שף
שף
עוגת תמרים וקפה

לשדרג את הבחושה: עוגת תמרים וקפה

עוגה בחושה מהירה למבוגרים, עם טעמים עשירים, אגוזים קראנצ'יים ורוטב טופי ממכר

פורסם:

שימו לב: חשוב שהקפה יהיה חם כדי לרכך את התמרים

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)
  • כ־1/3 חבילה (175 גרם) תמרים מגולענים בוואקום
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) קפה חם (נס קפה או אספרסו או קפה שחור מסונן)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה או זרעי ענבים
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • אפשרות: קורט הל טחון
  • 3/4 כוס (60 גרם) אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
לרוטב הטופי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%-38% שומן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • להגשה: חופן אגוזי פקאן קלויים וקצוצים

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, אבקת הסודה והקפה ומעבדים למחית. מוסיפים את השמן והסוכר ומעבדים. מוסיפים את הביצים ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואם רוצים גם את ההל ומעבדים לעיסה. מוסיפים את האגוזים ומעבדים רק עד לפיזור אחיד ולא יותר (נמנעים מעיבוד יתר). יוצקים לתבנית.
3. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את השמנת ואת הסוכר בסיר ומחממים על אש קטנה, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהסוכר נמס ומתקבל רוטב אחיד וסמיך. מניחים לצינון במשך כ־30 דקות (כדי שהרוטב החם לא ייספג בעוגה).
5. מוציאים את העוגה החמה מהתנור ומזלפים עליה את הרוטב מיד. מפזרים על הרוטב את האגוזים. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? בכלי אטום, עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button