97
660 המונה טועם

מנת חובה בחצי בגט: החביתה שכל נתנייתי מכיר, ועכשיו גם אתם

עם שומר, הרבה כוסברה וקצת חריף: המונה טועם הגיע למקום קטן שקיים כבר 18 שנה על הכביש לנתניה, ומצא שם שלט שקשה לקרוא אותו, ומנה של חצי בגט ענקי עם חביתה ונקניקיות ישר מהפלאנצ'ה. מנה שהיא חובה למביני עניין

תמונה כללית
קובי רובין | פורסם: 26/10/2021
צפו: המונה טועם נדהם מחביתה בבגט (צילום: משי בן עמי)
השבוע הגעתי עם המונית לתחנת רכבת נתניה וחשבתי לעצמי שזה מעניין שאף אחד לא העלה על דעתו שתחנות הרכבת בארץ צריכות לעבור דרך העיר ולא מחוצה להן. תחנת הרכבת של נתניה נמצאת מעבר לכביש 2 וממוקמת מחוץ לעיר, כשמסביבה חולפים אוטובוסים רבים. בשבילי היא נראית כמו עוד תחנה מרכזית שנמצאת בצד הלא נכון של העיר.
הכביש שמגיע עד לתחנת הרכבת נקרא באופן לא מפתיע "דרך הרכבת", ועם השנים גם הוקמו לאורכו ולרוחבו כמה עסקים. בין העסקים שנמצאים על הכביש הזה אפשר למצוא ב-18 השנים האחרונות את המסעדה של יוסי חביתה.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
כשעברתי לראשונה ליד יוסי חביתה הבחנתי קודם כל בסככה מרובעת גדולה, כמו אלה שיש בבתי קפה או בחוף הים. זה לא משהו שהצליח למשוך את תשומת הלב שלי כשנסעתי בכביש. כבר הייתי בדרך חזרה לעשות סריקה צפופה של נתניה, אבל לפתע שאלתי את עצמי למה שעסק שמספק ציוד לשיפוצניקים יכסה את הכניסה שלו עם סככה של חוף ים?
החלטתי שנתניה העיר יכולה לחכות לי, ואיתה גם כל הכתובות של המסעדות ששמרתי אצלי להזדמנות הנכונה לבקר בהן. מאחורי דהר אוטובוס מלא באנשים שירדו בתחנת הרכבת, ונהג האוטובוס מיהר לפזר אותם לדרכם. לפני שהוא יצפצף לי על הנשמה, המשכתי למעלה עד הצומת, פניתי שמאלה, ועשיתי סיבוב פרסה עד שהגעתי למקום.
למזלי, ליוסי חביתה הגעתי מוקדם - שלוש דקות לפני המתקפה של הלקוחות שמגיעים על הבוקר. המקום עדיין העיר את עצמו ועל הפלאנצ'ה כבר היה מערום של שום טרי ועליו פלפל ירוק שהספיק לעבור צריבה קודם. שאלתי מה זה הדבר שמתבשל כאן בשעה כזו מוקדמת בבוקר, ורחלי, אישתו של יוסי, סיפרה לי שיוסי מכין קונפי. מזל טוב לי: זו הפעם הראשונה שאני משתמש במילה "קונפי" בטור של אוכל רחוב - מכאן אנחנו רק ממריאים למעלה והלאה.
כשהסתכלתי על הכניסה למקום לא בדיוק הצלחתי להבין למה על המבנה של יוסי חביתה, שהקירות שלו צבועים בצבע בז', יש שלט עם אותיות בצבע צהוב? הרי בדרך כלל כשמתקינים שלט למסעדה או לדלפק דרכים, השלט נכתב באותיות קידוש לבנה - אותיות גדולות ובולטות לעין, כך שכל מי שעובר במקום ידע שיש פה מה לאכול. אבל במקום של יוסי חביתה כמעט שלא מצליחים לקרוא את מה שכתוב על השלט, למרות שהוא כתוב באותיות גדולות. צהוב על רקע לבן לא הולך ממש טוב.
יוסי תירץ את העניין בכך שהוא לא מעוניין לפרסם את עצמו. מצד אחד הוא הבין שהוא חייב לכתוב את שם המקום אבל מצד שני - כולם כבר מכירים אותו ויודעים שהוא נמצא בדיוק באותו המקום כבר יותר מ-18 שנים. לקוחות יש, ברוך השם, ויוסי לא מחפש למשוך עוד תשומת לב.
בתוך המקום המוזיקה מתנגנת כמעט בלי הפסקה, ויוסי מתהלך לכל הכיוונים. אין כאן רגע דל - שיפוצניקים באים וחולפים עם הטנדרים שלהם, שולחים את אחד הפועלים לקנות בגטים לכולם, ויש גם פועלים שמגיעים לאכול בקטנה ובקצרה על המקום. רק אני עומד שם, מצלם ושואל המון שאלות. אף אחד לא עוצר את החיים עצמם, כולנו אוספים כסף קטן.
צילום: קובי רוביןיוסי חביתה: בגט ענקי עם חביתה ונקניקיה (צילום: קובי רובין)
באותו זמן יוסי בדיוק הכין סלט ירקות שאותו הוא יוסיף לכל מנה. אני הזמנתי חביתה עם נקניקיות מרגז וביקשתי מיוסי שכל מה שהוא מכין - שיוסיף לי בבקשה למנה. הכל חוץ ממיונז או חומוס. דעתי בנושא ידועה - חומוס אוכלים רק עם חומוס, ומיונז אני לא אוהב בצורה קיצונית, לא משנה כמה ניסיתי ואני עדיין מנסה לטעום, זה פשוט לא עובר אצלי. אם גם אתם כמוני בעניין אז שימו לב - יוסי אוהב להוסיף מיונז, אז חשוב להודיע מראש.

אוכל נתנייתי למביני עניין

אצל יוסי חביתה הכל עולה על הפלאנצ'ה: קודם כל נקניקיות מרגז עם הרבה שומר (להזכירכם - אנחנו בנתניה), אחר כך יוסי מוסיף הרבה כוסברה מלמעלה, ועוד פעם נתניה למביני דבר. כאן זה לא אזור נקי מכוסברה - טריפולטאים וטוניסאים חיים כל יום עם ריח וטעם של כוסברה בלי בעיה.
הרגשתי איך הכול מתחיל לגעוש על הפלאנצ'ה אל תוך עצמו, ואחרי כמה דקות של המתנה קצרה ומייגעת (אף פעם אין לי סבלנות לפני האוכל), יוסי הוסיף ביצים וחיכה עוד דקותיים עד שהכול יתפס ביחד.
צילום: קובי רוביןבמטבח של יוסי חביתה (צילום: קובי רובין)
יוסי הפך את החביתה והשאיר אותה עוד שנייה וחצי על הפלאנצ'ה כדי שלא תהיה רכה מידי, ואז ישר החליק אותה אל תוך בגט שכולו רעש של פיצפוצים: זה היה חצי בגט ענקי שיוסי מילא מקצה לקצה, ומעל הכול הוסיף סלט עגבניות, פלפלים ירוקים חריפים ולסיום - עוד כוסברה.
הבגט כבר היה עמוס מעל ומעבר מבחינתי, ולפני שיוסי הספיק לארוז ולחתוך, ברחתי לצלם את התמונות עם המונית ברקע. אחרי שלוש נגיסות מלאות במרגז טרי, מלא בכול טוב ועם קצת חריף בדיוק כמו שצריך, הרגשתי איך טעם השומר בתוך נקניקיית המרגז התגנב לו אל תוך הביס. בשורה התחתונה: הבגט הזה הוא פשוט מנת חובה. אל תרשו לעצמכם לפספס את זה רק כי היא נמצאת בצד השני והפחות מוכר של העיר נתניה.
לכתבה זו 97 תגובות
הוספת תגובה
97

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
72.

בשחור בכתב יד לא ברור "יוסי חביתה" עם חץ על שלט דרכים. לא בטוח שזה בכלל חוקי. אז ויתרתי. מה שכן, אולי באמת נקי שם, לא הייתי מעליל עליהם שמטונף או שלא טעים - מפני שלא אכלתי שם.

71.

70.

חזיר

69.

68.

67.

זה לא נקי לא אוכלת את זה

66.

איך יכול להיות? כאשר חצי מן האנשים לא אוהבים כוסברה?

65.

אולי יש קורונה

comment-2-comment

מה עדיף להחליף כל חצי שעה כפפות או כל 5 דקות לשטוף ידיים?

comment-2-comment

64.

אבל האם יש שם שירותים ליד

comment-2-comment

יהיה לך בעיה עם השלשול

63.

כמה חארטה בכתבה. גם המחיר וגם התיאור

62.

לא אוכלת את זה

61.

ידוע שכיפה זה החיסון הכי טוב לקבלת והפצת קורונה-

60.

59.

כשאוכלים אצל יוסי מרגישים שהוא נותן את הנשמה לכל סנדוויץ וסנדוויץ.. הכי טעים שיש. אין פיספוסים .

comment-2-comment

58.

העלו ל 22 ש"ח וסגרו כי העסק כי אנשים כבר לא באו, כולל אותי. כשעוד היה עד 20 ש"ח היה סביר וקניתי

57.

למבינים דבר; האמת שהחביתה של יוסי באמת חביתה מיוחדת, לגבי הניקיון באחריות נקי טרי יום יום הוא עובד על כמות מסיומת מסיים ולמחרת מחדש על הבוקר , ככה שלפני 9:00 בבוקר הוא לא פותח . אחלה יוסי חביתה שפו עליך אחי

56.

וזה נראה לנו לגיטימי. פשוט מדינה הזויה.

comment-2-comment

אל תאכל שם אבל כי זה נראה מטונף

55.

היה עושה כתבה...

54.

טעים טרי נקי בגאטטט מושלך

53.

52.

51.

50.

אכלת את הראש על חביתה מטונפת? זה אמיתי?? ועוד ב40 שח? די עם הכתיבה המביכה הזאת על מקומות שתנים וחזירי בר לא יעזו לאכול בהם.

49.

comment-2-comment

48.

47.

46.

הרכבת... הרכבת לשם שינוי נמצאת ליטרלי באמצע העיר, ולא כמו שהכתב חשב שרק מערבה ממנה.

comment-2-comment

45.

אני עטבר שם המון ומעולם לא ידעתי על חביתת נקניק אחד הדברים האהובים עליי כמובן שאני הולך לבדוק את המקום בכייף תודה תודה

44.

ופרוסת לחם בשביל זה חמישים שקל?

43.

מה זה הפחון הזה ??הוא יודע שאם יפרסמו אותו משרד הבריאות יגיע אליו ויסגרו את המזבלה הזו ,וראשות המסים יגיעו אליו.

42.

comment-2-comment

למה ללכלך

comment-2-comment

comment-2-comment

41.

אין לך עלמה לכתוב אל תכתוב , על חביתה עשית סיקור כאילואתה אוכל אצל אהרוני.

40.

לא שווה את המחיר בקיצור לא הכי מומלץ

39.

מה קרה? מה השתנה? מה אלו ביצי זהב? חביתה גם לא מצריכה יותר מדי השקעה, לזרוק על המחבת להפוך ובתאבון

comment-2-comment

צודק.

comment-2-comment

חביתה ב38שח?????? עדיף שווארמה

38.

37.

מסתבר שזה נכון שהפראיירים לא מתים, רק מתחלפים.

36.

מה אתם מטומטמים

35.

את הכתיבה עם הביטוי ובסוף השתמש בו בלי קשר.

comment-2-comment

34.

שמתומחרים גבוה.

33.

32.

יש אוכל בבית

comment-2-comment

comment-2-comment

שונא גזענים

comment-2-comment

31.

לא קונים

30.

אין על יוסי מספר אחד מי שלא טעם עדיף שלא יגיב

29.

אני מכין יותר טוב

28.

הכי טעים שיש הכל טרי ונקי בגאט הכי קרספי שיש חביתת ירק עם ריח של חגים

27.

אחד הבגדים הכי טעימים ומשביעים ושווים את הכסף..ואתה רושם נראה מגעיל???? באיזו זכות...תבוא לבעל העסק ותגיד לו

comment-2-comment

26.

לך תדע במה הם נוגעים משתעלים זעה ועוד ועוד בזמנים כאלה של וירוסים .אני רואה מקומות כאלה לא קונה בחיים

comment-2-comment

25.

אירופה ב-$199 עדיף מאשר סנדביץ

24.

comment-2-comment

הכי טעים בארץ לא תטעם לא תבין

23.

מה הם חושבים על זה טוב או לא טוב?

22.

חינם. למי אין סבתא לי אפילו שתיים.

21.

20.

עכשיו עכשיו אני תופס את האוטובוס הראשון לנתניה בשביל לאכול חביתה עם לחם שכנעתם אותי מאיפה את מגרילים את הכתבות פח האלה אלוהים ישמור

comment-2-comment

כתבה על חביתה בבוטקה? ועומדים בתור? לאן הידרדרתם?

19.

לא שווה

18.

17.

16.

15.

ב40 שקל

14.

מי קונה ככה

comment-2-comment

13.

נקניק לא בריא ומיונז זה בכלל לא תודה

12.

ובלי כפפות

11.

מאז הקורונה זה מגעיל

10.

9.

comment-2-comment

סנוויץ הכי טעים בארץ

7.

חביתה הכי טעימה בארץ

comment-2-comment

שלשלתי פעמיים באותו היום. נשרפה לי השושנה

6.

5.

עם כל השומן - לא מגיעים לגיל 60 עם אוכל שכזה

comment-2-comment

רוב המחקר מראה שהסכנה האמיתית היא סוכר ומלח ולא שומנים. ככל שתנסה\י להימנע משומנים, תפצה\י על זה בהוספה של סוכר ומלח (כי אחרת לאוכל אין טעם ומרקם מספק). עדיף מעט שמן (לא רווי) באוכל על פני האלטרנטיבה. כבר שנים שאני אוכל חמאה איכותית ולא מתלבט לגבי כמות השמן, אבל לא ממליח ולא מוסיף סוכר לכלום.

4.

3.

comment-2-comment

2.

1.

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה