בנושא זה חשוב להתייחס גם לזירה החרדית שהיא חלק בלתי נפרד ובעלת משקל כבד בכל תזוזה פוליטית בישראל. ש"ס ויהדות התורה נכנסות למערכה הנוכחית מנקודת חולשה מחד וחוזקה מאידך, ולכן השאלה החשובה היא מי מהן תהיה דומיננטית יותר ותשפיע על התוצאה הסופית. אי-הוודאות הזאת עלולה להוות קרקע פורייה להעצמת ההשתלחות ההדדית.
מצד אחד, השנה האחרונה היטיבה עם המפלגות החרדיות: היא גרמה למצביעים שלהן להבין שישיבה באופוזיציה משמעותה פגיעה בערכים החשובים להם ובבני משפחותיהם. אחרי שנים של מעורבות בשלטון, הם ראו בעיניים כלות כיצד שר האוצר אביגדור ליברמן פועל ככל יכולתו לערער את הסדר הישן ולפורר את הכלכלה החרדית הקיימת, וכל זאת מבלי שאיש מסוגל לעצור אותו או לפחות למתן את החלטותיו.
בשורה התחתונה, הבחירות שנראות באופק מציבות אתגר בפני כל החברה הישראלית. הן ימחישו עד כמה המרקם המשותף נפרם והקיטוב הופך לאידיאולוגיה. סביר שנהיה עדים למאבקים הרסניים שחוצים את הקווים המוכרים בפוליטיקה, ואף הופכים לתהליך עומק שמשתרש בחברה כולה. בנוסף, זו תהיה שעת מבחן למפלגות החרדיות שירצו להוכיח את עצמן נוכח השיח התקשורתי שמנסה להעצים את הירידה בכוחן. הלוואי שנצא מזה בשלום.
מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com