הפריקסה שהפך לרשת הגיע גם לראשון לציון: המונה טועם התענג על מנת פריקסה גדולה ומשביעה שאותה מכינים ביד אומן - שכבות מילוי עטופות ברטבים שנכנסים לתוך לחמניית פריקסה מטוגנת יחד עם בוריק שמתפצפץ בפה מרוב טעמים. ככה נראה גן עדן
קובי רובין | פורסם: 17/05/2022
הפריקסה של חיימיקו: המונה טועם (צילום: אלכס בורטמן)
עמק האלכוהול הוא לא רק בחיפה. גם במרכז יש עמק אלכוהול והוא נמצא באזור התעשייה בראשון לציון, שנמצא במזרח העיר באזור שבמשך השנים התפתחה בו תרבות אוכל מעניינת ביותר, כמו מסעדת סוהו המפורסמת.
ליד כל מקום עם הרבה ברים מתפתחת מעצמת תרבות של אוכל שיודע לספוג את האלכוהול. החכמים אוכלים לפני השתייה ויש את אלה שטועים ואחרי השתייה נוחתים במקומות המוכרים עם רעב בלתי מתפשר למנה שלא קלה לעיכול, מהביס הראשון שלה ועד לנגיסה האחרונה. זה מדהים כמה שאני לא מתגעגע לנעורים, אבל מדי פעם עדיין מרגיש שמותר לי להתענג על העבר עם מנות שמזכירות לי נשכחות.
(צילום: קובי רובין)
באמצע איזור התעשייה הישן של ראשון לציון יש כיכר שממוקמת קצת מחוץ לאקשן - אתה מתחיל מעלייה ובאמצע הכיכר הרכב נוטה הצידה לכיוון מטה. אני קורא לנקודה המרכזית הזאת "כיכר זינוק בעלייה". מסביב לכיכר הזאת יש כמה מסעדות והמון בתי עסק קטנים ומוסכים, ומהכיכר והלאה אפשר למצוא מה לאכול בכל כיוון שתלכו. לגבי חנייה - זה כבר סיפור יותר קשה, למרות שליד הכיכר יש מגרש חנייה עירוני.
בתחושה שלי אין ראשל"צי אחד שלא עובר בכיכר הזאת לפחות כמה פעמים בשבוע - בשעות היום לעסקים, בשעות הלילה לבילויים, ויש כאלה שעוברים שם בכל שעות הפעילות של היום.
(צילום: קובי רובין)
ממש בכיכר המרכזית הזאת פתחו עכשיו מקום חדש - "הפריקסה של חיימיקו". זה לא הסניף הראשון של חיימיקו, שמחזיק גם בסניף המקורי בהוד השרון ומאז התפרס לסניפים נוספים בארץ. המנה שאכלתי שם יוצאת דופן לטובה עבור כאלה שרעבים במיוחד, אז כדאי להגיע ממש רעבים כי בטוח שמכאן תצאו שבעים.
פחמימה מטוגנת בתוך פחמימה מטוגנת
אני אכלתי את ההמצאה של חיימיקו - בוריקסה - אותו רעיון מוכר של פחמימה בתוך פחמימה: בוריק בתוך פריקסה. אל דאגה, הכל מטוגן לגמרי, במקום יש כשרות בד"צ בית יוסף והכול עובר דרך שמן רותח. את האדים שבפנים מקבלים בחינם על הדרך, זה תענוג אמיתי כי זה מגיע חם. היהדות תמיד אהבה להכשיר את האוכל, זה בטוח.
זה מתחיל עם פריקסה שמוכנת ביד אומן: לוקחים את הבצק התפוח, נותנים לו כמה מכות כדי שלא יעלה על גדותיו בטיגון, ואחר כך מגלישים אותו אל תוך השמן. אחרי שתי דקות לוקחים עלה בוריק מבצק דק, כל כך דק שאפשר לראות דרכו. העלה של הבוריק עגלגל ויפהפה, ולו מוסיפים ביצה, מקפלים לשניים, ומורידים גם אותו לשמן הרותח. פצצת הפחמימות בדרך לשלמות, ובינתיים אתה ממתין עם הרעב שלך וזומם בשקט על בר הסלטים.
בר סלטים מתוקתק כמו חיילים במסדר (צילום: קובי רובין)
בר הסלטים מתוקתק בדיוק כמו שחיימיקו קבע, כל רוטב נמצא במקומו, כל סלט מסודר כמו חייל במסדר. את הפריקסה טונה מכינים באותה המתכונת. יש מספיק שמן בתהליך הטיגון, אז את הטונה מקבלים לתוך המנה אחרי שסיננו אותה מהשמן, וככה זה יוצא ממש טעים.
אחרי שהפריקסה נשלף מהשמן, מוטי, העובד החביב שמאחורי הדלפק, בוצע אותו בסכין והאדים מתפזרים לכל הכיוונים. זה הזמן להוסיף רטבים - מטבוחה, טירשי, רוטב פלפלים, פלפל צ'ומה, החריף של יוסי ויש עוד. הרטבים מגיעים עם הסבר - החריף של יוסי זה רוטב פלפלים ירוקים חריפים טחונים גס, וזה חריף של אנשים שיודעים ואוהבים לאכול חריף. לי יצא חריף על חריף משני הצדדים.
אחרי שמוסיפים את כל הרטבים שאתם רוצים, מוציאים את הבוריק מהשמן ומניחים אותו מיד בתוך הפריקסה.
(צילום: קובי רובין)
בשונה מסנדוויץ' טוניסאי רגיל עם ביצה קשה, בוריק ביצה לא אוכלים כמו שאוכלים פריקסה עם ביצה קשה. הבוריק הקלאסי הוא בסגנון של חביתת עין הפוכה כשהחלמון עדיין קצת רך ונוזלי - ככה אוכלים בוריק.
לפני שהם מוסיפים עוד ועוד מהכול, נותנים מכה קטנה לבוריקה בשביל לשחרר את הצהוב של הביצה, וגם כדי למנוע פיצוץ של הביצה מהבוריק והחוצה והלאה עליכם. באופן הזה החלמון גם מתאחד טוב יותר אל תוך הטונה.
כאן מתחילה הפקה שלמה של סנדוויץ' טוניסאי בפריקסה, שכבה על שכבה, עם הרבה טונה מעל הכול. הביצה הרכה בתוך הבוריק, מלפפון חמוץ חתוך לחתיכות קטנות, זיתים ירוקים חתוכים לעיגולים ומהצד השני הרטבים שמוסיפים עסיסיות לכל זה.
התפר של הפריקסה עומד במשימה עד לרגע האחרון, וכל נגיסה משחררת שכבה נוספת של טעמים. בכל ביס הבוריקה מתפצחת אל חלל הפה וכל התוספות משתחררות במלוא ההנאה. לכאן כדאי להגיע רעבים מאוד ולהישען קדימה כשאוכלים כדי לא להתלכלך. המנה גדולה ומשביעה לכל היום הלאה, זה פינוק אמיתי ששווה כל שקל.
כשר בד"ץ? לא שווה לתת שקל לעובדי אלילים פרזיטים (לת)
מקום של ערסים
| 24/05/2022 | 09:12
הגיבו לתגובה
50.
רמלה נתנה קפיצה (לת)
שירה
| 23/05/2022 | 11:26
הגיבו לתגובה
49.
לא מובן לי בכלל התגובות המטופשות כאן
לא בא לך לאכול מטוגן שמור לעצמך את זה. ואם באת להציל את עם ישראל יש מספיק דרכים לזה. נראה יותר כמו קנאה וצרות עין.
הרופא
| 22/05/2022 | 07:57
הגיבו לתגובה
48.
מטוגן סכנת נפשות
משרד הבריאות צריך להוציא מחוץ לחוק
דניאל
| 21/05/2022 | 20:40
הגיבו לתגובה
47.
רעל לגוף כתבה ממומנת
סכנה של פחמימה ושמן
תומר
| 21/05/2022 | 14:24
הגיבו לתגובה
46.
פריקסה,,,,,,,, חיימיקו
מספיק !!! תורידו את זה הכל חרא ,מלא שמן ולי לא היה טוב לאחר שאכלתי.
בוסקיל
| 21/05/2022 | 10:05
הגיבו לתגובה
45.
פריקסה זה לא אוכל
זה סתם קקה
לוקחים לחם ומטגנים ובפנים שמים כמה זיתים וטונה ואתם כמו חמורים משלמים על זה 30 שקל...
ללא שם
| 20/05/2022 | 23:51
הגיבו לתגובה
44.
נראה לא משהו... שם כפפה שחורה כדי להחזיק מזלג שלו עם שמן? (לת)
אלכס המלך
| 19/05/2022 | 19:57
הגיבו לתגובה
לא לאכול שם (לת)
גל
| 20/05/2022 | 15:50
הגיבו לתגובה
43.
עם כפפות, לא נכנס לשם.
כפפות הגומי הן הרעה החולה של ההיגיינה. האיש מסתובב כל היום עם הכפפות השחורות, פותח דלתות, גולש בטלפון, מעשן, שובר ביצים, מנקה, לוחץ ידיים לחברה,לוקח כסף ואז לשמחתך מכין לך את המנה וכמובן שעם אותן הכפפות. כיוון שהוא לובש כפפות גומי הוא מרשה לעצמו לגעת בכל פיסת עגבניה, זיית, או לערבב את הסלט,מה שלא היה עושה עם ידיים חשופות. ידיים חשופות לפחות נוטלים מפעם לפעם. הכפפות המטונפות נשארות כל היום. לא אוכל במקומות כאלה.
תמיר
| 19/05/2022 | 17:23
הגיבו לתגובה
42.
שכבות מתפצפצות? אני נתקלתי כאן רק בשכבות של עילגות (לת)
סעיד הסועד
| 19/05/2022 | 14:36
הגיבו לתגובה
41.
מי אוכל את זה בכלל
זה מלא שמן המון שמן
טל
| 18/05/2022 | 19:33
הגיבו לתגובה
40.
מכיר זוג שעבר לגור במזרח ראשון רק בגלל חיימיקו.
כל 76549 החברים בקבוצת הטלגרם שלנו : פריקסה מס. 1 חולים על ההמצאה
המדהימה של חיימיקו. שילוב נועז של יצירתיות, אמנות וטכנולוגיה עתידית
יוצרים את המאכל שמן הסתם יהפוך בקרוב למאכל הלאומי.
לא סתם מחירי הדירות בראשון מזרח התייקרו בעשרות אחוזים.
יורם
| 18/05/2022 | 15:03
הגיבו לתגובה
או שהם חולים בראש או שהם מפגרים (לת)
אלכס
| 19/05/2022 | 19:57
הגיבו לתגובה
נו אף אחד לא קולט את הציניות? (לת)
אין שכל אין דאגות
| 20/05/2022 | 11:46
הגיבו לתגובה
39.
הכל מתפצפץ לו בפה.. (לת)
הלא מפעיל מונה
| 18/05/2022 | 19:42
הגיבו לתגובה
38.
כילידת טוניסיה, אין קשר בכלל למקורי, כנסו תבינו
בטוניסיה היו מוכרים כריכים ששכבת הדג בה רבה עבה וממש לא לחה ורווית רטבים כמו שמוכרים פה בארץ. אבל עם השנים טעמים משתנים לפי אופי האוכלוסיה והמקום ומוכרים פה כריכים ספוגיים מאוד.
בסהכ זה טעים, אחרת העסק לא היה מתקיים, אבל זה לא קרוב אפילו למקור עליו גדלנו וכל יום חולמים על הטעם של פעם. תודה
בלאייש רוזט
| 18/05/2022 | 11:50
הגיבו לתגובה
תודה
תודה על עוד נקודת מבט,
נהנתי לקרוא את תגובתך.
בועז
| 19/05/2022 | 08:05
הגיבו לתגובה
זה לא באמת טעים. זה טונה מקופסא, זיתים מעאפנים..
זה די פח. אבל לרוב האנשים זה "טעים" כי זה מפוצץ בשמן וזה מלוח.
נו שוין.
מורדוך
| 21/05/2022 | 20:23
הגיבו לתגובה
37.
פריקקי
לא שווה שקל.מין משהוא שצף בשמן לאחר שאכלתי רצתי לשרותים שילשלתי ללא הפסקה,והטעם ????? אני לשם לא נכנס יותר.
בוסקילמרוקאי
| 18/05/2022 | 08:10
הגיבו לתגובה
אכלתי שם מיליון פעם ל קרה לי שום דבר (לת)
רונן
| 18/05/2022 | 13:50
הגיבו לתגובה
36.
רק מהתיאור של מקבץ הרטבים הטבולים בשמן עולה ניחוח גועל עמוק (לת)
אוכל יהודי מזרח אירופאי אמיתי מבית אמא.
המון קרעפלך בבייצהלך ושלל בולבולך בקניידלך.
רמת השרון פינת קנייבסקי.
שושי
| 18/05/2022 | 12:29
הגיבו לתגובה
חחחחחחחחחחחח (לת)
חחחחח
| 20/05/2022 | 07:03
הגיבו לתגובה
33.
הייתי פעמיים ,מתקמצנים על הטונה מרגישים לחם (לת)
עמי
| 18/05/2022 | 08:35
הגיבו לתגובה
32.
נראה פצצה
מגרה ברמות
ברי
| 17/05/2022 | 21:32
הגיבו לתגובה
הפצצה היחידה כאן זו
הפצצה שאתה מפיל באסלה אחרי שאתה אוכל את הזבל הזה.....
שומר נפשו ירחק.
דניס
| 21/05/2022 | 17:30
הגיבו לתגובה
31.
זה בכלל לא נראה טוב (לת)
חני
| 17/05/2022 | 21:24
הגיבו לתגובה
30.
הפריקסה של חיימיקו זו חוויה רוחנית משנה חיים. (לת)
יואב
| 17/05/2022 | 20:45
הגיבו לתגובה
29.
בלי כפפות , לא אוכל ! (לת)
סטרילי
| 17/05/2022 | 19:52
הגיבו לתגובה
להיפך, יש הנחיה של משרד הבריאות לא להשתמש בכפפות
מכיוון שאנשים נוטים לשטוף ידיים פחות כשמשתמשים בכפפות. היינו, מנגבים את השיש עם הכפפות על הסמרטוט המלוכלך, ואחרי זה גם מכינים איתן את המנה. הרי לא מחליפים אותן כל דקה. במקום זה צריך לשטוף ידיים אחרי כל פעולה, עם סבון.
מרימה גבה
| 18/05/2022 | 13:04
הגיבו לתגובה
28.
יללה שייסע כבר לאכול בחירייה ויעזוב אותנו עם כל הג'אנק הזה (לת)
אודי
| 17/05/2022 | 20:10
הגיבו לתגובה
ואתה זה שבכל זאת מתעקש לצפות בו כל פעם. (לת)
שחרר אותנו
| 18/05/2022 | 22:11
הגיבו לתגובה
27.
נראה לי שלכותב נשאר זמן מועט לחיות ולכן הוא אוכל ככה. (לת)
אין לי הסבר אחר
| 17/05/2022 | 19:53
הגיבו לתגובה
קובי המלך
לפגוע אפשר נכון? לעשות רע. מה זה תורם. חתיכת זבל מגעיל, איזה אנשים רעים יש פה, מוציאים את כל הגועל נפש שלהם על בן אדם שלא עשה כלום. תתביישו לכם. מסכן אין לך חיים אז אתה יוצא על בן אדם שלא עשה שום דבר רע לך. פשוט תתבייש לך.
אנונימי
| 21/05/2022 | 16:48
הגיבו לתגובה
26.
לקוח קבוע בהוד השרון
ואכלתי גם בחדרה ובנתניה אליפות
טעים ברמות
| 17/05/2022 | 19:49
הגיבו לתגובה
תגובה מטעם העסק (לת)
מוטי
| 18/05/2022 | 15:19
הגיבו לתגובה
25.
אחלה קובי, כתבות טובות וקלילות. סחתיין (לת)
אילן
| 17/05/2022 | 19:35
הגיבו לתגובה
אילן רובין. האח (לת)
גילוי נאות
| 19/05/2022 | 10:17
הגיבו לתגובה
24.
שווה ביקור? (לת)
ללא שם
| 17/05/2022 | 19:27
הגיבו לתגובה
לא. (לת)
ללא שם
| 17/05/2022 | 19:49
הגיבו לתגובה
שווה ביקור לחלוטין
הכותב שכח לציין שהמנה לא מרגישה מטוגנת ב כ ל ל !!!
מנה עם מנעד טעמים רחב.
לקוח קבוע מהיום שפתחו את המסעדה.
טעים טעים טעים
לקוח קבוע
| 18/05/2022 | 12:46
הגיבו לתגובה
23.
הכל שם שמן
הרבה מאוד וזה מטוגן.מי אוכל ככה בכלל
טלי
| 17/05/2022 | 18:30
הגיבו לתגובה
מי שרוצה לטנף אסלה
איזה טיל בשירותים
אסי
| 17/05/2022 | 19:46
הגיבו לתגובה
מותר להתפנק מידי פעם. (לת)
אלכס
| 17/05/2022 | 22:51
הגיבו לתגובה
22.
ביזיון של טור, ובזיון של החומון שכותב אותו. עילג מחות (לת)
ללא שם
| 17/05/2022 | 18:15
הגיבו לתגובה
21.
הרגת עם הפסקה על הכשרות והטיגון. חזיר מטוגן זה כשר לפי
גיבוב המילים שיצא לך.
שלום
| 17/05/2022 | 18:15
הגיבו לתגובה
20.
חרטטן. זה בוודאי לא משביע אדם בוגר. (לת)
שי
| 17/05/2022 | 18:11
הגיבו לתגובה
19.
הרבה מאוד שמן
לא מומלץ בלל
דני
| 17/05/2022 | 17:43
הגיבו לתגובה
18.
אלוהים ישמור
נראה כמו משהו שמצריך 4 כדורים נגד צרבת
ויש מצב לניתוח מעקפים
מוציאל
| 17/05/2022 | 17:42
הגיבו לתגובה
17.
הרבה שמן לא מומלץ בכלל (לת)
גל
| 17/05/2022 | 17:00
הגיבו לתגובה
16.
איכס בידיים גועל נפש (לת)
איכס בידיים
| 17/05/2022 | 16:19
הגיבו לתגובה
15.
הרבה שמן ללא כפפות
לא מומלץ כאב בטן
דני
| 17/05/2022 | 15:30
הגיבו לתגובה
14.
ומה עם כפפות למשל, קצת סטריליות? (לת)
יגעל
| 17/05/2022 | 19:21
הגיבו לתגובה
13.
הבעיה בטיגון בשמן שאף פעם לא יודעים ממתי השמן (לת)
ללא שם
| 17/05/2022 | 19:21
הגיבו לתגובה
12.
הכל שומני שם
אי אפשר לאכול ככה
רונית
| 17/05/2022 | 19:07
הגיבו לתגובה
שלא לדבר מה קורה אחר כך בשירותים
האסלה רעדה, פוני ה שהלך שם
יוני
| 17/05/2022 | 19:45
הגיבו לתגובה
11.
הפריקסה הכי טעים בארץ
אכלתי אצלו גם בנתניה ובפתח תקווה אליפות
נתי
| 17/05/2022 | 19:02
הגיבו לתגובה
10.
ברוך הנמצא (לת)
צרבת
| 17/05/2022 | 18:39
הגיבו לתגובה
9.
המסגר
אין מספיק טונה ויקר
ברוכי
| 17/05/2022 | 18:37
הגיבו לתגובה
טעים אבל יקר ולא משביע (לת)
עוקשי
| 19/05/2022 | 14:57
הגיבו לתגובה
8.
הוא בלי כפפות
חצי כפפה אי אפשר לאכול ככה
רמי
| 17/05/2022 | 17:48
הגיבו לתגובה
7.
ממש טעים (לת)
חלי
| 17/05/2022 | 17:45
הגיבו לתגובה
6.
אין על בינו בפיתה! (לת)
ללא שם
| 17/05/2022 | 17:36
הגיבו לתגובה
5.
קבלנו המלצה נסענו להוד השרון
בההה.פירורי טונה.לחמניה לא אוטנטית ולא תפוחה.
מתעקשים לדחוף לר בוריק פנימה ..זהה לאאא פריקסה. נקודה.דימונאי עצבני.
איזה זבל
| 17/05/2022 | 15:46
הגיבו לתגובה
אז יש אוכל בבית
הכל אפשר להכין בבית
אבי
| 17/05/2022 | 18:25
הגיבו לתגובה
ממש אבל ממש לא פריקסה . בספק הבחור טוניסאי (לת)
ירדן
| 17/05/2022 | 20:29
הגיבו לתגובה
4.
מעדיפה פריקסה רגיל (לת)
אירי
| 17/05/2022 | 15:45
הגיבו לתגובה
3.
כפפה ביד אחת וביד השניה לא ,והאצבע המטונפת נוגעת באוכל....
הרגתם לי את התיאבון סופית!!!!
למה?
| 17/05/2022 | 14:42
הגיבו לתגובה
בכסף ובכרטיסי אשראי ולך תדע איפה עוד אם זה מה שרואים (לת)