67
הבית של נופר 660

כך תכינו את השניצל הכי טעים בעולם

בטעם של בית: השפית נופר זוהר מגלה את כל הסודות הכי שמורים שלה להכנת השניצל המושלם, ונותנת מתכון גם לפסטה דביקה ברוטב עגבניות, כזאת שאף ילד לא יכול לעמוד בפניה

תמונה כללית
נופר זוהר | פורסם: 19/08/2021
אנחנו בשיאו של החופש הגדול, וחם כל כך. הזיכרונות שלי בתור ילדה במושב הם מהקייטנה שהייתה לנו כל קיץ. הקולינריה שם זכורה לי היטב, ואני משערת שלא רק לי: כל בוקר קיבלנו לחמנייה מאורכת חמה עם שוקו בשקית. עד היום לא מצאתי שילוב מדהים ושמיימי כמו זה.
הייתה שם גם פסטה דביקה, כזאת שיש רק בקייטנות, ואולי לפעמים גם אצל אימא שלי. אבל גולת הכותרת היו השניצלונים וסלט הירקות ש"ניפחו" אותו בהרבה מאוד כרוב כי זה ירק זול. אבל זה היה טעים מאוד, ואפילו בלתי נשכח.
צילום: יובל חןארוחה מושלמת לילדים (צילום: יובל חן)
אני זוכרת את המדריכה המרוקאית שבישלה לנו את האוכל בסיר אלומניום ענקי, בו היא טיגנה את הבצל, וגם שמה פלפל חריף על אף שהיינו ילדים. שעה לפני הארוחה הניחוח של הפפריקה והרסק היו מחסלים אותי.
הזיכרונות האלה מהקייטנה מעלים בי רגעים של אושר שאני נוצרת ושומרת. אלה היו ימים של תמימות, צחוקים בספסל האחורי של האוטובוס וריח של במבה בדרכנו לפארק מים, לבניאס, לשמורת טבע, ללונה פארק ולעוד מלא מקומות כייפים ויפים בארץ הנפלאה שלנו.
צילום: יובל חןהצלחת שכל ילד ישמח לקבל (צילום: יובל חן)
את כל הזיכרונות האלה אני מביאה לכם עכשיו בצורה של הארוחה האולטימטיבית לילדים בחופשה. עשו לעצמכם טובה, הכנסו למטבח, הרתיחו מים והכינו לכם ולילדים פסטת קייטנות דביקה ונוסטלגית, ולידה סלט עם מלא כרוב ושניצל מושלם, בדיוק כמו שאני מכינה בימי שישי.

מתכון לשניצל המושלם

אין לי יותר מדי סודות כאן. כל מה שאתם צריכים זה חומרי גלם טובים ואיכותיים ותבלינים טריים. כשיש לי זמן פנוי, אני לוקחת את שאריות החלה של שבת, מייבשת אותן בתנור עם קצת שמן זית, תימין, מלח ופלפל, וטוחנת לפירורים שבהם אני מצפה את השניצל. נכון שאין טעים מזה, אבל אתם יכולים גם להסתפק בפירורי לחם קנויים, שאותם תתבלו בתערובת התבלינים כמו במתכון, וגם הם יעשו את העבודה.
צילום: יובל חן (צילום: יובל חן)
המצרכים:
500 גר' פילה של חזה עוף אורגני, נקי מה סחוס הלבן בקצה 1 כף עם בטן חרדל דיז'ון חלק 3 ביצים, טרופות 1 כף חומץ רגיל
לתערובת התבלינים למשרה השניצל וגם לציפוי (תכינו כמות כפולה): 1/2 כפית מלח דק 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית זרעי כוסברה שבורים 1/2 כפית זרעי קימל שבור 1/2 כפית שום גבישי שבור 2 ענפי טימין טריים מופרדים לעלים
לציפוי - 1 ק"ג פירורי לחם מוזהבים 1/4 כוס שומשום תערובת תבלינים של השניצל חובה
צילום: יובל חן (צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מנקים את החזה עוף מהסחוס הלבן בפינה באמצעות סכין. חותכים כל שארית מיותרת ושמים בקערה.
  2. מוסיפים לעוף את הביצים הטרופות ואת החומץ.
  3. כותשים במכתש ועלי את תערובת התבלינים ועלי התימין הטרי, ומוסיפים אל העוף. מומלץ לשים למשרה למשך 24 שעות (אם אין זמן גם שעתיים יספיקו). החומץ נועד לרכך את העוף והוא יצא עסיסי ונימוח.
  4. מצפים את השניצל - מערבבים את כל המצרכים בקערה. מעבירים את הפירורים לכלי שטוח. ביד נקייה שמים את רצועות העוף בכלי השטוח, ומכסים אותו היטב בפירורים. כאן אתם למעשה קוברים את העוף בפירורים באמצעות היד היבשה (ומשתדלים לשמור עליה יבשה), ובאמצעות היד הרטובה מניחים את העוף בפירורים. חוזרים על הפעולה עד שהכל מצופה.
  5. משטחים את השניצל - מניחים את השניצל המצופה על ערימת הפירורים, ומכסים אותו בהרבה פירורים, כך שכל הפירורים עוטפים את חזה העוף מלמעלה ומלמטה. מועכים עם כרית כף היד את השניצל בצורה שווה לכל הלאורך, עד שמדקקים אותו לעובי הרצוי. הפעולה הזאת גם משטחת את השניצל וגם מחדירה את הפירורים פנימה, מה שתורם לקריספיות (אני לא אוהבת לדפוק את השניצל בפטיש כי החזה עוף האורגני רך מאוד ונמעך בקלות) ממשיכים ככה עם כל השניצלים.
  6. מטגנים - לוקחים סיר רחב ושטוח ושמים נייר אפיה בתחתית שלו. מוזגים הרבה שמן קנולה מעל הנייר, ומחממים אותו לטמפרטורה של 160-170 מעלות. מכינים בצד רשת תנור שעליה תניחו את השניצלים המוכנים (ולא על נייר סופג). בודקים שהשמן חם - אך לא חם מדי, ומתחילים לטגן על להבה בינונית - כל צד כחצי דקה. אל תעמיסו הרבה שניצלים על הסיר, אלא טגנו כמות קטנה בכל פעם.
  7. מוציאים את השניצלים מהסיר בעזרת מלקחיים, מנערים היטב מעודפי השמן ומניחים אותם על רשת הברזל. בוזקים מעט מלח דק, ואחרי דקה השניצל יהיה פריך וללא שמן מיותר.

פסטה דביקה כמו בקייטנה

המצרכים:
250 גר' פסטה מבושלת
לרוטב - 1 בצל לבן, חתוך לקוביות 1/2 פלפל חריף ירוק (לא חובה), קצוץ דק 2 שיני שום, כתושות 1 כף שטוחה סוכר לבן 250 גר' משחת רסק עגבניות מרוכז מאוד 1 כפית שמנה מלח ים אטלנטי 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
צילום: יובל חן (צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מוזגים שמן לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את קוביות הבצל והצ'ילי ומטגנים במשך 8-10 דקות על להבה בינונית או עד שמזהיב.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומיד אחריו את הפפריקה. מערבבים היטב במשך מספר שניות בכף עץ, ולא עוזבים את הסיר וממשיכים לערבב.
  3. מוסיפים את הרסק ומטגנים היטב במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים סוכר (להפחתת החומציות), מלח ופלפל. מוסיפים 250 מ"ל מי בישול מהפסטה, מביאים לרתיחה. מתקנים טעמים ומערבבים את הרוטב עם הפסטה שבושלה על פי הוראות היצרן בגב האריזה.
לכתבה זו 67 תגובות
הוספת תגובה
67

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
43.

וזה אחרי שנתעלל, כאילו נגדל.. במשך איזה שהיא תקופה, היא תחיה בכלוב קטנצ’יק, תחרבן על עצמה ותחיה בתוך זה, ואז נשחוט אותה שחיטה כשרה שאלוהים אמר לרבי שהוא מרשה לעשות ואז את כל הטוב הזה שהחיה המסכנה הזו עברה, נכניס לגוף שלנו, לבריאות חברות 🤷🏼‍♀️

comment-2-comment

תפסיקו לבלוע כל עובדה מסולפת שמקיאים עליכם ! תבדקו את העובדות עם אנשי מקצוע נייטרלים. ואגב.... תמיד אפשר לבחור בתרנגולות שלא רוצה לחיות

42.

41.

היי, לא ציינת באופן ההכנה מה עם החרדל, מניחה שמוסיפים לביצים הטרופות?!

40.

39.

38.

טעם ותיבול באוכל הוא עניין סובייקטיבי, כל אחד וטעמו האישי או זכרונות ילדותו. פילה עוף הוא נתח נהדר, אבל התמונות בכתבה הן של שניצל מחזה עוף ולא מנתח של פילה עוף. אם כבר עשיתם כתבה, תהיו נאמנים לאמת.

37.

לא הגזמתם עם ההנחיות להכנת שניצל??? ממש תואר ראשון ושני מהאוניברסיטה...

36.

כמות הפחמימות במתכון גבוהה מאד. כאשר את מוסיפה לפסטה סוכר לבן את גורמת בוודאות לעליה של ערך גליקמי בדם אצל הילדים לרמה גבוהה. ברגע שהסוכר יכנס לתאים הגוף מיד יאותת רעב מדומה, כי כביכול "חסר סוכר". באופן הזה כל ילד שיאכל מארוחת הצהריים הזו יהיה "רעב" אחרי שעה ויאכל אלא מה ח ט י פ י ם . ואתם תגידו שיש לו תיאבון בריא. והוא לא יבין איך הוא יכול לזלול הכול. ואז בגיל 35 עם סכרת סוג 2, הוא יגלה שכשאוכלים הרבה פחמימות ובפרט כשאוכלים סוכר!!! מיד רעבים, אחרי שעה שעתיים, כאילו לא אכלתם שנה. אז מה אפשר לעזור בשביל לא ליצור את הטלטלה של הרעב המדומה אצל הילדים שלנו? במקום להכין להם שניצל ופסטה ועוד להוסיף על זה סוכר.. אפשר להכין שניצל, ובצד לעשות להם פסטה מקישואים או פסטה שעועית שמוכרים בסופר והיא דומה לפסטה רגילה עם רוטב עגבניות ללא סוכר. את יכולה להיות בטוחה שהילדים יזללו את זה ולא יחושו רעב מדומה.

comment-2-comment

ולזה החמוץ כדאי להוסיף סוכר. כפית סוכר ל 5-6 מנות זה לא כל כך נורא...

35.

34.

נו באמת מה זה השטויות האלה שניצלים עושים עם שום גם לא חובה למי שלא אוהב חזה עוף טרי עדיף לא חובה ושום אורגני בחירת די עם החארטות האלה, פירורי לחם חרדל ביצה מלח פלפל וזהו לא מוסיפים כלום אפשר תבלינים מסויימים עם אוהבים אבל הקלאסי בלי כלום זה השניצל האמיתי כל השאר חיקוי....

33.

32.

comment-2-comment

31.

30.

אין כמו השניצל הקלסי שמטרה עם שום כתוש טבילה בקמח, ביצה ופירושו לחם!!

29.

השניצל הטעים ביותר בעולם הוא מבשר בקר. בשר לא ישראלי. ולא בישראל. 2 מקומות לשניצל הכי טעים בעולם: 1) אוסטריה 2) ארגנטינה

comment-2-comment

השניצל באוסטריה הוא לא מבקר. יותר בכיוון של בקר נמוך

comment-2-comment

לא נכון השניצל הוא מבקר

comment-2-comment

comment-2-comment

השניצל הכי מפורסם בעולם נמצא בווינה במסעדה שנקראת "פיגלמולר" רובם המכריע של הסועדים שם אוכלים שניצל מבשר חזיר, אבל אפשר לקבל גם וויל שזה עגל בגרמנית.

28.

27.

26.

אכילת בשר תרנגולת זה כבר מיושן. אולי נתקדם כבר לשניצלים טעימים מסייטן או מטופו? הייתי שמחה למתכונים מלאי חלבון וללא בעלי חיים- זה אפילו טוב יותר לסביבה :)

comment-2-comment

עם הטופו והסייטן שלך, תאכלי מה שאת רוצה ועזבי אותנו בשקט.

comment-2-comment

גם טעים , גם טוב לתרנגולות

25.

כשרואים את המצרכים- אני לא טורח להסתכל. מתכון מוצלח זה מתכון של כמה פריטים- לא 500.

24.

ילדים ומבוגרים לא מבחינים בין חזה עוף רגיל לפילה חזה עוף אורגני. מה הפלצנות הזאת. מה שכן, לשניצל טוב וטעים צריכים בשר עוף טרי. תוספת התבלינים המרובה לשניצל רק גורעת !! בקיצור, לא מתכון ולא מושלם.

23.

כן, "החזה עוף" הוא אפרוח שעבר עיוות גנטי, וזריקות הורמונים ואנטיביוטיקה כדי שיגדל וייראה כמו תרנגול. את כל זה אתם אוכלים. לא יותר פשוט, בריא, אקולוגי, ובמיוחד מוסרי, להכין שניצל מטופו? נראה אותו דבר, לא פחות טעים, ובלי מוות בצלחת!

comment-2-comment

comment-2-comment

22.

רק אשכנזי גזען שמאלן יזכור לציין, שהיתה מרוקאית שבישלה להם! כאילו זה יוצא דופן שיש כאן מרוקאים או בכלל אנשים ממדינות שונות ושישראל היא מדינה רב תרבותית, מה באמת?! באמתלה של מחמאה, פשוט הפסקתי לקרוא ברגע שנתקלתי בגזענות במסווה שכל כך מאפייינת לא מעט אנשים מהקבוצה אליה היא נמנית.

comment-2-comment

גזענית בארץ, הם שונאים את כולם, הם אפילו שונאים אחד את השני בתוך העדה, בקיצור צאצאים של הטאליבן

comment-2-comment

comment-2-comment

פרנק פארך

comment-2-comment

אם יש גזענות אז לך תלמד למגר אותה במקום לבזבז זמן ולצעוק גזענות. די, זה כבר מעייף!!!! מפריע לך? תתעסק בלמצוא פתרון ולא לחפש אשמים

comment-2-comment

21.

אוהבים. ילדים אוהבים טעמים פשוטים.

20.

בפילה עוף יש גיד שעובר לכל אורכו, הבשלנית המדופלמת כותב לחתוך את הקצה, מצחיק. השניצלים בתמונה לא עשויים מפילה עוף בוודאות, פילה עוף לא נראה ככה. להשרות חזה עוף או כל בשר עוף/הודו ל-24 שעות??? זו המלצה מסוכנת! בשר עופות לא אמור ולא מיועד להשריה ארוכה כל כך, עלול להתקלקל. את כל כמות התבלינים במתכון את מצפה שילדים יאהבו? שניצל זה פשוט! חזה עוף חתוך דק דק, מצפים בקמח, טובלים בתערובת ביצה+חרדל וטיפת מים, מצפים בפירורי לחם + שומשום וטיגון 2 דקות כל צד, זהו.

19.

18.

השעתיים אני מנקה את הבית, עושה כביסה, ספונגה , מסדר את הארון בגדים, הולך לסופר, עושה קניות ומכין עם הילדים שעורי בית. עלאק זרעי כוסברה שבורים. את שבורה

comment-2-comment

17.

תיבול : פירורי לחם ,ראס אל חנות, מלח פלפל וקצת סומסום אם בא לכם . לשמן הרותח ומשם ישר לצלחת ,הילדים טורפים

16.

פסטה מעובדת, שניצל מטוגן - רעל!!!

15.

14.

13.

זה רחוק מלהיות השניצל הכי טעים בעולם, או בכלל שניצל טעים. ו"הפסטה" אלוהים ישמור, זה לא פסטה ,זו יציקה גלוטנית אדמדמה

12.

יש היום שניצלים מעולים מסייטן וטופו כבר לא צריך לאכול גופות. אל תהיו אנשי מערות... תתקדמו!

comment-2-comment

אולי מספיק? כל אחד יאכל מה שהוא/היא רוצה. לא שכנעת כאן אף קרניבור להפוך לצמחוני כמו שאף קרניבור לא ישכנע אותך לא להיות צמחוני/ת. שיהיה לך רק טוב ואשרי לך שבחרת בדרך הצמחונות, אבל אין צורך להוסיף תגובות כאלה. באמת, הן לא מועילות לאף אחד/אחת.

comment-2-comment

למשל אם אדם מעשן בביתו, זה פוגע לו בבריאות, אבל אי אפשר לומר לו להפסיק, זו בחירה אישית שלא פוגעת באף אחד אחר. לעומת זאת, אדם שאוכל בעלי חיים פוגע, מנה והורג את קורבנותיו. אם זו בחירה אישית, אז אדם יכול ללכת להרביץ ולהרוג לאנשים ברחוב, כי בא לו. ברור שזה לא ראוי, אז גם לאכול בעלי חיים, זה עניין של חיים ומוות, ויש בהחלט מקום להעיר לאנשים. ואז הם יעשו מה שהם רוצים. אבל להעיר חובה.

comment-2-comment

11.

או אפילו עגבניות מרוסקות? למה כל כך הרבה רסק?

10.

לא תתאכזבו. לא פרסומת ולא כלום. עושה אחלה שניצלים ואחלה מתוכנים יש לה שם.. בלי בלבולי מוח מיותרים..

9.

8.

יש מתכונים פשוטים איטלקיים, אפשר למצוא ביוטיוב מתכונים אותנטיים ולא חרטא של גרושות בשניקל

7.

comment-2-comment

6.

5.

פלפל חריף לילדים?? ההשתגעתם? בבקשה גם אופציות טבעוניוח נשמח לקבל תודההה

comment-2-comment

4.

3.

2.

comment-2-comment

מעבר לכך ..לא מעניין

1.

comment-2-comment

אז מה אם בישראל 1 מכל 5 ילדים סובל מהשמנת יתר ומסכן את הבריאות שלו: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5026958,00.html ואז מה אם כמעט מחצית האוכלוסיה כן גם סובלת מהשמנת יתר: https://publichealth.doctorsonly.co.il/2018/09/148469/ ואז מה אם יש פה מגיעפה שהסיכוי לחלות בה עם תסמינית קשים גובר בקרב אנשים עם בעיות משקל... הכי חשוב זה שעכשיו טעים לי!!!! ושהפסטה דביקה!

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה