סוגרים פינה ב-5 שקלים: מצאנו סמבוסק חומוס קטן וחוצפן
לשבוע בזול: המונה טועם מצא בלב רמת גן סמבוסק חומוס דק ועדין עם הרבה מילוי, שיוצא ישר מהשמן אל כף היד. ואיך הטעם?
קובי רובין | פורסם: 07/12/2021
צפו: המונה טועם מצא סמבוסק קטן וחוצפן (צילום: אלכס בורטמן)
עוד לפני שהמציאו את הקניון, היה לנו את רחוב ביאליק ורחוב הרצל ברמת גן. שם אתה יכול להיכנס מקצה אחד וללכת את שני הרחובות הלא קצרים האלו ולהסתדר על החיים שלך - יש כאן הכול מהכול, לכל האורך ולכל הכיוונים ואף פעם לא משעמם כאן. במקרה שלי, אני פשוט מחנה את המונית ויוצא לתור אחר שובע לרעבוני במחוזות המדוברים.
אני לא אנין טעם יותר מדי, המחיר תמיד בא אצלי לפני הטעם ותפריטים אני קורא משמאל לימין - קודם המחיר ומה מתחבר למה ויוצא הכי זול על ההתחלה. במקום לקרוא את המנה הראשונה בתפריט וללכת עליה, אני מחפש את המנה הכי זולה בתפריט והיא האומדן היחסי שלי. כל אחד והזווית שלו לחיים, אצלי זה פשוט לבוא נמוך ולהסתכל מלמטה. אף פעם לא הייתי טחון ואין לי במקרה מדפסת כסף.
(צילום: קובי רובין)
החניתי את המונית בקצה רחוב הרא"ה ברמת גן הצופה לעבר כיכר אורדע - אותה כיכר עם מבנה הקולנוע של פעם. פעם בשנה היינו הולכים לאורדע לראות סרט, בלי פופקורן כי אין כסף, רואים סרט ומריחים את הפופקורן מהאוטובוס בדרך הביתה וזה היה מספיק. התחלתי ללכת על רחוב הרצל לאורך החנויות הרבות שמשני צדדיו. רחוב הרצל זה קפסולת זמן מעניינת - רק המוצרים השתנו והחנויות נשארו אותו הדבר. יש כאן חנויות שעברו בין דורות במשפחה במשך עשרות בשנים. הלהיט האחרון זה חנויות מסוג "בוטיק העגבנייה" - חנויות בוטיק לירקות ופירות למרבה במחיר, זה השטיק החדש.
הגעתי אל "פוג אל נח'ל" ועלה המצב רוח - פירוש השם הוא "עלה הנחל", שם כל כך יפה. יש לי חולשה לג'יבן, אותו בורקס עיראקי מעולה עם גבינה מלוחה ושמנה עד מאוד בתוכו. אין מצב שאין כאן ג'יבן, חשבתי לעצמי. השם הסגיר את אופי המקום ובאמת לא טעיתי - ראיתי שיש ג'יבן ישר כשנכנסים כמה צעדים אל תוך החנות. הג'יבן היה מונח לו באלכסון אל מול הלקוחות, יען שלא יפספסו אותו חס וחלילה. עד כאן הייתי בטוח שמצאתי את רצוני, התחלתי להעמיס את הג'יבן לשקית נייר שבעוד כמה רגעים תהיה רטובה משומן הגבינה שבתוך הג'יבן. לרגע קט עפה לי מול העיניים חתיכת בצק עגלגלה, חתיכת בצק שכאילו מרחפת בצורה מעגלית מול העיניים שלי. לא עצרתי מההעמסה של הג'יבן, אבל הפסקתי אחרי שתי יחידות, כי ראיתי שינוי כיוון מול העיניים.
עכשיו למשהו שמעצבן אותי ואני לא לבד בזה: לפני שבועיים הגעתי בטעות, בדגש על הטעות, לשלט שהבטיח בורקס טורקי אורגינלי. לפעמים יש לי קצת אמון בשילוט שאני רואה על הדרכים, אולי אצליח ליפול על בורקס אסלי אמיתי ובלי טריקים. זו לא הייתה הפעם הראשונה שנפלתי על בורקס קפוא מרמלה שחומם במקום. אין לי בעיה עם בורקס רמלה, אבל יש לי בעיה לאכול בורקס מחומם. אם אני ארצה את האורגינל, אני אוכל אותו בעצמי כשאהיה ברמלה, אבל אורגינלי זה לא.
"על בורקס טורקי צריך להתווכח?" העיר לי בעל המקום כשהלכתי משם. רק אצלנו בארץ הלקוח תמיד טועה. לבעל המקום הפריע שהלכתי לדרכי. אפילו פרצוף לא עשיתי בדרך החוצה והוא הוסיף ואמר לכיווני בעודי חוזר למונית "׳אם אני אעשה בעצמי את הבורקס, זה יעלה 100 שקל לקילו". עניתי לו שזה לא נכון ושיש מקומות בארץ שמכינים בעצמם בורקס וזה לא עולה 100 שקלים. אתה יכול לנסוע לחיפה ולראות במו עיניך - הם פותחים בצק ומכינים בורקסים לאורך כל היום והלקוחות עומדים בתור. התשובה שלי לא מצאה חן בעיניו וגם זה לא חדש לי. אני בסך הכול רוצה לראות שמכינים לי את האוכל מול העיניים.
ישר מהשמן לכף היד
כאן מכינים את האוכל במקום מול העיניים. הרמתי את המבט, מתחתי את הצוואר החוצה מעל לדלפק שלפניי ואשכרה שכחתי מהג'יבן שהיה ממש מול האף שלי. הסתכלתי על מלאכת המחשבת שמול עיניי: כל יום, כל היום, מכינים כאן על המקום סמבוסק חומוס בחמישה שקלים לאחד ולא יותר. קח לך, קצר ולעניין, ישר מהשמן אל כף היד, אי אפשר להתאפק ולחכות עם זה הרבה זמן.
(צילום: קובי רובין)
בחזרה לחתיכת הבצק המרחפת. מאחורי הדלפק עומדות האופות: אחת אל מולה קערה עם מחית החומוס והשנייה, מהצד השני של הדלפק, מקבלת את חתיכת הבצק ומועכת אותו במערוך לכדי עיגול לא גדול, ואז מחזירה חזרה למילוי ממול ולקיפול זריז. זה סרט נע אנושי ואני בסך הכול מצלם ונהנה פה. המילוי של הסמבוסק היה בהיר, לא מתובל מדי וידעתי מההתחלה שהמילוי לא יהיה חריף מהסוג שנושך את הלשון וגם אחר כך כואב. זה מילוי עדין ורגוע, סמבוסק קטן אבל חוצפן, שנזרק ישר אל תוך השמן הרותח לטיגון זריז עד שיקבל את הצבע השחום לא קלות.
כאן בפוג אל נח'ל מכינים סמבוסק דק. יש מקומות שמכינים סמבוסק שבטעות נראה כמעט כמו פריקסה, אבל לא כאן. הסמבוסק המדובר הוא עדין, קטן והמילוי שלו יותר כבד ממנת הבצק שעסוקה בלעטוף אותו - אחרי הכול, הגענו לכאן גם ובעיקר בגלל החומוס. כמו שחשבתי, המילוי התגלה כלא חריף כמעט בכלל, רך, טעים ומשביע, וקריספי בקטע מעולה. חצי נשיכה ואתם כבר במילוי החומוס המעולה. יש כמובן גם עוד סמבוסקים וקובות במקום, וגם אם תתאמצו לא תעברו את ה-20 שקלים. מדובר בסמבוסק טעים ומעולה, ולא פחות חשוב - השובע מובטח כאן בזול.
שימו לב שצוות העובדים לא עוטים שם מסכות וגם תשימו לב לעודף ש
מתקבל מהקופאי - יש להם הרבה טעויות בחשבון.
ללא שם
| 20/12/2021 | 15:04
הגיבו לתגובה
47.
והמסכה איפה? תלונה למשרד הבריאות ושלילת רישיון עסק (לת)
בן
| 21/12/2021 | 07:00
הגיבו לתגובה
46.
תזהר עם מה שאתה אוכל, אחר כך אל תתפלא על הסיבוכים
כמו שאמרתי כבר בעבר: ״אכול את האוכל שלך כמו תרופות או שתאכל את התרופות כמו האוכל שלך״.
ועוד דבר, לאטילה, תפתח אוזניים כי הוא אמר עשר פעם כמה עולה מנה ואתה ממשיך לשאול, העיקר שאתה מחייך יפה הא
מאור
| 17/12/2021 | 20:12
הגיבו לתגובה
45.
לפחות תקראו לילד בשמו - סמוסה (לת)
ללא שם
| 16/12/2021 | 14:16
הגיבו לתגובה
סמוסה זה של ההודים. אצל העירקים-סמבוסק מאל-טווה
מטגנים על מחבת
עירקי אסלי
| 17/12/2021 | 18:38
הגיבו לתגובה
שניהם באים מאירן, תקרא SAMOSA בוויקיפדיה
https://en.wikipedia.org/wiki/Samosa#History
יוסי
| 20/12/2021 | 21:46
הגיבו לתגובה
44.
מומלץ מאד לבקר שם, כל המוצרים שלהם טעימים עד כדי התמכרות
טריים, באיכות מעולה ומתומחרים בהגינות
חזי
| 16/12/2021 | 08:50
הגיבו לתגובה
43.
אני הכי אוהבת לראות שלא משתמשים במסיכות ומזלזלים בהנחיות
תודה לכל המסעדות והמאפיות למיניהן שלא מקפידים על ההנחיות ותמיד אפשר לראות במטבח שלהן עובדים בלי מסיכות. אחרת לא הייתה לי עבודה.
קורונה
| 15/12/2021 | 13:23
הגיבו לתגובה
42.
באמת רוצה לדעת - מה ההבדל בין סמבוסק וסמוסה חוץ מהמוצא? (לת)
הלל
| 14/12/2021 | 12:57
הגיבו לתגובה
41.
אין כמו האוכל העיראקי, ואין כמו העדה העיראקית
אין כמו האוכל העיראקי
אחד העם
| 15/12/2021 | 10:04
הגיבו לתגובה
איכס (לת)
אמיר
| 17/12/2021 | 12:07
הגיבו לתגובה
40.
זה טבעוני? אם כן אני רצה (לת)
מיכל
| 14/12/2021 | 12:08
הגיבו לתגובה
39.
הרבה קנאים יש כאן, אבל זה ממש לא מעניין. האוכל העיקרי מעולה! (לת)
אליאן
| 13/12/2021 | 17:23
הגיבו לתגובה
38.
פוג אל נחל - צמרת עץ הדקל
האחים אל כוויתי שמזוהים עם השיר הם משפחה של דודו טסה.
דאוד אל כווייתי
| 12/12/2021 | 21:19
הגיבו לתגובה
37.
כתבות עידוד תזונה נוראית. ככה ממלאים את בתי החולים (לת)
יהודה
| 13/12/2021 | 10:36
הגיבו לתגובה
36.
לא יכול לתאר לעצמי את הריח שיש אח"כ במונית (לת)
אבי
| 12/12/2021 | 15:48
הגיבו לתגובה
35.
במבט על ידיות המחבת אין סיכוי שאגע. (לת)
דוד
| 12/12/2021 | 09:28
הגיבו לתגובה
34.
"פוג אל נח'ל"=בין הדקלים (לת)
.
| 11/12/2021 | 22:33
הגיבו לתגובה
33.
כמו בכל שבוע: פינת הפרענק העילג, שנועדה לחומוני המדינה (לת)
ללא שם
| 11/12/2021 | 17:17
הגיבו לתגובה
יהודו-נאZי (לת)
.
| 12/12/2021 | 08:09
הגיבו לתגובה
אני לא שונא את כל היהודים, רק את החומונים שמזהמים לנו את
המדינה, שאנחנו בנינו
ללא שם
| 14/12/2021 | 02:42
הגיבו לתגובה
רק לידיעה, רובין זה רומני. סוג של פראענק אשכנזי.
גיבורי מקלדת עם Z קטן ! תרדו ממנו. מי שלא בקטע שיכנס לכתבה אחרת
החלמה מהירה
| 15/12/2021 | 22:48
הגיבו לתגובה
זו כבר מזמן לא המדינה שלכם
השתלטנו על המדינה, תאכל את הלב.
עיראקי בהייטק
| 22/12/2021 | 07:41
הגיבו לתגובה
32.
מה עם חדרה יזבל (לת)
ללא שם
| 11/12/2021 | 16:06
הגיבו לתגובה
31.
המטבח העירקי הוא אחד העשירים, הטעימים והמגוונים
יש מאפים מצוינים כמו בעבע ב-תמר, כלומר כעך ממולא במחית תמרים.
יש כמובן את הסביח שמתחבר לכולם והיה בסך הכל ארוחת הבוקר הסטנדרטית ביום שבת,
יש תבשילים כמו הקובה שכולם מכירים, תביט (חמין עירקי), קיצ'רי (אורז ועדשים) ועוד עשרות
תבשילים טעימים ובריאים. דווקא הסמבוסק בטאווה (חומוס ובצל) הוא אחד היחידים המטוגנים.
איך זה שעדיין אין מסעדת שף עירקית?
עירקי מקורי
| 11/12/2021 | 08:39
הגיבו לתגובה
נכון, אגב סמבוסק אצלנו היו עושים בתנור ויצא מצוין (לת)
אסף
| 11/12/2021 | 17:07
הגיבו לתגובה
תיכף המרוקאים נזעקים על התגובה שלך (לת)
דני
| 13/12/2021 | 22:57
הגיבו לתגובה
אין כמו האוכל העיראקי (לת)
אחד העם
| 15/12/2021 | 10:05
הגיבו לתגובה
30.
הם בלי מסכה
בעעעעעעעע
דלית
| 10/12/2021 | 19:53
הגיבו לתגובה
29.
מדובר שלם שמוקדש לחרא אוכל ושמן צמחי.
עצות תזונה משמן שיושב כל היום, נו באמת.
קצת פאסון לא יזיק
| 10/12/2021 | 15:30
הגיבו לתגובה
למה להשתמש בשפה בוטה-עדיף לא לכתוב שום דבר (לת)
אנונימי
| 12/12/2021 | 08:41
הגיבו לתגובה
בסדר אתה תלך לאכול קינאוה וקייל אנחנו נאכל סמבוסק. (לת)
ניר
| 12/12/2021 | 09:23
הגיבו לתגובה
28.
לא אהבתי (לת)
דנה
| 10/12/2021 | 14:07
הגיבו לתגובה
27.
כדאי שהמנחה יאזין לכתב שלו
הכתב מצהיר על מחיר המנה יותר מפעם אחת. לסיום המנחה מקשה ושואל על המחיר. הייתי אומר שיש איזו שחיקה ברצינותו למקצוע.
רון
| 10/12/2021 | 12:02
הגיבו לתגובה
26.
בקצב הזה יהיה לך אולקוס (לת)
ללא שם
| 10/12/2021 | 05:26
הגיבו לתגובה
25.
שאטילה שומפלבי יתעסק עם סמבוסק ולא עם החיסון לקורונה. (לת)
עדיף
| 09/12/2021 | 15:47
הגיבו לתגובה
24.
המחיר תמיד בא אצלי לפני הטעם
חחחחח, אמר זה שישלם 20 ש"ח למנה פלאפל ביער ו40 שח לקבב בפיתה ועוד ועוד
כן נכון
| 09/12/2021 | 12:44
הגיבו לתגובה
23.
בוא לא נשכח שמדובר קודם כול בשמן עם קצת בצק וחומוס
השם סמסוסק חומוס נשמע כמו מנת הבריאות האולטימטיבית, ישר פותח יד 2 לחפש דירה בהרצל כדי לאכול כזה כול יום כול היום.. אבל אבל בעצם מדובר בתערובת שמן שטיבה לא ידוע, בתוכה עיגול בצקי שבתוכו בלילה של חומוס ואולי גם תפוחי אדמה גם מה בבלילה לא ממש ידוע, כול זה נכנס למערכת הדם שלך.. עכשיו אחד 2 מאמין זה סבבה, גם למי ששוקל מעל 100 קילו, אבל מעבר לזה, עדיף סלט חלומי בארומה, אמנם יקר אבל לפחות מנה מבוססת ירקות. בקיצור המונה דופק והקלוריות גם. תהנה יה באבא
חיל איל סחבאק
| 09/12/2021 | 06:49
הגיבו לתגובה
אתה יודע כולם מתים בסוף אבל יש כאלה שחיים לפני שמתים
ויש כאלה שלא חיים בכלל לפני שמתים
עדיף למות עם טעם טוב בפה.
ואני אחרי שראיתי איך נראים מטבחים בכמה סניפי ארומה לא אוכל ברשת הזאת כלום.
דובי
| 12/12/2021 | 08:06
הגיבו לתגובה
22.
"השובע מובטח כאן בזול" אבל במחיר היקר של הבריאות
אולי תמצא אוכל יותר איכותי ובריא לאכילה מאשר, משולשים ספוגים בשמן...?
חיים
| 09/12/2021 | 17:32
הגיבו לתגובה
שלא לדבר מה קורה אחר כך בשירותים
שלשלתי יומיים
יוני
| 09/12/2021 | 21:14
הגיבו לתגובה
לי זה עשה שלשול חזק
שלשלתי שלושה יומים
בן
| 10/12/2021 | 14:22
הגיבו לתגובה
פוג אלנחל המונה טועם
ואני משלשל כבר כמה ימים
עקפתי אותכם אני יודיע לכם כשאסיים
בושה. פשוט בושה. לא מצא אף אחד שיגיד לו מה משמעות המילים (לת)
רמי
| 09/12/2021 | 11:36
הגיבו לתגובה
17.
לא אוכל בחוץ לא ברור איזה שמן
וכמה זמן
רפי
| 07/12/2021 | 16:53
הגיבו לתגובה
שמחת זקנתי. (לת)
ללא שם
| 12/12/2021 | 10:31
הגיבו לתגובה
16.
לעירקים לא אכפת אם אתם אוהבים את האוכל שלהם
הם אוהבים אותו והם יודעים טוב מאד למה. לא חשוב להם להוכיח לשאר העולם שהוא טוב. לא אוהבים? תמשיכו לאכול דג מלוח או דג מרוקאי
אליאן
| 07/12/2021 | 15:46
הגיבו לתגובה
15.
טעות בפירוש השם
פירוש המילים פוג איל נחל זה מעל העצים ולא "עלה הנחל" כפי שכתב הטועם. חחחח נח'ל זה עצים {עץ זה נחלה} ופוג זה מעל
תמר מצפי
| 07/12/2021 | 15:09
הגיבו לתגובה
14.
אין על ..........
מרגישים נהג מונית
יחזקאל
| 07/12/2021 | 14:55
הגיבו לתגובה
13.
לא אוכלת שם (לת)
לי
| 07/12/2021 | 16:37
הגיבו לתגובה
12.
לא אוכל שום דבר בשמן בחוץ, מי יודע מתי החליפו (לת)
נוגעים בכסף ובבצק
| 07/12/2021 | 16:26
הגיבו לתגובה
לקוח ותיק
קונה שם שנים רבות. תמיד טרי וללא שמן ישן.
יעקב
| 10/12/2021 | 15:02
הגיבו לתגובה
11.
בישראל כנראה אנשים נושמים מהמרפק ומהסנטר
ניתן להבחין שאלפי אנשים תולים את המסכה על המרפק והזרוע, והרוב מניחים אותה על הסנטר. כנראה שהאבולוציה הובילה לזן חדש של בני אדם בישראל שנושמים ממקומות כמו המרפק והזרוע וחושבים מהתחת.
נשיונל ג'יאוגרפיק
| 07/12/2021 | 16:19
הגיבו לתגובה
צודק! לא נכנס לשם. (לת)
אבי
| 07/12/2021 | 16:31
הגיבו לתגובה
10.
נח'ל זה עץ תמר. פוג אל נח'ל זה בראש הדקל, מעל התמר...
וסמבוסק חומוס זה לגמרי מספיק כדי שאהיה פוג אל נח'ל
עיראקי
| 07/12/2021 | 16:13
הגיבו לתגובה
נכון (לת)
דן
| 09/12/2021 | 14:27
הגיבו לתגובה
9.
אף אחד לא אוכל את זה בכלל (לת)
דני
| 07/12/2021 | 16:08
הגיבו לתגובה
דני
סתם שתי נשים עומדות ועושות סמבוסה במאות וזורקות לפח
יהודה
| 09/12/2021 | 07:35
הגיבו לתגובה
8.
יקר מאוד! (לת)
alexander
| 07/12/2021 | 15:53
הגיבו לתגובה
לך תאכל שם מהר זה טעים. (לת)
פיני
| 07/12/2021 | 16:33
הגיבו לתגובה
8.
תוסיף עוד מונה לכולסטרול....
למה לעזאזל מס הבריאות שלנו צריך לממן את ניתוח המעקפים שלו?
מנחם
| 07/12/2021 | 15:53
הגיבו לתגובה
כלסטרול
כלסטרול נימצא אך ורק בשומן מן החי בשום אופן לא בסמבוסק