודם כל, חומוס עושים בלי שום בכלל. השום - כמו גם הפפריקה - זו המצאה של יהודים שלא בטוחים בחומוס שלהם.
יוחאי החכם
| 17/11/2021 | 14:17
הגיבו לתגובה
50.
באיזה זכות אתה מפרסם אותו ? הוא הבטיח לך חומוס כל ימיך חינם? (לת)
יאקי
| 17/11/2021 | 13:13
הגיבו לתגובה
49.
חומוס טעים יכול להרוג
אכלנו שם. התענגנו על כל טיפה והשארנו טיפ נדיב ומחמאות. כבר בדרך חזרה החלו מחושי הבטן, תוך שעה כאבי תופת שלשולים והקאות ללא הפסקה והחום-עולה, ותוך שלוש שעות הגעה למרכז טיפולי-חירום וקבלת תרופות ואינפוזיה עקב התייבשות!!!
די בעובד שלא שטף ידיים אחרי השירותים כדי לגרום לתחלואת לקוחות וסכנת נפשות לחלק מהם. מאז אנו אוכלים חומוס רק בבית. לא קשה להכין ולא נגעו בו "עובדים" נושאי מחלות ומזוהמי-ידיים.....
מי
YY
| 17/11/2021 | 07:54
הגיבו לתגובה
48.
מבאס שאנשים עדיין עובדים עם אוכל בלי כפפות (לת)
עינבר
| 17/11/2021 | 15:28
הגיבו לתגובה
47.
איזה אוקטן החומוס הזה ? (לת)
צחי התמסח גבש"ם
| 16/11/2021 | 17:09
הגיבו לתגובה
46.
לא יקר
ברחובות אצל אליהו קריטי מול בית המשפט ₪22 מנת פלאפל קטנה בלי חמוצים ובלי ציפס.רחובותיים פראיירים.
צחי
| 16/11/2021 | 17:00
הגיבו לתגובה
45.
החומוס של אחלה יותר טעים (לת)
טל
| 16/11/2021 | 19:56
הגיבו לתגובה
44.
יותר חפירות מחומוס
דיייייייייי
גל
| 16/11/2021 | 19:46
הגיבו לתגובה
43.
וואלה עדיף כבר חומוס צבר מקופסא על החומוס הזה (לת)
אחמד
| 16/11/2021 | 19:44
הגיבו לתגובה
42.
כולה חומוס יש חומוס בכל מקום
עדיף להכין בבית. לא תודה!
צבי
| 16/11/2021 | 19:28
הגיבו לתגובה
41.
זה ההוא מהישרדות? (לת)
9 וילות מהסטייקים?
| 16/11/2021 | 18:14
הגיבו לתגובה
40.
אילן
חומוס טעים אבל לא לשטוף שם את הרכב השוטף הערבי קילל ועצבני תיזהרו
שטיפה
| 16/11/2021 | 18:08
הגיבו לתגובה
לא שוטף כלים שם? (לת)
דנה
| 16/11/2021 | 18:48
הגיבו לתגובה
39.
שלא תגידו שלא ידעתם
קיבוץ שדה נחום, שף בשם ירון צרפתי, ימי שישי יש חומוס כזה שלא טעמתם
שי
| 16/11/2021 | 17:59
הגיבו לתגובה
38.
כל כך ...אבל כל כך נמאס לשמוע על חומוס!!!! (לת)
אן
| 16/11/2021 | 17:53
הגיבו לתגובה
37.
איזה כתבות חפירה בלי תוכן (לת)
חל
| 16/11/2021 | 17:35
הגיבו לתגובה
36.
בנינו מלא גשרים ומחלפים אין צמתים, רק כיכרות לטובת תאונות
נמל מהגדולים שנראו בדרום ישראל, וככרות מהגהינום, בית חולים שמשריץ אשדודים, תחנת רכבת כמו הגראנד סנטראל בניורק רק רחבה יותר בגלל המכוניות
אשדודית גהה
| 16/11/2021 | 17:26
הגיבו לתגובה
מה הקשר?? סתם רוע (לת)
ברוך
| 16/11/2021 | 18:25
הגיבו לתגובה
35.
חומוס גרוע
אני אכלתי שם וזה בכלל חומוס מסחרי מקום לא ממלץ
ליאור
| 16/11/2021 | 16:57
הגיבו לתגובה
באמת?רציתי כבר לאכול שם (לת)
חנית
| 16/11/2021 | 17:08
הגיבו לתגובה
מזל שלא היית שם (לת)
אבי
| 16/11/2021 | 18:06
הגיבו לתגובה
34.
בבית אני מכינה חומוס יותר טעים
פיי אלף
מיכל
| 16/11/2021 | 16:55
הגיבו לתגובה
את בכל דבר ממליצה על עצמך? (לת)
דן
| 16/11/2021 | 17:30
הגיבו לתגובה
33.
ה- חומוס נמצא בתחנת הדלק בקרית טבעון (לת)
אדום עולה
| 16/11/2021 | 16:44
הגיבו לתגובה
32.
מההה עם כל הפיח הזוהמה והמתכות הכבדות שנצמדות לגמירה שבחומוס (לת)
דיר אל בלאח
| 16/11/2021 | 16:19
הגיבו לתגובה
31.
עוד פעם מקום מוסתר
שלא רואים אותו בכלל מה שכר דירה נמוך צריך מימון
רון
| 16/11/2021 | 16:19
הגיבו לתגובה
30.
בלי כפפות ובלי מסיכה? לא תודה. (לת)
אבי
| 16/11/2021 | 16:17
הגיבו לתגובה
רוב המקומות
בארץ עובדים בלי כפפות ובלי מסכות
איפה משרד הבריאות?
צחי
| 16/11/2021 | 17:01
הגיבו לתגובה
29.
שמעתי שבחומוסיות מסויימות ג*****ם בתוך החומוס. מפחיד לקנות (לת)
alex
| 16/11/2021 | 16:14
הגיבו לתגובה
28.
גם אני מוסיפה שום לחומוס וזה מאד טעים (לת)
חנה
| 16/11/2021 | 16:01
הגיבו לתגובה
27.
חומוס לא אמור להיות מתובל! כמה שפחות ככה טוב!
שמן זית, מלח, לימון, קמצוץ שום והמון פטרוזיליה כדי שנוכל לחוש בטעמי החומוס המבושל והטחינה.
כלל ידוע במטבח בכלל ובחומוס בפרט: כשיש עודף תיבול זה אומר שהטבח מסתיר משהו!
חומוסולוג
| 16/11/2021 | 15:35
הגיבו לתגובה
צודק! כשאני רואה חומוס עם פפריקה למעלה ברור לי שזה חומוס של
יהודים. הערבים לעולם לא 'יצבעו' את החומוס בפפריקה. חומוס צריך רק מלח ולימון בטחינה.
אשר לפול, אוי ואבוי להגיש פול קשה. כל הרעיון הוא שיהיה נמס בפה. יש גם שמועכים אותו במזלג.
ללא שם
| 16/11/2021 | 16:32
הגיבו לתגובה
26.
איציק
לא להתלהב מהכתבה אם רוצים לאכול חומוס זה רק בשפרעם חומוס אבו שאדי מספר אחד בארץ פתוח כל יום מהשעה שמונה וחצי ועד שתיים וחצי צהריים סגור ביום ראשון הכנסו ותהנו מספר אחד בארץ..
חומוס בשפרעם
| 16/11/2021 | 15:57
הגיבו לתגובה
לא להטעות, הכי טעים זה חומוס אבו עאזר "סחתין" בשפרעם (לת)
אחד משפרעם
| 16/11/2021 | 16:28
הגיבו לתגובה
איציק
לא מגיע לערבים שנפרנס אותם במהומות האחרונות הם התגלו כאויב לא כאזרחים
יהודה
| 17/11/2021 | 07:25
הגיבו לתגובה
25.
למה הוא בלי מסכה (לת)
שי
| 16/11/2021 | 15:52
הגיבו לתגובה
24.
לא קונה במקומות האלו
תחנת דלק מכוניות הכל תעשייתי שם לא ביתי
רונית
| 16/11/2021 | 15:50
הגיבו לתגובה
23.
חומוסאל דנטה? (לת)
עוד מומחה
| 16/11/2021 | 15:45
הגיבו לתגובה
22.
חמוּס
כולה חומוס. איזו דרמה. ואם כבר חומוס, אך ורק תוצרת בית.
גבירותי ורבותי. כולה חומוס.
| 16/11/2021 | 15:44
הגיבו לתגובה
21.
חומוס קצת שונה
הוא יבש ולא הכי טעים
דני
| 16/11/2021 | 15:40
הגיבו לתגובה
20.
הטורף (לת)
להפסיק להגיש חומוס בחד פעמי! זה זילזול באוכל ובלקוח
| 16/11/2021 | 15:23
הגיבו לתגובה
19.
סתם חומוס
רק יקר וזהו
רפי
| 16/11/2021 | 15:18
הגיבו לתגובה
18.
לא כתבת מה המחיר למנה.... (לת)
איציק
| 16/11/2021 | 15:09
הגיבו לתגובה
29 שקל אמר (לת)
מוש
| 17/11/2021 | 13:17
הגיבו לתגובה
17.
בבקשה לא לאכול את זה (לת)
לין
| 16/11/2021 | 15:04
הגיבו לתגובה
16.
עלית בול על הבעיה העיקרית . כל הכבוד !!!!!!
רוטב השום אמור להיות מיץ לימון ., כמו מה שאמורים להוסיף לחומוס ולטחינה. בארץ עלו על פטנט להרוויח עוד כסף, ומתבלים את החומוס והשום במים מעורבבים עם מלח לימון שזה חומר כימי שמשמש לניקוי והסרת אבנית., ועולה פרוטות. מכינים דלי כזה בבוקר ולא צריך לימון. הצרבת עלינו. בחומוסיה שאין בה מסחטת פירות , ארגזי לימונים טריים, וקליפות לימון בפח, אסור לאכול. פשוט מאד. שתפו את התגובה הזאת בבקשה.
פתחי.
| 16/11/2021 | 14:43
הגיבו לתגובה
כדאי ללמוד קצת לפני שמגיבים
מלח לימון הוא חומר שמיוצר בפירות רבים, וזה שאנחנו קונים, מופק על-ידי פטריה חד תאית בתהליכים מבוקרים. ניתן להשתמש בו לניקוי אסלות משום שהוא חומצי, בדיוק כפי שניתן להשתמש לניקוי במיץ תפוזים, חומץ או כל חומצה טבעית אחרת. יכול להיות שיש יתרון טעם מסויים בשימוש בלימון טבעי, אולם אין שום פסול בשימוש במלח-לימון ויש לו אפילו יתרונות בריאותיים.ן,
אבנר
| 16/11/2021 | 15:21
הגיבו לתגובה
15.
חומוס ארז ברחובות הכי טעים שאכלתי בחיים
בתור אחת שחולה על חומוס החומוס של ארז ברחובות קיבל אצל הרבה מקום 1 והשירות וואוווו אין מילים והניקיון שלא נדבר בכלל מרגיש בבית... חובה ביקור
חלי
| 16/11/2021 | 14:33
הגיבו לתגובה
רחובות
מכיר ארז בראשון לציון
יהודה
| 17/11/2021 | 07:29
הגיבו לתגובה
14.
חומוס פלייס מומלץ
החומוס הטעים ביותר שאכלתי המקום נקי יחס אישי ממליץ לכם לאכול שם ולהזמין חברים חוץ ❤❤
שלמה מיגרס
| 16/11/2021 | 14:15
הגיבו לתגובה
13.
לא אוכלים בחד פעמי (לת)
כולנו
| 16/11/2021 | 14:54
הגיבו לתגובה
12.
כן כן (לת)
כן רובין
| 16/11/2021 | 14:50
הגיבו לתגובה
11.
כל צהריים אני שם
אחד החומוסים המועדפים עליי והפול שלו מהטובים שאכלתי מומלץ מאוד
חמי
| 16/11/2021 | 14:49
הגיבו לתגובה
לא ראיתי אותך שם אפילו פעם אחד (לת)
דנה
| 16/11/2021 | 14:54
הגיבו לתגובה
כי את באה רק בימי רביעי וחמישי נשמה (לת)
חמו
| 16/11/2021 | 15:40
הגיבו לתגובה
לא היית שם (לת)
רן
| 16/11/2021 | 16:39
הגיבו לתגובה
10.
לא טעים (לת)
דוד
| 16/11/2021 | 14:44
הגיבו לתגובה
9.
חומוס בתחנת הדלק
תחנת דלק זו שייכת(או היתה שייכת) לגיבור ישראל ממלחמת ששת הימים משה לוי
אמי
| 16/11/2021 | 14:31
הגיבו לתגובה
8.
"לוקש". זה יהודי?!... (לת)
דן ידין
| 16/11/2021 | 14:24
הגיבו לתגובה
7.
חומוס הכי טעים שיש
יצא לי לאכול שם מחירים נוחים לכל כיס אוכל מהממם יש שם הרבה יותר מחומוס תפריט עשיר ומגוון ואחלה של שירות
דינה
| 16/11/2021 | 14:12
הגיבו לתגובה
6.
לא אהבתי בכלל
גם נמצא באמצע איפה שיש מלא מכוניות יש עשן שם עדיף לעשות בבית
חן
| 16/11/2021 | 13:46
הגיבו לתגובה
5.
לחייב בתעודת הכשרות מסטיק מנטה עם כל הזמנה
איך נהג מונית מרשה לעצמו לגרזן בעבודה מול לקוחות שום עם בצל ועמבה????.
יש לשלול לו את רישיון המונית ולהעביר אותו בדיקת ינשוף/בואש.
לא לאפשר לו לעלות על הכביש, הוא עוד יגרום לפיגוע ביולוגי רומני.