46

"עקיצה מהמזרח התיכון": צפו בקונדיטורית היפנית שמשלבת בין יפן והמזרח התיכון

מפתיע: היא נולדה וגדלה ביפן להורים ממוצא עירקי ורק כשהגיעה לארץ בגיל 14 גילתה שהיא בעצם לא מה שחשבה שהיא - הקונדיטורית נורית צ'יטיאת פתחה קונדיטוריה צרפתית-יפנית בלב אזור תעשייה בתל אביב, ומגישה מתוקים לא שגרתיים כמו לחמניות דובי, קרואסון עם אצות ומקרון סאקה. ומה עם קרואסון עמבה? צפו בסרטון בראש הכתבה

הדר סתיו | פורסם:29/04/2022
צפו: נורית צ'יטיאת, הקונדיטורית הישראלית שגדלה ביפן (צילום: ירון ברנר)
בזמן שכמעט כל ילד וילדה בישראל משתתפים בשלב כלשהו בילדות בחוג ג'ודו או בלט, נורית צ'יטיאת השתתפה במקום זה בחוג סומו. זה לא קרה במתנ"ס העירוני הקרוב לביתכם אלא במקום שבו היא נולדה וגדלה - ביפן.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:
רק בגיל 14, לאחר שהגיעה עם כל המשפחה לארץ, הבינה צ'יטיאת לראשונה שהיא לא לגמרי יפנית. אלא שהיא גם עדיין לא הרגישה לגמרי ישראלית. מאז התחיל תהליך חיפוש הזהות שלה, שלאחרונה הגיע לשיא עם פתיחת קונדיטוריה חדשה שבה היא סוף סוף מוצאת את המקום שלה - קונדיטוריה יפנית בשם The Pastry Box.
צילום: דניאל לילה (צילום: דניאל לילה)
את הקונדיטוריה, שעוצבה בקפידה עם אלמנטים יפניים מינימליסטיים ומקושטת בפרטי אמנות שהובאו במיוחד מבית ילדותה ביפן, היא בחרה להקים דווקא במקום שנראה כמו ההיפך הגמור מהשקט היפני - בלב מתחם יד חרוצים התעשייתי והרועש, בין מוסכים לדוכני פלאפל.
צילום: ירון ברנרנורית צ'יטיאת, The Pastry Box (צילום: ירון ברנר)
בקונדיטוריה, שנבנתה בחלל תעשייתי גדול ששימש פעם כבנק, נורית משלבת בין קלאסיקות צרפתיות לטעמים של יפן ומכינה טארטים, כריכים, פרלינים ומקרונים ומשלבת בהם חומרי גלם יפניים כמו שומשום שחור, יוזו, אצות, מאצ'ה ותה. וכמובן, אי אפשר בלי קצת חמידות יפנית שבאה לידי ביטוי במאפים כמו לחם קיפודים ולחמניות דובי שמרוב חמידות לא נעים לתת להם ביס.
צילום: דניאל לילהThe Pastry Box (צילום: דניאל לילה)
"כשהגענו לביקור ביפן, הבנתי בפעם הראשונה שאני לא לגמרי יפנית", מספרת צ'יטיאת בריאיון לקראת פתיחת הקונדיטוריה החדשה, "אני בעצם ערבוב של הכול". את הערבוב הזה אפשר למשל למצוא בפרלין עם הל, שנורית מודה שהוא לא מתאים לכל אחד.
לאפייה צ'יטיאת הגיעה בכלל מתחום ההוראה ועשתה הסבה מקצועית לאחר 25 שנים, מאז הספיקה גם להשתתף בריאליטי "הקינוח המושלם". העסק התחיל לפעול בימי הקורונה כמיזם של מארזים מעוצבים, וכעת כשהוא מקבל במה - היא בהיי.
צילום: דניאל לילה (צילום: דניאל לילה)
"המקום הזה בנוי כסביבה שבה אני מרגישה הכי בנוח, פה לא אני מרגישה לא שייכת. זו איזושהי הצצה שבה אפשר להבין אותי קצת יותר", מספרת צ'יטיאת. "היה לי חשוב שכשנכנסים למקום שוכחים לרגע איפה נמצאים ונכנסים לעולם אחר".
אחרי ביס ממקרון סאקה אנחנו מודים שתוכלו באמת להרגיש לרגעים במקום אחר. או מקסימום להשתכר קצת - צפו בביקור שערכנו בקונדיטוריה היפנית שהעיפה אותנו.
לכתבה זו 46 תגובות
הוספת תגובה
46

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
23.

אני בדרך לשם

22.

comment-2-comment

אתה הזוי!

comment-2-comment

כנראה התבלבלת..

21.

comment-2-comment

comment-2-comment

גם אם אין יפן פיזית בדם, זה לא אמור שהיא לא מכירה את יפן, ולפחות בתחום הקונדיטוריה בארץ - היא הכי יפנית שיש. אם לא היו מגדירים אותה ככה, היית מוצא משהו אחר להיות שלילי לגביו ולא לפרגן? קיצר, לך תטעם, ותבקש טעמים יפנים, הם יוציאו לך את מה שהיא הייתה אוכלת כילדה.

20.

קרואסון עמבה או קרואסון במילוי סביח - נשמע סביר ומסקרן. לא מופרך. בשנות ה90 במלון ירדני היו בארוחות בוקר תמיד קראסון זעתר. היה טעים מאד. היה מתאים מאד. שילוב מעולה של אירופה ומזרח תיכון. השאלה איך השילוב. רק טעים או לא טעים.

19.

שטויות שהיא הרגישה יפנית . יש הבדל עצום בין יפנים לזרים

comment-2-comment

אישה אומרת לך שהיא הרגישה יפנית? את באמת מתיימרת להתווכח עם הרגשה? הזוי

comment-2-comment

18.

המחיר הוא גם יפני. מה זה 253 שח מארז לבראנץ?

comment-2-comment

בגדול, זה לא בשביל כל אחד זה נכון, היא לא מתיימרת להיות הכי זולה, יש עוד מקומות זולים יותר. אבללל וזה אבל גדול - האיכות שלה מעולה, והכל טעים! שלא לדבר על זה שגם בהרבה מהמארזים מגיעה גבינה ממש טובה ממחלבות טובות ובקבוק יין מעולה (למשל במארז שלי). אגב, אני גם שילמתי פחות מזה וקיבלתי מארז לחמישה. ממליץ להתקשר ולתת למוכרות תקציב והן יצליחו להרכיב לך מארז שיתאים בול! בהבטחה

17.

אבל ישראלים אוהבים רק פיסטוק ושוקולד ובעיקר שמרים ומתוק מוגזם

16.

comment-2-comment

comment-2-comment

ומי אתה שתקבע החלטה כזו? קונדיטור מוחה מבקר אוכל מדופלם? מי בדיוק סביר להניח שאתה אף אחד , ניחוש שלי ונרד לרמה שלך שאתה שמן מתוסכל מאחורי המקלדת עם בטחון נורא נמוך שחושב את עצמו ממש חכם או אנין טעם אבל בעצם אתה לא וכל החיים שלך סובבים סביב הוצאת התסכולים שלך על הסביבה שלך ובמיוחד מאחורי המקלדת....מממ סתם ניחוש פרוע עם יד קלה על המקלדת כמו היד שלך שמנסה להרוס סתם כך לעסק חדש...פויה לך.

comment-2-comment

גר ביפן 20 שנה והדבר הזה עוקף בסיבוב 98% ממה שיש פה, אסטטית לפחות כי לא טעמתי. שב בשקט טמבל.

comment-2-comment

15.

מומלץ

14.

אין משהו יותר מנוגד להנאה ממנעמי החיים, מאשר מוצר שנרקח מסבל ומוות. לא מתחבר!

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

חיה ותן לחיות. בלי לכפות דעות קיצוניות

comment-2-comment

comment-2-comment

13.

12.

11.

השתתפה ב"קינוח המושלם" גם שם הכינה דברים מיוחדים.

10.

יצירתית מוכשרת צנועה ומהממת, כפיים על כל ביס, תענוג של ממש ושווה ביקור ,ביג טיים!!!!

9.

8.

comment-2-comment

comment-2-comment

בנוצות בעליהן. איך אפשר להגיב כך אחרי שרואים את כל התמונות בכתבה,הכשרון שלה ושומעים את סיפור החיים יוצא הדופן שלה.

comment-2-comment

מתכון להצלחה ואושר בחיים ❤️

7.

comment-2-comment

הייתי והאמת שלא כזה יקר ביחס למקומות אחרים, ומאוד מיוחד

comment-2-comment

6.

5.

4.

comment-2-comment

comment-2-comment

במתחם יד חרוצים

3.

כייף לראות (ואני בטוח שגם לטעום) דברים חדשים ושונים. עושה רושם כמקום מזמין וטעים. ללא ספר אבוא לנסות את המחבר באחד מביקוריי בארץ.

2.

וואלאק,עם כל הכבוד ללחמניות דובי לא הבנתי מהכתבה אם היא מבשלת גם זנגולה וטבית אבדלק?:-) אילה ליקה ותברחו וצ'עדו לכווווווווווווולן:-)

1.

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה