91
850 המונה טועם

עודף מ-20 שקלים: מצאנו בחיפה פטאייר וגם קובה במחיר לכל כיס

המאפים המטורפים שכל אחד חייב להכיר: המונה טועם גילה ממש במקרה במהלך נסיעה שיגרתית במונית מקום ותיק שפועל בחיפה משנות ה-70, המציע פאטייר בשר קטן וממזרי וגם קובה צמחונית משגעת, וכל זה בתמורה מלאה לכסף ששילם

תמונה כללית
קובי רובין | פורסם: 05/04/2022
המונה טועם מצא קובה ב-8 שקלים. איפה? (צילום: נויל האריס)
יש בארץ כאלו שממציאים מסעדות חדשות לבקרים ויש מסעדות ותיקות שעבור רבים הן כבר מוסדות. רוב המסעדות האלה לא מופיעות במדורי האוכל אלא הן מתקיימות עם מסורת ארוכת שנים כשכל אזור נושא בתוכו את המוסדות שלו.
לפעמים, במקרים נדירים, כשיוצא לי להגיע בנסיעה במונית עם לקוח מקומי, אני מצליח לגלות את אותם מקומות קסומים. לפעמים אחרי ביקור וטעימה, אני פוגש חבר שגר באזור, שלא העלה על דעתו לספר לי על מקום שמבחינתו הוא מובן מאליו.
ביקורות אוכל רחוב נוספות שיכולות לעניין אותך:
כזו היא מסעדת נבילה בחיפה, שקיימת משנת 1978. סמי היה אז ילד צעיר ומאז הוא בעסק המשפחתי שמלווה אותו כל החיים. אל המקום הגעתי בנסיעה עם לקוחה שלא מוותרת על משלוח של אוכל מוכן וארוז, אז בדרך לכתובת היעד עצרנו במסעדת נבילה או בשמה השני - "מסעדת האם". הלקוחה הודיעה שחלק מהנסיעה זה לעבור בחיפה תחתית במסעדת נבילה כדי לקחת משלוח. לפני שעלינו לכיוון כרמליה, לא ידעתי שיש בכלל בחיפה שכונה עם השם הזה.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
הגענו לחיפה לקראת כניסת שבת, התנועה כבר הייתה דלילה עד כדי גיחוך לעומת מה שהתרחש בתל אביב רבתי. לנסוע בכבישים בארץ בלי לראות מכונית מלפניך או מאחוריך זה מראה נדיר, ולעמוד בצומת בלי שמישהו יצפצף לך - זה ממש יוצא דופן בימינו.
להגיד שאנחנו לא אוכלים קודם כל עם העיניים יהיה שקר. הדיוק של הקיפול, הבצק המקופל, הכמות המדויקת של מילוי התרד בפנים, החמיצות שמעקמת קלות את הפנים - הכול הפתיע אותי לטובה
עוד משהו שמצאתי בחיפה זה חנייה בלי סימון של קנס אפשרי, ופתאום נזכרתי שלאבני שפה יש גם צבע מקורי - אפור. החניתי את המונית ועקבתי אחרי הלקוחה אל תוך מסעדת נבילה כדי לראות על מה היא התעקשה כל הדרך ללכת לאסוף. "הם עושים שם פטאייר קטנים כאלו, כמו פיצוחים אנחנו אוכלים אותם", היא סיפרה, ואני שאלתי את עצמי כמה קטן יכול להיות הפטאייר הזה? בשלב הזה כל מה שרציתי זה לטעום.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
סמי הכין את המשלוח, התקרב אלי והגיש לי שלושה מאפים: הפטאייר הראשון היה עם תרד בר מיוחד יחד עם בצל חי, שהיה חתוך כל כך דק עד שהוא נמס אל תוך הבצק. זה היה פטאייר קטן וממזרי בלי שומשום עליו. מידת הדיוק שלו הייתה מדהימה ביופיה - להגיד שאנחנו לא אוכלים קודם כל עם העיניים יהיה שקר. הדיוק של הקיפול, הבצק המקופל, הכמות המדויקת של מילוי התרד בפנים, החמיצות שמעקמת קלות את הפנים - הכול הפתיע אותי לטובה.
לא משנה אם אתם אוכלי בשר או צמחוניים או אנשים שחושבים שהם יותר חכמים מכולנו - מסעדת נבילה תתן לכם את התמורה המלאה למחיר
על המקום ביקשתי עוד מאותו הדבר, כמה שנכנס ב-20 שקלים. אחר כך, בדרך הביתה, הצטערתי שלא פירקתי להם את המטבח כי פשוט אי אפשר להפסיק לאכול את הפטאייר הזה.
המאפה השני היה פטאייר בשר בקר יחד עם בשר טלה, עגבניות, פטרוזיליה, בצל, שום וצנוברים. מלמעלה היה מפוזר שומשום. המאפה השלישי שלקחתי היה קובה עם בשר בקר מטוגן, שנראה יותר כמו סיגר של קובה מטוגנת, ובתוכו יש רק בצל וצנוברים. הוא פחות מתובל מהמאפים האחרים אבל טעים מאוד ומזכיר את הבישול הלבנוני.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
כל המאפים יחד עלו 16 שקלים - מה שאומר שקיבלתי טריפל מעולה בפחות מ-20 שקלים. כל פטאייר עלה רק 4 שקלים, הקובה בשר גם הוא היה בטווח המחיר החד ספרתי שכולנו אוהבים למצוא (ואני במיוחד) - ועלה 8 שקלים.
בכל דרך שתנסו לשבוע, כאן תוכלו לסדר לכם את המנה הכי זולה על הדרך, ובמחיר מינימלי תוכלו להוסיף עוד פטאייר תרד וגם אז תגרדו את ה-20 שקלים. לא משנה אם אתם אוכלי בשר או צמחוניים או אנשים שחושבים שהם יותר חכמים מכולנו - מסעדת נבילה תתן לכם את התמורה המלאה למחיר.
יש מסעדות שבהן המנה הראשונה מובילה אותך להמשיך ולגלות תפריט מפואר מאוד, כמו שקרה לי בטעות כאן, טעות שהתגלתה כטעות נעימה וטעימה, עם מנה שהובילה אותי אל תחילת הארוחה ואל המשכה הטעים.
הפטאייר של מסעדת נבילה הוא בדיוק המנה הראשונה שגורמת לך לחזור שוב ושוב לאכול את אותו הדבר או לקחת משלוח הביתה. אני קיבלתי הוראות הפעלה ברורות מאוד - לא לחזור בפעם הבאה מחיפה בלי תריסר פטאייר תרד, עוד תריסר פטאייר בשר ועוד הרבה קובה בשר. שווה לנסוע במיוחד לחיפה לאכול אוכל טעים וזול.
לכתבה זו 91 תגובות
הוספת תגובה
91

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
56.

מסעדת האלופים מספר 1 בארץ תעלו ותצליחו חברים יקירים

55.

מוסיפים הרבה אבקת מרק. האוכל ממש לא מה שהיה פעם

54.

מקום מקסים, אני חיפאית במקור. המקום כנראה ליד עירוני א' בית ספרי. לא ידעתי על זה וכדאי ללכת לטעום תודה על הכל.

53.

לאחר הרבה תגובות גזעניות שנגעלנו לקרוא על מסעדה המשרתת דורות כבר שנים רבות החלטנו ללכת למסעדת נבילה ולבדוק מקרוב על מה מדובר פשוט תענוג והנאה מסעדה הנותנת כבוד לאוכל שהיא מכינה ומבשלת טעמנו את המנסף של המקום ואת הפתאייר פשוט הטעם רק בחלום ומורגשת איכות המוצרים שהם משתמשים תודה לכל הגזענים שנתנו לנו ללכת למסעדה ולהכיר מאכלים מיוחדים מקרוב פשוט אין מילים מהממממממממ טעיייים ואיכותי ברמות ווווואוווו תנסו את המנסף שלהם והאורז חצילים הטחינה האכותית פשוט תודה שהרבה שנים לא טעמנו איכות

comment-2-comment

קשה לשים איזה פסיק? במקום למשוך אותיות (ממממ וכו') תשתמשי קצת בסימני פיסוק. עוד מפגרת שבחיים לא פתחה ספר, ומה שהיא כותבת נראה כמו קיא.

comment-2-comment

אל תקרא אנשים כמוך לא מוזמנים לקרוא מה שכתבתי אני כתבתי לאנשים נורמאלים ולא לאפסים כמוך

52.

הרבה פחמימות הרבה שמן לא בקריא אמנם זזול אך עשוי מחומרים לא בריאים

comment-2-comment

51.

עלו לך 16 ש"ח וזה שפוי? ומה עם איזה דרינק או ירק להוריד את הצרבת?

50.

אצלי ביפו בעגמי פלאפל אימית בלי חרטא רק חומוס אמיתי טחון ותבלינים פיתה 10שקל חצי 5 שקל שתיה 5 שקל לא קו נה אצל גנבים

49.

48.

47.

46.

45.

44.

43.

42.

בסוף מישהו ימות

41.

אוכל מצויין ומאוד מאוד טעים,סמי והצוות מתנהגים לכל לקוח כאורח בביתם, בריג'ט חייכנית,סובלנית ובשלנית מעולה

40.

גיבובי שטויות בנוסח אייל שני, תמורת כמה גרושים שמקבל העיתון. כנראה המצב באמת קשה.

39.

38.

מעדנים מבית אמא.הרבה רגליים קרושות,גפילטע בולבולך,חמיצת קרפיון והמון מעדנים מבית אמא.ללקק את האצבעות.זלנסקי פינת מריופול.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

37.

אמור להיות אוכל - שנראה כמו פיסת צואה.

36.

כלקוחה של המסעדה שנים רבות קשה לי לאכול במסעדה אחרת וקשה להאמין שיש עוד מסעדה יותר טובה מנבילה והצוות בהנהלת סמי ואשתו המיוחדת

comment-2-comment

למה לשלוח אנשים כשאחר כך גונחים בשירותים?

35.

בתור ספק למסעדת נבילה שנים רבות , סמי לא מתפשר על איכות החומרים והמוצרים הוא רק בוחר במוצרים האכותיים בשוק דבר שעסקים רבים לא עושים ,תעלה ותצליח אחי ותמשיך לתת לנו האוכל והמוצרים האכותיים אח יקר מקווה שיש עוד כמוך בשוק המסעדנות

34.

סמי יא מלך אוכל טרי טעים המקום מצוחצח שנים שאני אוכל במקום ובסוף השבוע לוקח הביתה מומלץ !!!! בתקווה שהפעם יפרסמו את התגובה שלי בתור לקוח נאמן של המקום

33.

המקום הוקם לפני עשרות שנים ע"י נבילה ובעלה ג'ורג' שפינקו את עובדי המוסכים השכנים באוכל טרי טעים ומשביע. אכן דור ההמשך לא מבייש את המורשת וממשיך לפנק יועי דבר וכאלה שמגיעים כבר שנים במיוחד

comment-2-comment

היינו הולכים כמעט כל שבוע. הממולאים היו נפלאים, לא יודעת איך הם היום.

32.

מקום מספר אחד בחיפה והקריות אין על האוכל שלכם ועל האיכות של המוצרים ועל השירות שלכם תעלו ותצליחו מגיע לכם אחלה אנשים , סמי יא מלך

31.

ואני מה זה מבינה בעברית ץ הוא ממש רושם יפה מאד ,אני לא מבינה את אלה שרושמים לו שהוא אילג (איך הוא אילג אם שומעים אותו מדבר)

30.

למעלה משני עשורים אוכלים במקום, נקי, טרי, שרותי,תפריט מגוון , נדיבות במנות מה עוד צריך? כל הכבוד לסמי והצוות

comment-2-comment

יש פה אנשים רעים שכותבים תגובות נוראיות רק בגלל שמדובר בערבים נוצרים. תגובות לא עניניות אני שנים אוכל בנבילה וקונה אוכל לשבת אוכל טרי טעים אוכל של בית

29.

כמו שאמרו לפניי, התמונה נוראית: מאפים קטנים, יבשים, שרופים, פשוט מוציא את החשק לטעום

28.

לא משנה מה העיקר לשבוע

27.

איפה נמצאת המסעדה בחיפה?

comment-2-comment

רחוב תל-אביב 1 בעיר התחתית. זה לא רחוק מסיטי-סנטר.

comment-2-comment

26.

זה נראה מזעזע וכרגיל אין לך שמץ ואתה ממליץ ולא מפרסם שזה כתבה שקנו אותה.... תתבייש

comment-2-comment

ילא תתקדם

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

25.

comment-2-comment

אבל העיקר שנהנה ואהב מאוד את האוכל. בפעם הבאה שאהיה בחיפה אשתדל לקפוץ למקום הזה.

24.

בכלל לא אוכלת את זה

23.

חסר השכלה, להתעלל בה ככה. אי אפשר לבקש ממישהו בעל שליטה בעברית, לכתוב לו את. טקסט?

comment-2-comment

במקום, תאכל את הממליגה שלכם.

comment-2-comment

comment-2-comment

שפה אגרסיבית ומגעילה לא שונה מערבית

22.

21.

20.

אוכל מעולה.אחד הטובים בחיפה

19.

18.

גם על הרוב. דל אפי . קובה מסוגלת וגם מאורס. וסמבוסק חומוס נפלא

17.

אנחנו אוכלים שם מעל 20 שנה, הבית השני שלנו. הכל טעים, טרי, אווירה נעימה. ממליץ בחום

comment-2-comment

16.

15.

14.

comment-2-comment

comment-2-comment

הכל טרי טרי וטעים

13.

comment-2-comment

12.

11.

10.

חבל על הבטן

9.

דווח לנו עוד מה אכלת השבוע...

8.

אכלתי שם מעולה הכל טוב

7.

כל פעם כתבה על אוכל ש אי אפשר לאכול

6.

כתבה מעניינת

5.

תמשיכו לאכול נבלות וטריפות

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

כי ההורים שלהם לא אהבו אותם מספיק, שהם היו קטנים

comment-2-comment

הדת הרבנית אורתודוכסית זה אוסף של הבלים ומטלות פולחניות מופרכות ודמיונות שווא. לגבי הטבעונות אני צמחוני ויכול להכין בבית עם תחליף בשר של טבעול ואפילו לא מרגישים בשינוי.

comment-2-comment

4.

הכל שרוף שם

3.

איך עשו את זה וכמה זמן השמן היה

comment-2-comment

שנים שאני ועוד המון אנשים לקוחות נאמנים של המסעדה והמשפחה הזאת. לבוא ולפגוע בעסק סתם מתוך רעות מזוככת. אמן שאלוהים יחזיר לך

comment-2-comment

comment-2-comment

פגאני ,

2.

comment-2-comment

שמעת את הגניחות בשירותים של מי שאכל? שמעתי איה איה הפטאייר וברחתי

comment-2-comment

אלי אתה מלך אחי

1.

מי אוכל את זה בכלל

comment-2-comment

שלשלתי חצי יום

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה