660 מיכל וקסמן

ירוק מבחוץ ושמח מבפנים: סלטי רוקט פשוטים וטעימים

עם חילופי העונות עלי הרוקט מגיעים הישר מהגינה אל המטבח של מיכל וקסמן, שמשלבת אותם בשני מתכונים לסלטים מהירים, פשוטים ומשמחים

מיכל וקסמן | פורסם:13/10/2021
אחרי אחרי החגים, סוף הקיץ עם רמיזות לחילופי מזג אוויר ובואה המיוחל של צינה סתווית. בטיול הבוקר עם הכלבים מנשבת רוח נעימה, יש ימים שהמזגן זוכה למנוחה, ובערב אפשר לשבת בנחת במרפסת ולסכם את היום עם כוס תה מצמחי התיבול שנושמים לרווחה וזוקפים ראשם בגינה.
גם הגינה על גג החנייה עברה סופסוף מתיחת פנים, בתוך מכלי העץ הגדולים נזרעה כבר קולקציית ירקות סתיו-חורף שוחרי קרירות: כרוב, כרובית, מנגולד, שומר, קולרבי, עלי תבלין ירוקים והמון עלי רוקט בשרניים בעלי חריפות נעימה. רוקט (או גירסת הבלדי שלו העונה לשם ג'רג'יר) הוא אחד הירוקים החביבים עלי. בקיץ עליו מעוצים וטעמם מרוכז עד כדי מרירות. כשהימים מתקצרים וקרירות ראשונית מורגשת באוויר הם חוזרים לחיים, פורסים עליהם הנצבעים בירוק עז ומחכים למי שיקטוף אותם וייקח אותם איתו למטבח.
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
אם אין לכם גינת ירק חפשו צרורות רעננים של עלי רוקט בשווקים והתקינו מהם שני סלטים מהירים ומשמחים.
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)

סלט רוקט עם גרגירי רימון

המצרכים:
לסלט - 250 גר' עלי רוקט טריים, נקיים מגבעולים עבים חופן גרגירים מפורקים מרימון שלם 1 בצל סגול חצוי לאורכו, כל חצי חתוך לאורכו לפלחים דקים חופן פיסטוקים קלויים, חצויים לאורכם (לא חובה)
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
לרוטב - מיץ סחוט טרי מלימון וחצי 1 כפית גרידת לימון 1 כף רכז רימונים איכותי ללא תוספת סוכר מלח ים שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
  1. חותכים את עלי הרוקט לרוחב לסרטים רחבים. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  2. בקערית מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים אותו על הסלט, מערבבים בעדינות ואוכלים מיד.
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)

סלט רוקט עם עגבניות

לסלט - 250 גר' עלי רוקט טריים, נקיים מגבעולים עבים 25-20 עגבניות שרי תמר טריות ומתוקות, כל אחת פרוסה לרוחבה לארבעה רבעים חופן צנוברים קלויים במחבת חופן שבבי גבינת פרמזן
לרוטב - 2-1 כפות חומץ שרי או חומץ בלסמי מיושן מלח ים שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
  1. חותכים את עלי הרוקט לרוחב לסרטים רחבים. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  2. יוצקים חומץ ושמן, ממליחים, מערבבים בעדינות ואוכלים מיד.
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
צילום: מיכל וקסמן (צילום: מיכל וקסמן)
לכתבה זו 3 תגובות
הוספת תגובה
3

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
3.

רוקט, עגבניות שרי חצוית, סלק חי מגורר, גרעיני דלעת קלויים, שמן זית, חומץ בלסמי.והרי לכם סלט!!!

2.

כתבה שלמה על שילוב בין רוקט לעגבניות וקצת פרמזן? פעם הבאה מציע כתבת עומר על לחם אחיד עם קוטג

1.

0