21

חציל בתנור בטעם של מטוגן

אם ניסיתם להכין חצילים בתנור והם יצאו יבשושיים, המתכון הבא הוא בשבילכם: פטנט קטן יהפוך את החצילים בתנור לעסיסיים וטעימים לפחות כמו חצילים מטוגנים, בלי ריח טיגון ועם הרבה פחות שמן

תמונה כללית
רויטל פדרבוש | פורסם: 27/03/2022
ניסיתם להכין פרוסות חצילים בתנור וקיבלתם חצילים מיובשים? גם לי זה קרה עד שהבנתי שלחצילים יש מבנה של ספוג (לכן הם סופגים כל כך הרבה שמן בטיגון) והשיטה היא להשרות אותם במי מלח למשך שעה–שעתיים לפני ורק אז להכניס אותם לתנור.
התוצאה היא פרוסות חצילים עסיסיות עם ציפוי דק של שמן. בכל יום שישי אני מכינה פרוסות חצילים, פעם הייתי מטגנת, אבל לאחרונה הפסקתי. אני לא אוהבת לטגן בגלל הריח, הבריאות וגם העובדה שבכל פעם מחדש אני נבהלת מכמות השמן שנעלמת מהבקבוק אחרי טיגון של שלושה חצילים (חצי בקבוק).
תמונה כללית
צילום: רויטל פדרבוש (צילום: רויטל פדרבוש)
צילום: רויטל פדרבוש (צילום: רויטל פדרבוש)
צילום: רויטל פדרבוש (צילום: רויטל פדרבוש)

חצילים בתנור בטעם מטוגן

המצרכים: 2 חצילים בינוניים 1/2 1 ליטרים מים (6 כוסות) 1/2 1 כפות שטוחות מלח גס 8 כפות שמן זית 1/2 1 כפות שטוחות קורנפלור
צילום: רויטל פדרבוש (צילום: רויטל פדרבוש)
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את החצילים בצורת זברה (משאירים חלק מהקליפה).
  2. בקערה גדולה ממיסים 1 וחצי כפות מלח גס על כל ליטר וחצי (6 כוסות) מים. החצילים צריכים להיות שקועים לגמרי בתוך הנוזל, ומכיוון שהם נוטים לצוף מומלץ להניח מעליהם חפץ כבד כמו צלחת. משאירים שעתיים.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו, מצפים את תבנית האפייה של התנור עם נייר אפייה ומשמנים בנדיבות עם שמן.
  4. מערבבים את השמן עם הקורנפלור ומצפים את פרוסות החצילים בנדיבות בעזרת מברשת. אין צורך במלח, כי המים עם המלח נספגים בחצילים. מסדרים בתבנית ואופים עד להשחמה. אופים כ-30 דקות או יותר, לפי הטעם. יש שאוהבים את החצילים שחומים מאוד ויש שפחות.
  5. אם נשארו פרוסות שלא משחימות - כדאי להבריש אותן עם עוד תערובת שמן וקורנפלור.
  6. מסדרים את פרוסות החצילים בכלי אחסון ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
לכתבה זו 21 תגובות
הוספת תגובה
21

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
9.

comment-2-comment

8.

7.

מעניין אם טעים כמו שנראה

6.

כמו לסנן את הצלילים, ליבש או לא. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים

comment-2-comment

היית טורח לקרוא כמה תגובות לפניך ורואה שנכתבה התשובה לזה. קצת ביקרות עצמית לא תזיק

5.

4.

להמיס את המלח- הכוונה להשתמש במים חמים?

comment-2-comment

לערבב קצת וזהו. טיפ : יותר קל לערבב בסיר או כד מאשר בתבנית ורק אז לשפוך לתבנית.

3.

2.

comment-2-comment

לא אמורים לסחוט את החצילים?

comment-2-comment

מוציאים מהמים, מורחים תערובת שמן ולתנור. לא מנגבים, לא שוטפים. בחצילים אין מלח והמי מלח מספיקים.

comment-2-comment

comment-2-comment

אבל צריך לייבש? לא צריך?

1.

comment-2-comment

comment-2-comment

פורים.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה