5
צילום: ירון שרוןצילום: ירון שרון

ליד הבשר: 10 סלטים לצד המנגל של יום העצמאות

מסלט חצילים של חיים כהן ועד המטבוחה של נופר זוהר: קבלו 10 מתכונים לסלטים מוצלחים שאף מנגל של יום העצמאות לא שלם בלעדיהם

ynet אוכל | פורסם:25/04/2022

חומוס מסבחה

טום אביב
המצרכים: 1/2 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
לטחינה - 1/4 כוס טחינה גולמית 5-7 כפות מים מלח 1 לימון סחוט למיץ 3 כפות יוגורט
לרוטב - 3 שיני שום, קלופות 1/2 פלפל ירוק חריף 1/2 לימון סחוט למיץ מעט מלח גס מעט סומק מעט פפריקה מתוקה מעט פפריקה חריפה
להגשה - מעט שמן זית חופן פטרוזיליה, קצוצה מעט סומאק 1 כפית לימון כבוש, קצוץ 1 כפית סחוג
אופן ההכנה:
  1. מכינים את גרגירי החומוס - בשביל לחסוך זמן השתמשתי בגרגירי חומוס מוכנים שמצאתי בסופרמרקט במקרר הקפואים. אם אתם רוצים לבשל את החומוס אז אתם צריכים להשרות את הגרגירים היבשים במשך 12 שעות בקערה עם מים, ולאחר מכן לבשל במים כשעתיים (באמצע הבישול צריך לקפות את הקצף הלבן).
  2. שמים את גרגירי החומוס המבושלים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
  3. מכינים את הטחינה - שמים טחינה בקערה, מוסיפים מים, לימון ומלח, ומערבבים היטב. המרקם של הטחינה צריך להיות סמיך. מוסיפים את היוגורט, ומערבבים.
  4. מכינים את הרוטב - שמים את כל המצרכים במכתש ודופקים עם העלי עד לקבלת מרקם משחתי.
  5. מרכיבים את המנה - שמים את הטחינה במכתש, מוסיפים מעט פפריקה מתוקה ומלח דק. מסננים את גרגירי החומוס ומעבירים גם אותם למכתש. מועכים את הכל בעזרת העלי. מוסיפים את הרוטב, וממשיכים למעוך ולערבב עד שמתקבל מרקם גס של חומוס.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים למעלה קצת פפריקה מתוקה, שמים באמצע לימון כבוש, מתבלים בקצת סומאק.
  7. מזלפים שמן זית, מפזרים מעט פטרוזיליה, ומגישים.

סלט חצילים ועגבניות

חיים כהן
המצרכים: 2 חצילים 10 עגבניות בינוניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים (אפשר לקלף באמצעות קולפן, או אחרי חליטה קצרה במים רותחים. למתעצלים לקלוף - תוך כדי בישול העגבניות, אפשר לסלק את קליפות העגבנייה. כך או כך, בכל מקרה חשוב להוציא את העוקץ שלה) 6 שיני שום קלופות מלח 1/4 כוס שמן
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן בסיר. מכניסים פנימה את העגבניות עם שיני השום. מתבלים במלח, ומבשלים בסיר סגור במשך כ-20 דקות על להבה בינונית. מערבבים.
  2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ, מניחים על תבנית אפייה, מתבלים במעט מלח ושמן, מברישים בשמן את החציל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה בין 30-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומקבלים גוון חום.
  3. מוציאים את החצילים מהתנור, ומעבירים לסיר עם העגבניות. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, במשך כחמש דקות.
  4. הסלט אינו הומוגני, והחצילים צריכים להתפרק לתוך רוטב העגבניות (תוך כדי בחישה, אפשר למעוך קצת את העגבניות בעזרת כף עץ). מתקנים תיבול, ומגישים.

טחינה - מתכון בסיסי

אריאל כהן
המצרכים: 200 גר' טחינה 100 מ"ל מים שבושלו עם לואיזה ולמון גראס (כמות נדיבה של עשבי תבלין) 1 כפית כמון מיץ מלימון אחד 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל לבן צרור נענע קצוצה 2 שיני שום, כתושות 1 כפית של גרידת לימון
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הטחינה הגולמית בקערה עם כל המרכיבים.
  2. במידה ויוצא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

סלט גזר מרוקאי

נופר זוהר
המצרכים: 4 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס״מ
לרוטב צ'רמלה - חופן כוסברה 10 ענפי פטרוזיליה קצוצים 2 שיני שום, כתושות 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן 1 כפית כמון 4 כפות חומץ 1 כפית סוכר 2 כפות שמן קנולה 2 כפות עריסה 1/2 כפית מלח 4 כפות מים
צילום: טל שחר (צילום: טל שחר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הגזרים בסיר עם מים, כחצי שעה (המים צריכים להגיע עד לקו כיסוי הגזר).
  2. בינתיים מכינים את הצ'רמלה - קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה והשום לתוך קערה. מוסיפים את החומץ, העריסה, השמן ויתר התבלינים.
  3. כשהגזרים רכים מתבלים אותם ברוטב שהתקבל, ומגישים.

טחינת בוטנים וכוסברה חריפה

מיכל וקסמן
המצרכים: 150 ג'ר' בוטנים קלויים, ללא קליפות חופן עלי כוסברה טריים 1 שן שום 1 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים, חתוך גס - לא חובה קורט מלח ים מיץ מ-1/2 לימון גדול ועסיסי - אפשר יותר, לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. טוחנים בוטנים, שום, כוסברה, פלפל חריף ומלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת גסה וגושית.
  2. מוסיפים מיץ לימון ו-1/4 כוס מים וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים עוד 1/4 כוס מים וטוחנים שוב.
  3. התוצאה הסופית צריכה להיות כמו טחינה סמיכה או חומוס דליל, אבל לא חלקה לגמרי, גרגיריותם של הבוטנים הטחונים עדין מורגשת.
  4. טועמים. מוסיפים לימון ו/או מים לפי הטעם והצורך.

טחינה ירוקה

יעל גרטי
המצרכים (לכ-2 כוסות): 1 מכל (450 גר') טחינה גולמית איכותית מיץ מ-2 לימונים טריים 4 שיני שום קלופות שלמות 1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה ומיובשת היטב 1/2 צרור כוסברה, שטופה ומיובשת היטב מלח פלפל שחור גרוס גס
צילום: אסף רונן (צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והפלפל במעבד מזון, ומעבדים עד לקבלת משחה סמיכה.
  2. מוסיפים 4 כפות מים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה), ומעבדים עד לקבלת טחינה חלקה. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או מיץ לימון.
  3. מאחסנים בקופסה סגורה היטב במקרר עד להגשה.

מטבוחה

נופר זוהר
המצרכים: 120 גר' (חצי כוס) שמן חמניות 1 ק"ג עגבניות מגי טריות קלופות וקצוצות (ללא העוקץ) 7 שיני שום, שבורות 1-2 פלפלים חריפים, פרוסים לטבעות 2 כפות פפריקה בשמן מלח ים אטלנטי לפי טעם מעט סוכר (אותו מוסיפים רק במקרה של חומציות יתר ולפי הטעם האישי)
צילום: טל שחר (צילום: טל שחר)
אופן ההכנה:
  1. שמים שמן חמניות בסיר ומטגנים את הפלפלים.
  2. מוסיפים שום לפתיחת הטעם (להיזהר לא לשרוף אותו), מוסיפים את הפפריקה.
  3. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה כשהמחבת מכוסה. ממשיכים לבשל כחצי שעה עד שהעגבניות מתרככות.
  4. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים שעתיים-שלוש על להבה נמוכה עד צמצום הנוזלים ועד שמתקבל מרקם ריבתי.
  5. בסוף הבישול ממליחים לפי הטעם, ואם חמוץ מדי, מאזנים עם כף סוכר.

סלט עגבניות שרי צלויות

ניר צוק
המצרכים: 500 גר' עגבניות שרי צרור מנגולד, רק הגבעולים 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה 100 גר' פטה כבשים איכותית 1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מלהיטים ווק עם מעט שמן זית, וצורבים בפנים חצי מכמות העגבניות בחום גבוה עד שקליפתן מתבקעת. מעבירים לקערה. חוזרים על הפעולה עם הכמות הנותרת של העגבניות.
  2. חותכים את גבעולי המנגולד לחצאים ולרוחב הגבעול, מטגנים בחום נמוך במשך 3 דקות (כך שהפריכות לא תיעלם) ומוסיפים לעגבניות השרי. מצננים.
  3. לאחר שהירקות מצטננים לטמפ' החדר, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים במלח ופלפל.
  4. שמים את הסלט בקערה גדולה, מפוררים מעל את הפטה, ומגישים.

סלט חסה

ירון שלו
המצרכים: חופן חסה עגולה לב חסה ערבית חסה ליטל ג'ים חופן עלי רוקט חופן חסה אדומה חופן פרוסות בצל סגול חופן פרוסות של צנוניות חופן שקדים אפויים בתנור (ב־100 מעלות, עם קוביית חמאה קטנה)
לוויניגרט אגוזים (הכמות היא ליותר מסלט אחד) - 1/2 כוס חומץ שרי 1 כף חרדל חלק 1 כף חרדל גרגירים 2 כפות דבש קורט מלח 1/2 כוס שמן סויה 1/2 כוס שמן זית 1/2 כוס שמן אגוזים
צילום: אביגיל עוזי (צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - שמים בבלנדר את החומץ, שני סוגי החרדל, דבש ומלח, ומערבבים ערבוב קטן. מוסיפים את כל השמנים ומערבבים עד שמקבלים רוטב סמיך וחלק.
  2. מערבבים את כל העלים בקערה, שופכים עליהם את הרוטב ומערבבים בעדינות.

סלט כרוב

נדב טל
המצרכים: 1/2 כרוב לבן 1/2 צרור פטרוזיליה חופן גבעולי נענע 15 גבעולי כוסברה (בערך רבע צרור) 1 גבעול בצל ירוק 1 לימון (בשביל הקליפה)
לרוטב - 1/3 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון סחוט 1 כף חומץ 1/2 כפית מלח דק 1/2 כפית פלפל שחור דק
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות דקות ומעבירים לקערת ערבוב.
  2. מפרידים את העלים של כל עשבי התיבול מן הגבעולים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), שוטפים, מייבשים וקוצצים דק-דק, מעבירים לקערת הערבוב.
  3. את הבצל הירוק פורסים על כל חלקיו לטבעות דקיקות ומוסיפים גם כן לקערת ערבוב.
  4. מקלפים בעזרת קולפן את קליפת הלימון (משתדלים ללא החלק הלבן) וקוצצים דק-דק, אם יש לכם קולפן ייעודי או מגרדת לקליפת לימון זה בהחלט יקל על המלאכה. אני באופן אישי אוהב שמרגישים את החתיכות הקטנות של קליפת הלימון ולכן מעדיף את הקיצוץ הידני. מוסיפים את קליפת הלימון הקצוצה לקערה.
  5. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב.
  6. בשונה ממרבית הסלטים, בעת הערבוב חשוב למעוך קלות את הכרוב, מעין פעולת לישה עדינה - פעולה זו מסייעת בריכוך הכרוב והחדרת טעמים. מעבירים לכלי הגשה.
לכתבה זו 5 תגובות
הוספת תגובה
5

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
2.

כדאי להוסיף

1.

חצי כרוב, לפרוס בפוד פרוססור לרצועות ולהעביר לקערה. לטחון בפוד פרוססור חבילה פטרוזיליה (הכל, עם גבעולים), חצי כוס שמן, רבע כוס חומץ, 3 כפות סוכר, 3 שיני שום, מלח ופלפל ממש עד שרוטב. לשפוך על הכרוב, לערבב ולתת את המתכון לכל מי שמבקש שזה בערך כולם.

comment-2-comment

תודה רבה. עושה רושם טוב. שווה לנסות...

comment-2-comment

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה