מצאנו פוקאצ'ה גבינות מושלמת שמסתתרת בתחנת דלק בעמק חפר
הגבינות נמסות, שכבות הבצק פריכות וריח עלי הגפן מהחצר מסחרר: נהג המונית שלנו הגיע לעמק חפר ושם, בתחנת דלק, חיכתה לו ההפתעה של החיים שלו - מאפה גבינות מושלם בתוך בית קפה עצמאי וקטן, שבו אופים את הכל במקום
קובי רובין | פורסם: 24/08/2021
צפו: מצאנו פוקאצ'ה מופלאה מלאה גבינות (צילום: משי בן עמי)
כשמישהו פותח עסק קטן הרשויות קוראות לו "עסק זעיר". בפעם הראשונה שנתקלתי במינוח הזה קצת נפגעתי - למה זעיר? נכון, עלי מוטלת האחריות לנהוג במונית ולהביא פרנסה, אבל עדיין כל אחד מאיתנו, העצמאים, הוא עולם ומלואו של דאגות, פחדים ומתח אין סופי.
כשאתה הופך להיות עצמאי אתה מעסיק את עצמך בעסק של עצמך. אז קודם כול אני בוס של עצמי, ואני בוס קשוח ולא ותרן במיוחד. אני לא אוהב תירוצים, ולא מכיר עצמאים שאוהבים תירוצים. במקרה שלי, אם המונית לא זזה, אין פרנסה בכלל, וזה כבר שייך לסעיף של החרדות. אז מתוך כל הניסיון שלי כעצמאי, תמיד אפרגן לעצמאי אחר, מהסיבה הפשוטה שאני מבין מה עובר עליהם.
מאפה פוקאצ'ה גבינות עם עלי גפן מהחצר, אלה פטיסרי (צילום: קובי רובין)
באותו בוקר הייתה לי נסיעה מסניף של סופר בתל אביב לסניף של אותה רשת באזור התעשייה של עמק חפר. הם שלחו בחור לתגבר את הסניף, ואני זכיתי להסיע אותו.
נסענו על כביש 4. קצת לפני חדרה יש משמאל כניסה לאזור תעשיה. הגעתי לתחנת הדלק בהמשך הרחוב הראשי, נכנסתי לתחנת הדלק, וחשבתי שאולי אמצא לי כאן איזה קפה ומאפה יבש של תחנות דלק. ירדתי מהמונית, ומצד שמאל ראיתי חנות גלישה. פתאום בצד ימין נגלה לי בוסתן. ראיתי כמה אנשים נכנסים דרך העצים היפים פנימה, ראיתי שמשיות לבנות עם צמחייה רבה מסביב, והבנתי שיש פה משהו.
בתוך הבוסתן שהיה משופע בעצי לימון, בעצי זית, בעצי רימון ובגפן, מצאתי בית קפה - הפטיסרי של אלה. לידי שמעתי מישהו אומר שעלי הגפן מסוכת הגפנים הם אותם עלי גפן שבהם משתמשים להתקין מנות שונות במקום.
ויש עוד עניין: אם אני רואה מקום עם שם, במיוחד שם פרטי, הכל כבר נהיה יותר מעניין. פעם הייתה תקופה שבה לכל המסעדות קראו "מסעדת השלום". זה היה משעשע, כי לכל אזור בארץ היה את מסעדת השלום שלו. אבל כאן אלה קראה למקום שלה, בצדק רב, על שמה, בלי הרבה התחכמויות.
כשהפוקאצ'ה כרוכה בעלי גפן מהחצר
בדיעבד הסתבר לי שנכנסתי למטבח של אופה מחוננת שיודעת בדיוק מה היא דורשת מעצמה. זה הרגיש לי כמו סוד שצריך לגלות לכולם - ומהר, כי כבר כמה שנים רק תושבי האזור מוקירים את המקום המקסים והטעים הזה, והגיע הזמן שכולם יכירו אותו.
נכנסתי פנימה והצטרפתי לתור. זו הייתה שורה של ממתינים סבלניים. בזמן הזה יכולתי לחקור קצת את המקום: החלל מעוצב בטוב טעם, ומבחר מאפים הציצו לכיוון שלי. השבתי מבט מתעניין.
מאפה עם תוספות מעל, אלה פטיסרי (צילום: קובי רובין)
התור התקדם, וניסיתי להבין מי נגד מי. קודם כול לקחתי מאפה בריוש שטוח שעליו גבינה ופלפלים, זיתי קלאמטה ועלי זעתר טריים. המאפה הזה בדיוק יצא מהחלון-פשפש של המטבח, אז הלכתי על בטוח, כי אם אני רואה מאפה חם שהרגע בקע מהתנור, אני אוכל אותו ויהי מה.
אחרי שקניתי את המאפה חלף לידי לקוח עם מאפה אחר, מגולגל וקריספי עם גבינה מותכת בכותרתו. הוא נראה קצת בנאלי במראה שלו, והזכיר לי מעין רולדה עם עלים, אבל הריח של הגבינה חדר דרך עלי הגפן שהיו בו וסובב לי את הצוואר ואת הגוף מיד אחריו. היה לי ברור שאני קונה גם את זה, אבל עדיין לא ידעתי מה בדיוק אני עומד לאכול.
בצק הבריוש המתקתק של המאפה הראשון הלך מעולה עם כל התוספות מעל, אבל אני עדיין פינטזתי על המאפה שהרחתי, אז חזרתי לדלפק, שאלתי איך קוראים למאפה שראיתי והרחתי בחטף, וענו לי שזה מאפה הבית. מסתבר, שהקונים הקבועים מגיעים לפעמים רק בשביל לשבת לשתות כוס קפה ולנשנש בתאווה רבה את המאפה הספציפי הזה. חזרתי ושאלתי איך קוראים לו, וענו לי שאין לו שם - זה מאפה פוקאצ'ה ממולא בגבינת פרמזן ופטה עם עלי גפן מסביב. זה כל מה שצריך לזכור כשמגיעים לשם.
ויש לזה גם הוראות הפעלה: מוותרים על הסכין והמזלג, לא שוכחים לבקש לחמם מעט לפני, מפשילים שרוולים ושוקעים פנימה לתוך מסע של הנאה. אי אפשר לחתוך ולאכול את זה ישר מהצד, אז מתחילים מסביב - מקלפים את השכבות בידיים, ובכל פעם נחשפת עוד שכבה מושלמת של גבינה, שכבר נמסה אל תוך בצק הפוקאצ'ה, שכרוכה בעלי גפן.
תבדקו מה יצא הרגע מהתנור (צילום: קובי רובין)
בחורף מחליפים את עלי הגפן בחוביזה, ומה שבטוח זה שאני בטוח חוזר לאכול כאן בחורף את הגרסה השנייה, כי רק למשמע התיאור הזה הביס כבר מרגיש לי טעים. אחרי חצי מאפה התחלתי כבר לשבוע: הפרמזן, הפטה השמנה, עלי הגפן מהבוסתן שהטעם שלהם הרגיש הכל כך קרוב לאדמה - הכל היה מושלם. בכל נגיסה היו כמויות אחרות של גבינה עם בצק הפוקאצ'ה שספג את כל הטעמים. אף פעם לא חשבתי שאפשר לאכול מאפה כל כך טעים, שמסכם כל כך הרבה דברים, מרגיע אותך ומעניין אותך גם יחד.
המסקנה שלי היא שאנחנו צריכים עוד מקומות כמו אלה, שכיות חמדה קטנות ומעולות של אומני אפייה על באמת, ושכל אחד ימציא את עצמו בדרך הייחודית שלו. בתי קפה קטנים ומקוריים לא מחפשים קיצורי דרך: הם לא שולפים מאפים מוכנים בקופסאות קרטון על הבוקר מתוך משאית שמחלקת את הקרואסונים לפי הזמנה מראש לכל בתי הקפה בסביבה. במקומות כאלה כמו של אלה אין קיצורי דרך, אף פעם לא היו ולא יהיו. אני ממליץ לכם לרוץ לאלה ולאכול שם מאפה מקורי ואמיתי בטעם שלא שוכחים. והמלצה נוספת - קנו שניים, שיישאר גם אחד הביתה.
לא אהבתי. הכל מאוד שמנוני. לא מאוד טעים,לא ברמה של קונדיטורי (לת)
אחת זקנה
| 18/11/2021 | 22:15
הגיבו לתגובה
32.
צר לי אך לא כזה מוצלח
מאפה הגפן באמת טעים ומיוחד, אם כי שמנוני מאוד.
יתר המאפים - רובם על בצק בריוש במילויים שונים, וזה שמנוני וגם לא תמיד מתאים. לקחנו מאפה קדאיף, שבו המלית פשוט לא חוברה לבצק ונפלה ממנו, גם לא היה לה ממש טעם. ומאפה אוכמניות שהיה בסדר ולא יותר. חבל כי המקום נחמד וגם כי אין הרבה מקומות באיזור.
א
| 25/10/2021 | 15:11
הגיבו לתגובה
31.
נשמע נהדר. תודה (לת)
ללא שם
| 14/09/2021 | 12:24
הגיבו לתגובה
30.
קורעים במחירים. איכס. (לת)
ללא שם
| 01/09/2021 | 03:25
הגיבו לתגובה
29.
לקחנו משם סלסלת פיקניק והיה טעים מאוד
המאפים טריים, הסלטים מיוחדים והכל כל כך טעים, חבר שלי ממש אהב וגם אני
קמי
| 27/08/2021 | 06:59
הגיבו לתגובה
28.
חיבור עילג ורדוד. (לת)
דני
| 25/08/2021 | 08:09
הגיבו לתגובה
27.
28 למאפה בודד??
אם זה המחיר של מאפה אחד זה ממש יקר!
ירוק עד
| 24/08/2021 | 19:03
הגיבו לתגובה
26.
צחקתי
נהג המונית טעם את גבינת הפתע (peta)
מה, הוא לא יודע אפילו איך קוראים לגבינה שאכל? תת רמה כזו לא ראיתי כבר הרבה זמן.
FETA FETA FETA
ניראה אותכם מפרסמים
| 24/08/2021 | 18:32
הגיבו לתגובה
25.
כולם רוצים שיהיו עסקים קטנים ואיכותיים אבל המדינה רומסת אותנו
רק מאפיות על יידרשו ותאכל חומרים משמרים ללא עלי גפן ללא חוביזה אולי חומרי טעם וריח שלהם
אין עתיד לעסקים קטנים ואיכותיים במדינה הזו
| 25/08/2021 | 10:50
הגיבו לתגובה
24.
מקום מיוחד ושווה נסיעה, קינוחים מהשורה הראשונה
אכלתי שם מספר פעמים ואני לא מהאזור.
יש ארוחת בוקר של בופה, מגוונת עם מלא טעמים והכל טרי.
הקינוחים שלה- גאונות, מחיר הוגן לתמורה וטעים באופן קיצוני.
בימי שישי יש חלת בריוש שרצוי להזמין מראש, כשאני יודעת שאני באזור אני קונה ומקפיאה.
פינה נחבאת בתוך תחנת דלק, אבל כשיושבים בפנים מרגישים כמו באמצע יער.
מומלץ מאוד!
דנה
| 25/08/2021 | 01:04
הגיבו לתגובה
כבר אין בופה. הארוחת בוקר היתה הדגל
הגענו לשם אחרי הקורונה. לחדש ימינו כקדם. והתאכזבנו.
המאפים אומנם נשארו טעימים, אולם המחירים עלו , הבופה נעלם, וכעת אין א.בוקר אלא קניה של כל פריט בנפרד. לקחנו 2 מאפים+סלט בקופה שהיה קטן מדי למלירו ועייף +שתיה וכבר הגענו ל200 שח.
זה יקר בצורה חריגה.
לפני הקורונה בא.בוקר של 80 שח ליחיד היה לך הכל , ויכול. להוסיף מאפה. אין שום סיבה להעלות מחירים ולרדת בשירות.
לצערי זה קורה בלא מעט עסקים אחרי הקורונה וחבל.
לחזור כנראה שלא נחזור.
אופיר
| 26/08/2021 | 06:19
הגיבו לתגובה
23.
אחלה מקום, טעים ומדוייק (לת)
ללא שם
| 25/08/2021 | 00:53
הגיבו לתגובה
22.
עוד אייטם מגניב של המונה. יישר כח (לת)
יוני
| 24/08/2021 | 22:14
הגיבו לתגובה
21.
בבקשה לפתוח קופה נוספת לטייקאויי (לת)
הגולש
| 24/08/2021 | 22:07
הגיבו לתגובה
20.
מחירים אש מוגזם (לת)
חבל
| 24/08/2021 | 21:27
הגיבו לתגובה
19.
יקר בטירוף (לת)
שני
| 24/08/2021 | 17:33
הגיבו לתגובה
בכלל לא נכון, תנסי למצוא כזאת איכות במרכז הארץ. (לת)
דב
| 24/08/2021 | 18:21
הגיבו לתגובה
18.
אלה פטיסרי מקום מעולה, אבל כבר כתבו עליו לא אחת
קובי רובין מתחיל להתרשל? כותב על מקומות שכבר סוקרו בתקשורת כאילו הם תגלית אישית שלו ?
דן4
| 24/08/2021 | 16:41
הגיבו לתגובה
17.
זה נראה כמו ג'חנון
איפה החריף שם הוא חסר....לא מומלץ
לירז
| 24/08/2021 | 17:15
הגיבו לתגובה
16.
זה מנה?
קטן כזה ...עדיף כבר שווארמה
צחי
| 24/08/2021 | 17:03
הגיבו לתגובה
15.
נשמע טוב (לת)
dani
| 24/08/2021 | 16:57
הגיבו לתגובה
14.
מעדיפה להכין בבית (לת)
דנית
| 24/08/2021 | 16:46
הגיבו לתגובה
טוסט? (לת)
גיל
| 24/08/2021 | 18:20
הגיבו לתגובה
13.
מי אכל שם איך שם?
זה לא נראה כזה טוב
רחל
| 24/08/2021 | 16:20
הגיבו לתגובה
מעולה!
מעולה!!! מניסיון גפ המאפים וגם הבופה (שהפסיק בגלל הקורונה)
ללא שם
| 25/08/2021 | 12:26
הגיבו לתגובה
באמת לא כזה טוב.
מלבד מאפה עלי הגפן שבאמת טעים מאוד כמו שכתוב בכתבה. אבל שמן מאוד. כל השאר, עוגות בריוש עם מילויים שונים שלא תמיד מתאחדים עם הבצק.
א
| 18/11/2021 | 22:16
הגיבו לתגובה
12.
נקי מצוחצח שווה כל שקל
מקום מספר אחד אין אין לא יהיה יותר כזה טעים
רוי
| 24/08/2021 | 16:15
הגיבו לתגובה
11.
איך פסחת על המתוקים??
בפעם הבאה תזמין מאפה פיסטוק אמרנה- תברך אותי ואת בעלת המקום. מאפה ברמה של פטיסרי בפריז.
מורן גרינברג
| 24/08/2021 | 16:06
הגיבו לתגובה
10.
היום הידע בכל תחום פתוח לכולם
כל אחד יכול להיות שף, אופה, מיקסולוג, מומחה ליין או כל דבר אחר בתחום האוכל די בקלות, זה לא התקופות של פעם שהידע היה עובר רק במשפחה ונמצא כמונופול אצל אנשים מסויימים, היום אפשר ללמוד כל מה שרוצים ביוטיוב או בבלוגים, אז מה ההפתעה שמצאתם מישהו שלמד לאפות ?
למה אתם מופתעים
| 24/08/2021 | 15:56
הגיבו לתגובה
9.
לא היה קורה כלום, אם
בכל הכתבות היה כתובת של המקום...
זרח
| 24/08/2021 | 16:06
הגיבו לתגובה
תלמד לקרוא
בתמונה שנייה מלמעלה יש גם מחיר גם כתובת, טלפון הכל
דוד
| 24/08/2021 | 16:30
הגיבו לתגובה
תקראי שוב, רשום אזהת עמק חפר ליד תחנת דלק היחידה שיש שם (לת)
אבי
| 24/08/2021 | 17:14
הגיבו לתגובה
8.
אלה פטיסרי
אחלה של בית קפה / פטיסרי!
המלצה שלי - סעו לאכול שם בופה בוקר.
יוסי
| 24/08/2021 | 15:24
הגיבו לתגובה
אין יותר בופה
אין יותר בופה בוקר
ללא שם
| 25/08/2021 | 12:27
הגיבו לתגובה
7.
מוזמן לבקר אצלנו
פלאפל בתחנה כפר אדומים. יש לנו תסביח טעים במיוחד
שמואל
| 24/08/2021 | 15:47
הגיבו לתגובה
לא קונים בהתנחבלויות. (לת)
יאיר
| 17/05/2022 | 16:48
הגיבו לתגובה
6.
בכל מקום שהוא הולך משתרכים תורים שקטים של אנשים סבלניים... (לת)
התעייפנו מהביסים שלו
| 24/08/2021 | 15:41
הגיבו לתגובה
5.
מקום מקסים גם במראה וגם בטעם (לת)
ללא שם
| 24/08/2021 | 15:39
הגיבו לתגובה
4.
הגעת למקום בין הקסומים שיש.אלה פטיסרי.ממש מומלץ
ולא, אני לא ממומנת ולא קרובה.
אחלה מקום
ליטל
| 24/08/2021 | 15:31
הגיבו לתגובה
3.
רמה נמוכה של כתיבה
ודי כבר עם השקר שבמקרה נקלתם בבתי קפה. הלכתם לשם בכוונה
שונטל
| 24/08/2021 | 15:27
הגיבו לתגובה
הייתי כותב במקומך בשם אחר (לת)
אמיר
| 24/08/2021 | 15:53
הגיבו לתגובה
רמה נמוכה זו לשון המעטה
טקסט עילג להחריד
ללא שם
| 25/08/2021 | 12:33
הגיבו לתגובה
2.
לא נקי (לת)
חנה
| 24/08/2021 | 15:22
הגיבו לתגובה
למה בצבורי. לא מכובד לפגוע בפרנסה של אנשים. אפשר בפרטי
בפרטי
ניר
| 24/08/2021 | 15:36
הגיבו לתגובה
כי לא נקי!
ויש כאלה שזה פוגם להם בחוויה
מאיר
| 24/08/2021 | 16:04
הגיבו לתגובה
1.
המדור החביב עליי, ואגב, מדוע (לת)
פתוח רק עד 15:00?
| 24/08/2021 | 14:54
הגיבו לתגובה
כי בתור עצמאי יש לך את הפריבלגיה לקבוע את שעות העבודה שלך