הדבר שאני הכי אוהב בהכנת חיתוכיות זה שזה כמו להכין עוגיות, אבל לעצלנים. לא צריך להשקיע בכל עוגייה בנפרד, אלא מכינים כמות גדולה ובעזררת חיתוך פשוט יוצרים ריבועים קטנים דמויי עוגיות. לרוב גם הגודל של החיתוכיות יהיה מספק יותר מאשר הגודל של עוגייה קטנה.
מתכונים מתוקים נוספים שיכולים לעניין אותך:
מה שמקשה מאוד על הפסקת אכילת החיתוכיות האלה זה השילוב האגדי של פקאנים ומייפל. מדובר בשילוב שלא צריך להתאמץ בשבילו יותר מדי כי לא משנה מה תעשו - זה יצא מושלם.
בחיתוכיות האלה נתקלתי לפני בערך חודשיים ואחרי הביס הראשון אמרתי לחברים שאיתם אכלתי שאני חייב להכין את המתכון הזה בבית שלי. הכנתי ובאמת שיצא מושלם. החיתוכיות הן קריספיות מלמטה ומלמעלה, ובפנים הן רכות ומלאות במייפל. הנה המתכון, כדי שתוכלו להכין וליהנות מהן גם.
2 צפייה בגלריה
חיתוכיות מייפל פקאנים
חיתוכיות מייפל פקאנים
(צילום: מורן גיל)

חיתוכיות פקאנים ומייפל

המצרכים (לתבנית מלבנית בגודל 20X28 ס"מ):
לתחתית הקרמבל - 150 גר' קמח לבן 100 גר' סוכר לבן 100 גר' חמאה קרה
לקרם שקדים - 120 גר' חמאה מומסת 120 גר' אבקת שקדים 100 גר' סוכר חום כהה 3 ביצים 150 גר' מייפל 50 מ"ל שמנת מתוקה 300 גר' פקאנים קלויים
2 צפייה בגלריה
חיתוכיות מייפל פקאנים
חיתוכיות מייפל פקאנים
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. לבצק הקרמבל - מחממים את התנור ל-170 מעלות ומסדרים לנו נייר אפייה על התבנית המלבנית שבה נרכיב את העוגה.
  2. נעבור בזמן הזה להכנת הבצק. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את חומרי הגלם של הקרמל לבצק אחיד.
  3. את הבצק נהדק לתחתית התבנית עם נייר האפייה, נחורר עם מזלג ונכניס לתנור החם לכ-25-30 דקות לאפייה ראשונה.
  4. לאחר שהבצק מוכן נקרר אותו בטמפרטורת החדר כחצי שעה כדי שנוכל למרוח עליו את הקרם שקדים.
  5. לקרם שקדים עם פקאנים ומייפל - ראשית, נכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות תבנית עם 300 גרם פקאנים טבעיים ל-13 דקות אפייה בשביל לקלות אותם.
  6. להכנת הקרם שקדים, נערבב בקערה את אבקת השקדים, החמאה המומסת, הסוכר החום והביצים לתערובת אחידה.
  7. שופכים את קרם השקדים לתבנית עם הבצק החצי אפוי שלנו ומכניסים לתנור החם ל-10 דקות.
  8. בזמן שהקרם נאפה לו בתנור נכין את תערובת הפקאנים והמייפל. במחבת רחבה נחמם את השמנת המתוקה והמייפל עד לרתיחה.
  9. נשפוך את הפקאנים הקלויים לתוך התערובת ונערבב היטב כך שהפקאנים ימולאו בנוזל המייפלי. את התערובת נשפוך על קרם השקדים האפוי ונסדר את הפקאנים והתערובת כך שהיא תכסה לחלוטין את כל קרם השקדים האפוי.
  10. כעת, נכניס את התבנית לאפייה אחרונה של עוד 2-3 דקות לתנור החם, רק כדי לתת לכל הנוזלים של תערובת המייפל להיספג ולהתפרס על כל העוגה.
  11. נקרר את העוגה בטמפרטורת החדר (או במקרר אם אין לכם הרבה סבלנות), נשלוף אותה מהתבנית בעזרת נייר האפייה ונחתוך אותה בעזרת סכין לחם ארוכה לחיתוכיות לפי הגודל האהוב עליכם