מופלטה

ארז קומרובסקי
המצרכים: 1/2 ק"ג קמח רב תכליתי 1 כפית מלח 2 כפות סוכר 275-300 גר' מים חמים 30 גר' חמאה רכה 30 גר' חמאה מזוקקת
להגשה - דבש
7 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את כל המצרכים, למעט החמאה הרכה והחמאה המזוקקת, ולשים את התערובת עד לקבלת בצק לא רך מדי. מניחים בצד, מכוסה, במשך 20 דקות.
  2. מחלקים ל-10 כדורים, ומורחים בחמאה רכה. מניחים בצד למנוחה במשך כ-15-30 דקות.
  3. מרדדים דק על משטח משומן, ומורחים בגהי (חמאה מזוקקת).
  4. מגלגלים ונותנים לנוח במשך 10 דקות. מרדדים שוב, ומטגנים במחבת מרוחה בגהי. מגישים עם דבש.

שבקייה

סאני דרעי
המצרכים:
לבצק - 900 גר' קמח 300 גר' מרגרינה מומסת 1/2 1 כוסות מים רותחים תמצית וניל - לפי הטעם
לסירופ - 1/2 ק"ג סוכר 1 כוס מים 1 כף מיץ לימון טרי חופן שומשום לקישוט
7 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים בצד לרבע שעה של התפחה.
  2. מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
  3. מטגנים את השבקיות - אחרי רבע שעה, מטגנים את השבקיות משני הצדדים במחבת חמה עם שמן עמוק עד להזהבה. לאחר הטיגון, טובלים את השבקיות בקערה עם הסירופ כך שיצפה אותן היטב ומכל הצדדים. זורים שומשום מעל, ומגישים.

ספינג'

המצרכים (ל-25-22 יחידות): 1 ק"ג קמח 1 כף מחוקה מלח 1 כף סוכר 2 כפות שמרים יבשים 1 ביצה 600 מ"ל מים
לציפוי - 1 כוס סוכר לבן
7 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים יחד בתוך קערה עד לקבלת מסה אחידה, מכסים בניילון נצמד או מגבת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחממים סיר בינוני עם שמן לטמפ' של כ-170 מעלות (טמפרטורת טיגון).
  3. בידיים רטובות בשמן מושכים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג ויוצרים לו חור באמצע (כמו דונאט) ומכניסים לשמן.
  4. הופכים את הספינג' כאשר הצד התחתון זהוב וקריספי. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ומעבירים את הספינג'ים המוכנים לנייר סופג.
  5. לאחר הטיגון מגלגלים את הספינג'ים בתוך קערה עם סוכר, ומגישים חם.

מסאפן

גל בוכניק
המצרכים (לתבניות מסאפן ייחודיות):
לבצק - 200 גר' מרגרינה 1 ביצה 1 כף שמן מעט סוכר מי ורדים - לפי הטעם 330 גר' קמח מים, לפי הצורך
למלית - 400 גר' שקדים, טחונים ומולבנים 200 גר' סוכר 2 ביצים
לקישוט - סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים היטב את מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת רכה וחלקה, ומרדדים לתוך תבניות מסאפן ייחודיות.
  2. מכינים את המלית - מערבבים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים את התערובת לתבניות עם הבצק,
  3. אפייה - מפזרים מעל הבצק סוכריות צבעוניות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להשחמה קלה.

ג'אבן

סאני דרעי
המצרכים: 500 גר' סוכר לבן 1 כוס מים 2 כפות מיץ לימון טרי 1 חלבון חופן אגוזים, שקדים, פירות יבשים
7 צפייה בגלריה
ג'אבן מימונה
ג'אבן מימונה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים יחד על אש בינונית את הסוכר והמים במשך 30 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים עוד 3-5 דקות.
  2. מעבירים את הסירופ לקירור מלא.
  3. בעזרת המיקסר מקציפים את החלבון לקצף יציב ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסירופ לאט-לאט עד שנוצר קצף תפוח ומבריק.
  4. מעבירים את הז'אבן לקערה ומפזרים אגוזים/ שקדים/פירות יבשים. מאחסנים את הג'אבן במקרר עד לשימוש.

עוגת קוקוס סולת לימון

סאני דרעי
המצרכים (לתבנית מרובעת של 20x30 ס"מ): 200 גר' סוכר 200 גר' פתיתי קוקוס 200 גר' שמן 4 ביצים 20 גר' אבקת אפיה 60 גר' שקד טחון 200 גר' סולת
לסירופ - 120 גר' סוכר 80 גר' מים 60 גר' מיץ לימון פולים מ-3 תרמילי הל
להגשה - פתיתי קוקוס
7 צפייה בגלריה
עוגות קוקוס סולת לימון
עוגות קוקוס סולת לימון
(צילום: נועם הוד)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבים העוגה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים לתבנית משומנת את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כחצי שעה. מצננים בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הסירופ: במקביל, מביאים בסיר קטן סוכר, פולי הל ומים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 5 דקות נוספות ומוסיפים את מיץ הלימון. מצננים מעט.
  4. הגשה: יוצקים את הסירופ על העוגה מייד ביוצאה מהתנור. מניחים לעוגה לספוג את הנוזלים במשך חצי שעה לפחות. מגישים פושר או מצונן.
  5. הגשה: מפזרים על פני העוגה פתיתי קוקוס.

כדורי מרציפן קוקוס

המצרכים (לכ-25 יחידות): 250 גר' מרציפן שקדים איכותי 1/2 גר' אבקת צבע מאכל אדום (לא חובה) 50+50 גר' פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את המרציפן עם אבקת הצבע האדום. מוסיפים 100 גרם קוקוס ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים בשארית כמות הקוקוס. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים בקערה גדולה או במנז'טים.

עוגיות פזואלוס

המצרכים: 1 ק"ג קמח לבן מנופה 7 ביצים 1/2 כפית אפיה 1/2 כפית סוכר קורט מלח 1/2 כוס שמן שמן לטיגון עמוק
להגשה - אבקת סוכר
7 צפייה בגלריה
פזואלוס
פזואלוס
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים לתערובת מים פושרים (עד 3/4 כוס) ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר.
  3. פורסים סדין חלק על שולחן ארוך, מקמחים היטב ומרדדים עליו את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים בעזרת גלגלת רצועות באורך 35-40 ס"מ וברוחב 7-8 ס"מ.
  4. מחממים בסיר רחב שמן על חום בינוני. אוחזים את רצועות הבצק בין שיני מזלג, ומסובבים חצי סיבוב. טובלים בשמן ומטגנים, תוך כדי סיבוב איטי של המזלג עד להזהבה. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג לצינון.
  5. הגשה: מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. מגישים מיד.

מרנג קוקוס

סאני דרעי
המצרכים: 100+200 גר' סוכר 60 גר' מים 100 גר' חלבונים 100 גר' סוכר 300 גר' קוקוס 1+1 גר' אבקת צבעי מאכל בשני צבעים שונים – לא חובה
7 צפייה בגלריה
מרנג קוקוס
מרנג קוקוס
(צילום: נועם הוד)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים עם 200 גרם סוכר עד לקבלת סירופ סמיך.
  2. במקביל, מקציפים חלבון ו-100 גרם חלבונים עד לקבלת קצף אוורירי. יוצקים את הסירופ לאט ובהדרגה לקצף, תוך הקצפה. מקפלים פנימה קוקוס לאחר שהתקבל קצף לבן ויציב.
  3. מחלקים את הבלילה לשתי קערות, ומוסיפים לכל אחת צבע מאכל.
  4. מזלפים את העוגיות במזלף (או שמניחים בכף רטובה) על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15 דקות, עד שהמרנג זהוב אך העוגייה עדיין רכה. מגישים בתוך מנז'טים.

מרציפן

גל בוכניק
המצרכים: 1/2 ק"ג אבקת שקדים 1/2 ק"ג אבקת סוכר 1 כף מיץ סחוט מלימון אחד טרי מים, לפי הצורך
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון מערבבים את המרכיבים, מלבד המים, במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  2. מוסיפים פנימה את המים בהדרגה, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק גמיש.
  3. כשהבצק מוכן, אפשר להכין ממנו צורות שונות כיד הדמיון הטובה עליכם.
פורסם לראשונה: 21:48, 22.04.22