129
850 המונה טועם

30 שקל ל-60 יחידות של ממולאים מטורפים

לכל כיס: המונה טועם עצר בעוספייה, התענג על ממולאים מדהימים של עלי גפן דקיקים ועלי כרוב, וחזר עם מוטו: לפעמים כל מה שצריך זה לאכול משהו לפני האוכל

תמונה כללית
קובי רובין | פורסם: 26/04/2022
צפו: המונה טועם מצא עלי גפן ועלי כרוב ממולאים מושלמים (צילום: נויל האריס)
לפני פסח הצלחתי לשכנע לקוחה קבועה, שרצתה להגיע לחיפה במונית, לצאת לדרך מוקדם על הבוקר. ממש לא התחשק לי להיתקע בפקקים בדרך חזרה למרכז יחד עם כל בית ישראל, ואז להסתכל על עצמי במראה ולהתעצבן. הפקקים של לפני ליל הסדר הם הכי קשים.
ביקורות אוכל רחוב נוספות שיכולות לעניין אותך:
אחרי שהורדתי את הנוסעת התגלגלתי לאט בחזרה דרומה. לא יודע בדיוק איפה עברתי, אבל מצאתי את עצמי עולה ויורד בשכונות של חיפה עילית. כעבור רמזור אחד או שניים הגעתי לכיוון מרכז חורב וראיתי חניה פנויה. לא יכולתי לאכול יותר מידי לפני הארוחה של ערב החג וגם להכניס חמץ אל תוך המונית זו לא אופציה. הייתי חייב לאכול משהו בכוונה לשבוע, אבל לא באמת להיות שבע לגמרי.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
עצרתי את המונית בצד המדרכה. ממול ראיתי פלאפל אבל זה לא התאים לי באותו רגע, אז ויתרתי.ממש ליד ראיתי שלט "הטאבון של אמא", ובשנייה הראשונה חשבתי לעצמי, 'מה טאבון עכשיו?'. התקרבתי קצת לכיוון הכניסה וראיתי את סנאא שולפת מתוך סיר גדול עלי גפן בעובי של זרת - קטנים עד כדי קטנטנים. אלה לא היו עלי גפן בעובי של אצבע אלא עלי גפן דקים יותר, זאטוטים כאלה כשכל אחד מהם יותר דק מהשני.
סנאא פתחה את הסיר והוציאה ממנו גם עלי כרוב ממולאים - ואז נשברתי ואמרתי לעלי הגפן של סנאא "כן, כן". ועוד איך כן.
הממולאים דקים יותר ועם פחות אורז בפנים ועלי הכרוב אפילו יותר מתוקים. נפלתי שדוד לטעם והזמנתי לעצמי מנה נוספת לקחת הביתה, או יותר נכון - בגלל שנפתח לי כבר הרעב של הצהריים, היה ברור שאני הולך לאכול בנסיעה
נכנסתי למקום וירין, הבת של סנאא וזהיב, קידמה את פניי. מדובר במקום של אוכל דרוזי שנמצא בעוספייה שבמעלה חיפה, בקצה הגבוה של חיפה של הביוקר. סנאא וזהיב פתחו מקום קטן ופשוט שבו סנאא מכינה את עלי הגפן ועלי הכרוב. שאלתי כמה עולה כלי קטן עם עלי גפן ועלי כרוב וענו לי שזה 30 שקלים. אבל חכו רגע, המחיר זה עדיין לא השוס, כי השוס האמיתי כאן הגיע דווקא מהכיוון של הכמות והאיכות.
בגרסה הפלסטינית, עלי גפן מגיעים עבים יותר, ולפעמים גם יש בהם יותר מידי אורז, כאילו שניסו לסיים להכין את הכול מהר מידי. לטעמי הם גם מרירים יותר בהתאם. כאן, בגרסה הדרוזית שלהם, עלי הגפן, כאמור, דקים יותר, עדינים יותר ופחות מרים. בגרסה הזאת של סנאא הדרוזית יש בעלי הגפן מעט אורז, ועלי הכרוב מתוקים - מצאתי בהם סוג של מתקתקות עדינה שמתלווה לטעם האורז שנכנע בפנים לאדים.
אחרי שטעמתי אחד מכל סוג, נפלתי שדוד לטעם והזמנתי לעצמי מנה נוספת לקחת הביתה, או יותר נכון - בגלל שנפתח לי כבר הרעב של הצהריים, היה לי ברור שאני הולך לאכול בנסיעה (אני ספרדי, אורז לא נחשב לחמץ).
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
ירין לקחה כלי אלומיניום של מנה אישית שנראה קטן אבל הוא לא, והתחילה למלא אונה אחת של החמגשית בעלי גפן - שלוש קומות של עשרה עלי גפן לפחות, עד שהכלי התמלא, וכל זה עדיין רק בצד אחד. אחר כך היא מילאה גם את האונה השניה של הכלי באותה כמות של עלי כרוב ממולאים, שהגיעו עד מעל ומעבר לגובה הכלי.
לפני שירין כיסתה את הכלי במכסה, הלכתי לצלם את האיכות והכמות של המנה על רקע המונית, והתחלתי לנשנש על המקום. לפעמים הרגע הזה שבו אני מתלבט אם להתאפק ולהציץ על התמונות או לאכול בלי לחשוב יותר מידי זה הרגע הכי קשה בשבילי, וככה מצאתי את עצמי מתחיל לאכול על הטמבון של המונית באמצע הרחוב.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
כשרציתי להרגיש את הטעם של האדמה - אכלתי עלה גפן, וכשרציתי בפה מתיקות קלילה - אכלתי עלה כרוב. תוך כדי שהתענגתי על הטעם של עלה גפן או של עלה כרוב ממולא, נזכרתי פתאום בערב החג ועצרתי את עצמי, כי בלי לשים לב כבר הורדתי קומה אחת של עלי גפן בקלילות. זה היה כמו פיצוחים, אי אפשר להפסיק.
ארזתי את המנה והכנסתי אותה לבגאז' של המונית ככה שהיא תהיה רחוקה מהעין, כי העין מחוברת ליד שנשלחת באופן לא רצוני לעלי הכרוב והגפן. קשרתי את האריזה בשתי שקיות עם קשר כזה, שבשביל לפתוח אותו צריך לקרוע את השקית, שמעתי מוזיקה, והעליתי את השקית קשורה היטב הביתה.
גם בבית התגובות היו בהתאם. גם לבני המשפחה היה קשה לעצור ולא לזלול הכל, ובסוף הבקשה שלהם הייתה ברורה: שאביא את אותו הדבר גם בפעם הבאה.
לסיכום אגיד שלפעמים כל מה שצריך לעשות זה לאכול מנה לפני האוכל - משהו מבושל ולא מטוגן, כזה שמקבלים הרבה ממנו במחיר זול שמתאים לכל כיס. אם ב"טאבון של אמא" כל כך מדייקים את המנה הכי בסיסית של המטבח הביתי, אני מאמין שגם שאר המנות במקום ממשיכות באותה מידה של דיוק ובסוג כזה של מחיר. על המגש הזה שילמתי 30 שקלים ל-60 יחידות, וזה כבר הרבה יותר ממחיר שווה.
לכתבה זו 129 תגובות
הוספת תגובה
129

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
70.

רובין השמן לא יודע להפעיל את הווייז.

69.

הכותב מטעה מאוד היום קניתי שם אפילו לא חצי כמות שילמתי 55 שח!

68.

ב 2015 בצילום במקום הטבון הייתה שם מכבסה בשם קלוג'יני

67.

comment-2-comment

comment-2-comment

החשוכים כמוך, לא מענין את אף אחד אם כשר או לא, במיוחד שאין כאן בשר.

comment-2-comment

66.

65.

64.

בסוף זה לא שווה.

63.

comment-2-comment

ורואים את זה גם בערים לא מעורבות מחוץ לגוש דן.

62.

61.

מי מפקח על כך? תחשבו גם על בריאותכם.

60.

אולי בתור נהג מונית תרשום בכתבה את הכתובת המדוייקת של בית העסק

comment-2-comment

59.

ככה זה ממולאים דרוזים

58.

57.

comment-2-comment

56.

55.

6 עלי גפן + 6 כרוב. והוא אמר 3 קומות מה שגם נראה הגיוני. סה"כ 36 יחידות.

54.

תא גזים

53.

comment-2-comment

comment-2-comment

אם אתה כזה פרנואיד עדיף שתאכל בבית ולא תשמיץ סתם כך

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

כמו שנאמר, בעלי העסק הם דרוזים. הם אזרחים נאמנים למדינת ישראל, הצעירים שלהם משרתים בצבא כמו הצעירים שלנו - ובתפקידים קרביים. אני מאחלת להם שיתפרנסו בכבוד ויהנו מהארץ. הם אחים שלנו וזו גם הארץ שלהם!

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

52.

מה אתם אוכלים את זה בחוץ

comment-2-comment

הייתי צריך למצוא עירקית כמוני האישה בבית מכינה רק דגים ושאר שטויות של מרוקאים

51.

היית רוצה לדעת איפה זה עוספיה ואיך מגעים לשם

comment-2-comment

50.

בדיחה, הרגתם אותי…

comment-2-comment

comment-2-comment

יהדות זה דת , איסלאם זה דת, פלשתינה זה מקום שקוראים לו ישראל. פלסטינים הם אוסף שבטים ערבים שהתקבצו במרחב שסיפק להם עבודה והיום תובעים את המדינה שהאכילה אותם. שום דבר לא מאחד את הפלסטינים מלבד השנאה לישראל. קח להם את ישראל הם הופכים לחולות מדבר. חוכמולוג שונא עמו.

comment-2-comment

כל מה שלא הוא, מומצא. אנשים פשוטים. לך תתווכח איתם...

comment-2-comment

הם כולם מדברים ערבית אז גם אלה פשיסטינאים, לא?" בשמאל אוהבים שירים פשוטים, אז קח.

comment-2-comment

יחי ההבדל הקטן פה באו מוסלמים מכל מיני מדינות חלק ממצרים-משפחת אל מסרי-חלק מסעדיה חלק מעיראק חלק מטורקיה התערבבו , ראו שהיהודים כובשים את השטח , התחילו באסטרטגיה של בוא נמציא עם- עובדה שעד 67 לא היה דבר כזה פלשתינאים- היה פלשתינה שזה לא אותו הדבר. לך תלמד ימומצא אחד

49.

זה פחות מעשרים

48.

comment-2-comment

47.

אין דבר כזה בכלל, תפסיקו להמציא שמות. יש מקסימום גירסה ערבית

46.

התקשרתי למקום והפלא ופלא קילו עלי גפן(60 לערך) 60 ש״ח וכרוב 50 היכן האמת?

45.

נראה לכם שיש בחמגשית 60 יחידות

44.

כתיבה ילדותית של אדם עילג.

43.

קבל חח - חיזוק חיובי

comment-2-comment

לתגובה עצמה חסכתי את המספר

42.

אוכל יהודי מקורי של פסיה לבית מנדלה וחסיה לבית דרדלה.בוגרות האקדמיה לבישול חור דון בלו שבדונבסק. לכל חובבי הז'אנר מנות פיוז'ן מדהימות: קרעפלך בלאפה,גרונות הודו בגרגירי חימצה ועמבה,גפילטע קרפיון על מצע צימעס וחמוצים. ממש מעדני מלך! אפשר לקחת שאריות הבייתה בטייק אויי בעיתון הארץ.צומת קוקה-קולה פינת לובינסקי.

41.

אם תספרו בתמונה שצולמה יש בשורה 6 מכל סוג, זאת אומרת 12 בשורה. לא נראה שיש שם 5 קומות.

40.

39.

38.

אי אפשר לדעת מה אוכלים נקי או לא

37.

המאכל מעוספיה, ניתן לקנות בחיפה

36.

35.

עלי גפן וגם כרוב הם נגועים בתולעים שכמעט לא ניתן להסירם. שלא לדבר על האורז שלא נברר וגם עם יש בשר אז אולי זה חתול או נמיה בתאבון

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

34.

comment-2-comment

33.

comment-2-comment

32.

31.

30.

העם "הנבחר"

comment-2-comment

comment-2-comment

29.

נו באמת, תתבגר, יהודון מזרח אירופאי מלוכלך

comment-2-comment

comment-2-comment

אירופאי עלק, יהודון נמוך עם אף גדול ושער מתולתל….וחולה נפש גם…

comment-2-comment

28.

בנהיגת מונית

comment-2-comment

מה התענה,שהכתבה מיותרת? שהוא פרענק עילג? או שאולי אין לו תואר? בעצם לא חשוב חחחחח בתקווה שזה הפןך על הפוך חחחחח

comment-2-comment

27.

בס"ד שומר לא לאכול חמץ אבל אוכל לא כשררר מעניין

comment-2-comment

comment-2-comment

וחוץ מזה לאכול חמץ בערב החג משעה 10:30 בערך אסור לאכול חמץ.

26.

אין דבר כזה. זאת ההמצאה הכי שערורייתית של ההיסטוריה המודרנית

25.

24.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

יתכן שהורייך בני דודים?

comment-2-comment

23.

תמיד מעניין תמיד קליל וכיף.

22.

ומבחינתו שכל עם ישראל יאכל טריפות מהפורעים

comment-2-comment

comment-2-comment

21.

זכרון קצר וקיבה גדולה.

comment-2-comment

רשום לך דרוזים יא עילג! ודרוזים הם אחים שלנו שמגנים עלינו

20.

אני מבין שמדובר במסעדה במרכז חורב. לא בעוספיה

comment-2-comment

19.

אם כן מהו??

comment-2-comment

18.

17.

16.

15.

comment-2-comment

14.

תתת

13.

12.

לא רק עלי הגפן והכרוב טעימים. הכל אצלם טעים ברמות!!!!!!!!! הם אנשים מקסימים ואדיבים תמיד מוסיפים עוד קצת על חשבון הבית מומלצים בחום.

11.

אוכל כזה דבר בחוץ

10.

comment-2-comment

comment-2-comment

מני

9.

נראה קצת מגעיל

comment-2-comment

עלי גפן דרוזיים הם הכי טעימים שיש מכל העדות בארץ

8.

והבנות גרות בעוספיה אבל החנות נמצאת בכרמל. בעיר חיפה. מול הקניון של מרכז חורב. 2-3 חנויות ימינה מרולדין המצויינת ותוקתוק עם הכריכים המעולים. אין על הממולאים של ירין.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

על מי אתה עובד

comment-2-comment

בורה נבערת!

7.

6.

המשפחה היא משפחה דרוזית מעוספייא הכפר שנמצא קצת דרומה מחיפה על הכרמל, אבל המקום נמצא במרכז חורב שבחיפה.

5.

פעם היה טעים שם בקטע אחר, הרגשה שבאמת נתנו לך אהבה ביחד עם האוכל. אם זאת הפיתה עם זעתר שיצאה חמה חמה מהטאבון שעשויה מבצק ממכר וזעתר לא מהעולם הזה או עלי גפן שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול! היום זו עוד מסעדה דרוזית רגילה.. טעים אבל בלי אהבה של אמא

4.

comment-2-comment

comment-2-comment

3.

מניחה בגלל החג אך יש גם מקומות כשרים לפסח שאפשר לסקר

2.

comment-2-comment

הוא יודע שעוספייה היא לא בחיפה.

1.

הכל נפתח שם .יש יותר טעימים בבית

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה