בוסט למטבוליזם: דג פורל אפוי בקפיר וגריסים ירוקים

מתכון בריא אחד בשבוע: פורל אפוי בקפיר להגברת קצב חילוף החומרים

השף צחי בוקששתר מחזיק בשנים האחרונות בכובע נוסף - של נטורופת, ומציע החודש מנות מנצחות שייתנו לכם בוסט של בריאות לשנה החדשה. מנה שנייה: בוסט למטבוליזם עם פורל אפוי בקפיר וגריסים ירוקים

שף אורח: צחי בוקששתר
פורסם:
אין באמת צורך להציג את השף צחי בוקששתר, מחלוצי מטבח השף הישראלי. מה שאולי רובכם פחות יודעים הוא שבשנים האחרונות בוקששתר, שמשמש כשף הראשי ברשת המסעדות Black, מחזיק בכובע נוסף - של נטורופת. מאז שסיים את לימודי הנטורופתיה במכללת "ברושים" הוא מטפל, מרצה ומעביר סדנאות בישול בראייה נטורופתית לטיפול במצבי בריאות שונים. לרגל השנה החדשה, הוא מציע החודש מנות מנצחות שייתנו לכם בוסט של בריאות.

פורל אפוי בקפיר

מכל דגי הגידול הפורל הכי קרוב למצבו הטבעי כי גידולו תלוי במים קרים זורמים. הדגים מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, התורמות להגברת הייצור והפעילות של אנזימים מסוימים המעורבים בפירוק השומן. כמו כן הם עשירים בחלבון. תזונה עשירה בחלבון תורמת לעלייה במסת השריר וכך מגבירה את קצב חילוף החומרים במנוחה.
ערכים תזונתיים למנה: 448 קלוריות | 15 גרם פחמימות | 50 גרם חלבון | 21.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
  • 8 נתחי פילה פורל, נקיים מעצמות (125 גרם ליחידה)
לרוטב:
  • 850 גרם (דלי גדול) יוגורט צאן או קפיר ביתי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 צרור נענע ללא הגבעולים
  • מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
  1. טוחנים גס במעבד מזון או בממחה את חומרי הרוטב. יוצקים לתבנית שיכולה להכיל את הדגים ומחממים 10 דקות על קרקעית תנור שחומם מראש ל־175 מעלות.
  2. מוציאים, מסדרים את הדגים בצפיפות בתבנית עם היוגורט, מכסים במעט יוגורט ואופים כ־15 דקות.
  3. מגישים את הדגים עם מעט רוטב (אם הרוטב נפרד, ניתן לקשור אותו במעט יוגורט) לצד הגריסים.

גריסים ירוקים

אנחנו מדברים כאן על גריסים משעורה שלמה ולא על גריסי פנינה. מומלץ להתרגל אליהם בהדרגה כי הם מכילים כמות נאה של סיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע ומשמשים מצע לשגשוג חיידקי המעי הטובים, שנמצאו במחקרים כתורמים לשמירה על משקל תקין.
ערכים תזונתיים למנה: 222 קלוריות | 41 גרם פחמימות | 8.5 גרם חלבון | 21.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
  • 1 כוס גריסים
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי ירוק, קצוצים דק
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 250 גרם תרד שטוף ומסונן
להגשה:
  • 1 כף שמן אבוקדו או זית
אופן ההכנה:
  1. מאדים את הבצל בסיר עם 1/2 כוס מים, עד שהמים מתאדים לחלוטין.
  2. מוסיפים לסיר את הגריסים, הסלרי והתבלינים. יוצקים 3 כוסות מים נוספות ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהמים נספגים והגריסים רכים.
  3. חותכים את התרד לרצועות דקות. מערבבים במזלג לתוך הגריסים, מכסים למשך 3 דקות ומגישים. מערבבים פנימה את השמן, אם רוצים.
2 צפייה בגלריה
שף צחי בוקששתר מתכון דלעת
שף צחי בוקששתר מתכון דלעת
שף צחי בוקששתר. מרצה ומעביר סדנאות בישול בראייה נטורופתית (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
(צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
שף אורח: צחי בוקששתר, נטורופת ושף רשת Black
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button