אני משוגע על בשר טחון, ואוהב אותו כמעט בכל צורה שלו - המבורגר, קציצות, מפרום, ממולאים ועוד. המנה האהובה עליי בעולם כולו היא ספגטי בולונז, אז הפעם החלטתי לשנות קצת את המתכון המוכר ובמקומו להכין לילדים קציצות בקר רכות ומתקתקות, ברוטב עגבניות, ממצרכים שיש לכל אחד בבית. את כדורי הבשר עם הרוטב הנחתי על ספגטי רגיל, ובסוף הם לא השאירו פירור בצלחת, מומלץ לנסות בבית.
2 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)

ספגטי כדורי בשר

המצרכים:
לרוטב העגבניות - 1 בצל לבן, קצוץ דק 2 שיני שום, קצוצות דק דק 1 ליטר מחית עגבניות איטלקית (ניתן לטחון גם עגבניות טריות לבד) מלח פלפל גרוס סוכר 1/2 כוס שמן זית
לכדורי הבשר - 500 גר' בשר צלעות, טחון פעמיים 1 בצל לבן, קצוץ דק ומטוגן עד שמזהיב מלח דק 2 כפות קטשופ 1 ביצה 2 כפות פירורי לחם חופן קטן של פטרוזיליה, קצוצה דק
2 צפייה בגלריה
(צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - לסיר עמוק יוצקים שמן זית. לתוך השמן מוסיפים את הבצל ומתחילים לאדות עד שהופך לשקוף. מוסיפים את השום ומאדים עוד שתי דקות.
  2. לאחר שתי דקות, מוסיפים את העגבניות ועוד כוס מים רותחים. מתבלים במלח, מעט פלפל גרוס, מעט סוכר ומביאים לרתיחה.
  3. כשהרוטב מגיע לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על להבה קטנה ללא מכסה, כ- 30 דקות.
  4. מכינים את הכדורים - מערבבים את כל החומרים היטב בקערה ומלבבים כדורים קטנים בקוטר של 3 ס״מ בערך.
  5. מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את הכדורים עד שהם משחימים.
  6. אחרי שהרוטב התבשל כ-30 דקות מכניסים בזהירות את הכדורים השחומים לרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה קטנה כ-30 דקות. מגישים על פסטה (איזה סוג שאתם אוהבים).