136

450 שקל לסועד זו לא חוויה קולינרית, זה סמל סטטוס

מי אתם האנשים שיכולים לשלם 450 שקל לארוחה לסועד אחד - לפני טיפ, לפני כוס יין, לפני בייביסיטר ולפני חנייה? מעין רודה בסך הכל שקלה לאכול במסעדה החדשה של יוסי שטרית אבל אז הבינה שהפריבילגיה הזאת לא מיועדת לאנשים כמוה

מעין רודה | פורסם:23/01/2022
כל כותבת טורים צריכה שיעמדו מאחורי המילים שלה מוטיבציה חזקה ואג'נדה: יש כאלה שרוצים לשנות את העולם, יש כאלה שרוצים להתפרסם – ואני? אני כותבת את הטור הזה כי אני מקנאה. מקנאה באנשים שיש להם 450 שקל להוציא על ארוחה בת שעתיים וחצי במסעדה החדשה והמדוברת של השף יוסי שטרית, "היבה".
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מה מציע השף המפורסם במסעדה החדשה? קשה לדעת. התפריטים לא מתפרסמים מראש, וכל מה שתקבלו באתר כשתרצו להזמין מקום הוא תשאול על המגבלות התזונתיות שלכם – והבטחות לחוויה קולינרית בלתי נשכחת. ככה זה ב-2022, אנחנו כבר לא יוצאים למסעדות, אנחנו עוברים חוויות קולינריות.
צילום: shutterstockמתי הפכנו אדישים להתייקרויות מחירים? (צילום: shutterstock)
על החוויה שמחירה 450 שקלים (!) לאדם יחיד (!) בלי אלכוהול (!) אתם צריכים להתחייב מראש, ואם תבטלו את הגעתכם פחות מ-48 שעות לפני מועד ההזמנה, תצטרכו לשלם חצי משווי ההזמנה. אמנם דמי ביטול הם לא המצאה של שיטרית, אבל לא בסדר גודל כזה, ובזמני קורונה כמו שלנו אם הזמנתם ב"היבה" ארוחה ונתקעתם ברגע האחרון תיפרדו מ-450 שקלים. וזה קורה בימים שבהם מחויבות הפכה לפריבילגיה של אנשים שכבר החלימו מאומיקרון.
אני לא באה בתלונות לשטרית, ש"היבה" היא הגשמת כל חלומותיו. מותר לבן אדם לחלום, גם אם הוא שף. הוא גם לא הראשון לגבות מחיר מופרך לארוחה, ונראה אתכם רק מנסים להזמין מקום ב-OCD של השף רז רהב או בתמנע של ניר מסיקה. אפשר גם להרים את דגל המסעדנים המסכנים ולרחם על כל מה שהם עברו בתקופת הקורונה, חלילה בלי לזלזל.
צילום: יונתן בלוםשף יוסי שטרית. מותר לחלום (צילום: יונתן בלום)
אפשר גם לומר שבכל מקרה זו מסעדה פצפונת שבה נערכים רק שני סבבים מדי ערב, ובכל אחד מהם יכולים להתארח 40 איש, והיא בטח לא מייצגת כלום. אבל המסעדה של יוסי שטרית היא שיא של תופעה אחרת לגמרי ואף מדאיגה – התופעה שבה נהיינו אדישים למחירים ולהתייקרויות.
זוכרים שפעם היינו משלמים 450 שקל ללילה בבית מלון לזוג עם ארוחת בוקר, ומקבלים חוויה ארוכה יותר מאותן שעתיים וחצי המוקדשות להנאה ב"היבה"? היום תתקשו למצוא חוויות מהסוג הזה. אבל גם חוויות מהסוג הפשוט יותר, של ארוחה טובה במסעדה טובה, שתעלה לכם 100 או 150 שקל לאדם כבר קשה למצוא. כל יציאה סולידית וספונטנית לבירה בבר עם קצת נשנושים תעלה לכם כמעט 200 שקל, לא משנה כמה תנסו להדק את זה.
תמונה כלליתצילום מסך מתוך ההזמנה למסעדת היבה
אולי כולם מסביב התעשרו, והם מצליחים לשלם שכירות מופרכת, לקנות מוצרים בסופר, לנסוע לחופשה מדי פעם וגם לאכול במסעדות יוקרה. אם לא, אני מוכנה להזכיר לכם שחוויות מדהימות ומשנות חיים אפשר להשיג גם בהרבה פחות מ-900 שקל לשעתיים וחצי. הן מסתתרות בכל מקום, לפעמים במחיר שעולה לשתות בקבוק יין זול עם במבה על שפת הים - וזאת בהנחה ששכחנו שגם לבמבה שלנו כבר העלו את המחיר.
צילום: Shutterstockכמה זה עולה לנו? (צילום: Shutterstock)
וכל זה עוד לפני שנודה שהתמכרנו לפלצנות: אנחנו רוצים להגיע למסעדה שאנחנו לא יודעים מה נאכל בה, שמוכרים לנו את העיצוב שלה הרבה יותר ממה שמדברים על האוכל שלה, ושיא החוויות כאן זה לאכול אוכל של שף סלבריטי שראינו בטלוויזיה. אנחנו כבר בכלל לא מדברים כאן רק על אוכל – מדובר בסמל סטטוס, ובסטורי הכי לוהט שיהיה לכם באינסטגרם. כי אחרת, במה כבר יש לנו להשוויץ, בעוד תמונה בטרנינג על הספה?
אבל באוויר יש תחושה של "מגיע לנו" - מגיע לנו לבלות כי עברנו שנתיים של קורונה; מגיע לנו להוציא כסף כי אנחנו גם ככה לא טסים לחו"ל; מגיע לנו להיות אדישים לעליית המחירים בסופרמרקט כי גם ככה אנחנו כבר יודעים שהעולם כמו שאנחנו מכירים אותו יכול להיעלם בתוך שנייה. תחושת המגיע לנו יחד עם ההתייקרות המטורפת של כל דבר כמעט, בעיקר בתל אביב, הופכת את העיר הזאת ואת היושבים והאוכלים בה, לאנשים מסוג אחר לגמרי. אנשים מהסוג שיכול לשלם 450 שקל לאדם לארוחת ערב לפני אלכוהול. אבל עזבו אני סתם מקנאה.
לכתבה זו 136 תגובות
הוספת תגובה
136

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
93.

92.

91.

בגלל זה עזבנו.

90.

89.

comment-2-comment

88.

פשוט לא ללכת הכל פלצני

87.

במחירים האלו זו לא מסעדה שיחזרו אליה יותר מדי... היא תיסגר מעצמה

86.

נראה אותם כמה זמן יחזיקו

85.

במחיר כזה: טיסה לאיטליה נופים נפלאים ומסעדות נהדרות.

84.

אני מכירה עניים שימצאו איך להוציא את מעט הכסף שלהם על לוטו ועל אייפון. אמיתי. מלא עניים מטומטמים שעניים כי לא יודעים לכלכל את עצמם. לי יש שיומי ואני לא ממלאה לוטו או קונה שעון יפה אבל פעם בשנה אולי פעמיים אלך למסעדה מרהיבה ומרגשת. זו חוויה ברמת החוויות הגדולות בחיים ולגמרי שווה 450 ש"ח.

83.

הביקורת ממש מיותרת בעייני, במסעדות בפריז על תפריטים כאלו של set menu גובים בקלות גם יותר מאלף ש"ח + 200 יורו פקדון. עבור איכות - צריך לשלם. מעבר לזה, מי שאין לו כסף מן הסתם שלא יילך לשם וימשיך לאכול בפלאפל גבאי - הכל בסדר. גם מי שאוכל לא מרגש אותו ולא יודע להעריך ביס טוב - חבל על הכסף. אגב לא מבינה מה הפליאה סביב המסעדה הזו, בהרבה מסעדות בארץ אתם תצאו באלף ש"ח לזוג.

82.

על איזה אחד יוסי שטרית, ולא מבין איך הגעתי לכאן, לקרוא על אוכל ב 450 ש"ח במסעדה. שמעתי לפני שנה שהיה איזה נוכל שמכר פיתה עם לא זוכר מה בפנים, גם ב 100 דולר. חחחה מדהים, אבל תאכלס אם אני כבר כאן בחארה, אז סך הכל מי שהולך למקומות האלה, מגיע לו. טמטום הוא דבר אין סופי, הקטע הוא שהמטומטמים לא יכולים להבין את זה...

81.

זה לא רק פלצנות יש כאן תופעה מפחידה הרבה יותר. יש כאן ניצני תופעה של איש איש לנפשו ואחרי המבול. משתרשים כאן בארץ הקודש ציניות מהולה בחמדנות ורוע. אנו מאבדים מהר מהר את החמלה, האנושיות והסולידריות. אכול ושגול כי מחר תיפול. זהו בעצם הסיפור.

80.

79.

78.

אם אתה לא מיליונר או מרוויח לפחות 30,000 ש"ח בחודש, אין לך מה לחפש במסעדה שגובה מחירים כאלה. האוכל הזה לא שווה 1,000 ש"ח לזוג. המסעדה עצמה לא טוענת שמה שחשוב זה האוכל, אלא ה"חוויה" אעלק. אם אתה לא מיליונר או מרוויח 30,000 בחודש ובכל זאת אתה הולך לאכול שם, אז אתה פשוט מטומטם, ועל טימטום, כידוע, משלמים.

77.

זכותו לתמחר את הארוחה בכמה שהוא חושב . אף אחד לא חייב אף אחד ללכת לאכול שם מותר לתת ביקורת עניינית, אבל לאף אדם אין זכות להשמיץ בן אדם . לצערי כמות ההשמצות מראה לאן התדרדרנו . למה לפגוע בבן אדם שבסך הכל תמחר את העבודה שלו במחיר שלחלק מהאנשים נראה גבוהה .

76.

יתר הכסף הולך לחשבונות כמו ארנונה, חשמל, שכר מלצרים וכו'

75.

אין לי בעיה להוציא את הסכום הזה על ארוחה אבל לעולם לא אוציא סכום כ"כ גבוהה עבור ארוחה . אני מעדיף את המסעדות העממיות שם מגישים אוכל אוטנטי .

comment-2-comment

comment-2-comment

בטח בבון

74.

73.

אני רואה מסביב אנשים לא עשירים בכלל עם פלאפונים נורא יקרים, ועם בגדים ממותגים יקרים בטירוף שלובשים אותם רק כמה חודשים וזהו. וכמובן הם מחליפים רכב כל כמה שנים והולכים לספר יקר כל הזמן. אז אני לא קונה הרבה בגדים וכולי, אבל מעדיפה ללכת להופעה או לפעמים למסעדה מיוחדת. תאמינו לי, אני מוציאה הרבה פחות כסף במצטבר.

comment-2-comment

72.

יש מצב לשווארמה היום?

71.

70.

איפה עם ישראל איפה ערבות הדדית אפילו אם אתה עשיר אסור לאכול שם 1000 שקל לזוג זו גניבה גזלה נכון טעים איפה המצב הכלכלי קשה מה רע ב450 לזוג לא אלך גם אם הייתי עשיר

69.

חיים חלום שאני מקווה שלא ייגמר להם בבום יום אחד

68.

ואני שואלת את עצמי אם אותם האנשים שאוכלים במסעדה הזו, היו עדיין אוכלים שם אם לא היו יכולים להעלות תמונה באינסטגרם אחר כך.......

67.

זה מחיר מוגזם בחול במסעדה עם כוכב 1 זה יהיה מחיר הארוחה.יוסי הגזמת

66.

65.

תחשבו על זה.....

64.

מה את חופרת? הוא לא חייב לך כלום ומי שיש לו 1000₪ לשים על ארוחה זוגית לא חייב לך כלום…

comment-2-comment

מה אתה חופר. היא לא חייבת לך כלום. ומי שמסכים עם הכותבת לא חייב לך כלום...

63.

הוא פרייר כי גם אם יעלה מחירים ב 50%,אותם דפוקים שלא היה להם בעיה לשלם 450 שח לפי יין לא היו מהססים לשלם 700 שח לפני יין.תעלה יוסי תעלה,אחכ תבכה שהעלויות מטורפות וקשה להשאיר מסעדה עובדת

62.

יש אנשים שהכסף חסר משמעות עבורם. אם יש לך 100 מיליון דולר בבנק ואתה מרוויח כל שנה כמה מיליונים רק מהריבית, אז הכסף חסר משמעות עבורך. גם אם תאכל כל יום במסעדה של שטרית, לא תבזבז אפילו קמצוץ מהריבית שאתה מקבל. האנשים האלה מחפשים ריגושים מיוחדים. הם רוצים להרגיש שהם שונים מעמך ישראל. המסעדה של שטרית נבנתה בצלמם. היא יוצרת הבחנה והפרדה בין האנשים לפי מידת העושר. ככה הם פוגשים במסעדה רק אנשים עשירים כמותם ולא מתחככים ביוסי האינסטלטור או בשלום המורה בתיכון. זה נראה לנו מוזר והזוי, אבל זאת המציאות. יש אנשים עשירים, מאוד.

comment-2-comment

comment-2-comment

אתה טועה. דווקא העשירים מאוד לא יוציאו סכום כזה על ארוחה כי הם קמצנים ושומרים על כל שקל ומטרתם היא לצבור עוד ועוד כסף, רכוש ונכסים. ואם תראה אותם במסעדת יוקרה יתכן שהחבר או הלקוח הזמינו אותם.

61.

גר ליד אחת המסעדות הכי יקרות בתל אביב, אנשים יושבים שם על המדרכה! שאני משתין עליה אחרי ריצה בפינת הרחוב החשוכה.. משלמים 400 ש"ח לסועד על לשבת על המדרכה המושתנת, ואז הבנתי שזה רק בשביל להגיד שהם היו שם, אין מצב שהם נהנים מהסיטואציה פשוט אין מצב.

60.

59.

58.

57.

comment-2-comment

56.

55.

54.

אין לך? את לא הקהל יעד. למה לכעוס? תאכלי במקומות אחרים.

53.

52.

חוסר מוסר. חזירות. יש לי כסף אבל לא אשלם סכום כזה לארוחה מתוך עיקרון. יוסי שטרית- חיבבתי אותך אבל כבר לא

51.

50.

שופט הריאלטי כנראה נכנס לדמות המדומיינת שההפקה הכתיבה לו.

49.

48.

חזירות פלצנית

47.

תלכי למקום בתקציב שלך

46.

אנשים איבדו פרופורציה. מה יכול לעשות השף, איזה קסמים הוא יעשה שאוכל יהיה שווה כזה מחיר? לדעתי, שום להטוט של אוכל לא יביא לי הנאה שקולה ל 450 שח. אני מעדיף לטוס לפראג, לאכול טומהוק מדהים עם ים של בירה פילזנר מעולה ולהשאר עם עודף בשביל לטייל כמה ימים

45.

אפילו הניסוח באתר שלהם - שלא לדבר על התוכן - הוא חצוף ואדנותי; גם אם מגישים שם מזון מלאכים - ואני סבור שלא - זה לא מסביר עזות מצח כזו

44.

כמעט ולא קיימת מסעדה בישראל, וממש לא חשוב מי השף או המסעדה, שראויה לגבות סכום של מעל 100 פאונד לסועד. £100 = 426 שח. גם בלונדון זה די נדיר לשלם במסעדה מעולה סכום של מעל 100 פאונד לסועד, ואפשר לספור את המסעדות שגובות £100 לסועד על יד אחת. לדוגמה המסעדה בגג של בניין הווקי טוקי המפורסם אשר גובים פחות מ- £200 לזוג כולל יין ושלוש מנות. המחירים האלה בישראל רק מחמירים עוד יותר את בעיית הזילזול החמור מאוד בשקל הישראלי שלא נשמע דבר קזה בשום מקום בעולםץ והרושם שמתקבל זה תאבת בצע לא הגיונית בשרשרת שמתחילה באופי השכרת המבנה ועלויות ההחזקה, הכולל גם את ההספקה והמיסים אשר המתגלגלת בסופו של דבר על הסועד שמשלם סכום ממש דמיוני ולא הגיוני. יש סיכוי רב שהנוסחה לחישוב המחירון הסופי לסועד הוא לא נכון, ואין כאן כוונה למתמטיקה של חנות מכולת, או שהכוונה במחירים האלה זה להרחיק סוג מסויים של סועדים ויצירת זוועת העמדות כמו בהודו. כותב התגובה מתגורר בלונדון.

comment-2-comment

ותל אביב יקרה מלונדוו

43.

קשה לי מאוד עם מה שנכתב. יש אנשים שאוהבים שופינג, יש כאלה שהולכים לקונצרטים ויש כאלה שרואים בארוחת טעימות יוצאות דופן סוג של אמנות. לא מדובר פה על מסעדה רגילה אלא על חוויה וכאמור לא הולכים אליה כל שבוע . ליצור אמנות עם חומרי גלם יוצאי דופן ולספק חוויה זו אמנות וכמו שמשלמים על הופעה או קונצרט אפשר לשלם על חוויה קולנרית. כל אחד ותחביבו הוא. כל הכבוד לכל שף שמגשים חלום בימים כאלה. ברק יזחקאלי, ניר מסיקה עשו זאת מבחינתי בענק ואישית נהנתי לחסוף כסף כדי להנהות מהחוויות שהם העניקו. במקום להוריד תפרגנו . כל הכבוד!!!!!

comment-2-comment

הבנו שבעלך הוא זה שהוציא כסף כי לא רצה שותפים

42.

פלצנות לפניך. זה הטרנד החדש, להקציף איזה נוזל שקודם בישלו בו משהו ואז להגיש את הקצף ברוב פאר והדר כאילו יש בזה משהו מיוחד. לתבל בכמה מילים באנגלית שהן פשוט המקבילה באנגלית למילה העברית כדי לתאר את המנה והופ המחיר טס למעלה. המסעדות נפכו להיות המקבילה המודרנית לבגדי המלך החדשים. רק מביני עניין אמיתיים יהנו מביס של סלמון צרוב שמש עם נגיעות קציפת קוריאנדר (כוסברה, בעברית קוראים לזה כוסברה. כשאני הולך לסופר כאן בקנדה לקנות כוסברה אני קונה קוריאנדר כי ככה קוראים לזה באנגלית, אבל קציפת קוריאנדר נשמע יותר מרשים מקצף כוסברה, וטילפיה נשמע יותר מרשים ממושט וראספברי נשמע יותר סקסי מפטל אדום) בתכלס, אוסף של חרטא, שילובי טעמים שאם תקבלו אותם במסעדה של 30 שקל למנה תזרקו את הצלחת על הטבח. מנות שהיחוג היחיד שלהן הוא בכמות הקטנה שמקבלים ובמחיר שמשלמים

comment-2-comment

comment-2-comment

לא פשוט, צא ולמד, גד השדה, כוסברה סילאנטרו, כזברא, שימוש בזרעים טחונים או עלים ירוקים, שני דברים שונים.

comment-2-comment

41.

40.

comment-2-comment

39.

אם ליוסי שטרית היה שם משפחה אשכנזי כמו רוטווילר או בלובשטיין אז אף אחד לא היה מרים קול זעקה.. אבל כשיוסי שטרית גובה את הסכום המדובר,אז ישר עולה לטוקבקיסט האשכנזי ההתנשאות האשכנזית והוא אומר לעצמו:מי זה המזרחי הזה שגדל על קובה ועדשים ואורז והפך להיות שף שגובה מחירים כאלה...אז זהו שגם מזרחיים למדו החכימו והיו לאנשים שיכולים לבקש ולקבל את המחירים שפעם כל חביבי הפלצנות היו מקבלים בלי להניד עפעף..

comment-2-comment

comment-2-comment

כי זה מטופש בכל כך הרבה רמות השטויות האלה שכתבת

comment-2-comment

אפילו שבמחיר המנה 450 ₪, לא כלול יין, בכל זאת השד העדתי הצליח לצאת מהבקבוק. כל הכבוד.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

38.

א. תודה. בלי כתיבה מתריסה מתלהמת. קל מאוד להבנה והזדהות. צריך ללמד את הסיקור שלך עשרות כתבים. ב. עזבתי את הארץ השנה, בגלל אותה תחושה שחוית במסעדה. 450 שח לארוחה, זה משהו שקשה להחיל על כל מה שמשתמע ממה שנסיחת. מי הם האנשים האלו? רומא נפלה בגלל נהנתנות, ירושלים בגלל שנאת חינם...עדיף מקום צנוע וקטן. למה ה"מגיע לי כי עבדתי קשה", הפך להיות מוטח בפנים של אלו שלא שפר מזלם. זה לא פלצנות. גם לא בורות. טרם נמצא לזה שם

37.

שלא ייבאו לארץ בגדים של דולצ'ה אנד גבאנה או ראלף לורן, אם אני לא יכול להרשות לעצמי אז שאף אחד לא יהנה!!! כתבה בכיינית ומטופשת, אף אחד לא מכריח אותך ללכת לאכול שם. יש אנשים שרוצים להנות מחווית אכילה ברמה הכי גבוהה ויכולים להרשות לעצמם, אז למה לא? ומי החליט שזה בשביל הסטורי באינסטגרם? נראה לי שילדים בני 20 שהולכים למסעדות בשביל הסטורי הם אלה שמשלמים 450 לארוחה? יש מוצרי יוקרה בכל תחום בעולם, אין סיבה שלא יהיה במסעדנות.

comment-2-comment

36.

35.

אני צריך לאכול רק במאה שקלים?

comment-2-comment

אתה מרוויח הרבה כסף

34.

יש אנשים שבשבילם בילוי חד פעמי הוא להוציא 400 שקל על הופעה ויש אנשים שרוצים להוציא 400 שקל על ארוחה שהיא חוויה. ובשביל להשלים את ההשוואה: גם ההופעה היא בלי חניה בייביסיטר ואלכוהול. מדובר במחיר לא יוצא דופן בעיר לארוחת טעימות. בOCD הנפלאה עם אותו הקונספט מקבלים חוויה מעולה ב-420. הכי חשוב שיהיה טעים וכיף - ואת זה יוסי יצטרך להוכיח.

33.

32.

31.

comment-2-comment

30.

עם 4000סמ"ק כדי לנסוע לעבודה שני קילומטר מהבית (תראו אותי הפלצן)

comment-2-comment

29.

מישהו כאן מתפרע ומגזים, וחושב שאין גבול לפראייריות. הוא יפול או ישנה מתכונת או יוריד מחירים, כי כרגע זה אפילו לא נשמע מלהיב ומעורר חשק.

comment-2-comment

זה הכל יחצני והפרחת בלון כדי לבדוק את המצב שלא יבכה בעוד שנה ויגייד בגלל הקורונה יש לי הפסדים

28.

27.

הפערים בין העשירים לעניים הולכים וגדלים במהירות מפחידה

26.

את לא רוצה ללכת למסעדה הזו, אל תלכי. לכי לכל המקומות הזולים שלך. אנשים שהולכים למסעדות הולכים לא רק בגלל האוכל אלא גם בגלל הערך המוסף או האווירה. לא מתאים לך לשלם? אל תצאי מהבית אבל על מה בדיוק הבכיינות? שלאחרים כן יש כסף ולך לא? נראה לי את פשוט מקנאת באחרים.

25.

פעם ראשונה ואחרונה יחד.

24.

אבל הפואנטה היא שבוודאות אין טבח בתל אביב שהאוכל שלו שווה הרבה כסף. צניעות וענווה יעשו את האוכל שלך יוסי הרבה יותר טעים מאשר ענפים יבשים וסלעים בצלחת

23.

כשאת הולכת ואוכלת בחצי הסכום שום כלום באיזו מסעדה "רגילה" בארץ, זה בסדר? אולי כבר עדיף משהו מיוחד ומושקע "פעם ב...". יוקר המחיה הוא בלתי נסבל וזה לא יוסי שטרית אחרא לזה.

comment-2-comment

22.

שווה בדיקה.

21.

comment-2-comment

20.

בגלל כמה עלים ירוקים וצלחת מאפן עם קשקוש

comment-2-comment

חאלס לבכות ולהתבכיין, מי שרוצה שילל לשם ומי שלא אז שלא ילך לשם, מה כול הסיפור? מסעדה שמנסה ליצור משהו חדש וברמה גבוה מאוד ובמקום לפרגן ולתת גב מפרסמים דברים שליליים, לא מכיר את יוסי שטרית ולא באמת מעניין אותי אבל אני בטוח שהמשקיעים של המסעדה שלו לא מטומטמים

comment-2-comment

אז לא פראיירים, אני די משוכנע שטעים, מיוחד וחוויתי (לא צריך לזלזל, קצת יותר מכמה עלים). מי שמוציא בערב כזה נניח 5-10% ממשכורתו, אז הוא לא רק פראייר אלא גם אידיוט. בקיצור, תלוי.

19.

comment-2-comment

18.

17.

יוצאים למסעדות ומשלמים.. אבל 450 בלי כוס יין? פלצנות אמיתית בשיאה, מבן אדם שמנסה לייצר רושם נגיש ועממי

16.

אז תעשי שיימינג ברשתות החברתיות. בדיוק בשביל זה הן נוצרו. תכתבי שאכלת במסעדה הזאת, האוכל היה זוועה ובא לך להקיא. אנחנו במלחמה נגד יוקר המחיה וכל האמצעים כשרים

15.

התחושה היא שמשהו לא טוב קורה לחברה. לא פותחת עיניים- לבעל העסק מאחלת שיצליח ואם יש אנשים שמעוניינים בזה לבריאות. אבל זה שהמדינה הופכת למקום שמי שאין לו ערמות של כסף יתקשה לחיות בו זה מטריד. ואני לא מסכנה- לגמרי מעמד ביניים, ולא מבינה מה לא עובד בהתנהלות הכלכלית בזמן האחרון. לא הרגשתי ככה לפני 4-5 שנים...

14.

זה באמת לא לכולם, אבל לאירועים מיוחדים, זה לא כזה יקר... תמצאי עוד תחום שבו המחירים הם כמו לפני 20 שנה... בהצלחה

comment-2-comment

רק שאצל רושפלד האוכל והחוויה הקולינרית היה שווה את הכסף.

13.

12.

כל הכבוד על הפרגון , רק שתיקחו בחשבון שבסוף תצאו רעבים ותלכו לאכול פלאפל .

11.

לדעתי זו שיטה די מוצלחת לעשות סלקציה. ככה דואגים שבזמן האוחה רק יפגשו אנשים ממעמד מסויים, בעלי יכולת כלכלית גבוהה - רלומר אנשי שלומינו

comment-2-comment

התכוונת לאנשים מהמעמד המסוים הזה? אלו אנשי שלומנו?

comment-2-comment

10.

ככה זה שכבר אין אידיאלים. אנחנו מחפשים רק איכות חיים והנאות. לא נלחמים על הערכים שלנו, פשוט כי שכחנו מה הם. הרבה יותר נעים וקל ללכת למסעדה פלצנית, להשאיר שם שכירות של חצי חודש ולדבר על החוויה הקולינרית המדהימה שעברנו חודשיים - עד הפעם הבאה. הפכנו לחברה של נהנתנים. ההיסטוריה מלמדת שסופן של חבורות כאלה להיכלות... עצוב.

comment-2-comment

9.

לא אכלתי שם. אבל רציתי להגיד לך למה זה יכול להיות שווה. מבחינתי כלקוח, אם אני צריך לשלם לעורך דין אלף שקל לשעה. זה בסדר. לשלם לרופא שיניים אלף שקל על טיפול זה גם קרה. אז מה עם צריך לשלם אלף שקל לזוג לחוויה נעימה? זה לא ארוחה של יום יום. זה לאירוע מיוחד. זה בסדר להביא אלף שקל לחתונה. אבל לא בסדר להוציא אלפייה עליי?

comment-2-comment

אין סיבה שלא תלך למסעדה הזאת

comment-2-comment

הויכוח פה הוא לא על הסכום אלא על מה מקבלים תמורתו רופא שיניים זה בריאות כנ"ל עורך דין שמשפיעים על חייך האוכל שאתה משלם עליו לא כל כך שווה את ההוצאה ולדעתי אדם שמשלם הרבה ויוצא רעב הוא טיפש במחירים האלו אפשר להנות מארוחה במסעדת מישלן באירופה שמורכבת ממספר טעימות

comment-2-comment

comment-2-comment

אדם אכל במסעדה, שילם 450 שח, בעקבות הסעודה נזקק לטיפולי שיניים דחופים על סך 1000 שח, וכעת הוא תובע את המסעדה באמצעות עורך דין ששכר טרחתו 1000 שח. השאלה כמה פיצויים העו"ד יצליח להוציא.

8.

מי שמשלם את הסכום הזה בשביל סמל סטטוס הוא איש מסכן

7.

את יכולה לצרוך ויכולה שלא לצרוך, ימים יגידו אם המוצר שלו שווה או לא. רוצה להרשות לעצמך ללכת תחסכי פעם בחודש 50 שקלים ובסוף השנה הופ יש לך 600 שקל למסעדת יוקרה בהצלחה. לא צריך להתלונן על כל דבר ולחיות ממה שאין

6.

צודקת הכותבת - הרושם הוא שכולם כאן זכו בלוטו, רק אני לא. סבבה.

5.

ישראלים טיפשים ופראיירים

4.

comment-2-comment

זה הרבהכסף לזוג עם הנסיעה החניה והביביסיטר עולה יותר מ1200 שקל לשעתיים וחצי בלי טיפ ובלי אלכהול זהגזילה פלצנות לשמה אבל אף אחד לא מכריח מי שרצה יכול לשלם שיבושם לו מקווה שלא יתאכזב

comment-2-comment

תבדקו באקדמיה ללשון או שתרשמו בגוגל: מקנאה מקנאת מי אישר לו/ה את התגובה הזאת??

3.

2.

זה לא אוכל זה חרטא.

1.

באמת? זו הרמה אליה ירדת? בתור אחת שמעריכה קולינריה ומזון מאד מעליב. כאילו שבכל מנה לא השקיעו במטבח מספר טבחים ומחשבה וחימום וקירור וחיתוך ומשכורת וחשמל וגז - כל הללו שווי ערך בעינייך ללפתוח שקית במבה מתועשת כשאת יושבת על המדרכה. נו באמת... את לא חייבת לנסות ללכת למסעדה כזו אם את פשוט לא יודעת להעריך השקעה ועיצוב ודיוק בפרטים ובטעמים. אני אמשיך להנות פעמיים בשנה מחוויה כמו של שטרית, בין לבין אלך למסעדות ״רגילות״, לפעמים גם ארד לפארק עם יין וחטיפים...אבל את? על כל אותן ההנאות הללו תמשיכי לטחון במבה על החוף.

comment-2-comment

אבל מצד שני, את מייצגת בדיוק את ה"עדר" חסר המודעות עליו היא מדברת - העדר שחושב שהוא מבין בקולינריה כי הוא מכיר את יוסי שטרית מהטלוויזיה . העיקר שאת מעריכה איכויות כמו "חימום", "חיתוך" ו"קירור".

comment-2-comment

שום ארוחה לא שווה 450 ש"ח לבן אדם, לא משנה כמה חשבו עליה וטרחו עליה. הנאה מארוחה כזו נגמרת ברגע שרואים את החשבון....אלא אם כן את עשירה ויש לך ים כסף לבזבז...

comment-2-comment

אז לא ברור לי מה הקשר לטלוויזיה... לא טענתי שאני מבינה. טענתי שאני מעריכה. והיא לעומת זאת לא מעריכה אם היא מתלוננת על זה שאנשים מוכנים להוציא אלפייה כדי להנות למה אי אפשר להנות רק משקית של במבה. אז הניתוק הוא דווקא שלכם. פירוט הפעולות ״חיתוך״ חימום״ הוא רק כדי להבהיר שיש תהליכים... והתהליכים לוקחים זמן... ואנשים...... וכסף. אז אפשר להתוכח אם זה שווה 450 או 250 ש״ח. אבל זה לא יירד מתחת לזה בטח לא עם כל העלויות שיש בעולם המסעדנות לכל העוסקים בדבר... הניתוק הוא שלך ושלה מאלו שעוסקים בעולם המסעדנות וההוצאות שלהם בשמיים. ואם תקרא שוב ותפעיל את הבנת הנקרא הכלכך טובה שלך, תראה שטענתי שזה בילוי של פעמיים בשנה ולא בא להחליף את עולם המסעדות הכללי. אין מה להשוות. אז מה רע להוציא אלפייה. אנשים אחרים יוציאו אלפייה על טלוויזיה (מיותר), על ספא (איכס), על חופשה מעפנה. אני שמחה להוציא על חוויה מסוג כזה.

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה