כמעט בכל בית אפשר למצוא בארון או במזווה קופסה אחת או שתיים של טונה משומרת. ברוב המקרים תכינו ממנה סלט טונה או סתם תזרקו אותה על פרוסת לחם עם קצת מיונז ומלח, אבל אפשר לחרוג מהסלט ולהכין ממנה הרבה מאוד מאכלים מהירים וטעימים: טונה הולכת נהדר עם פסטה והיא מככבת גם במגוון מליות למאפים.
אתם יכולים להכין ממנה קציצות, פשטידות וזה רק קצה המזלג - כל מה שצריך זה להוציא אותה מהקופסה ולפתוח את הראש. אספנו עבורכם שבעה מתכונים למנות שגעות שתוכלו להכין עם טונה פשוטה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

קבב טונה על סלט עגבניות

ניר צוק
המצרכים:
לקבב - 800 גר' טונה מקופסה 2 בצלים, קצוצים דק 3 שיני שום, קצוצות צרור פטרוזיליה, קצוץ 1 ביצה 100 גר' פירורי לחם גרידה מלימון 1 1 עגבנייה קצוצה
לסלט עגבניות - 6 עגבניות אדומות (עדיפות לעגבניות תמר בשלות) 3 שיני שום, קצוצות חופן זיתים סורים מגולענים צרור פטרוזיליה, קצוץ צרור כוסברה, קצוץ 1/3 כוס שמן זית מיץ מלימון 1
4 צפייה בגלריה
קבב טונה ניר צוק
קבב טונה ניר צוק
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את קבבוני הטונה - מסננים ומעבירים את הטונה לקערת ערבוב, ומוסיפים את כל המרכיבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
  2. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעצבים את התערובת לקבבים, וצולים בשמן זית בעדינות (לא לייבש למוות).
  4. מכינים את סלט העגבניות - קוצצים את העגבניות, מוסיפים זיתים, פטרוזיליה וכוסברה, מזליפים שמן זית, לימון ומוסיפים שום ומתבלים היטב.
  5. כשהקבב מוכן, מניחים אותו חם על סלט העגבניות הקר, ומגישים.

פסטה אפויה בתנור עם טונה

המצרכים:
2 כפות חמאה 4 כפות קמח 2 כוסות חלב 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל לבן או שחור מעט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה) 2 קופסאות טונה בשמן או במים, מסוננות 1/4 חבילה פסטה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
  1. מחממים את החלב בסיר קטן או במיקרוגל. ממיסים את החמאה במחבת. מפזרים פנימה את הקמח ומערבבים על להבה נמוכה עד שהקמח נספג לתוך החמאה.
  2. מוסיפים את החלב החם למחבת וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים מספר דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומניחים בצד.
  3. מפוררים את הטונה, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
  4. משמנים קלות תבנית ומחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מניחים את הפסטה המבושלת בקערה גדולה, יוצקים עליה את תכולת המחבת ומערבבים. מוסיפים 2/3 מכמות הגבינה הצהובה, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית. מפזרים את הגבינה שנותרה ומעבירים לתנור. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהפשטידה משחימה.

חצילים ממולאים בטונה ובירקות

צבי אבישר
המצרכים:
1 בצל לבן, חתוך לקוביות 2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות 1 קישוא, חתוך לקוביות 1 חציל, חתוך לקוביות 4 עגבניות טחונות לרסק שמן זית, לטיגון מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם 2 חצילים, פרוסים דק לאורך 2 קופסאות טונה
4 צפייה בגלריה
טונה
טונה
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן ומאדים את הבצל והפלפלים עד לריכוך. מוסיפים את קוביות הקישואים והחצילים וממשיכים לאדות.
  2. מסננים את העגבניות המרוסקות (בכדי למנוע את כניסת זרעי העגבניה) ומוסיפים פנימה לתבשיל. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לאדות על אש קטנה עד שכל הנוזלים הצטמצמו.
  3. ממליחים מעט את פרוסות החציל ומטגנים קלות במחבת עם שמן זית עד שמשחימים מעט.
  4. יוצרים מארבע פרוסות חציל צורת ריבוע, מניחים במרכזו 3 כפות מתבשיל הקישואים והחצילים, ומעל מפזרים חצי מתכולת קופסת טונה. מקפלים את דפנות הריבוע ומכסים עם ארבע פרוסות חציל נוספות עד להיווצרות צורה שמזכירה רביולי, ומגישים.

קציצות טונה

המצרכים:
2 קופסאות טונה בשמן או במים 1 בצל גדול 2 כפות פירורי לחם או קמח מצה 2 כפות קטשופ 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה 2 ביצים 1/2 כפית מלח פלפל שחור גרוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
  1. מסננים את הטונה, מעבירים לקערה ומפוררים בעזרת מזלג. מגררים את הבצל על פומפייה, סוחטים מנוזלים ומוסיפים לקערה. טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומניחים בצד למשך 10 דקות.
  2. מחממים שמן במחבת וכשהוא חם יוצרים קציצות פחוסות קטנות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
  3. מעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן. מגישים עם פלחי לימון בצד.

פסטה ברוטב טונה וזיתים

המצרכים:
1/4 כוס שמן זית 3 שיני שום כתושות 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות (לא חובה) 1 קופסה קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות 1/4 כפית סוכר 1 קופסה טונה בשמן או במים, מסוננת 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, חתוכים גס 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה מלח, פלפל שחור גרוס חופן בזיליקום - לקישוט
4 צפייה בגלריה
פסטה טונה
פסטה טונה
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפלפל החריף ומטגנים מספר שניות עד שהשום מפיץ ריח.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואתהסוכר ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים כרבע שעה עד שהרוטב מסמיך מעט.
  3. מוסיפים את הזיתים ואת הטונה, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, ממליחים ומפלפלים, מבשלים דקה נוספת ומורידים מהאש. מעבירים לצלחת, מפזרים בזיליקום ומגישים.

פשטידת טונה ותירס

המצרכים:
1/2 חבילה בצק עלים קפוא 3 קופסאות טונה בשמן או במים, מסוננות 4 ביצים 1 קופסה קטנה תירס משומר, מסונן מנוזלים 3 כפות קמח 3 כפות מיונז 1/2 כוס יוגורט 1 בצל קטן, קצוץ 1/2 כוס פירורי לחם מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. מניחים את הטונה בקערה ומפוררים בעזרת מזלג.
  2. בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, מיונז וביצים בכלי קטן וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את תערובת המיונז והיוגורט לקערה עם הטונה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערבות אחידה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. משמנים קלות תבנית מלבנית בינונית ומניחים עליה את בצק העלים. דוקרים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג. מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 10 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים את תערובת הטונה ומחזירים לתנור לאפייה של כחצי שעה - עד שהפשטידה יציבה ושחומה.

סלט טונה עם עגבניות שרי

צבי אבישר
המצרכים:
2 קופסאות של טונה איכותיות 20 עגבניות שרי, חצויות לאורכן 1 בצל סגול, פרוס דק 4 כפות זיתי קלמטה מגולענים 4 כפות עלי כוסברה מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם 4 כפות שמן זית
4 צפייה בגלריה
טונה
טונה
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
  1. מסננים את הטונה מכל הנוזלים.
  2. חותכים את כל הירקות ומכניסים לקערה.
  3. מוסיפים את הטונה ומערבבים עם כל שאר המרכיבים. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.