25
אבא מבשל

בלי בשר: כך תכינו לילדים פסטה בולונז משגעת מטונה

כך תכינו בזריזות ובקלי קלות מתכון נפלא שהילדים יטרפו: פסטה בולונז עם טוויסט - במקום בשר טחון טונה מקופסת שימורים

גיל אבירם | פורסם:01/08/2021
הארוחה הזאת מזינה, קלילה וטעימה מאוד, והיא נהדרת בימים שבהם לא מתחשק לנו לאכול בשר או עוף. מאז שהתחלתי להכין את המנה הזאת לילדים, הם משתגעים ממנה, ומה שקרה זה שעכשיו הם אוהבים אותה אפילו יותר מגרסת הבולונז עם הבשר. לך תבין.
אבל אני כאבא שלא שואל יותר מדי שאלות כשהילדים אוהבים משהו, שמח לראות את הצלחות חוזרות ריקות ואת הילדים מבקשים עוד מנה. עכשיו גם אתם תוכלו להכין בדיוק את זה לילדים שלכם.
צילום: גיל אבירם (צילום: גיל אבירם)

פסטה בולונז טונה

המצרכים: 1 חבילת פסטה (מבושלת לפי הוראות היצרן) 3 קופסאות טונה משומרת מקופסת שימורים, מסוננות (בשמן או במים, לבחירתכם) 1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק 1 גזר, קצוץ דק 3 שיני שום, כתושות מלח, פלפל וסוכר 2 כפות קטשופ 1 בקבוק עגבניות מרוסקות
צילום: גיל אבירם (צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. לסיר עמוק יוצקים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים מספר דקות עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הגזר ומאדים עוד שלוש דקות, מוסיפים את השום ומאדים כדקה.
  3. מוסיפים את הטונה המסוננת ומערבבים היטב.
  4. שופכים מעל את בקבוק העגבניות + חצי כוס מים חמים כדי לשטוף את מה שנשאר בבקבוק.
  5. מוסיפים את הקטשופ, מלח פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה.
  6. כשהתבשיל רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות.
  7. ההגשה - שמים פסטה מבושלת בצלחת ומעליה את הרוטב עם הטונה, ומגישים.
לכתבה זו 25 תגובות
הוספת תגובה
25

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
22.

חחחחחחחחחחחחחחחחח איזה עם מיוחד

21.

בניגוד לכותרת, המתכון מכיל למרבה הזוועה בשר, של יצור חי שחייו נקלטו בסבל רב. דג מסכן שנמשה במהירות מהמים, כשכלי הדם שלו מתפוצצים מהלחצים. עוד לפני שמת, גרמו לו כוויות קור כואבות מקרח קר. דג הטונה מרגיש ורוצה לחיות בדיוק כמונו ולא להיכנס לפסטה של הילדים שלך.

20.

טונה מלאה כספית מתכות ופלסטיק = רעלים ! צפו ביוטיוב בסרט https://www.google.com/search?q=seaspiracy_talkback_contenttbm=

19.

פסטה ברוטב חיה מתה במקום פסטה ברוטב חיה מתה. אגב למי שפספס ביולוגיה כתה ב',דג זה חיה והחומר הרך שעוטף את השלד של הדג ומורכב משרירים,עצבים,כלי דם, שומן נקרא בשר.

18.

וגם לא את הפרשות בעח. כיוון שזה לא מוסרי, לא בריא ולא אקולוגי.

17.

אנחנו לא אוכלים שום בעח וגם לא את הפרשות בעח. כיוון שזה לא מוסרי, לא בריא ולא אקולוגי.

16.

מתי תבינו שבשר זאת מכבסת מילים לחיים של מישהו שנלקחים באכזריות לשם הנאה?!

15.

14.

13.

היא לא אוכלת בולונז עם בשר וטעם הרבה יותר נייטרלי נראה לכם שהיא תאכל טונה?!

12.

11.

10.

גם קטשופ, גם טונה מקופסה, גם עגבניות מקופסה, גם מלח וגם סוכר??? אולי אפשר מחומרים טבעיים בלבד? כמו עגבניה טריה שמגרדים על פומפיה, רסק עגבניות, דג טרי? למרות שאני הייתי מכניס במקום דג איזה חזה עוף שמסתדר הרבה יותר טוב עם הנושא של הפסטה ברוטב עגבנית. יתרה מכך יכולת עם המרכיבים להכין רוטב עגבניות טרי אם היית מטגן בצל קמעה, מוסיף את העגבניות המגוררות יחד עם רסק עגבניות,מלח פלפל שחור גרוס טרי, שום כתוש. מבשל עד שהרוטב מתגבש. מוסיף קצת בזיליקום נותן עוד קצת להתבשל. לוקח את החזה עוף חותך לחתיכות קטנות מוסיף לרוטב נותן לבשר לספוג את הטעם ואת זה שם על הפסטה שהכנת. בריא יותר וטעים לא פחות.

comment-2-comment

9.

עדיף לאכול בקר מאשר לאכול דג מסכן שדגים אותו כל כך הרבה, שעוד מעט לא יהיו דגי טונה. די כבר עם האג'נדה הצמחונית! נמאס סופית. תחשבו קצת עם הראש.

comment-2-comment

8.

רק בישראל

7.

הנכדים לי קוראים לזה *פסטונה*

6.

ופוגעים קשות באקולוגיה הימית

5.

כמה שליליות???!!! אולי תנסו קודם?

comment-2-comment

4.

כמו עגבניות בשלות טריות, קצת סלרי בנוסף לגזר, קצת אורגנו וזיתים שחורים? שיהיה קצת טעם וקצת חן?

3.

2.

אל תיקנו רוטב מוכן. זה רעל

1.

בולונז זה רוטב עם בשר בליווי פסטה. מלנז זה אותו רוטב ללא בשר.

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה