פירוש המילה קבב הוא בשר צלוי. המנה הזאת נפוצה בעיקר במטבח הים תיכוני, אך קיימת גם בוורסיות אחרות במטבח האמריקאי ובמטבח המזרח אירופאי. בישראל אפשר למצוא מגוון סוגי קבבים, כשההבדלים העיקריים בהם נמצאים בסוג הבשר שבחרתם לטחון, בתבלינים שמוסיפים לבשר ובצורת ההגשה. בשביל קבב אפשר להשתמש במגוון רחב של נתחי בשר - החל מבקר קלאסי ועד לקבב כבש, טלה או עגל. הקבב הנפוץ והמוכר מגיע כקציצה מאורכת - עם או בלי שיפוד - ואפשר גם למצוא קבב עגול בצורה של קציצה או בצורת הגשה סקסית יותר- קבב על מקל קינמון, אותו אפשר לנשנש גם בתור פינגר פוד.
המצרכים:
1 ק"ג בשר טחון מנתח קצבים (טחון רק פעם אחת)
100 גר' שומן בקר
5 גר' סודה לשתייה
2 כפיות שום כתוש
1 כפית שטוחה של פלפל שחור טחון דק
1/2 כפית פלפל אנגלי גרוס
1/2 כפית קימל טחון
11/2 כפית שטוחה של סומק
לרוטב -
ראש שלם של שיני שום
1 כפית מלח
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
המצרכים:
500 גר' בקר טחון ללא שומן, טחון רק פעם אחת (רצוי מאונטרים)
180 גר' שומן כבש
3 בצלים קצוצים דק מאוד
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה של מלח
1 כף עמבה
100 גר' פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
המצרכים:
1 ק"ג בשר טלה (רצוי באזור הירך) טחון גס
2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 כף שטוחה של מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה של בהרט
2 שיני שום, כתושות
100 גר' צנוברים קלוייה
14 מקלות קינמון
צחי אלבז הוא שף רשת הקצביות "נתח קצבים"