ביצה זה אחד מחומרי הגלם הכי שגורים במטבח, והגיע הזמן לעשות קצת סדר בנושא ולהחזיר לה את התהילה. אני מתחיל הפעם עם ממרח איולי, שהוא אחד הממרחים הכי נפוצים במטבחי אירופה, שמשמש גם כבסיס לסלטים וגם כממרח לכריכים.
האיולי הזה משתדך מצוין עם בשר, עם גבינה וגם מתאים סתם ככה לסלט. תשמעו ממני - אין בכלל מה להשוות בין איולי טרי שמכינים בבית איולי שתקנו בחוץ. אתם יכולים לשמור אותו במקרר בתוך כלי זכוכית סגור ומעוקר במשך ארבעה ימים, ולהתענג עליו כמעט בכל ארוחה.
למתכונים נוספים של השף תומר טל:
היום נכין גם סלט שהוא קלאסיקה של מטבחי מזרח אירופה וגם מנה שגורה במטבח היהודי. הסלט הזה אהוב על ילדים וגם על מבוגרים, וישנן לו המון גרסאות - כולן כוללות ביצים מגוררות, וכל שאר התוספות אקסטרה. סלט הביצים במתכון הזה מקבל את התיבול שלו מהאיולי שהכנו במתכון הראשון, כך שבכל מקרה לא תוכלו להתחמק מההכנה שלו.
מתכון קלאסי נוסף הוא ביצה עלומה, שאותה נניח על בריוש, על חלה או על לחם או לחם מלא קלוי. זה אחד המתכונים הקלים בעולם, אבל גם הכי מדויקים שיש - שולקים את הביצה ללא קליפתה במים רותחים עם חומץ, מוסיפים רוטב הולנדז (אל תתעצלו) וניגשים לזלילה.
בסוף יש לכם גם מתכון לביצת עין שתשאיר את האורחים והמשפחה פעורי פה, בעזרת טריק של הקצפה מהירה של החלבונים.
2 חלמוני ביצה
1/2 כף חרדל
1 שן שום, מגוררת
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מחוקה מלח
1 כוס שמן חמניות
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית חומץ יין אדום
8 ביצים
קורט מלח
2 בצלים
3 כפות איולי (ראו מתכון למעלה)
2-3 ביצים (או לפי כמות הסועדים)
2 כפות חומץ על כל ליטר של מים
רוטב סמיך, חמים ועשיר מאוד שהוא השידוך הכי יפה ונכון לביצה עלומה. נכון, יש כאן קצת עבודה, אבל ברגע שמבינים את המשחק זה פשוט וקל ובהחלט שווה את המאמץ.
2 חלמונים
2 כפות מיץ לימון
100 גר' חמאה, ממוסת
מלח
פלפל
תומר טל הוא השף של מסעדת "ג'ורג' וג'ון" במלון דריסקו בתל אביב