116
850 המונה טועם

אוכל טעים בזול: מצאנו פיתה עם מעורב לא נורמלי בשוק הכרמל

הפיתה הסודית נחשפת: הקצבייה היוקרתית בשוק הכרמל ירדה לעם ופתחה בימי שישי דוכן צדדי שבו היא מוכרת פיתה עם מעורב מיוחד. המונה טועם לא בזבז זמן וטס לשם לטעום. אז איך היה? זול מאוד וגם טעים מאוד

תמונה כללית
קובי רובין | פורסם: 29/03/2022
צפו: המעורב בשוק הכרמל ששיגע את המונה טועם (צילם: משי בן עמי)
כבר כמה שנים ששוק הכרמל עובר תהליך מעניין: יותר ויותר טבחים עם תארים פותחים דוכנים ומסעדות בשוק עם מנות מעניינות וממותגת ביוקר, לצד קצביות וחנויות דגים ותיקות שקיימות מאז קום המדינה. אבל אתם כבר מכירים אותי: גם אם מדובר בקצביות יוקרתיות עם מוצרים מובחרים, כל עוד המחירים ימשיכו לעלות אמשיך לחפש לאכול בזול.
ביקורות אוכל רחוב נוספות שיכולות לעניין אותך:
השבוע סיפרו לי על דוכן חדש שנפתח לצד הקצבייה של המיטמרקט בשוק הכרמל, שבו מוכרים מעורב ירושלמי בפיתה ב-25 שקלים בלבד ורק בימי שישי. בחנות שליד יש רטבים למכירה שעולים יותר ובכלל, בימינו פיתה עם בשר זה סיפור יוקרתי, לכן אמרתי שאני חייב לנסות את זה, ונסעתי לשוק הכרמל ביום שישי.
לשוק הכרמל עדיין לא הגיעו האלה משוק מחנה יהודה שמוכרים חלווה ביוקר, אבל גם בלעדיהם, הרבה מדוכני השוק ינקזו לכם את הכסף מהארנק עם מנות סתמיות שלא שווה לכתוב עליהן מילה וחצי
לשמחתי מצאתי חניה, ונכנסתי בנעלי ספורט לתוך השוק, ישר לכיוון הפיתה עם המחיר המעניין. אמרו לי שמדובר במעורב עם חלקים פנימיים אבל לא ידעתי עד כמה המעורב הזה מיוחד.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
הגעתי לדוכן והצטרפתי אל התור שהיה במקום. השעה כבר הייתה כמעט 12:00 בצהריים. על הפלאנצ'ה הלוהטת חיכתה הנגלה הלפני אחרונה של הבשר - בשמונה בבוקר מדליקים כאן את הפלאנצ'ה ולא מכבים אותה עד לסגירה. על לוח הגיר שבמקום כתוב "מעורב ירושלמי מתחפש לתל אביבי בתיבול אתיופי", ואני הבנתי מזה שחיברו כאן נקודות משמעותיות שלא מתחברות אף פעם, ממש דו-קיום במרכז הארץ. ההבדל בין המעורב הזה שמוכרים כאן לבין מעורב ירושלמי הוא פשוט: המעורב הזה עשוי מחלקים של בקר וכבש בלבד, בעוד מעורב ירושלמי קלאסי עשוי מחלקי עוף.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
המיטמרקט, הקצבייה היוקרתית, ירדה אל העם עם המחירים - וטוב שכך. במחירים של היום גם ללכת לאכול בשוק הכרמל יכול להפוך לחוויה כואבת בארנק. לשוק הכרמל עדיין לא הגיעו האלה משוק מחנה יהודה שמוכרים חלווה ביוקר, אבל גם בלעדיהם, הרבה מדוכני השוק ינקזו לכם את הכסף מהארנק עם מנות סתמיות שלא שווה לכתוב עליהן מילה וחצי.
אם אתה מכיר את הדוכנים האלה אז מראש אתה חולף על פניהם בבוז, אבל הרבה אנשים עדיין נופלים ומשלמים יותר מדי עבור אוכל לא טעים. לפעמים אולי יש הבלחות רגעיות של יוזמה ברוכה ומשתלמת בהחלט, אבל בדרך כלל לא תמצאו אותן אם אתם על השדרה המרכזית של השוק אלא באחת הסמטאות הדרומיות לכיוון מערב. אם תלכו כמה צעדים המחירים עולים עד לשמיים, אבל עד לאותה הנקודה אתם יכולים למצוא את עצמכם עומדים ליד דוכן זול.

בלי להתבייש: תבקשו עוד שומן כבש בפיתה

בגלל שאני קורא לאט ומבין עוד יותר לאט, את ההסבר שהיה כתוב על הקיר לא הבנתי, אבל בכל זאת המתנתי לתורי בשקט. בינתיים על הפלאנצ'ה חיכה מערום של חלקים פנימיים למעורב ירושלמי - לב, כבד וריאות. אם במנה היה יותר כבד זה היה בהחלט יותר טעים, ואפשר לשים קצת פחות מהריאות. על התיבול הופקדו תבלינים אתיופיים. לקחתי קצת מהרוטב האדום בקצה האצבע בשביל לטעום, וזה התחיל נחמד מאוד אבל לאט-לאט התחיל לשרוף לי את החך.
זו פיתה של פינוק אמיתי ומושחת בצד השוק ובמחיר זול מאוד יחסית. הלוואי שנזכה לראות עוד מקומות ממותגים שפותחים את שעריהם לכיוון המחיר הזול ולא רק יום בשבוע אלא כל השבוע
בינתיים המעורב המשיך להיחרך על הפלאנצ'ה שנמצאת בתוך נישה קטנה על עמוד בטון בצד החנות. למכור מעורב בפיתה ביום שישי כששוק הכרמל הומה אדם זו אחלה יוזמה. המחיר אטרקטיבי באמת, הפיתות לפני המילוי חיכו להן בצד - לא גדולות בכלל, יותר כמו מיני פיתה, אבל עד כאן מבחינתי זה עדיין סבבה.
לעשות מעורב ירושלמי זו תורה שלמה - הכבד צריך פחות זמן על האש, הלבבות צריכים הרבה יותר זמן וכל חלק מהמעורב צריך לרדת אל הפלאנצ'ה בזמן שונה, שלא לדבר על הריאות. קודם כל מניחים את הלבבות כדי להוציא את הדם, אחר כך את הכבד ורק לקראת הסוף את הריאות לנגיעה קצרה בלבד על הפלאנצ'ה. מבודדים כל חלק במקום שלו לפי כמה קרוב הוא צריך להיות לחום של הפלאנצ'ה ולא שופכים לשם את הכל מההתחלה. הייתי רעב והוגשה לי מנה מלאה עד לקצה הפיתה של מעורב ירושלמי בסגנון תל אביבי עם תיבול אתיופי, ומעל הכול, נגיעה של טחינה ובצל מטוגן כמו שאני אוהב.
הבשר עצמו היה טרי וטעים והמנה משביעה למרות הגודל ולמרות המחיר. יש פה כמות גדולה של בשר, והטחינה מעל מעולה. תבקשו להוסיף עוד מלח לתוך הפיתה כי מעורב בלי מלח זה בדרך כלל לא מתפוצץ בפה מרוב טעם. במעורב הכול בתוך המנה צריך להיות מוגזם, וגם את התיבול אני חושב שצריך לחדד שם עוד קצת אולי עם כמון ועוד פפריקה.
אתם יכולים גם לעשות מה שאני עשיתי ולבקש בנימוס עוד נתח של שומן כבש פנימה על הדרך, זה נמס תוך שנייה ונותן למנה בעיטה למעלה. זו פיתה של פינוק אמיתי ומושחת בצד של השוק ובמחיר זול מאוד יחסית. הלוואי שנזכה לראות עוד מקומות ממותגים שפותחים את שעריהם לכיוון המחיר הזול ולא רק יום בשבוע אלא כל השבוע.
לכתבה זו 116 תגובות
הוספת תגובה
116

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
66.

comment-2-comment

אבל על טעם וריח לא מתווכחים.חלקים פנימים על האש.לא קונה את זה.שומן כבש? מענין.אגב חלקים פנימים הם הכי זולים .

65.

64.

63.

ולראות ערימה של חלקים פנימיים זה דוחה. מילא לאכול את זה כדי לשבוע, אבל לכתוב על זה בתאווה?

62.

61.

comment-2-comment

60.

59.

58.

57.

comment-2-comment

comment-2-comment

ככה שתפרוש בכיף אבל לציבור הישר זה לא כדאי

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

נמאס מיפי הנפש התל אביבייים שמרצים לנו שטויות על איך לחיות בחרת לאכול עשבים זבש"ך זה בהחלט לא בריא לפי כל רופא ששמעתי בני אדם בנויים לאכול בשר אתה רוצה להזיק לגוף שלך תעשה את זה עצמאית ואל תטיף לאחרים מה לאכול במיוחד אם זה טעים...

56.

כבד חייב צלייה

comment-2-comment

comment-2-comment

55.

אוכל מבית סבתא.עיקריות לבחירה קישקע בקרעפלך וקנישעס עם קערטופלך בניהולו של טוביה חנדלך ויענקלה פייגלך.*כולל משקה הבית- גזוזלך בטעמים כתום צימעס ואדום בורשטלך.רח' לבוב פינת שפצלך.

comment-2-comment

54.

גם הציבור הלא דתי מקפיד על כשרות. אתם בישראל... בוקר טוב!

comment-2-comment

comment-2-comment

53.

ביקורת עלאק...

52.

comment-2-comment

51.

comment-2-comment

לא שווה

50.

מעורב של איזה דברים זה בכלל?

comment-2-comment

comment-2-comment

חלקים פנימיים אוי וואיי

comment-2-comment

49.

48.

47.

הכול טוב ויפה אבל אין רשיון עסק לכול המקומות האלה

46.

תורידו מחירים כדי שקובי המונית יוכל לפרוש מלחפש אוכל זול ולא בריא

45.

ממה עשו את זה בכלל

44.

שוק הכרמל שוק של חזירים מחירים בשמיים מומלץ לא לקנות אוכל עממי הוא חזירות מושחטת

43.

אתם מכניסים לגוף אנרגיות של סבל ומוות. אחרי זה מתפלאים על כל האלימות שיש בעולם. אנחנו זה מה שאנחנו אוכלים.

comment-2-comment

42.

41.

אין יום שישי שאנחנו לא נמצאים בשוק וממלאים את הפיתה בבבשר איכותי ושומן כבש אוסטרלי איכותי . מאז שפתחו את המקום מצבנו הבריאותי השתפר פלאים בזכות הויטמינים והברזל שיש בבשר האיכותי המוגש במקום. מומלץ בחום לאוהבי בשר אוסטרלי משובח ואיכותי. לא מפספס

40.

עוד לקוח מאושר לצינתור הגיע

39.

38.

37.

36.

35.

אם הבסטה נפתחת רק בסוף שבוע משמע שכל שאריות החלקי פנים שהצטברו נמכרות לכם בפיתה שנית מעורב בדרך כלל מכיל כבדים טחול לבבות ולפעמים נתחי פרגיות אני אישית נמנע מלאכול בשווקים בעיקר בגלל סטריליות ועם מוצרי עוף רגישים כאלו חוטפים סלמונלה לא עלינו ואז מחיר הסבל והתרופות לא כולל הנייר טואלט לא שווה את מחיר הפיתה שאכלנו

comment-2-comment

34.

מחירים של תיירים. פשוט הזיה. בורקסים. פיתות. כל האוכל המהיר.

comment-2-comment

למה לפתוח עין על הצלחה של אחרים?

33.

comment-2-comment

comment-2-comment

32.

לא יודע אם טעים או לא אבל או שיש לבן אדם כך יד של שאקיל אוניל או שהמנה כל כל קטנה שאולי אפשר לקרוא לה חצי מנה ואז זה כבר יקר

31.

פשוט לא אוכלים את זה

30.

comment-2-comment

ויש חיות יותר מעניינות מחמור

29.

מפחדת לאכול בכאלה מקומות.

comment-2-comment

28.

comment-2-comment

27.

26.

comment-2-comment

אפשר לחיות על שומן דביל הכל בריא בגבול הטעם הטוב

25.

24.

באמת? שמת את האצבע שלך לתוך הרוטב כדי לטעום?

23.

זאת היתה אמורה להיות כתבה פרגנ לא הבנתי?

22.

comment-2-comment

comment-2-comment

21.

20.

19.

זול לפעמים יכול לעלות ביוקר

18.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

רק אלוהים יכל ליצור מוצר פגום כמוהם.

comment-2-comment

למה? שם מעולה! עדיף משם מזרח אירופאי של יהודון מלוכלך כמוך

comment-2-comment

17.

16.

את הכבד והראות שורפים באש ולאחר מכן למעורב כלומר כל מי שאוכל במקום זה המעורב אינו כשר ולא בריא,זו דעתי לכם.העונים חזרה

comment-2-comment

comment-2-comment

יש קשר חזק מאוד בין כשר לבין בריא וזה למה? כי כשר זה גם נקי ווסטרילי אבל בריא? לא בטוח וחוץ מזה מעורב לא עושים עם חלקי כבש אלה עם חלקי עוף

15.

14.

comment-2-comment

אז אל תקרא

13.

12.

באתר, תמונות ווידאו לראות

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

11.

שומן של זה הכל שומן ושמן ממה עשו את זה בכלל

10.

אכלתי שם לפני יומיים והיה יוצא מן הכלל. לא מאמינה לתגובות השלילות שכותבים אנשים שגדלו על אוכל מזרח אירופאי נחות כגון בורשט וממליגה.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

ממש אכלת שם.............. התור פורסם ביום שלישי, המקום עובד רק בימי שישי. לפני יומיים - יום ראשון. מעניין....... כנראה "פתחו" ספיישל רק עבורך.............

9.

comment-2-comment

הסעתי וגנחתי מכאבים בשירותים

comment-2-comment

מעולה-אני באיכילוב

8.

לשמור על הבטן

7.

comment-2-comment

יהודון מלוכלך

comment-2-comment

ברור שאת מחוברת לעסק

comment-2-comment

של בית ילדותך המסרס

comment-2-comment

תמשיכי לנסות לקדם עסק בעזרת קללות.

comment-2-comment

6.

5.

שלשלתי יומיים

4.

פוי מה שהלך שם

3.

2.

לא אוכל את זה

1.

בגלל זה זה זול

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה