3

לא רק שוקולד: 6 מתכונים למצה בריי

מתוקה, ים תיכונית או עם גבינת עזים ובצל מקורמל - קבלו 6 מתכונים פשוטים ומהירים למצה בריי חמה וטעימה, שיגרמו לכם להעריך את המצה מחדש

ynet אוכל | פורסם:17/04/2022

מצה בריי עם מילוי

חיים כהן
המצרכים: 3/4 כוס שמנת מתוקה 1 ביצה 6 מצות רטובות, עטופות במגבת
אפשרויות מתוקות - שוקולד למריחה קרם וניל סוכר קינמון חמאה מזוקקת או שמן
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. לוקחים את המצה הרטובה, מורחים עליה שוקולד, מקפלים לחצי ושוב לחצי.
  2. חוזרים על הפעולה עם קרם הווניל. בקערה שמים שמנת וביצה, וטורפים.
  3. טובלים את המצות המקופלות בתערובת, ומטגנים משני הצדדים כשלוש דקות בסך הכל.
  4. הגשה - מניחים על צלחת. אפשר לפזר אבקת סוכר, ואפשר לעשות מזה מנה חגיגית של אביב עם תותים ושאר פירות שאוהבים, גם קצפת שם לא תכעיס אף אחד. אני מאוד אוהב גם את הגרסה של המצה המטוגנת כמו בסרט. מעט סוכר רגיל, דבש ושמנת חמוצה הם חתונה נפלאה לזה.
  • באותה טכניקה אפשר לעשות גם גרסה מלוחה עם לבנה עם זעתר, מוצרלה, גבינה בולגרית רכה או שמן זית.

מצה בריי בליני עם גבינת עזים ובצלים מקורמל

יהונתן בורוביץ'
המצרכים (ל-8 יחידות): 4 כפות קמח כוסמת 4 כפות קמח מצה 1 כוס חלב 3 כפות חמאה מומסת + 2 כפיות לשימון המחבת 1/4 אגוז מוסקט, מגורר 2 ביצים 1/2 כפית אבקת אפייה 1 כפית מלח דק 1/2 צרור עירית, קצוצה קוביות מחצי גליל גבינת עזים
לבצל המקורמל - 2 בצלים סגולים, פרוסים דק 2 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח דק
כלים - מחבת פנקייק
אופן ההכנה:
  1. במחבת קטנה מחממים שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד שצבעם הופך ענבר. מוסיפים מלח דק ומניחים בצד.
  2. מערבבים את החומרים היבשים יחד ואת החומרים הרטובים יחד. מוסיפים את היבשים לרטובים, ומערבבים בעזרת מטרפה ליצירת מרקם הומוגני.
  3. מחממים מחבת פנקייק, ומשמנים אותה.
  4. כשהמחבת חמה מניחים בכל שקע כף גדושה מן המסה. מטגנים מצד אחד במשך דקה והופכים. מטגנים לדקותיים נוספות. מוציאים ומכסים במגבת בד.
  5. מניחים כפית בצל מקורמל על כל בליני, מעטרים בקוביות גבינת עזים, זרזיף שמן זית ועלה שמיר. מגישים.

מצה בריי ים תיכונית

המצרכים (3-4 מנות): 4 מצות 1/2 כוס חלב פושר 3 ביצים קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס חופן עשבי תיבול קצוצים: שמיר, פטרוזיליה ונענע (יחד חצי כוס) שמן קנולה לטיגון גבינה (לא חובה) זיתים (לא חובה)
אופן ההכנה:
  1. מפוררים את המצות לגודל האהוב עליכם לתוך קערה. יוצקים על המצות את החלב הפושר ומניחים לכמה דקות.
  2. טורפים את הביצים עם התבלינים ועשבי התיבול הקצוצים.
  3. סופגים את יתרת החלב מהמצות הרטובות ומוסיפים את בלילת הביצים.
  4. מחממים שמן במחבת. כאשר המחבת חמה יוצקים מבלילת המצות בגודל למציות אישיות ומטגנים מכל צד 3 דקות. מומלץ להגיש עם גבינה וזיתים או בתוספת גבינה על תערובת הבלילה.

מצה בריי מתוקה

המצרכים (ל-2 מנות): 4 מצות 1/2 כוס חלב 2 כפות אבקת סוכר 1/2 כפית קינמון 5 ביצים 2 כפות שמנת מתוקה 1/2 כוס צימוקים כהים 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים חמאה לטיגון
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. שוברים את המצות לחתיכות בגודל של 3-2 ס"מ, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את החלב, אבקת הסוכר והקינמון, מערבבים היטב לאיחוד טעמים ומניחים בצד ל-5 דקות.
  3. מוסיפים צימוקים כהים ואגוזי מלך, ומערבבים. מוסיפים 5 ביצים ו-2 כפות שמנת מתוקה, ומערבבים היטב.
  4. במחבת משומנת בחמאה (עדיף מזוקקת) מטגנים את התערובת כמו ביצה מקושקשת עד לקבלת גוון שחום.
  5. הגשה - מעבירים את המצה בריי לצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים לצד פירות טריים וחרוסת.

מצה בריי טבעונית

המצרכים (2-3 מנות): 4-5 מצות 3/4 כוס קמח תירס גרגירי 1 פחית קרם קוקוס 2-3 שיני שום פלפל צ'ילי קטן קצוץ חופן גדול של פטרוזליה קצוצה חופן קטן של נענע מלח גס שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערה את קמח התירס, קרם הקוקוס, עשבי התיבול, פלפל הצ'ילי ואת המלח גס וטורפים היטב.
  2. לתוך הבלילה שוברים לחתיכות קטנות את המצות ומשרים למשך 15 דקות.
  3. מחממים במחבת מעט שמן זית ויוצקים את התערובת. דואגים להשטיח אותה ומכסים לחמש דקות.
  4. חשוב להסתכל על המצייה עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב ומלמעלה כבר לא רואים ממש נוזלים.
  5. כדי שהמצייה לא תתפרק (בגלל שהיא כבדה) חשוב לפני שהופכים אותה להפוך אותה על צלחת במהירות ואז להחליק אותה בחזרה למחבת כדי לטגן את הצד השני.

מצה בריי ירושלמית

המצרכים (ל-2 מנות): 4 מצות 1/2 כוס מים 5 ביצים 2 כפות שמנת מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס 1/2 בצל קצוץ 2 קבנוסים פרוסים (לא חובה) 5 פטריות פרוסות חופן פטרוזיליה קצוצה חמאה לטיגון
להגשה - קוטג' עגבניות
צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. שוברים את המצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים מים, ומערבבים עד לספיגה. מניחים בצד ל-5 דקות.
  3. מוסיפים את הביצים ו-2 כפות שמנת מתוקה לקערה, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים.
  4. מחממים חמאה במחבת על חום בינוני, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות וריכוך. מוסיפים את הקבנוס (אם רוצים) והפטריות.
  5. יוצקים את בלילת המצות למחבת, ומפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים את התערובת כמו ביצה מקושקשת עד לקבלת גוון שחום.
  6. הגשה - מעבירים את המצה בריי לצלחת הגשה, ומגישים לצד קוטג' וסלט עגבניות.
לכתבה זו 3 תגובות
הוספת תגובה
3

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
2.

קשה להאמין שמי ששומר כשרות בפסח ולא אוכל חמץ יאכל מצה עם שמנת וקבנוס.. אתה מאכזב.

comment-2-comment

בשמנת פרווה או בקבנוס פרווה.

1.

0
מצב לילה
מצב לילה