ניסיתם להכין פרוסות חצילים בתנור וקיבלתם חצילים מיובשים? גם לי זה קרה עד שהבנתי שלחצילים יש מבנה של ספוג (לכן הם סופגים כל כך הרבה שמן בטיגון) והשיטה היא להשרות אותם במי מלח למשך שעה–שעתיים לפני ורק אז להכניס אותם לתנור.
התוצאה היא פרוסות חצילים עסיסיות עם ציפוי דק של שמן. בכל יום שישי אני מכינה פרוסות חצילים, פעם הייתי מטגנת, אבל לאחרונה הפסקתי. אני לא אוהבת לטגן בגלל הריח, הבריאות וגם העובדה שבכל פעם מחדש אני נבהלת מכמות השמן שנעלמת מהבקבוק אחרי טיגון של שלושה חצילים (חצי בקבוק).
5 צפייה בגלריה
חצילים בצנור
חצילים בצנור
(צילום: רויטל פדרבוש)
5 צפייה בגלריה
חצילים בצנור
חצילים בצנור
(צילום: רויטל פדרבוש)
5 צפייה בגלריה
חצילים בצנור
חצילים בצנור
(צילום: רויטל פדרבוש)

חצילים בתנור בטעם מטוגן

המצרכים: 2 חצילים בינוניים 1/2 1 ליטרים מים (6 כוסות) 1/2 1 כפות שטוחות מלח גס 8 כפות שמן זית 1/2 1 כפות שטוחות קורנפלור
5 צפייה בגלריה
חצילים בצנור
חצילים בצנור
(צילום: רויטל פדרבוש)
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את החצילים בצורת זברה (משאירים חלק מהקליפה).
  2. בקערה גדולה ממיסים 1 וחצי כפות מלח גס על כל ליטר וחצי (6 כוסות) מים. החצילים צריכים להיות שקועים לגמרי בתוך הנוזל, ומכיוון שהם נוטים לצוף מומלץ להניח מעליהם חפץ כבד כמו צלחת. משאירים שעתיים.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו, מצפים את תבנית האפייה של התנור עם נייר אפייה ומשמנים בנדיבות עם שמן.
  4. מערבבים את השמן עם הקורנפלור ומצפים את פרוסות החצילים בנדיבות בעזרת מברשת. אין צורך במלח, כי המים עם המלח נספגים בחצילים. מסדרים בתבנית ואופים עד להשחמה. אופים כ-30 דקות או יותר, לפי הטעם. יש שאוהבים את החצילים שחומים מאוד ויש שפחות.
  5. אם נשארו פרוסות שלא משחימות - כדאי להבריש אותן עם עוד תערובת שמן וקורנפלור.
  6. מסדרים את פרוסות החצילים בכלי אחסון ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.