29

ספינג' בעלילה: 10 מתכונים שאתם חייבים בשביל מימונה מוצלחת

תרבחו ותסעדו: נפרדים מפסח עם עשרה מתכונים למימונה מרוקאית - ספינג', שבקייה, מרנג קוקוס וכמובן הכוכבת של האירוע - מופלטה מושלמת

ynet אוכל | פורסם:22/04/2022
צפו: ארז קומורובסקי מכין מופלטה

מופלטה

ארז קומרובסקי
המצרכים: 1/2 ק"ג קמח רב תכליתי 1 כפית מלח 2 כפות סוכר 275-300 גר' מים חמים 30 גר' חמאה רכה 30 גר' חמאה מזוקקת
להגשה - דבש
צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את כל המצרכים, למעט החמאה הרכה והחמאה המזוקקת, ולשים את התערובת עד לקבלת בצק לא רך מדי. מניחים בצד, מכוסה, במשך 20 דקות.
  2. מחלקים ל-10 כדורים, ומורחים בחמאה רכה. מניחים בצד למנוחה במשך כ-15-30 דקות.
  3. מרדדים דק על משטח משומן, ומורחים בגהי (חמאה מזוקקת).
  4. מגלגלים ונותנים לנוח במשך 10 דקות. מרדדים שוב, ומטגנים במחבת מרוחה בגהי. מגישים עם דבש.

שבקייה

סאני דרעי
המצרכים:
לבצק - 900 גר' קמח 300 גר' מרגרינה מומסת 1/2 1 כוסות מים רותחים תמצית וניל - לפי הטעם
לסירופ - 1/2 ק"ג סוכר 1 כוס מים 1 כף מיץ לימון טרי חופן שומשום לקישוט
צילום: דודו אזולאי (צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים בצד לרבע שעה של התפחה.
  2. מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
  3. מטגנים את השבקיות - אחרי רבע שעה, מטגנים את השבקיות משני הצדדים במחבת חמה עם שמן עמוק עד להזהבה. לאחר הטיגון, טובלים את השבקיות בקערה עם הסירופ כך שיצפה אותן היטב ומכל הצדדים. זורים שומשום מעל, ומגישים.

ספינג'

המצרכים (ל-25-22 יחידות): 1 ק"ג קמח 1 כף מחוקה מלח 1 כף סוכר 2 כפות שמרים יבשים 1 ביצה 600 מ"ל מים
לציפוי - 1 כוס סוכר לבן
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים יחד בתוך קערה עד לקבלת מסה אחידה, מכסים בניילון נצמד או מגבת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחממים סיר בינוני עם שמן לטמפ' של כ-170 מעלות (טמפרטורת טיגון).
  3. בידיים רטובות בשמן מושכים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג ויוצרים לו חור באמצע (כמו דונאט) ומכניסים לשמן.
  4. הופכים את הספינג' כאשר הצד התחתון זהוב וקריספי. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ומעבירים את הספינג'ים המוכנים לנייר סופג.
  5. לאחר הטיגון מגלגלים את הספינג'ים בתוך קערה עם סוכר, ומגישים חם.

מסאפן

גל בוכניק
המצרכים (לתבניות מסאפן ייחודיות):
לבצק - 200 גר' מרגרינה 1 ביצה 1 כף שמן מעט סוכר מי ורדים - לפי הטעם 330 גר' קמח מים, לפי הצורך
למלית - 400 גר' שקדים, טחונים ומולבנים 200 גר' סוכר 2 ביצים
לקישוט - סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים היטב את מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת רכה וחלקה, ומרדדים לתוך תבניות מסאפן ייחודיות.
  2. מכינים את המלית - מערבבים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים את התערובת לתבניות עם הבצק,
  3. אפייה - מפזרים מעל הבצק סוכריות צבעוניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה.

ג'אבן

סאני דרעי
המצרכים: 500 גר' סוכר לבן 1 כוס מים 2 כפות מיץ לימון טרי 1 חלבון חופן אגוזים, שקדים, פירות יבשים
צילום: דודו אזולאי (צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים יחד על אש בינונית את הסוכר והמים במשך 30 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים עוד 3-5 דקות.
  2. מעבירים את הסירופ לקירור מלא.
  3. בעזרת המיקסר מקציפים את החלבון לקצף יציב ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסירופ לאט-לאט עד שנוצר קצף תפוח ומבריק.
  4. מעבירים את הז'אבן לקערה ומפזרים אגוזים/ שקדים/פירות יבשים. מאחסנים את הג'אבן במקרר עד לשימוש.

עוגת קוקוס סולת לימון

סאני דרעי
המצרכים (לתבנית מרובעת של 20x30 ס"מ): 200 גר' סוכר 200 גר' פתיתי קוקוס 200 גר' שמן 4 ביצים 20 גר' אבקת אפיה 60 גר' שקד טחון 200 גר' סולת
לסירופ - 120 גר' סוכר 80 גר' מים 60 גר' מיץ לימון פולים מ-3 תרמילי הל
להגשה - פתיתי קוקוס
צילום: נועם הוד (צילום: נועם הוד)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבים העוגה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים לתבנית משומנת את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כחצי שעה. מצננים בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הסירופ: במקביל, מביאים בסיר קטן סוכר, פולי הל ומים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 5 דקות נוספות ומוסיפים את מיץ הלימון. מצננים מעט.
  4. הגשה: יוצקים את הסירופ על העוגה מייד ביוצאה מהתנור. מניחים לעוגה לספוג את הנוזלים במשך חצי שעה לפחות. מגישים פושר או מצונן.
  5. הגשה: מפזרים על פני העוגה פתיתי קוקוס.

כדורי מרציפן קוקוס

המצרכים (לכ-25 יחידות): 250 גר' מרציפן שקדים איכותי 1/2 גר' אבקת צבע מאכל אדום (לא חובה) 50+50 גר' פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את המרציפן עם אבקת הצבע האדום. מוסיפים 100 גרם קוקוס ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים בשארית כמות הקוקוס. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים בקערה גדולה או במנז'טים.

עוגיות פזואלוס

המצרכים: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 7 ביצים 1/2 כפית אפיה 1/2 כפית סוכר קורט מלח 1/2 כוס שמן שמן לטיגון עמוק
להגשה - אבקת סוכר
צילום: דניאל לילה (צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים לתערובת מים פושרים (עד 3/4 כוס) ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר.
  3. פורסים סדין חלק על שולחן ארוך, מקמחים היטב ומרדדים עליו את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים בעזרת גלגלת רצועות באורך 35-40 ס"מ וברוחב 7-8 ס"מ.
  4. מחממים בסיר רחב שמן על חום בינוני. אוחזים את רצועות הבצק בין שיני מזלג, ומסובבים חצי סיבוב. טובלים בשמן ומטגנים, תוך כדי סיבוב איטי של המזלג עד להזהבה. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג לצינון.
  5. הגשה: מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. מגישים מיד.

מרנג קוקוס

סאני דרעי
המצרכים: 100+200 גר' סוכר 60 גר' מים 100 גר' חלבונים 100 גר' סוכר 300 גר' קוקוס 1+1 גר' אבקת צבעי מאכל בשני צבעים שונים – לא חובה
צילום: נועם הוד (צילום: נועם הוד)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים עם 200 גרם סוכר עד לקבלת סירופ סמיך.
  2. במקביל, מקציפים חלבון ו-100 גרם חלבונים עד לקבלת קצף אוורירי. יוצקים את הסירופ לאט ובהדרגה לקצף, תוך הקצפה. מקפלים פנימה קוקוס לאחר שהתקבל קצף לבן ויציב.
  3. מחלקים את הבלילה לשתי קערות, ומוסיפים לכל אחת צבע מאכל.
  4. מזלפים את העוגיות במזלף (או שמניחים בכף רטובה) על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15 דקות, עד שהמרנג זהוב אך העוגייה עדיין רכה. מגישים בתוך מנז'טים.

מרציפן

גל בוכניק
המצרכים: 1/2 ק"ג אבקת שקדים 1/2 ק"ג אבקת סוכר 1 כף מיץ סחוט מלימון אחד טרי מים, לפי הצורך
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון מערבבים את המרכיבים, מלבד המים, במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  2. מוסיפים פנימה את המים בהדרגה, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק גמיש.
  3. כשהבצק מוכן, אפשר להכין ממנו צורות שונות כיד הדמיון הטובה עליכם.
לכתבה זו 29 תגובות
הוספת תגובה
29

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
18.

וואלאק,אני חייב להתוודות בפני כל עם ישרואל שמעולם לא הוזמנתי למימונה ולאחר שהסתכלתי בתמונות הלא ממש מגרות בכתבה הזותי תוך כדי שחטפתי צרבת משהו גוטה נראה לי שגם אם אוזמן בעתיד אמצא איזה תירוץ אלגנטי להתחמק:-) אילה ליקה לכוווווווולן ותברחו וצ'עדו:-)

17.

ולחכמים, שומר נפשו ירחק מכל העוגיות הלא בריאות האלה, בלשון המעטה.

16.

15.

להקיא מכמויות הקמח השמן והסוכר

14.

קמח סוכר שמן ממש לרגים

13.

12.

comment-2-comment

11.

9.

מה זה כל הסוכר,חמאה,קוקוס....ועוד בכמויות כאלה?!?...הלו,מה עם הבריאות,הרי אתם רצים לרופא כל יומיים.

comment-2-comment

במימונה המנהג הוא לאכול ולשמוח כמה שיותר !!! אין כמו אוכל טוב במימונה. הבריאות תחכה לאחר המימונה !! במימונה צריך לאכול כמה שיותר !! אין כמונו המרוקאים בלאכול ולשמוח טוב במימונה . אנחנו אוהבים להעמיס על הגוף הרבה סוכר , מלח , חמאה ומרגרינה , והמון דבש ועוד כל מיני עוגיות ומאכלים מתוקים - זה מנהג בשבילנו במימונה - ולא נוותר עליו בשום מצב !! . אנחנו במימונה אוהבים לאכול הרבה מופלטות ( כן זקי , עם הרבה חמאה !! ) , עוגיות שבקייה מלאות בדבש , עוגיות קוקוס וגם עוגיות שוקולד , וגם מרציפן כמובן !! במימונה צריך לאכול ולאכול בכיף - אל תבלבלו לנו את המוח על בריאות !!

comment-2-comment

לפעמים זה טעים

comment-2-comment

comment-2-comment

8.

מדינת הכרס והקיסם בפה.רק בריאות וחג שמייח.

7.

לגבי המופלאה המתכון שמפורסם לא תואם אתמהשאישתי מכינה. חצי ממה שמופיע אנחנו לא משתמשים .והמופלטה אחת הטעימות

6.

מתכונים נפלאים ומתאימים לאורח חיים בריא במיוחד. אני לא אתן ביס לדבר הזה.

5.

אני דורש הסבר רציונלי לשאלה שלי ,כי לפי דעתי היא בגדר טאבו . נושא שלא רוצים לדון בו. משתיקים אותו בכוונה .

comment-2-comment

עכשיו לך תמצא תרופה לסרטן, זה חשוב לפחות כמו ההתמקדות בשאלה שלך

4.

איך יתכן שעקרות הבית המרוקניות נוהגות לשמור אצלן במזווה של המטבח קמח רב -תכליתי לצורך הכנת המופלטות ושאר המאפים המתוקים של המימונה - וזאת בניגוד גמור למקובל בשאר עדות ישראל , שם מקפידים על מצוות ביעור החמץ לפני הפסח?

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

בשביל לתקוע מופלטה

3.

comment-2-comment

2.

ואצל יהדות מרוקו נהגו לשמוח בצאת חג הפסח .. ובירכו רווחה ורווח .. רווחה =חיים מאושרים ורווח = כסף . אגב זה חג עברי רישמי בלוח שנה

comment-2-comment

1.

הניסיונות לשווק את האוכל של מרוקו נכשלו,המטבחים צרפת,טורקיה ואיטליה הרבה יותר עשירים,מגוונים ומוצלחים.

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה