מתכון בריא אחד בשבוע: "רוסטביף" דלעת לחיזוק החיסוניות

השף צחי בוקששתר מחזיק בשנים האחרונות בכובע נוסף - של נטורופת, ומציע החודש מנות מנצחות שייתנו לכם בוסט של בריאות לשנה החדשה. מנה ראשונה: רוסטביף דלעת עשיר בשחקני חיזוק חשובים למערכת החיסון

שף אורח: צחי בוקששתר | פורסם:13/09/2021
צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ'נתח דלעת גדול בצלייה איטית. מבריק, טעים ומרשים (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
אין באמת צורך להציג את השף צחי בוקששתר, מחלוצי מטבח השף הישראלי. מה שאולי רובכם פחות יודעים הוא שבשנים האחרונות בוקששתר, שמשמש כשף הראשי ברשת המסעדות Black, מחזיק בכובע נוסף - של נטורופת. מאז שסיים את לימודי הנטורופתיה במכללת "ברושים" הוא מטפל, מרצה ומעביר סדנאות בישול בראייה נטורופתית לטיפול במצבי בריאות שונים. לרגל השנה החדשה, הוא מציע החודש מנות מנצחות שייתנו לכם בוסט של בריאות.
עוד מתכונים בריאים במנטה:

"רוסטביף" דלעת

נתח דלעת גדול בצלייה איטית. מבריק, טעים ומרשים. הירקות הכתומים עשירים בבטא קרוטן ובוויטמין C - שחקני חיזוק חשובים במערכת החיסון. האגוזים והזרעים עשירים באבץ, מינרל חיוני לחיזוק מערכת החיסון ולהפחתת הסיכון ללקות במחלות חורף, ולשורש הג'ינג'ר יש השפעה המעודדת את פעילות תאי בולען במערכת החיסון המסלקים נגיפים וחיידקים.
ערכים תזונתיים למנה: 372 קלוריות | 34.5 גרם פחמימות | 12 גרם חלבון | 23 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
  • נתח דלעת בגודל 12X12 ס"מ, באורך 25 ס"מ עם הקליפה
  • 50 גרם פטריות שיטאקה מיובשות
לזיגוג:
  • 3 כפות משחת מיסו
  • 1 כף סירופ רימונים טבעי
  • 2 שיני שום
  • פיסת ג'ינג'ר בגודל 2 ס"מ
  • מיץ מ־1 לימון
לקראסט:
  • 3 כפות זרעי דלעת
  • 4 כפות אגוזי מלך
  • 1 כף זרעי חמנייה
  • 3 כפות שקדים
  • 5 אגוזי ברזיל
  • 10 עלי מרווה
אופן ההכנה:
  1. מניחים את נתח הדלעת בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־120 מעלות כשעתיים, עד שהוא מתחיל להתכווץ. בינתיים משרים את הפטריות במים בטמפרטורת החדר.
  2. טוחנים במעבד המזון את כל חומרי הזיגוג יחד עם 1/2 כוס מים חמימים ומברישים את נתח הדלעת.
  3. מחזירים את נתח הדלעת לתנור ומברישים פעם בשעה. ממשיכים לצלות בתנור למשך עד 12 שעות או עד שמזלג או סכין נכנסים למרכז הנתח ללא התנגדות.
  4. מוסיפים לתבנית את פטריות השיטאקה, מברישים אותן בזיגוג ואופים חצי שעה נוספת.
  5. קוצצים את חומרי הקראסט במעבד מזון לפירורים גסים ושומרים במקרר. צורבים את עלי המרווה במחבת חמה.
  6. מגבירים את חום התנור ל־180 מעלות כחצי שעה לפני ההגשה, מברישים שוב בזיגוג וצולים במשך 10 דקות.
  7. מגלגלים את הנתח בקראסט, מפזרים את עלי המרווה, מגישים ופורסים במרכז השולחן.
צילום: יוסי סליס  סגנון: נטשה חיימוביץ'שף צחי בוקששתר. מרצה ומעביר סדנאות בישול בראייה נטורופתית (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
שף אורח: צחי בוקששתר, נטורופת ושף רשת Black