"לעולם לא נצליח לייצר יין טעים במחירי סופרמרקט באירופה"
מוטי טפרברג, הבעלים של אחד היקבים הגדולים במדינה, מתמודד לא רק עם ה-BDS באירופה אלא גם עם השאלה הגדולה - האם בנו, אמוץ, ימשיך את השושלת המשפחתית ויהיה דור שישי ביקב? אבל לפחות את משבר הקורונה היקב עבר בהצלחה על אף שלא הייתה פעילות בבתי מלון ובמסעדות: "המכירות של היין עלו משמעותית בשלושת החודשים האחרונים"
שי שגב | פורסם: 30/05/2020
עולם היין בארץ עובר לא מעט מהפכות וטלטלות: מתרבות יין שהכירה רק יינות אדומים או לבנים, ישראל הפכה למעצמת יין ולנקודה ברורה על מפת היין בעולם - כרמים, יקבי בוטיק וייננים שיודעים מה הם עושים.
וכן, נראה אפילו שמתחילת משבר הקורונה למדנו לשתות יותר, והפכנו לצרכני יין גם בבית. אז יקבי הבוטיק פרחו, אבל מה עם היקבים הגדולים? מסתבר שגם שם לא רק שלא הרגישו ירידה במכירות, אלא אפילו עלייה.
חדר חביות, יקב טפרברג (צילום: שני בריל)
"המשכנו לפעול כרגיל בכל הערוצים, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, למעט הערוץ שנסגר - מסעדות, בתי מלון וקייטרינג", אומר מוטי טפרברג, מנכ"ל יקב טפרברג, אחד משלושת היקבים הגדולים בארץ. "עד אמצע חודש מרץ 2020 לא הייתה שום פגיעה במכירות. עם פרוץ הקורונה, היה חשש שהמכירות ייפגעו, אולם בפועל המכירות בכל הערוצים עלו משמעותית, למרות שלא מכרנו כלום למלונות, לאולמות אירועים ולמסעדות, בהם לא הייתה פעילות כלל. אבל המבחן האמיתי יהיה בחודשים הקרובים".
וכשטפרברג מדבר על החודשים הקרובים הוא לא מדבר רק על בחינת תוצאות משבר הקורונה, אלא גם על ה-BDS שהוכרז באירופה על מוצרים המיוצרים מעבר לקו הירוק, על מרכז המבקרים שהוא עובד על הקמתו וגם על הדרמה המשפחתית: האם יהיה דור שישי שימשיך את השושלת המשפחתית ביקב?
מוטי ושרה טפרברג (צילום: שני בריל)
העתיד של השושלת המשפחתית
לפני כמעט 150 שנים - משפחת טפרברג הקימה בלב הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים - יקב, במקביל לחנות יינות ובית מרזח שניהלה ברובע המוסלמי. מיום הקמתו עבר יקב טפרברג בירושה מאב לבן. היום העתיד של השושלת לוט בערפל: הבעלים והמנכ"ל הנוכחי – הדור החמישי למשפחה, מוטי טפרברג, אמור להעביר את המושכות לבנו, אמוץ טפרברג, כמיטב המסורת המשפחתית, אבל ההשערה היא כי זה לא יקרה, לפחות נכון לעכשיו. אמוץ שימש בעבר שימש כסמנכ"ל שיווק של היקב, אבל עזב והשאיר את העתיד לא ברור.
חמישה דורות ביקב (צילום: שני בריל)
"בשנת 1976 התחלתי לעבוד ביקב", נזכר מוטי טפרברג, "אבא שלי קיבל אותי בזרועות פתוחות ובאמצע שנות השמונים החלפתי אותו בניהול. גם אמוץ אמור לחזור – לפחות זה התכנון. כדור חמישי ביקב אני בהחלט רוצה שהיקב יישאר יקב משפחתי, תחת שם המשפחה שלנו. בסוף, אנחנו הולכים לעולמנו ולא יודעים מה יקרה אחרינו. אבל אני מקווה שזה ימשיך הלאה בתור יקב משפחתי".
על אף עזיבתו של אמוץ את היקב, היקב עשה קפיצת מדרגה עצומה בעשור האחרון, מאז הגיע סמנכ"ל השיווק הנוכחי, רועי הראל, ומיתג את היקב מחדש: מסדרות היינות, השמות על התוויות ועד צורת הבקבוקים. ההחלטה להשקיע מיליוני שקלים בשיווק בהחלט השתלמה, וכיום יקב טפרברג הוא היקב השלישי בגודלו בישראל (אחרי יקב רמת הגולן ויקב כרמל).
בתפקיד היינן הראשי מכהן ב-18 השנים האחרונות שיקי ראוכברגר, יינן בעל מוניטין מכובד, שמביא איתו את האופי הישראלי המוכר לתוך יינות היקב. לצידו עומדים היינן אוליבייה פרתי המביא את הסגנון הצרפתי והעולם הישן, וגם רכש יחסית חדש בעולם הייננות – דניאל פרידנברג, המביא את הסגנון האמריקני והעולם החדש.
שלושת הייננים חובשי כיפה - כל אחד כיפה אחרת בצבע שונה השייכת לזרם שונה. השילוב בין שלושתם מביא גם את האופי השונה ליין. חלק מן היינות בעלי אופי חדש ואולטרה-מודרני (בממסך מרתק של זנים מקומיים) וחלק בעלי אופי קלאסי המזכיר את מיטב יינות בורדו ופרובאנס.
בעבר נקרא היקב אפרת. במשך עשרות שנים הציבור בישראל התרגל למותג, אבל לפני כ-15 שנה בחרו ביקב להעלים אותו מהתודעה, ולללכת עם השם של המשפחה את כל הדרך. "אנחנו לא מתביישים באפרת, ואפילו גאים מאוד", אומר מוטי טפרברג, "החלטנו בשנת 2006 לשנות את כל האסטרטגיה ולצאת עם השם טפרברג וכך לחזור לשורשים. אנו לא מתנערים מהשם אפרת, אלא גאים בדורות המשפחה, שאותם אנו מייצגים בשם טפרברג. כשמחליטים לקרוא לעסק שלך בשם המשפחה שלך, אתה מייצג את מי שאתה. כשהתחלנו את המיתוג, אנשים שברו שיניים עד שהצליחו להגיד את השם 'טפרברג', אבל היום כבר התרגלו. זה היה החזון שלי, שייכות משפחתית ליין".
היקב נהנה מייצוא מכובד לחו"ל. אתם מרגישים חרם על יינות מכרמים הגדלים מעבר לקו הירוק?
"האיחוד האירופי העביר לא מזמן החלטות נגד ייבוא יינות מהשטחים. ביום שיצאה ההודעה על ה-BDS, אזלה לנו כל הסחורה בהולנד. אנחנו לא חוששים, אנחנו מייצגים את מה שאנו מאמינים בו. פתחנו את הצוהר בהולנד ושם השוק לא יהודי, כמו בארצות הברית, אנגליה או צרפת. יש הרבה לקוחות בחו"ל שמתנגדים לחרם, אבל יש את גם את אלה שבכוונה מחפשים את האנטי. אני בטוח ששום החלטה לא תחליש את יכולת הייצוא שלנו".
מוטי טפרברג: "שברו שיניים עד שהצליחו להגיד 'טפרברג'" (צילום: שני בריל)
היקב מתכנן לגדול עוד?
"כיום אנחנו מייצרים 8 מיליון בקבוקים לשנה, אבל אין לנו מטרה להיות הכי גדולים. עם זאת, אנחנו כן רוצים להיות מובילים בענף היין, בטכנולוגיה, בכרמים".
מה דעתך על מחירי היינות בארץ?
"מחירי היינות בארץ סבירים ביותר, אנו לא יקרים יותר באופן יחסי משאר מדינות העולם".
האם אפשר לייצר יין זול וטעים בארץ? כמו יינות של 3-4 אירו בסופרמרקט באירופה.
"אפשר לייצר יין זול וטעים, אבל בשום פנים ואופן לא במחירי היינות המיוצרים באירופה, כי הבסיס לייצור היין יקר יותר בישראל, הן מההיבט של המחיר לענב והן מבחינת ייצור היין. אנו צריכים לייבא בקבוקי זכוכית מחו"ל, לייבא חביות, לייבא מיכלי נירוסטה. בנוסף, יש בארץ תקורה יקרה, מיסים גבוהים וכמובן עלויות של כשרות. לעולם לא נצליח להפיק יין טעים וראוי לשתייה במחירי הסופרמרקט באירופה".
מה השתנה במהלך השנים בתרבות היין שלנו?
"בשנים האחרונות הצרכן הישראלי נחשף יותר לעולם היין הישראלי והעולמי, הוא מגלה יותר עניין. אנו רואים גידול בצריכת יינות איכות, גידול בקורסים ללימוד יין, הרבה פסטיבלי יין ווכדומה. במקביל, כמות היקבים גדלה משמעותית, וכך גם שוק חנויות היין המתמחות. אבל יחד עם זאת, יש לנו עוד דרך ארוכה בשינוי הרגלי צריכת היין ותרבות היין - הצריכה לליטר פר נפש נשארה במקום (למעלה מ-15 שנים עומדת על ממוצע של כ-3.5 ליטרים של יין לנפש לשנה, לעומת צרפת שעומדת על כ-56 ליטרים של יין לנפש לשנה, ש.ש.)".
איפה אתה רואה את עולם היין בעוד עשור?
"בעוד עשור אני רואה שהיינות הלבנים והרוזה יתפסו נפחים גדולים יותר, כפי שהיה בשנות השמונים בישראל, תוך התאמת הזנים, צורת גידול הגפן ויצירת היין לאקלים המשתנה. כמובן, שזה יתפוס חלק משוק היינות האדומים הכבדים והכוהליים שמיוצרים כיום ברוב יקבי ישראל".
אתם אחד מהיקבים הגדולים בארץ, ואחד היחידים שאין לו מרכז מבקרים. למה?
"מרכז המבקרים יקום. האמת שהיינו אמורים להקים אותו כבר בנובמבר 2019, השקענו בתוכניות ובאדריכלים, אבל אז לא הייתי שקט, כי ראיתי שבתוכנית אנחנו מקימים מרכז מבקרים, אבל מבחינה לוגיסטית אנחנו מצמצמים את חדר החביות. אז חשבנו לבנות מחוץ לשטח היקב הנוכחי (קרוב ל-20 דונם סמוך לקיבוץ צרעה, ש.ש.), אבל גם זה ירד מהפרק. האדריכל, סמנכ"ל השיווק ומעצב הפנים עבדו יחד על תוכנית שמשדרת את החזון וגם את הרחבת חדר החביות. אני מקווה שהתוכניות ייצאו לפועל בנובמבר 2020".
חמישה יינות של יקב טפרברג שכדאי להכיר
פינו גרי, אסנס 2018 – הענבים מגיעים גוש עציון מכרם כתף המוכתר. באף תמצאו רמזים למינלראליות, בננה ותפוח. החמיצות טובה, הגוף בינוני, והטעם קצת פרחוני וקצת קלוי, למרות שאין בו עץ. הפה עגול, מרשים וכמעט שמן. יין מוצלח מאוד.
טפרברג, רוזה, אסנס 2019 – הבקבוק יפהפה וזוהר בצבע ורוד עדין. הפה נותן תחילה חמיצות גבוהה מאוד, ורק לאחר כמה שניות מגיעה המתיקות. כיום ליקב יש כרמים ייעודים לרוזה, ומה שמפתיע הוא אחוז הכוהל הנמוך: 11.5%. ניכר כי היין מאוד מדויק, חד ופריך. יתכן שמזכיר את הסגנון הפרובנסיאלי באופיו, אך טעמו קשוח מספיק כדי להתמודד מאכלים ים ים-תיכוניים.
טפרברג, שרדונה, אסנס 2018 – הענבים מגיעים מגוש עציון. היינן, שיקי ראוכברגר מספר, כי "שיחקנו עם רמת ההצללה" והתוצאה היא יין כבד ומלא אשר תסס בחביות, שהעניקו לו טעמי וניל. כדאי לשמור את היין לאורך זמן, ולראות איך יתפתח בבקבוק.
טפרברג, לגאסי, קברנה פרנק 2017 – הזן מביא איתו טביעת אצבע ברורה, איכותית ומוכרת. האף מבושם בדובדבנים שחורים ובשלים, תות שדה ופלפל קלוי. הפה עשיר ועסיסי מביא עמו מוקה, קינמון ושזיף, כשהוא נתמך בחומציות טובה ועפצנים יבשים. הסיומת נעימה, טעימה, ארוכה. יופי של יין.
טפרברג, לגאסי, פטיט סירה 2016 – הענבים מגיעים מחלקה מבוגרת באזור מבוא חורון. יין סגור ומאוד מאוזן, הפרי איכותי. היין נעים ועדין, ברקע יש שפע תיבול, הגוף נהדר ויש לו יכולת התבגרות טובה. בהחלט יין למזווה.
כנראה שהוסיפו ליין הזה גפרית דו חמצנית בכמויות מסחריות.
טעם צורב ומעט זהה לקברנה סביניון שגם בו משום מה שמים הרבה גפרית.
חבל שכך...ביין שמיושן כל כך מעט חושדשים כמעט ואין צורך בגפרית דו חמצנית.
ג.
| 20/08/2020 | 17:41
הגיבו לתגובה
127.
אם המחירים נראים לך סבירים, סבבה
אני את היין שלי קונה בחו"ל.
למה לשלם ככ הרבה על אותו מוצר כאשר בחו"ל אני קונה יותר איכותי בפחות כסף !!!!
נוחי תנוחי
| 01/06/2020 | 16:55
הגיבו לתגובה
126.
צר לי מחיר היין לא הגיוני
כאשר אנחנו נוחתים באירופה ומבקרים ביקבים כפריים קטנים מוצאים יינות משובחים וטובים במחירים הזולים מעלות הענבים הנידרשים ליצר ליטר יין בארץ.ניתן למצוא בקלות הן בהונגריה והן בצפון איטליה יינות מעולים במחירים של יורו עד שני יורו לליטר.צר לי כחקלאי אני מתקשה להבין את הפערים.ואני חושש שללא מיגבלת הכשרות היין הישראלי לא היה מסוגל להתחרות בשוק .
חקלאי מהמרכז
| 31/05/2020 | 19:33
הגיבו לתגובה
125.
היין בישראל
הוא הטוב ביותר בעולם בכל הקטגוריותbr/המחיר-- זה כבר סיפור אחר באירופה היינות יקרים להחריד וגם יש להם טעם לוואי אז תשפטו אתם מה כדאי
דקל
| 02/06/2020 | 17:24
הגיבו לתגובה
124.
מה אתה אומר? לא יקר?
סבבה, אנחנו נמשיך להביא בקבוקי יין מחו"ל ואתה תשתה את היין שלך. אני לא שותה יין מהסיבה הפשוטה שזה יקר רצח. בקבוק יין הכי זול בסופר לא תמצא בפחות משמונים שקלים שזה בערך 20 יורו. בעשרים יורו בספרד אתה מקבל עם הבקבוק גם ארוחת גורמה!
האמת שזה פשוט מעציב אותי איך אנחנו עצמינו דופקים אחד את השני, כולנו חמדנים, כולנו עצלנים ובטוחים שאנחנו אמורים להתעשר ביומיים וחצי...בימים אלה אני בעיקר מנסה ליחשוב איפה להמליץ לילדים שלי לחיות כשהם יהיו גדולים..עצוב מאוד.
אורית
| 02/06/2020 | 15:57
הגיבו לתגובה
123.
מחירי יין טוב בישראל לא סבירים, לא החניות ולא במסעדות ואו בר
באירופה ניתן לקנות יין מעולה בחניות בפחות מ 10 יורו , במסעדות בבקבוק פחות מ 20 יורו ולהזמין כוס יין מעולה ב 5 יורו...
בישראל על מחירים כאלו ואו קרובים לאלו עבור יין טוב היינו רק כחולמים. אנו משלמים במדינתנו פי שנים ופי שלוש, ולהאשים את המדינה ואו הממשלה ואו את ההוצאות זה תירוץ בכני לחלשים, לא קונים תירוצים כאלו.
הבעיה היא שעקב מגבלות הכשרות , תווית עיברת ועוד מגבלות יבוא, יש עלויות יקרות ביבוא והיצרנים המקומיים מנצלים את חוסר התחרות ומבקשים מחירים גבוהים..
ישראלי
| 01/06/2020 | 21:11
הגיבו לתגובה
122.
טפרברג יין מצויין במחיר שווה לכל כיס
ממליץ בחום על התוצרת הישראלית המעולה הזאת
משה
| 02/06/2020 | 08:29
הגיבו לתגובה
121.
יש יינות ישראלים טובים יותר (לת)
במחיר זול יותר
| 31/05/2020 | 21:35
הגיבו לתגובה
120.
אין קשר בין טוב היום למחיר בארץ (לת)
מוש
| 01/06/2020 | 07:40
הגיבו לתגובה
119.
מחירי היין
לא מובן למה אותו יין ישראלי באירופה עולה 25 אחוז פחות.התשובה אנחנו פרייארים שמשלמים.br/גם יין צרפתי עולה בארץ בדיוק פי שניים בחו_talkback_contentquot;ל יש מבחר ענק של יין מכל העולם אז התשובה היא פשוטה בשביל למכור צריך להיות תחרותי
אלי
| 01/06/2020 | 18:32
הגיבו לתגובה
118.
אם בטפרברג עושים יין אני קקטוס (לת)
ללא שם
| 01/06/2020 | 07:04
הגיבו לתגובה
117.
קאיומי 2006 ההיית או חלמתי חלום? (לת)
לא זוכייר
| 01/06/2020 | 06:53
הגיבו לתגובה
116.
זה בלתי נסבל (לת)
כתבת יחסי ציבור
| 01/06/2020 | 08:17
הגיבו לתגובה
115.
אמוץ - כשאבא התרוצץ במפעל והיה עובר
אמוץ - כשאבא התרוצץ בשובבות במפעל והיה עובר ליד סבא, המתון, היה נושק את מצחו של סבא. (יש להם אותו חיוך)br/זאת אני ראיתי כשביקרתי כלקוח קטן במפעל. כיבוד הורים , מלוה את אבא והצלחתו. ברכות
אמוץ אתה חייב להמשיך
| 31/05/2020 | 23:42
הגיבו לתגובה
114.
כמה טפרברג שילמו עבור ה"כתבה"? גועל נפש של עיתונות (לת)
אלון
| 01/06/2020 | 12:26
הגיבו לתגובה
113.
קשקשן. מחירי היין גבוהים במאות אחוזים
בהשוואה למדינות אחרות.br/אין שום סיבה אמיתית. הכול תירוצים וורצון להתעשר ומהר
גל
| 02/06/2020 | 07:21
הגיבו לתגובה
112.
הסתה
מזועזע מהתגובות נגד היין הכשר זה אנטישמיות לשמה בארץ הקודש ההמצאה כאילו שעשרות מייקרת את המוצר היא שקר מוחלט עלות הכשרות היא של עובד אחד=המשגיח שגם הוא לא משרה מלאה בדרך כלל והעסקת עובדים שומרי שבת שזה לא עולה יותרbr/והסיבה שיקבים רוצים כשרות כי זה משתלם להם כלכלית ולא מסיבה אחרת מציאות שהיקבים הלא כשרים לא יותר זולים מהכשרים
חנוך
| 01/06/2020 | 14:18
הגיבו לתגובה
111.
טפרברג (לת)
דנדון
| 01/06/2020 | 16:19
הגיבו לתגובה
110.
הבסיס (לת)
אדם פשוט
| 01/06/2020 | 00:58
הגיבו לתגובה
109.
מוטי שאל מועמד בריאיון מקצועי: ''אתה תימני?"
הוא כמובן לא _talkback_content#39;התקבל_talkback_content#39; לתפקיד.br/תסיקו לבד את המסקנה למה. ובעיקר, האם הייתם קונים יין מאדם שכזה.
דני לוינגר
| 02/06/2020 | 01:48
הגיבו לתגובה
107.
"מחירי היינות בארץ סבירים ביותר, אנו לא יקרים יותר באופן יחס
יש יינות בארץ שעולים בין 50 ל 60 ש"ח ובאירופה אותו יין בדיוק עולה 2-6 יורו, תעשו חשבון
אהרון
| 01/06/2020 | 12:57
הגיבו לתגובה
106.
הצחקתם אותי. בקבוק יין מעולה עולה במרכולים כ-5 פאונד
במסעדות אפשר לקבל בקבוק יין טוב גם בפחות מ 10 פאונד (אני חושב ששער ההמרה הוא בערך 4.5 ש"ח ל-1 פאונד) תעשו חשבון. אני לא חושב שקניתי בארץ בקבוק יין בפחות ממאה שקלים שזה יותר מ-20 פאונד. בישראל משלמים על כל מוצר הרבה יותר מאשר כאן באנגליה, אבל בהרבה יותר.
מביט ומשתאה
| 01/06/2020 | 10:19
הגיבו לתגובה
105.
בצרפת בסופר, בקבוק במילוי עצמי 3 יורו,יין מעולה (לת)
מילוי עצמי
| 31/05/2020 | 23:03
הגיבו לתגובה
104.
טפרברג
עדיין יש לי טראומה מהשם הקודם יינות אפרת,יין זול ובלתי ניתן לשתיה,גם היןם היינות בינוניים ומטה.באירןפה זה לא עומד באיכות של יינות בחצי אירו.
אבי
| 31/05/2020 | 21:49
הגיבו לתגובה
103.
מר טפרברג איבדת אותי מייד איך שקראתי את דברי ההבל הבאים:
מחירי היינות בארץ סבירים ביותר, אנו לא יקרים יותר באופן יחסי משאר מדינות העולם
שטויות
| 31/05/2020 | 20:59
הגיבו לתגובה
102.
העיקר תמשיכו לדחוף משמרים שעושים כאב ראש (לת)
ללא שם
| 02/06/2020 | 08:08
הגיבו לתגובה
101.
פעם עוד היה אפשר למכור שקר גס לצרכן הישראלי
ולאמר ׳מחירי היין בישראל סבירים׳.היום כולם נוסעים לחו׳ל,גולשים ברשת ויודעים יפה מאוד שמחירי היין בישראל יקרים בטירוף.אותו קברנה סוביניון של יקבי רמת הגולן,אותו מותג ירדן או גמלא עולה 1/2 באירופה. שלא לדבר על כל יקבי ה׳מיקי מאוס׳ בוטיק של איזה היפסטר שלא מצא את עצמו בחיים, שנמכרים בסופרים לפי משקלם בזהב
צרכן
| 02/06/2020 | 05:06
הגיבו לתגובה
99.
גר בגרמניה גבול שוויץ
יינות מכל העולם ב-3 יורו ומעלה, לך תבחר יין. לשלם 10 יורו על יין נראה פסיכי למי שלא מבין ממש ביינות.
מייקל
| 31/05/2020 | 23:42
הגיבו לתגובה
98.
יין טופרברג הוא יין מאוד טעים ומקווה שישמור על מחיר בר כיס . (לת)
דניקו
| 31/05/2020 | 19:18
הגיבו לתגובה
גם לא טעים וגם יקר (לת)
ללא שם
| 01/06/2020 | 07:30
הגיבו לתגובה
96.
מחירי היין במסעדות ובברים לא סבירים
לא ייתכן שבמסעדה יגבו 180 ש"ח עבור בקבוק טפרברג שעלותו 60 ש"ח.
כשמתאפשר - אני מביא בקבוק יין מהבית ומשלם רק על ההגשה.
סועד
| 31/05/2020 | 08:09
הגיבו לתגובה
95.
טפרברג אולי קיימים 150 שנה אבל יין הם עושים בקושי עשר שנים
לפני זה זה היה בלתי ניתן לשתיה.
וגם עכשיו זה לא בדיוק תמורה ראויה למחיר.
אלא אם כן אתה מוכן לשלם בשביל המדבקה של העבדקנים.
וגם זה בקושי
| 31/05/2020 | 08:07
הגיבו לתגובה
94.
במסעדות מחיר כוס יין 30-40 שקל. באירופה כ 1-3 יורו לכוס.
ביוון תקבל חצי ליטר בחמישה יורו.
סועד
| 31/05/2020 | 04:51
הגיבו לתגובה
93.
אם לקנות יין בישראל - רק מיקב לא כשר
עלויות הכשרות של יין מטורפות, שהדתיים ישלמו את המחירים ההזויים הללו.
ועוד לא דיברנו על הגזענות של למי מותר לעבוד ביקב.
יאיר
| 30/05/2020 | 17:39
הגיבו לתגובה
תקפוץ לי, עלוב נפש.
תשתה רק יין של הנזירים בלטרון ותחנק איתו.
יוחנן השתיין
| 31/05/2020 | 19:31
הגיבו לתגובה
אתה ממש בבון... חבל שיש אותך בעולם (לת)
ללא שם
| 01/06/2020 | 20:07
הגיבו לתגובה
איזה יקבים לא כשרים יש בארץ? (לת)
ללא שם
| 31/05/2020 | 20:20
הגיבו לתגובה
יש לא מעט, יקב פלטר , אורטל, אמפורה. מצוינים! (לת)
יבגני
| 01/06/2020 | 10:16
הגיבו לתגובה
מה אתה מבלבל
ראשית גם יקבים לא כשרים כגון קדמה ושריגים רחוקים מהיות זולים.br/שנית יקבים כשרים יש לחלקם אחלה מחירים ויין ברמה גבוה כגון יקב גוש עציון אחלה יין מחיר דומה ללא כשרים מהארץ.
מוש
| 01/06/2020 | 07:43
הגיבו לתגובה
כמעט כל היקבים הקטנים/בוטיק, ויש עשרות כאלה בארץ
מרגלית, פלטר, בר מאור (המדהים!), הנס שטרנבך, סוסון ים, שורק, ספרא ועוד המון המון המון יקבים קטנים
ברמה גבוהה מאוד
| 01/06/2020 | 16:06
הגיבו לתגובה
92.
מחירי יין
מחירי היין בישראל גבוהים מאוד!br/מחירי היין בארהב נמוכים מאוד ביחס לישראל שם ניתן למצוא יינות איכותיים ב-$10 והחלק העצוב... יינות ישראלים נמכרים בארהב בפחות מאשר בישראל...
Guy
| 30/05/2020 | 16:29
הגיבו לתגובה
91.
קברנה סובניון של גמלא. היין המבוקש ביותר. יקר אבל שווה!
לוקח בסיבוב את כולם.
חובב יין
| 31/05/2020 | 13:40
הגיבו לתגובה
90.
מחירי היין
יכולים לספר לנו סיפורים מהבוקר עד הערב. מחירי היין בישראל מטורפים. נכון שיש הרבה יינות טובים. אבל מחירי היינות השולחניים, אלה שאותם אנחנו רוצים לשתות באופן קבוע, בכל ארוחה, לא יין מיוחד אלא סביר, הם בלתי אפשריים. בצרפת קונים יינות כאלה, טובים ואפילו טובים מאד, במחיר מצחיק ואין ארוחה בלי יין. בארץ צריך להיות עשיר או משוגע לדבר כדי לשתות יין בסתם ארוחה. ויצרני היין, תבררו, כולם חיים טוב מאד. כי בארץ הרצון להתעשר מהר והרבה הוא המוטו. תרבות ה להראות שאני עשיר ומצליח היא החשובה ביותר.
ליאורה
| 31/05/2020 | 12:28
הגיבו לתגובה
89.
חשוב לקנות יין לא כשר
ייצור יין כשר פוגע בעובדים לא דתיים, ובנשים.
איתן
| 31/05/2020 | 12:10
הגיבו לתגובה
גם אני מקפיד לקנןת יין לא כשר , לא משלם פרוטקשיין . (לת)
שוקי
| 31/05/2020 | 14:50
הגיבו לתגובה
כל מי שהמולדת יקרה לו לא לרכוש אף מוצר כשר מידי הטפילים !!!! (לת)
נגד טפילים !!
| 31/05/2020 | 15:48
הגיבו לתגובה
למה פוגע בנשים? (לת)
דתי
| 02/06/2020 | 14:17
הגיבו לתגובה
88.
יינות שלא ראויים אפילו ל"שפריץ" (לת)
סרג'יו
| 31/05/2020 | 13:19
הגיבו לתגובה
87.
אנחנו לא יקרים יותר משאר העולם. שם הרבה יותר זול מאיתנו (לת)
מה???
| 31/05/2020 | 03:20
הגיבו לתגובה
86.
זה כמו לשאול את ביבי אם הוא אשם.. מחירי היין בארץ מטורפים (לת)
טל
| 31/05/2020 | 06:59
הגיבו לתגובה
84.
יחס מחפיר לעובדים
יש ביקב בעיית גישה נוראית br/גם שכר מאוד נמוך לסוכנים בנוסף בתחילת הקורונה אילצו את .... להתפטר אחרי לידה לא הוציאו לחל_talkback_contentquot;ת נאמר לה או שתחזרי לעבודה או ש..
איציק לוי
| 31/05/2020 | 09:23
הגיבו לתגובה
83.
מציע למר טפרברג לעבור בצרפת
יין סביר ב2 יורוbr/יין טוב ב4 יורו יין מצויין ב15 יורו
בישראל יין טוב מתחיל מ50 שקל ומעלה. מתחת לזה מוכרים חומץ בן יין במקרה הטוב.
ללא שם
| 30/05/2020 | 16:40
הגיבו לתגובה
82.
שירות לקוי (לת)
אבי
| 30/05/2020 | 18:01
הגיבו לתגובה
הזיכוי מתיישן בחבית 24 חודש (לת)
אני
| 31/05/2020 | 13:38
הגיבו לתגובה
81.
מחירי יין סבירים? (לת)
ידעיהו@
| 30/05/2020 | 23:20
הגיבו לתגובה
80.
יקב גרוע ביותר
יין רע ויקר. מה שמעניין את בעלי היקב זה כסף.
סיוון
| 30/05/2020 | 21:13
הגיבו לתגובה
79.
טפברג ושאבלי
כאשר יין שאבלי זול ממרבית היינות הלבנים ה״טובים״ בארץ אפשר לחייך חיוכי מבוכה על היין הישראלי ה׳זול׳ בעל המחיר ההגיוני. טוב שאתה עושה לביתך וטוב שאני נהנה משאבלי ולא מיין שנוצר ביקבך.
שותה שוטה
| 30/05/2020 | 16:27
הגיבו לתגובה
78.
לו ידעתי שאתם בשטחים לא הייתי קונה מכם.אחפש לי יין לא משיחי. (לת)
עודד
| 30/05/2020 | 16:08
הגיבו לתגובה
דפוק לאאאא זה עם א (לת)
ללא שם
| 31/05/2020 | 14:38
הגיבו לתגובה
לך תלמד לשון. הוא התכוון ללו מלשון שאלה. (לת)
הטעות שלך
| 02/06/2020 | 14:14
הגיבו לתגובה
77.
לפני שנה הייתי באיטליה. קניתי יין בוטיק מדהים ב3 עד 5 יורו
הכי יקר עלה 7 יורו וזה יין שהתיישן כמה שנים טובותbr/ פה בארץ לא פותחים את הפה לפני שהגענו ל70 ש_talkback_contentquot;ח לבקבוק בוטיק. בוטיק הכוונה יקב קטן כן? לא איזה משהו מסחרי.
ללא שם
| 31/05/2020 | 06:45
הגיבו לתגובה
76.
שיווקי מוצלח
כשהיו יקב אפרת מכרו את אותו היין בחצי מחירbr/
מהלך
| 30/05/2020 | 18:10
הגיבו לתגובה
75.
הליגה הישראלית בכדורגל השישית בטיבה באירופה.... (לת)
אבי לוזון
| 30/05/2020 | 16:16
הגיבו לתגובה
74.
סתם יין יקר ולא טעים (לת)
אבי
| 30/05/2020 | 16:41
הגיבו לתגובה
73.
למה יין ישראלי בחול זול יותר מאשר ביקב של אותו יצרן? (לת)
רמי
| 30/05/2020 | 16:41
הגיבו לתגובה
כי בחו"ל אנשים לא פראיירים!! (לת)
אורית
| 02/06/2020 | 15:48
הגיבו לתגובה
72.
יין חלש, עייף חומצי ולא טעים בכלל, כבר דורות של כשלונות
ועוד מעזים למכור אותו מעל עשרה שקלים, חרפה, חוצפה וגזל. למים יש טעם טוב יותר
רק לא טפרברג/אפרת
| 30/05/2020 | 19:22
הגיבו לתגובה
71.
אבי (לת)
לגסי פטיט סירה
| 31/05/2020 | 05:29
הגיבו לתגובה
70.
משתדל לקנות לא כשר
גם אפשר לבוא לבקר בשבת ולהינות. דעו לכם שכשרות לא מעניינת את רוב מוחלט מהציבור. מייקרת את המזון בעשרות אחוזים. כל מי שמתלונן על יוקר המחיה שיחשוב על זה
יובי אבובי
| 30/05/2020 | 18:33
הגיבו לתגובה
כל כך נכון
מסכים איתך במאה אחוז. אני גם משתדל לקנות אוכל לא כשר. כי הכשרות מעלה במחירים בעבור משהוא שלא מעניין אותי.
תגובה צודקת
| 02/06/2020 | 14:16
הגיבו לתגובה
עשרות אחוזים???
הגזמת.....
דתי
| 02/06/2020 | 14:18
הגיבו לתגובה
69.
מחירי היינות בארץ יקרים מאוד,, הפשוטים זה, ז ב ל (לת)
יריב
| 31/05/2020 | 09:27
הגיבו לתגובה
68.
יין בארץ זה רשיון לגנוב
אנחנו קהל שבוי דל מערכת רקובה דל בעלי אינטרס.
דנה
| 30/05/2020 | 17:16
הגיבו לתגובה
67.
מוטי באמת? יינות בינוניים כמוכם, עולים פי 3 מיין טוב באירופה (לת)
מבין ביינות
| 30/05/2020 | 16:16
הגיבו לתגובה
66.
אז למה יינות חו״ל 3 ב 100 והישראלים 2 ב 150 ? (לת)
מוישה שיקר
| 30/05/2020 | 16:45
הגיבו לתגובה
65.
שמות מפוצצים. למעשה יינות לקידוש בחדר אוכל צבאי עם מחיר של ק (לת)
Leo
| 30/05/2020 | 18:26
הגיבו לתגובה
63.
בארה"ב יינות ישראליים זולים יותר מאשר בארץ- חוצפת הקוטג'
ממליץ לקנות רק תוצרת חוץ, טוב יותר וזול יותר.
יוסי
| 30/05/2020 | 16:49
הגיבו לתגובה
62.
פי 6 ויותר סביר? שימכרו לליצמן וחבריו (לת)
גיא
| 31/05/2020 | 08:21
הגיבו לתגובה
61.
בכל מדינות אירופה מיצריים חביות?
בארץ לצערנו אוהבים לקחת _talkback_contentquot;כמה שאפשר יותר_talkback_contentquot; אני חושב שהצרכן צריך לשמור על כספו ולא לקנות בכל מחיר אך האווירה בארץ זה שתחיה היום כי מחר לך תדע מה יהיה לשלם באוברדרפט ויהיה טוב היצרנים מנצלים ונותנים תרוצים של גן ילדים .מה באירופה המשכורות גבוהות יותר לא כל מדינה מייצרת חביות ובטח לא מיכלי נירוסטה ובכל זאות המחיר נמוך ולומר שיש עלות להכשר זה מצחיק מי חייב אותך לעשות הכשר אתה עושה כי כדאי לך אז זבשכ_talkback_contentquot;ה .על הצרכן להיות חכם ואם יכבד את כספו גם היצרניים יעשו כן והמחירים ירדו
יוסי
| 31/05/2020 | 07:54
הגיבו לתגובה
58.
"מחירי היינות בארץ סבירים ביותר"... שקר גס מאדם חובש כיפה
מפתיע
אופיר
| 31/05/2020 | 07:02
הגיבו לתגובה
לא מפתיע, הדתיים והחרדים ידועים כשקרנים גדולים (לת)
ללא שם
| 31/05/2020 | 15:29
הגיבו לתגובה
57.
למה אי אפשר לקנות בקבוק מפיניציה? למה לייבא בקבוק ריק? (לת)
החרדים הרסו
| 31/05/2020 | 04:50
הגיבו לתגובה
56.
אם ה BDS מחרים יינות ישראלים לא לקנות יינות אירופאים פשוט מא (לת)
שמואל אריה
| 30/05/2020 | 23:16
הגיבו לתגובה
55.
יין טפרברג =איכות ירודה מחיר יקר (לת)
גרנות
| 31/05/2020 | 11:14
הגיבו לתגובה
54.
הטאפרברג לגאסי נמכר ב 200 שח,היינו 50 יורו לבקבוק. זה סביר??
יינות משובחים ביותר באירופה נמכרים במחצית מהסכום הזה ואף פחות. זה פשוט תמחור חזירי
בכחנליה
| 31/05/2020 | 09:07
הגיבו לתגובה
53.
יין חייב להיות כשר (לת)
ללא שם
| 31/05/2020 | 06:42
הגיבו לתגובה
יין חייב להיות טעים. נקודה ממש לא חייב להיות כשר (לת)
הרבי מיעוטו
| 31/05/2020 | 13:16
הגיבו לתגובה
אם זה חשוב לך - תקנה יין כשר. יין כשר זה יקר וגזעני (לת)
איתן
| 01/06/2020 | 10:21
הגיבו לתגובה
50.
סתם יקר וללא הצדקה. (לת)
ללא שם
| 30/05/2020 | 23:36
הגיבו לתגובה
49.
קונה בעיקר תוצרת לא פחות טוב והרבה יותר זול
מחירי היקבים הישראלים מוגזמים וזאת בלשון המעטה.
דן
| 30/05/2020 | 16:46
הגיבו לתגובה
48.
היינות שלהם ממש לא טעימים... (לת)
קרלוס
| 30/05/2020 | 16:47
הגיבו לתגובה
47.
כתבה שיווקית מיותרת (לת)
איש יין
| 30/05/2020 | 16:54
הגיבו לתגובה
יין בינוני וכשר, כתבה בינונית בעיתון בינוני ועממי. (לת)
עמרם
| 01/06/2020 | 10:22
הגיבו לתגובה
46.
יין טוב, תפסיקו עם צרות העין, רוצים הכל בשקל (לת)
ללא שם
| 30/05/2020 | 17:08
הגיבו לתגובה
45.
יין בינוני במחיר גבוהה (לת)
שק המשקים
| 30/05/2020 | 16:35
הגיבו לתגובה
44.
כמה שילם על הכתבה? (לת)
ללא שם
| 30/05/2020 | 16:48
הגיבו לתגובה
43.
זולים?? חחחחחח אחלה בדיחה !! (לת)
אני
| 30/05/2020 | 16:05
הגיבו לתגובה
42.
שטויות. כמו החקלאים, אתם מוכרים לנו סחורה נחותה ביוקר (לת)
פלצנים וחמדנים!
| 30/05/2020 | 16:51
הגיבו לתגובה
41.
אם זו היתה אמןרה להיות כתבה יח"צ
היא עשתה בדיוק הפוך. br/
ללא שם
| 30/05/2020 | 16:35
הגיבו לתגובה
40.
אם אין לך ייתרון יחסי בשום אספקט אז כדאי לסגור
אתה מודה העצמך שאתה צריך לייבא הכל ועלות הייצור שלך גבוהה משמעותית. כלומר אתה חייב למצב את עצמך במדף היינות היקרים. אבל גם שם אין לך ייתרון. אז למה להמשיך? עם כל העצב, זה סתם לדפוק את הראש בקיר. תעברו לייצר משהו שבו יש לכם יתרון!
חבל
| 30/05/2020 | 16:34
הגיבו לתגובה
39.
מחיר יין
שהיתי לפני כארבע שנים בצרפת, בעיר קולמר. חשקה נפשי ביין. נכנסתי לחנות יינות ורכשתי בקבוק יין בורדו. המחיר: 1.80 יורו. האיכות - טובה מאד.br/עכשיו תעשו חשבון...
קובה
| 30/05/2020 | 16:11
הגיבו לתגובה
38.
פעם שמעתם על מוכר שאומר שהמוצר שלו יקר (לת)
בני
| 30/05/2020 | 17:00
הגיבו לתגובה
37.
מוכר ביוקר וקונה כתבות פירסום. (לת)
חפש פראיירים
| 30/05/2020 | 17:24
הגיבו לתגובה
36.
יקרים גם יקרים (לת)
אהרון
| 30/05/2020 | 17:02
הגיבו לתגובה
35.
יקב מרשים. אבל קשקוש לגבי המחירים ״שאינם גבוהים״. באיטליה וצ
נמכרים יינות מקומיים מעולים במחירים של בין 6 ל 10 יורו לבקבוק. ואם אתה בא עם בקבוק משלך וממלא מהחבית (בחנויות, לא צריך להגיע ליקב) אתה משיג יינות מהטובים ביותר במחירים עוד הרבה יותר נמוכים. בישראל המחירים ליינות מקומיים טובים הם לפחות כפולים.
אורי
| 30/05/2020 | 16:35
הגיבו לתגובה
34.
יינות טפרברג
התחלתי לאחרונה לשתות את היינות של טפברברגbr/בהחלט תמורה טובה מאד למחיר הנאה אמיתית.
אילן מאיק
| 30/05/2020 | 16:36
הגיבו לתגובה
33.
אי אפשר למצוא בישראל יין ראוי לשתיה בפחות מחמישים שח
היקבים הגדולים בישראל מייצרים יינות עם טעמי לוואי קשים, טפרברג הוא הפחות גרוע. רק משמונים שח ומעלה היינות הופכים לסבירים. br/הצריכה בישראל לא תעלה כל עוד היינות במחירי כניסה לא טובים. והם ממש לא. למעשה רוב הישראלים לא אוהבים יין, פשוט כי הם לא שתו מעולם יין נורמלי. גם כזה שקונים בסופר באירופה בשלושה יורו הוא לרוב נורמלי. תאשימו רק את עצמכם שאתם דוחפים ליין חומרים שלא אמורים להיות בו, וכל היקבים התעשייתיים בארץ יודעים על מה אני מדבר. תמשיכו לא להקפיד על תהליכי הכנה, מה שלא יקרה בצרפת ואיטליה ספרד ופורטוגל. ואז תתלוננו שבישראל שותים עשירית מבאירופה.
סימחה
| 30/05/2020 | 17:04
הגיבו לתגובה
32.
מחירי היין בישראל מטורפים. אין שום סיבה לשלם כל כך הרבה.
הייננים בישראל, כמו החקלאים ועוד הרבה כאלה שחיים טוב כי ישראלים לא ממש בודקים מחירים - הם פלצנים וחמדנים. באירופה הם לא היו מוכרים את היין שלהם בשליש המחיר שהם מקבלים כאן. שלא יבלבלו ת'מוח.
לא קונה יין ישראלי
| 30/05/2020 | 20:59
הגיבו לתגובה
31.
no storis!
living in Italy - the vine in Israel is very costly.
yehuda
| 30/05/2020 | 19:34
הגיבו לתגובה
30.
יין מטוסקנה100% סאן ג׳ובזה, או ריוחאה מספרד הם ליגה אחרת...
בחנויות באיטליה , או בספרד ניתן למצוא עשרות יינות מקומיים איכותיים במחירים של בין 4-10 אירו לבקבוק. ינות ישראלים שלהערכתי איכותם נמוכה משמעותית. עולים בממוצע כפול . אין שום הצדקה לפתח את שוק היין הישראלי משום שהפערים מחיר/ איכות לא יכולים להצדיק את הענין.
חבל על הכסף
| 30/05/2020 | 18:40
הגיבו לתגובה
סאנג'ובסה זה סוג היין העלוב ביותר באחטליה, ריוחה זה אדום
בספרדית, אני קונה יין ב30 שקל לבקבוק שזה 6-7 יורו 150 אחוז יותר יקר מאירופה,מישהו ניסה לבדוק מה ההכנסה הממוצעת במדינות מובילות כמו איטליה ספרד או פורטוגל? וגם בצרפת?
אני
| 02/06/2020 | 16:25
הגיבו לתגובה
29.
לא מוכן לשלם עלות כשרות, מעדחף לקנות יין ללא מס חרדים (לת)
ללא שם
| 30/05/2020 | 17:10
הגיבו לתגובה
28.
המחירים לא סבירים ליין פשוט בן שנה או שנתיים, לא תשכנעו אותי (לת)
דודו
| 30/05/2020 | 17:06
הגיבו לתגובה
27.
החתול ששומר על השמנת.
כמו שמראיינים קבלן,שטוען שמחירי הנדל"ן סבירים,והם לא יירדו....הלו!!!,מחיר יין בורדו מיושן טוב:10-20 יורו בצרפת.וזה בורדו,לא טפרברג,שמפרברג.
ומי טוען זאת?
| 30/05/2020 | 16:52
הגיבו לתגובה
26.
הוא יכול לקנות בקבוקי זכוכית בארץ, אבל מעדיף להתחנף לחרדים. (לת)
יובל
| 30/05/2020 | 16:39
הגיבו לתגובה
25.
אחיו של השופט הצורר (לת)
מש מוזיל
| 30/05/2020 | 16:38
הגיבו לתגובה
24.
מעניין לקרוא, אבל יינות היקב ברובם בינוניים ומטה.
היקב מייצר, לאורך זמן, בעיקר יינות לא נעימים לשתיה, ללא פוטנציאל יישון מהותי, ובמחירים דומים למתחרים מוצלחים יותר. פה ושם יש הבלחה של יין מוצלח - אולי מקום שבו יינן אחד השפיע יותר מאשר שני האחרים. בסופו של דבר המיתוג החדש אולי מבטיח, אבל היין לא מרבה לקיים.
א
| 30/05/2020 | 16:37
הגיבו לתגובה
23.
שטויות היינות בארץ רובם יקים מאוד בכלל המחיר לא סביר (לת)
ללא שם
| 30/05/2020 | 16:30
הגיבו לתגובה
22.
בגאורגיה מוכרים יין טוב ב-6 שקלים בחנויות המובחרות... (לת)
ב.ק.
| 30/05/2020 | 16:16
הגיבו לתגובה
ל-22 אז לך לגאורגיה,רפואה מעולה,כבישים
נהדרים,מיסים זולים,ועוד הרבה דברים br/נפלאים בגרוזיה לך לך לארצך גרוזיני רק אל תקרקף פה למישהו תראש.
ללא שם
| 01/06/2020 | 07:16
הגיבו לתגובה
וואו..
והמשכורת שם 200$ אולי תלך לגור שם ??
ללא שם
| 02/06/2020 | 08:43
הגיבו לתגובה
21.
שמתם לב שהם מנסים להטעות את הקוראים עם הכותרות?
חוץ מזה יין בארץ הוא מהיקרים בעולם ופחות טעים מיינות סופר זולים שמגיעים מארגנטינה וצ'ילה
ברוך
| 30/05/2020 | 21:56
הגיבו לתגובה
20.
בגלל הטפילים הטמאים הכי יקר כאן בעולם מבקבוק מים לשרוך נעל.. (לת)
אנטיבבונז
| 30/05/2020 | 21:31
הגיבו לתגובה
19.
הכשרות בארץ הזויה - הרבי מחליט כמה ענבים מותר לייצר!
שפר מזלך והצלחת לגדל כמויות גדולות של ענבים בגלל מזג אוויר טוב ושיטות דישון חדשניות? הרבי החליט שמותר לך לייצר רק כמות מסוימת לדונם, ואת כל שאר הענבים זורקים לך לפח!!! ואי אפשר לעשות כלום או שמבטלים לך כשרות ובחיים לא תצליח למכור את הענבים ליקב או לייצר בעצמך ולמכור יין בארץ.
אחיין של חקלאי
| 30/05/2020 | 19:26
הגיבו לתגובה
18.
מחיר היין הישראלי
הכתבה נראית כמו כתבת תדמית מוזמנת. ולשאול את טפרברג אם מחיר היין בארץ סביר זה כמו לשאול אותו אם היין שהוא מייצר איכותי. כתבת בדיחה
ויקטור
| 30/05/2020 | 19:13
הגיבו לתגובה
17.
הוא צודק, מחירי היין סבירים ליצרנים, הנימוקים שלו מופרכים
הוא מדבר על עלויות מחירי מיכלי הנירוסטה המיובאים, יש בארץ לפחות שלושה יצרני מיכלי נירוסטה שמייצרים ברמה שאינה נופלת מהרמה האירופאית, אם הוא רוצה - אשמח לתת לו פרטים אודותם. לגבי הבקבוקים - ישנו בארץ מפעל, קוראים לו פניציה שמייצר בקבוקים ומשווע להזמנות. מה שבאמת מייקר את היין זה האתנן שמשלמים עבור הכשרויות השונות אבל את זה מנסים לא להבליט. עובדה היא שבמרכולים בחו"ל נמכרים המון יינות במחירים מאד שווים לכל נפש ומתוך כך שאנשים קונים אותם, ניתן להניח שלא מדובר ביינות נחותים, רק שם כנראה היצרנים פחות חמדנים.
אבי
| 30/05/2020 | 18:52
הגיבו לתגובה
15.
שום דבר במדינה פח הזו לא במחיר סביר!!!!! (לת)
גיהנום כלכלי
| 30/05/2020 | 17:19
הגיבו לתגובה
14.
מחיר היין במסעדות לבקבוק מתחיל ב 170 שקל לבקבוק , אין את
האפשרות לשתות בכייף כמו בח"ול המחיר שם במסעדות 15-20 אירו
דני
| 30/05/2020 | 17:17
הגיבו לתגובה
12.
הפיל שבחדר-כמה עולה הכשרות ? (לת)
שלמה בן יצחק
| 30/05/2020 | 16:56
הגיבו לתגובה
11.
מחירי מציאה יש לכם בישראל שם.
תקנו!!,כי תיכף ייגמר.
מה זה סביר?!
| 30/05/2020 | 16:53
הגיבו לתגובה
10.
כמו שמחירי הדירות סבירים,והמכוניות,והדלק,והסיגרים,והכל!!!
בכלל גן עדן בישראל!!!,בגלל זה כל הטובים בורחים מהמדינה.
כן כן כן
| 30/05/2020 | 16:50
הגיבו לתגובה
9.
גאה בכם שאתם מחזקים את ההתיישבות ואת הפריפריה.
קונה את היינות שלכם שנים ואמשיך.
תצליחו
| 30/05/2020 | 16:39
הגיבו לתגובה
8.
למה שאקנה מיצרן ישראלי יקרן שמחרים ישראלים?
קנה בקבוקי זכוכית בישראל, בגללך פניציה נסגרת.
אילן
| 30/05/2020 | 16:33
הגיבו לתגובה
7.
היינות היבשים בארץ ממש לא טעימים (לת)
ללא שם
| 30/05/2020 | 16:28
הגיבו לתגובה
6.
לא ידעתי שגם הם משם....אפסיק לקנות שימכרו לליצמן (לת)
יינות מיובאים טובים יותר וזולים יותר מיינות ישראלים. כמו שהוא אמר - חלק ממרכיבי המחיר היא הכשרות. שידחפו אותה לתחת..
נעם
| 30/05/2020 | 18:55
הגיבו לתגובה
לך תלשין להיימליך שמצאת עוד עסק יהודי שלא שייך לגזע הארי
אנטישמי נאלח. br/
חרדי
| 31/05/2020 | 02:12
הגיבו לתגובה
שטו מרגו
טיפוסים כמוך קונים יין מגרמניה לא? על הדרך שקול ירידה לאזור זה ונחיה כאן בשקט ללא רעשים מתנשאים חסרי כלום כמוך.
קברנה פרנק
| 31/05/2020 | 10:25
הגיבו לתגובה
כנ"ל. חשוב לקנות לא כשר. (לת)
יבגני
| 31/05/2020 | 12:09
הגיבו לתגובה
זו הסיבה שכדאי שתחזור לרוסיה
ותוכל משם להמשיך את השנאה לעם ישראל ועל הדרך לנשנש קרנפים ותמנונים
גורבצ'וב
| 01/06/2020 | 00:27
הגיבו לתגובה
5.
בישראל הכל יקר, אין כלום במחיר סביר (לת)
חיים
| 30/05/2020 | 15:13
הגיבו לתגובה
קל להכין בבית מליון מדריכים באינטרנט (לת)
ללא שם
| 30/05/2020 | 16:19
הגיבו לתגובה
צודק (לת)
משה
| 30/05/2020 | 16:35
הגיבו לתגובה
לא כזה יקר
הישראלים פשוט קמצנים
ללא שם
| 30/05/2020 | 17:15
הגיבו לתגובה
מחשבים זולים....
אבל כמה מחשבים אדם צריך בבית?...
ללא שם
| 30/05/2020 | 19:31
הגיבו לתגובה
4.
בהצלחה (לת)
יגאל
| 30/05/2020 | 14:16
הגיבו לתגובה
3.
באמת ? מחיר יין בארץ אירופאית כמו פורטוגל ליין
ליין הרבה יותר איכותי מיין של טפרברג , הוא חד ספרתי באיורו , כדאי שכולם בארץ יבינו כי אנו שבויים במערכת הגנות חסרת הסבר על כל דבר ומערכת דת שמעלה הכל. היה כדאי שיספר מה העלות של הבאת בקבוק יין לארץ. שלא לדבר שאסור להביא חבית או כלי קיבולת אחר בכדי שניתן יהיה לבקבק בארץ.
מר יין
| 30/05/2020 | 13:21
הגיבו לתגובה
נכון ולא נכון.
תפוקת היין יחסית קטנה בארץ. אין לנו כרמים בגודל מאופק לאופק. יין טוב מיוצר בכמויות קטנות, מכאן תמחור גבוה. אל תשכח שבארץ מגדלים מספר לא מבוטל של זנים לכן שטחי הכרמים קטנים. גם הכשרות מוסיפה. ישנם גם יינות לא רעים במחירים של 35-40 ₪. מאידך, מייבאים יינות זולים מאיזורים כגון קיאנטי הלא שווים אפילו לרחיצת רגליים. יין בסביבות 60 ₪ סביר בהחלט.
איזאק
| 30/05/2020 | 17:21
הגיבו לתגובה
אתה יודע מה מפליא אותי?? שלא צינזרו אותך,כאן ארץ אוכלת......
הטפילים הטמאים שומרים לעצמם נתח עצום מהתשומות של מדינת ישראל ומייצרים מיסים והיטלים מיוחדים כדי שימשיכו להיות טפילים עשירים בלי לעבוד .....מקווה שהמגפה הזו תעשה עבודה ראויה עבורם.......
אנטיבבונז
| 30/05/2020 | 21:35
הגיבו לתגובה
2.
האם מחירי היין סבירים יש לשאול את הצרכן. התשובה היא ממש לא!!
מחירי היין אינם סברים בעליל. וודאי אם נשווה לאירופה שם בכל סופר ניתן למצוא על המדף יינות בכמה יורו בודדים ראויים לשתייה יומיומית ואפילו יותר , בארץ ניתן למצוא יינות במחירים מופרכים שאינם ראויים לשתייה. כמות היין הנלגמת בארץ סטגנטית כבר שנים והבעייה העיקרית היא המחיר. המחירים בהם נמכרים היינות אינם מאפשרים להפוך את היין למשהו נגיש ויומיומי כמו בחו"ל לכן הענף הזה מדשדש במי אפסיים לאורך זמן
האזרח ק
| 30/05/2020 | 13:01
הגיבו לתגובה
יש המון יינות סבירים לשתייה יום יומית בטווח של כ30 שח
שהם כ5-6 אירו, וכן, הם פחות או יותר ברמת אותם יינות בצרפת.
ללא שם
| 30/05/2020 | 16:13
הגיבו לתגובה
הכל בגלל הכשרות 2 מיליון טפילים חיים מזה כמו עכברושים......
למי שלא יודע......יש כשרות למים , לאקונומיקה , נייר טואלט ,טמפונים ,מוצרי ניקיון אישיים,וכן......גם על מי הכנרת.......,לא מאמינים?? תבדקו אותי......
אנטיבבונס
| 30/05/2020 | 21:39
הגיבו לתגובה
ובנוסף מחירי היין במסעדות ממש מטורף. (לת)
עורב
| 30/05/2020 | 22:45
הגיבו לתגובה
לדעתי בארץ שותים כפול ממה שחושבים-מביאים בקבוקים מחו"ל (לת)
וקונים ביקבים קטנים
| 31/05/2020 | 08:09
הגיבו לתגובה
1.
למה להוזיל אם אפשר להרוויח בגדול...
כי הבסיס לייצור היין יקר יותר בישראל, הן מההיבט של המחיר לענב והן מבחינת ייצור היין, ובעיקר אנו אוהבים להגדיל את שולי הרווח.