24

עכשיו מותר: 10 מתכוני פסטה מושלמים

אחרי כל המצות הגיע הזמן לפסטה: עם שמנת, עם לימון, עם יין או עם חזה עוף - עשרה מתכונים לפסטה שאתם חייבים להכין בבית

ynet אוכל | פורסם:24/04/2022

פסטה פטוצ'יני פורצ'יני

המרכיבים (ל-6-4 מנות):
500 גר' פסטה פטוצ'יני 200 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות 2 כפות שמן זית 50 גר' חמאה 2 שיני שום, פרוסות דק 1/2 כוס יין לבן מלח, פלפל שחור 1 כף פטרוזיליה קצוצה
צילום: רועי שר (צילום: רועי שר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים, משרים את הפטריות המיובשות לפי הוראות יצרן (יש לשמור את המים המופרשים מהפטריות).
  3. במחבת גדולה עם שמן וחמאה מטגנים קלות את השום, וכשהשמן חם מוסיפים פנימה את הפטריות ומקפיצים במשך 2 דקות.
  4. יוצקים פנימה את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-3 דקות, עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי מהמחבת. מוסיפים את מי הפטריות, מתבלים ובוזקים פטרוזיליה קצוצה.
  5. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד.

פסטה ברוטב בולונז עוף

המצרכים:
1/2 חבילה ספגטי
לבולונז - 500 גר' עוף טחון 1 קופסה רסק עגבניות 1 קופסת עגבניות מרוסקות (חתוכות דק) 2 כפות שמן זית 1 בצל לבן גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 3 שיני שום, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 1/2 1 כוסות מים רותחים 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר חום
אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.
  2. מוסיפים פנימה את השום, ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים פנימה את העוף ומטגנים, תוך כדי ערבוב עם מזלג, עד שהעוף משנה את צבעו ומקבל מרקם פירורי.
  4. מוסיפים מלח, רסק עגבניות, עגבניות חתוכות דק ומים ומערבבים היטב. מתבלים במלח וסוכר.
  5. שוברים פנימה את הפסטה, סוגרים את המכסה ומבשלים ביחד עד לרתיחה במשך 15 דקות או עד שהפסטה רכה.

פסטה קונכיות

קונקיליוני הוא צדף ענק, המעניק למנה טוויסט נוסף ומעניין ומומלץ לא לוותר עליו. כמובן שאפשר להכין את המנה הזו עם פסטות רבות אחרות.
המרכיבים (ל6-4 מנות):
500 גר' פסטה מסוג קונקיליוני ריגאטה או פאקרי (או פסטה לטעמכם) שמן לטיגון עמוק 1 חציל, חתוך לקוביות 1/2 צנצנת רוטב עגבניות, חלק 2 שיני שום 1 כף פטרוזיליה, קצוצה מלח 150 גר' גבינת מוצרלה, מגוררת
צילום: רועי שר (צילום: רועי שר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את קוביות החצילים עד שיזהיבו.
  3. מחממים במחבת את רוטב העגבניות, מדולל בחצי כוס מים. כשהרוטב רותח, מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנים, כותשים פנימה את שיני השום ומוסיפים את הפטרוזיליה. ממליחים. אפשר להוסיף מעט גבינת מוצרלה מגוררת, אם רוצים.
  4. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת הרוטב לבישול של דקה נוספת. מגישים מיד.

פסטה ברוקולי

מירי צדוק
המצרכים:
1 חבילה (250 גר') פסטה עדיף מסוג פוזילי אפונה ירוקה 400 גר' (1/2 חבילה) ברוקולי קפוא 3 כפות שמן זית 1 בצל סגול, קלוף חצוי ופרוס דק 3 שיני שום, קצוצות 1 כפית שטוחה מלח 1/4 כפית פלפל שחור חופן שקדים פרוסים, קלויים
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.
  2. חולטים את הברוקולי במי מלח רותחים למספר דקות ומסננים. פורסים את הברוקולי - נפטרים מהגבעולים ומשאירים את התפרחות.
  3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מערבבים ומוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
  4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מקפיצים עד לציפוי אחיד של הפסטה בשמן. מוסיפים את הברוקולי, המלח והפלפל ומקפיצים לפיזור אחיד.
  5. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

ספגטי פטריות

רפי כהן
המצרכים: 1/2 חבילת ספגטי (250 גר'), מבושלת לפי הוראות היצרן 250 גר' פטריות יער, קטנות ושלמות – שימג'י, פיופינו ועוד (אם זה מסובך מדי בשבילכם אתם יכולים להשתמש בפטריות שמפיניון) 6 שיני שום, קצוצות בינוני 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה 3/4 כוס שמן זית
להגשה - חופן גבינת פרמזן, מגוררת
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים פטריות ושום במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים פטרוזיליה, חצי כוס מים ואת שאר המרכיבים ומבשלים מכוסה כ-2 דקות על חום בינוני.
  3. מוסיפים פסטה, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים (בנדיבות!) גבינת פרמזן מגורדת

ספגטי כדורי בשר

מיכל וקסמן
המצרכים (ל-60 קציצות קטנות):
לרוטב -
1.5-2 ק"ג עגבניות שרי שלמות או עגבניות מגי, חתוכות לרבעים 2 שיני שום, פרוסות מלח ים שמן זית בנדיבות 1/2 כוס יין אדום זר של תבלינים טריים (אפשר את כולם או רק חלק מהם): ענף רוזמרין קטן, 2 ענפי זעתר או אורגנו, 6 עלי מרווה, 2 ענפי טימין
לכדורי בשר- 1 ק"ג בשר בקר עסיסי, טחון גס 100 גר' גבינת פרמזן, מגוררת 1 כוס פירורי לחם 1 בצל, מגורר או טחון בפולסים במעבד מזון 1 שן שום, מגוררת או טחונה עם הבצל 2 כפות שמן זית 1 כפית גדושה מלח ים 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי שמן זית לטיגון
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בתבנית גדולה עגבניות, שמן זית, 2 שיני שום ומלח.
  2. צולים בתנור שחומם מראש לחום מקסימלי כ-20 דקות או עד שהעגבניות מתפרקות, מתחילות להפוך לרוטב ולהיצלות בקצוות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
  3. בינתיים מערבבים את כל חומרי הקציצות ולשים לקבלת תערובת אחידה. אפשר להניח לתערובת לנוח 1/2 שעה לספיגת טעמים - לא חובה.
  4. מגלגלים מהתערובת כדורים קטנים ועגולים. בסיר רחב שיוכל להכיל את המיטבולס והרוטב מחממים שמן זית בגובה 1 ס"מ. מטגנים את המיטבולס עד שהם שחומים משני הצדדים. מוציאים את הקציצות לצלחת.
  5. שופכים את שאריות השמן מהסיר ויוצקים לתוכו את רוטב העגבניות יחד עם זר התבלינים והיין.
  6. מביאים את הרוטב לרתיחה. מתקנים תיבול אם צריך.מוסיפים לסיר את המיטבולס, מכסים ומבשלים 1/2 שעה. מגישים עם ספגטי והרבה פרמזן מגורר מעל.

פסטה בסיר אחד

רותי קינן
המצרכים (ל-6-4 מנות):
1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות - לא חובה 1 חבילה ספגטי או מקרוני 1 ליטר מים רותחים 1 כף שטוחה מלח גס פלפל שחור - לפי הטעם צרור רוקט (ארוגולה) או עלי בייבי תרד
להגשה - חופן גבינת פרמזן, מגוררת
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את המים בקומקום. בסיר שטוח ורחב (חשוב!) מסדרים את העגבניות, השמן, השום והספגטי. יוצקים את המים הרותחים לסיר, מוסיפים את המלח, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח על להבה גבוהה ותוך כדי נענוע הספגטי בעזרת כף או מלקחיים, כ-5 דקות. מוסיפים את הרוקט או התרד, וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהפסטה מוכנה והרוטב מסמיך.
  3. מעבירים לצלחות, מפזרים גבינת פרמזן, ומגישים.

פסטה אלפרדו קלאסית

גבי פנחסוב
המצרכים:
1 חבילה של פסטה (רצוי פטוצ'יני) 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול (1 מיכל) 1 כף חמאה 2 שיני שום, קצוצות 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים 4 כפות יין לבן 4 כפות שמן זית חופן עלי בזיליקום טריים מלח, לפי הטעם פלפל לבן, לפי הטעם מעט אגוז מוסקט, מגורר
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים עם מעט שמן זית ומבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה עד לדרגת אל-דנטה.
  2. מטגנים שום עם חמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים את היין הלבן והשמנת ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט.
  3. מבשלים עד להסמכה ומוסיפים בזיליקום קצוץ. מוסיפים את הפטוצ'יני, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.

פסטה ברוטב לימון

המרכיבים (ל-6-4 מנות):
500 גר' פסטה רומו מסוג ריצ'יולי, מזי-ריגטוני ועוד קליפה מלימון טרי וגדול (החלק הצהוב) 2 כפות חמאה 2 שיני שום, קצוצות דק 1/2 כוס יין לבן 1 מכל שמנת מתוקה מלח, פלפל שחור גרוס
צילום: רועי שר (צילום: רועי שר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
  2. ממיסים במחבת גדולה את החמאה עם השום. מוסיפים את קליפות הלימון, מערבבים 30 שניות ומוסיפים יין לבן.
  3. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כ-3 דקות עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי.
  4. יוצקים למחבת את השמנת המתוקה, ומרתיחים כ-5 דקות עד שהיא מצטמצמת ומתקבל רוטב סמיך. מתבלים.
  5. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד.

מאפה פסטה עם תרד וגבינה מלוחה

רותי קינן
המצרכים:
250 גר' (1/2 חבילה) פסטה (ספגטי או פסטה קצרה) 250 גר' (חבילה) תרד טרי 250 גר' גבינה בולגרית 2 ביצים 150 מ"ל (1 גביע קטן) יוגורט או שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים מעט תבנית או כלי אפייה אחר בגודל 25X20 ס"מ בערך.
  2. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי ההוראות שעל האריזה. ב-2 הדקות האחרונות של הבישול, מוסיפים למים את התרד. מעבירים למסננת ומצננים מעט.
  3. בקערה גדולה, מפוררים את הגבינה ומערבבים אותה עם הביצים והיוגורט או השמנת. מוסיפים את הפסטה עם התרד ומערבבים היטב.
  4. מעבירים לתבנית, אופים כ-45 דקות. מגישים חמים.
לכתבה זו 24 תגובות
הוספת תגובה
24

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
15.

מה לגבי הקלוריות?

14.

שזה כל כך כל כך טעים..ש..שאי אפשר להפסיק לאכול!!! והנתרן עושה את שלו לצערי!

13.

12.

רוב העם שלנו מכבד את הכשרות , למה להעלות מתכונים לא כשרים תתביישו.

comment-2-comment

רוצה כשר ? שימי מרגרינה במקום חמאה , ריצ" במקום שמנת מתוקה, טבעול במקום בשר,כפיר במקום מוצרלה . דווחי לנו כאן מתי בעלך ברח ממך .

comment-2-comment

את החלטת מי זה רוב העם? מספיק עם הכפיה הדתית. מספיק עם המיסיונריות. את יכולה לבחור מה לאכול. אין לך שום זכות למנוע מאחרים מידע ומתכונים טעימים.

comment-2-comment

11.

10.

כופים

9.

8.

7.

לא פוחדת זה לא נושך!!!!

6.

5.

חבל שאתם מפרסמים מתכונים לא כשרים, לפחות תודיעו על כך בכותרת.

comment-2-comment

חשוכים כמוך תשארו על העצים

comment-2-comment

שחררי

4.

יהודים לא אוכלים בשר וחלב יא רשעים שכמותכם

3.

ר̵י̵ב̵ו̵ע̵י̵ם̵ ̵י̵ש̵ ̵ג̵ם̵ ̵ב̵ט̵מ̵ק̵א̵

2.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

תתעלם, ותקרא את המתכון. מה אכפת לך שכתוב "עכשיו מותר"?... רוב היהודים בישראל שומרים בצורה זו או אחרת על חמץ בפסח. אז הכותרת מתאימה להם. אבל לא, כל דבר יהודי מקפיץ אותך, נאור שכמוך... פחדן. חיה ותן לחיות

comment-2-comment

אז זה בהחלט מותר.

1.

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה