18
אבא מבשל

כך תכינו עוגת שוקולד מפנקת וחגיגית

עוגת שוקולד היא הפינוק האולטימטיבי, ובמיוחד אם היא קלה להכנה והמרקם שלה נימוח ומלטף: כך תכינו את עוגת היומולדת המושלמת, שבשביל להכין אותה אפילו לא חייבים מיקסר - או יומולדת

גיל אבירם | פורסם:15/08/2021
יש לא מעט טרנדים ועיצובים לעוגות יומולדת, ואני בטוח שכל אחת ואחד מכם יש את ה-עוגה שלו לאירועים מיוחדים. אבל בואו נודה שבסופו של דבר, אין כמו עוגת שוקולד עסיסית ונימוחה, שמתפוררת בפה ומלטפת את בלוטות הטעם.
המתכון הזה קליל ממש, והעוגה יוצאת כזאת משגעת, שאין הורה שלא יבקש ממכם את המתכון אחרי המסיבה. ואם אין אף מאורע בקרוב שמצריך עוגת יומולדת, אתם בהחלט יכולים לוותר על הסוכריות הצבעוניות ולקבל פשוט עוגת שוקולד טעימה ומפנקת בטעם של פעם.
צילום: גיל אבירם (צילום: גיל אבירם)

עוגת שוקולד יומולדת

המצרכים:
יבשים - 3/4 כוס אבקת קקאו 2 כוסות קמח מנופה 2 כוסות סוכר לבן 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה 1 כפית אבקת קפה נמס 1 כפית מלח
רטובים - 1 כוס חלב (רגיל/שקדים/סויה או כל סוג שמתחשק לכם) 1/2 כוס שמן קנולה או חמניות 2 ביצים גדולות 2 כפיות תמצית וניל 1 כוס מים רותחים
לציפוי - 1 מיכל שמנת מתוקה 2 חפיסות שוקולד חלב, קצוץ דק בסכין סוכריות צבעוניות או כל קישוט אחר שמתחשק
צילום: גיל אבירם (צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות. משמנים קלות ומקמחים תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ.
  2. מערבבים היטב במיקסר או ביד את כל החומרים היבשים.
  3. מוסיפים תוך כדי ערבוב את כל הרטובים עד לתערובת הומוגנית.
  4. יוצקים לתבנית האפייה ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם עץ שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. מצננים היטב בטמפרטורת החדר.
  5. מכינים את הציפוי - מביאים את השמנת לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
  6. מחוררים מספר חורים בעוגה בעזרת שיפוד עץ. יוצקים מעל את הציפוי, ומקשטים.
לכתבה זו 18 תגובות
הוספת תגובה
18

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
9.

כמה מדברים על הפחתה בצריכת סוכר, העוגה תצא טעימה מאד עם כמות סוכר קטנה יותר, בהתחייבות. הכל עניין של הרגל.

8.

עוגת השוקולד שלי פשוטה יותר: 1 ורבע כוס קמח תופח, 3 כפות גדושות קקאו ללא סוכר, 3 כפות פודינג בטעם שוקולד, חצי כוס סוכר דמררה, שלושה רבעים כוס שמן, כוס חלב או כל נוזל אחר, 3 ביצים, תמצית וניל ורום. לבחוש ביצים סוכר ונוזלים, להוסיף את השאר ולבחוש לבלילה ללא גושים, לשמן תבנית 24 ולצקת. אופים 30 דקות בחום 175. להכין קרם כמו שצויין ולצקת על העוגה לאחר צינון. פשוטה, נהדרת ונטרפת

7.

comment-2-comment

הכנתי את העוגה והיא לא צלחה. התפוררה לגמרי. הכנתי ממנה כדורי שוקולד. משהו לא נכון בחומרים.

6.

כמה ביצים להשים?

comment-2-comment

comment-2-comment

רשום במתכון 2 ביצים

comment-2-comment

5.

תבנית 22 - העוגה קטנה יותר מדי. מבקשת מתכון/כמויות לתבנית גדולה

comment-2-comment

4.

אם צריך להקציף..אז ציף ציף ביבי שלי

3.

2.

comment-2-comment

קמח תופח הוא קמח + אבקת אפיה לעצלנים...

1.

שמעלה ומרוממת את ה-IQ כהאשכנזים.

comment-2-comment

זה אשכרה מצחיק מישהו?

comment-2-comment

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה