6
צילום: מירי צדוקצילום: מירי צדוק

קל, פשוט וטעים: שתי פשטידות צמחוניות ולזניה טבעונית

בקיץ הכי נעים לאכול ארוחה קלה שלא צריך לעבוד קשה בשבילה - בדיוק בגלל זה הבאנו לכם שלושה מתכונים לפשטידות ולזניה שצריך רק לערבב, להכניס לתנור וליהנות מארוחה שלמה וטעימה במינימום מאמץ

מירי צדוק | פורסם:23/06/2022
כשהטמפרטורות בחוץ מתחילות לעלות, אני אוהבת להכין ארוחות קלות ובריאות והכי חשוב - שבשביל להגיע לתוצאה טובה לא צריך לעבוד קשה. פשטידה יכולה להיות ארוחה בפני עצמה ועם סלט ליד, זה פשוט מושלם. פשוט מערבבים את המצרכים, מכניסים לתנור ויש לנו ארוחה שלמה.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
מאז שהפסקתי לאכול גבינות, גיליתי עולם נפלא של מאפים ללא גבינה וראיתי שאפשר ליהנות מהירקות ומהטעם שלהם גם בלי גבינה. הפשטידה עם החצילים קלה להכנה ומשתלבת בכל ארוחה.
ולכל אלו שלא יכולים לאכול מוצרי חלב מכל סיבה שהיא אבל אוהבים לזניה, יש לי בשורה משמחת - הכנתי לזניה טעימה ועסיסית, בלי גבינה או בשר ועם המון ירקות, פטריות ורסק עגבניות. לזניה שתשמחו לאכול בחום של הקיץ ותוכלו לאמץ גם לשאר ימות השנה. הטבעונים שביניכם יכולים לשלב בלזניה טופו ואז זה יהיה ממש מושלם.

פשטידת אטריות עם עגבניות שרי

המצרכים: 400 גר' פסטה רחבה מסוג טליאטלה או כל סוג דומה אחר 1/2 חבילה עגבניות שרי בשלות 1 בצל קצוץ חופן עלי בזיליקום קטנים 2 כפות שמן זית לטיגון העגבניות 250 גר' גבינה בולגרית 5% מגוררת או גבינת עיזים 200 גר' מוצרלה, מגוררת 1 גבינה לבנה 2 ביצים 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור קורט אגוז מוסקט 1/2 חבילה פרמזן לפזור מעל 1 כפית שמן או ספריי שמן זית לשימון התבנית
כלים: תבנית מרובעת או מלבנית חסינת חום
צילום: מירי צדוק (צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה ומסננים.
  3. בקערה מערבבים גבינה לבנה, 2 ביצים, גבינת מוצרלה וגבינה בולגרית מגוררת ותבלינים.
  4. מוסיפים לתערובת את הפסטה ומערבבים.
  5. במחבט נפרדת מטגנים בצל קצוץ עם עגבניות שרי חצויות למשך 10 דקות ומוסיפים מעט מלח.
  6. מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית ששומנה מראש ומפזרים מעל את הפרמזן. מכניסים לתנור למשך 30 דקות.

פשטידת חצילים ומנגולד

המצרכים: 2 חצילים קטנים מעט שמן לחציל 2 בצלים 2 חבילות עלי מנגולד, רצוי אורגני 2 ביצים 1/2 כוס פירורי לחם 2 כפות שמן לטיגון המנגולד 1 כפית פפריקה 1/2 כפית כמון 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח
צילום: מירי צדוק (צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. חוצים את החציל לשניים ויוצרים ריבועים על גבי החלק החתוך. מורחים באמצעות מברשת מעט שמן ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד שהחציל מוכן.
  2. מוציאים את החציל ומרוקנים את התוכן שלו לקערה.
  3. קוצצים את הבצלים ומטגנים עם שתי כפות שמן עד לשקיפות, מוסיפים את עלי המנגולד ומקפיצים כ-3 דקות, עד שהנפח יורד.
  4. מעבירים את המנגולד לקערה, מוסיפים את התבלינים, את הביצים ואת פרורי הלחם. מערבבים טוב ומעבירים לתבנית קטנה משומנת במעט שמן זית.
  5. מכניסים לתנור למשך 30 דקות.

לזניה טבעונית

המצרכים: 12 עלי לזניה 1 חציל קטן וארוך, פרוס 2 בטטות קטנות מקולפת ופרוסה 2 סלסלות פטריות בייבי פורטובלו 1 סלסלת פטריות שמפיניון 3 עגבניות גדולות עסיסיות, פרוסות 1 כרישה, חתוכה לקוביות 3 שיני שום, כתושות 2 כפות רסק עגבניות 2 קופסאות עגבניות מרוסקות 3 כפות שמן זית + מעט שמן לזילוף מעל הלזניה פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור טחון כלים: תבנית מלבנית חסינת חום
צילום: מירי צדוק (צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. פורסים את החציל והבטטה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, את החציל משאירים עם הקליפה ואת הבטטה מקלפים.
  2. מכינים מרינדה משתי כפות שמן זית כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וכפית פפריקה מתוקה.
  3. מערבבים את הירקות הפרוסים עם המרינדה כך שכולם יהיו מכוסים במרינדה ומסדרים בתבנית גדולה מכוסה בנייר אפייה, מכניסים לתנור לכ-20 דקות בחום של 180 מעלות.
  4. קוצצים את הכרישה, פורסים את הפטריות ואת הפטריות הגדולות קוצצים.
  5. מחממים כף שמן במחבת רחבה, מטגנים את הכרישה כדקה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות והפרוסות, מטגנים עוד כ-3 דקות ואז מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 15 דקות ומוסיפים כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
  6. מסדרים את הלזניה - משמנים את תחתית התבנית במעט שמן זית. מסדרים שלושה עלי לזניה ומעליה מוסיפים שליש מתערובת הרסק עגבניות עם הפטריות.
  7. מוסיפים מעל את החצילים הפרוסים ומסדרים למעלה שלושה עלי לזניה, מעליהם עוד שליש מתערובת רסק העגבניות עם הפטריות.
  8. מוסיפים שכבה של בטטות ומעליהן עוד עלי לזניה, מלמעלה מוסיפים את רסק העגבניות הנותר ואת החציל הפרוס.
  9. לבסוף מוסיפים שלושה עלי לזניה אחרונים ומעל הכל את העגבניות הפרוסות.
  10. מזלפים מעל הכל שמן זית ומכניסים לתנור לכ-45 דקות בטמפרטורה של 180-200 מעלות.
לכתבה זו 6 תגובות
הוספת תגובה
6

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
3.

ואל תגידו פטריות.

comment-2-comment

2.

1.

comment-2-comment

בוא והצטרף אל שורותינו. מבטיח שאנו לא טבעונים...

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה