"אני המזרחי החדש שלא מתבייש בסבתא שלו ומאיפה שהוא מגיע"
אין לו כוונה לפתוח מסעדה, אין לו בעיה עם המשקל שלו והוא מתבאס שהייצוג המזרחי בקולינריה מסתכם בחריימה ובקוסקוס: אסף דיי הוריד את הכיפה בגיל 15, צבע את השיער לסגול ומאז לא הסתכל אחורה; עכשיו נמאס לו להיות להט"ב המחמד ולענות על שאלות על הסבתא התוניסאית ועל הזיכרונות משכונה ד' בבאר שבע, ובא לו להתחיל לדבר גם על החלומות שלו, למשל - החלום להפוך למרתה סטיוארט הישראלי
אמיר קמינר | פורסם:11/04/2022
ככל שהפסח מתקרב, הגעגועים לחגיגות הסדר בבית הוריו המנוחים בבאר שבע, תוקפים אותו יותר ויותר. רק בשבוע שעבר הוא צעד גאה ובטוח על המסלול בשבוע האופנה, ועכשיו הוא חוצה את הכביש מהאנגר 11 בנמל תל אביב לדוכן פסח שהוא עושה בשוק הנמל.
אסף דיי צועד על המסלול בשבוע האופנה קורנית תל אביב 2022 (צילום: אבי ולדמן)
אסף דיי, הפיינליסט הססגוני של העונה האחרונה של הריאליטי "מאסטר שף", מתרפק על הזיכרונות שלו מהבית בשכונה ד' בזמן שבמקביל הוא כובש את תל אביב, רגע לפני ליל הסדר: "אצלנו בבית פסח תמיד הלהיב אותי – אמא הייתה מוציאה את הסרוויסים המיוחדים ואת המפות הלבנות ואני הייתי מחכה לאוכל הטעים של פסח. לתוניסאים יש בפסח המון תחליפים ללחם – למשל, בצקניות טעימות מקמח מצה ועוד הרבה תבשילים מבשר.
בפסח יש לנו מאכל מיוחד שנקרא בנאטז' – קציצות מטוגנות של תפוחי אדמה ועוף, זה גם מה שהגשתי בגמר של התוכנית. אחרי ששני הוריי נפטרו, אנחנו עושים את הסדר אצל אחותי הדתייה ומכינים את כל המאכלים שאמא לימדה אותנו. היום אני יכול להגיד בפה מלא שאני מבשל יותר טוב ממנה, חוץ מהבצקניות אותן אנחנו לא יודעים להכין. יש לנו הכל אבל חסרים לנו שני אנשים אהובים".
אסף דיי: "אני לא בא מקיפוח, כי אף פעם לא קופחתי, אבל אין עדיין מספיק ייצוג למזרחים במדינה. גם האוכל התוניסאי פחות מוכר וצר לי על זה – הוא מדהים"
בעוד ששפים בפריים טיים בדרך כלל מקפידים על הגזרה ומשתדלים לשמור על דיאטה וקוביות בבטן, דיי לא ממש מציית לטרנד. "בקולינריה כמו באופנה קיימת כעת קבלה של שמנים, אין בושה להיות מלא,, הוא מצהיר, "הבויפרינד גרם לי לאהוב ולקבל את עצמי וזה חלחל לי לראש שלהיות שמן זה משהו יפה. גם גוף של גבר שמן הוא משהו יפה. פתאום יש יציאה מהארון של גברים שנמשכים לבחורים שמנים ואומרים את זה בקול.
"פעם לא היו לי אופציות להתלבש בצורה אקסטרווגנטית, מה גם שאני 1.80, אלא אם אספתי בגדים מיד שנייה. פתאום בשנים האחרונות יש הכרה שגם גברים שמנים רוצים להיות אופנתיים, וזה מבורך – אני יכול להיכנס ל-COS וכמעט הכול יעלה עליי.
בשבוע שעבר דגמנתי בשבוע האופנה קורנית תל אביב ל-Kesh Limited של קשת, שמעצבת בגדים במידות גדולות. אפילו אלון לבנה עושה פלאס סייז. אבל עדיין יש רשתות גדולות שאני לא נכנס אליהן, כי אני יודע שלא יהיה לי נעים בחנות והבגדים לא יעלו עליי. וזה מעליב אותי. מעליב אותי גם שאומרים: 'יו, איך רזית, איזה יופי'. למה זאת צריכה להיות מחמאה?"
אסף דיי: יש עוד מנות במטבח המזרחי חוץ מחריימה וקוסקוס (צילום: אסף דיי)
בקרב הניטש בין האוכל המזרחי לאשכנזי – המזרחי שולט ונראה שהוא הביס את האוכל האשכנזי שלא מפסיקים להסתלבט עליו ולעלוב בו. החריימה גבר על הגפילטע פיש והג'חנון גבר על הקיגל.
"יש עוד מיליון מנות שוות במטבח המזרחי ברמה מטורפת, שאף אחד לא מכיר. זהו מטבח חכם שנשאר במקום של אוכל עממי. למה אין מסעדות פיין דייניג מזרחיות? חוץ מ'יקוטה' בבאר-שבע שעושה אוכל מרוקאי ברמה גבוהה. אני לא בא מקיפוח, כי אף פעם לא קופחתי, אבל אין עדיין מספיק ייצוג למזרחים במדינה. גם האוכל התוניסאי פחות מוכר וצר לי על זה – הוא מדהים. ובאותו הקשר אני חושב שאין הרבה ייצוג לאוכל המזרחי – הייצוג לאוכל המזרחי מסתכם בחריימה ובקוסקוס. נתפסו פה לכמה מנות מרוקאיות - וזהו".
אסף דיי: בגיל 15 הוריד את הכיפה וצבע את השיער לסגול (צילום: בת שי עוז אנטלר)
הרגשת בתוכנית שאתה מזרחי המחמד?
"לא, אבל הייתי להט"ב המחמד. הייתי השמן ההומו. דיברתי הרבה על השורשים התוניסאיים, ודיברתי על העדה שלי מתוך גאווה. אני גאה במזרחיות שלי. אני המזרחי החדש שלא מתבייש בסבתא שלו ומאיפה שהוא מגיע. פעם אחת סיפרתי על הסבתא התוניסאית שלי ומאז אנשי התוכנית משכו אותי עוד ועוד לדבר עליה. זה מה שהם רצו לשמוע. ממש נמאס לי לחזור ברפטטיביות על הסיפורים האלה. אני אמנם מכבד ואוהב את סבתי ואת אמי המנוחות, אבל בא לי גם לדבר על עצמי, על מה שעובר עלי".
איך החוויה שלך מהפריים טיים?
"התחקירנים ביקשו ממני לא לדבר בלשון נקבה ולהוציא את הפירסינג מהאף, אבל סירבתי. גייז תמיד מגיעים לשלישייה הסופית בריאליטי אבל הם אף פעם לא זוכים ואני שואל למה בקול גדול. סטטיסטית זה מוזר לי. לדעתי בגלל שלרוב מדובר בתוכניות 'פיל גוד' לכל המשפחה, שמתאימות גם למסעודה משדרות וגם לנעמי מרמת אביב, קיים רצון להתחבר למכנה משותף הכי רחב. כהומו שמן משכונה ד' בבאר שבע לא יכול לייצג את הדמות הישראלית, אני לא האמצע של המיינסטרים. כן יכולתי להגיע לגמר, כי רוצים דמות ססגונית, אבל אני חושב שמישהו כמוני לא יכול אף פעם לזכות במקום ראשון".
בשנות ה-70 וה-80 הקלישאה סברה שגייז הם בשלנים טובים. האומנם?
"גייז לא תמיד בשלנים טובים. יש לי מלא חברים שלא יודעים לחתוך סלט והם שורפים חביתה. אני מאלה שתמיד טובים בידיים, ואני לא יודע אם זה קשור לזהותי המינית. זה קשור לסבתא ולאמא שהיו טובות במטבח וחיקיתי אותן. סבתא גם לימדה אותי לסרוג".
אתה זוכר את הפעם הראשונה שבישלת בעצמך?
"כן. רציתי לאפות לכבוד יום הולדת של אמא אז לקחתי קורנפלקס, ביצים ושוקולית, הכנסתי למיקרו וזה יצא דוחה – חביתה עם קורנפלקס. אבל אמא התלהבה, כאילו הכנתי לה קרוקומבוש. זה עשה לי חם בלב. רציתי שיאהבו אותי וזה מה שגרם לי לבשל להוריי".
לכבוד הפסח גם הקהל הרחב יוכל ליהנות ממאכל אחד של דיי, אותו נהגו להכין בביתו לכבוד הפסח: מסוקי - תבשיל אביבי בבישול ארוך, המורכב מבשר ומכל הירקות הירוקים של העונה: אפונת שלג, פול ירוק, ארטישוק, מנגולד אותו הוא ימכור ב"שולחן עורך" - פסטיבל יצרנים מקומיים שיתקינו מאכלי חג מסורתיים בטוויסט עכשווי - מקניידלך וחזרת של שרי ומיכל אנסקי ועד יין תושיה מפתחת ניצנה ומשקאות תוצרת מזקקת הולנדר, ויתקיים השבוע בשוק הנמל בתל אביב, רגע לפני פסח (בתאריכים 13-14 באפריל, ימים רביעי וחמישי).
במקום כיפה - שיער סגול
דיי (במקור דיעי – "השמטתי את ה-ע' בגיל 17"), הוא בן זקונים למשפחה דתית, המונה ארבעה ילדים, גדל כאמור בשכונה ד', "היא הייתה שכונה הארד קור, אבל הייתה לי ילדות כיפית ולא הרגשתי פחות מאחרים. תמיד ידעתי שאני הומו ונמשך לגברים – לא חשבתי שאני משהו אחר".
אסף דיי על המסלול: לובש מה שהוא רוצה (צילום: אבי ולדמן)
אביו עבד במפעלי ים המלח והאמא הייתה גננת. "אמא הייתה בסטי שלי. אישה מדהימה. הייתי אמנם ילד מלא ויוצא דופן, אבל אף פעם לא ייחסו לכך חשיבות בבית. אמא לא נתנה לי להרגיש שונה. אהבתי כמובן את המאכלים שלה - קעבורה – קציצות של עניים מלחם, תפוחי אדמה וחזה עוף או בשר. אלה הקציצות הכי טעימות שאכלתי בעולם ואני לא משוחד. ואת התבשיל 'מקרונה וקנקה', שאמא הייתה עושה באמצע השבוע, כשלא היה לה כוח לבשל: לוקחים קטניות, עדשים, חומוס ומבשלים עם פסטה".
הוריו של דיי הלכו והתחרדו עם השנים ("הם היו כיפה סרוגה ואז הגיעה ש"ס ולקחה את כל המזרחיים") ודיי למד החל מכיתה ה' בישיבה, שם הרגיש לראשונה, לדבריו, מה זה להיות מזרחי: "כולם מסביב היו אשכנזים ואני הרגשתי גם שאני יוצא דופן ולא גברי כמו כולם. פעם באתי עם מעיל אדום ובישיבה אמרו: 'מה אתה לובש אדום? זה של נשים'. רצתי בוכה לאמא וסיפרתי לה שצחקו עלי. היא חיבקה אותי ואמרה: 'אסף, תלבש ותעשה מה שאתה רוצה'. ירשתי ממנה גם את החוש האסתטי. בגלל שהסביבה שלי הייתה מאוד תומכת לא נתתי להצקות להיכנס פנימה. הייתה לי מין חומה.
"בגיל 15, אחרי שעברתי לתיכון חילוני הסרתי את הכיפה והשלמתי עם זה שאני מלא. הארכתי את השיער וצבעתי אותו בסגול, בכתום ובוורוד ולא התייחסתי לתגובות. אמא תמכה ואמרה שזה יפה. אבא סלד מהתספורות ומהבגדים והעיר כל הזמן הערות. בכלל לא הסתדרתי איתו, הוא היה גבר של פעם ולא אהב שאני מחובר לצד הנשי שלי".
אז אחרי כל זה - מה נשאר לך מהדת?
"ארוחות שישי שחשובות לי, האהבה של המשפחה ושל האדם למקום. קשה לי גם לאכול חזיר".
"רצתי וראיתי את אבא שרוע על הרצפה. ניסיתי להעיר אותו ולא הצלחתי. התקשרתי למד"א והם אמרו לי לעשות החייאה מפה לפה. פתאום להיות אינטימי עם אדם שבקושי נישקתי על הלחי שלוש פעמים בחיים, זה היה קשה מאוד"
מתי יצאת מהארון?
"כשהייתי בן 15. יום אחד אחי, שהיה חילוני אמר לי: 'חבר שלי אמר שאתה הומו. אתה הומו?' עניתי בחיוב, והוא פשוט אמר: 'אוקיי'. זה היה מדהים בעיניי. לאמא סיפרתי בגיל 21, והרגשתי שבזכותו של אחי זה היה יותר קל. לאבא סיפרתי רק כשהייתי בן 30. כשהיה לי בן זוג הצגתי אותו בפניו כידיד. אבא התלהב כשהתחלתי לבשל מאכלים תוניסאיים, שהזכירו לו את אמא שלו, והאוכל קירב אותי אליו".
חולם להיות מרתה סטיוארט
בגיל 20, דיי הגיע לתל אביב, התפרנס מעבודות מזדמנות, גילה את סצנת הגייז וחיי הלילה ורצה מאוד להתברג בעולם האופנה, אבל לא ידע איך. "נורא התנשאו עליי", הוא נזכר, "בגלל שאז זה לא היה מגניב להיות שמן שבא מהפריפריה. הראשונים שנתנו לי הזדמנות היו 'קסטרו' ועיצבתי עבורם חלונות ראווה. בהתחלה אנשים הרימו גבה ותהו מה אני עושה שם. אחר כך עברתי ל'רנואר'. הפכתי עם השנים להיות ארט דירקטור וסט דרסר וגם התחלתי לבשל באירועים".
אסף דיי: "לא מגדיר עצמי כשף" (צילום: אסף דיי)
ב-2017 דיי התייתם מהוריו. תחילה מת האב מדום לב בגיל 78. "ביקרתי את הוריי ונשארתי לישון ובבוקר אמא העירה אותי בצרחות, רצתי וראיתי את אבא שרוע על הרצפה. ניסיתי להעיר אותו ולא הצלחתי. התקשרתי למד"א והם אמרו לי לעשות החייאה מפה לפה. פתאום להיות אינטימי עם אדם שבקושי נישקתי על הלחי שלוש פעמים בחיים, זה היה קשה מאוד.
"עד שחברה קדישא באו, נשארנו עם הגופה כמה שעות והכלב לא הפסיק לבכות. זאת הייתה הזיה. כשאבא מת, אמא קמלה לתוך עצמה. הם היו 50 שנה יחד. ארבעה חודשים אחרי אבא אמא נפטרה מקריש דם, היא הייתה רק בת 69. הכי זוועה זה שלא הייתי בארץ כי הייתי בדיוק בשוודיה. אחרי שאמא נפטרה לקחתי את הגלביות שלה, אותן תמיד אהבתי ללבוש. ועשיתי שני קעקועים של לב גדול על גב כפות הידיים, מחוות אהבה להוריי. אמא קיבלה את זה שאני הומו אבל לא הרשתה לי לעשות קעקועים, אבל מאז שהיא מתה אני לא מפסיק להתקעקע, כולל אלמנטים שקשורים למטבח. אחרי מותם, היו לי שנתיים טראומטיות, אבל אני מרגיש שגדלתי מהן. להיות יתום זה קשה בכל גיל".
לפריים טיים הוא הגיע בתקופת הקורונה: "הפרסום גרם לי להיכנס לעצמי ולחשוש. אחרי שהבנתי שאנשים יוצאים מגדרם לעצור ולדבר איתי, הבנתי שאני צריך להכיל את האהבה שלהם. פרסום לא מעניין אותי וידעתי שאני בא ל-15 דקות של תהילה".
התבאסת שלא זכית?
"רציתי לזכות כי אני אדם תחרותי, אבל לא נכנסתי לדיכאון. הרגשתי שהייתי צריך לזכות".
אז מה עם מסעדה משלך?
"אני לא מגדיר את עצמי כשף - אני בשלן ופודיז. אוכל זה התחביב שלי, אבל לא אהפוך אותו למקצוע העיקרי שלי. אני לא יכול להיות במקום אחד הרבה זמן ואני לא מסתדר עם מסגרות, אז אני לא רוצה להשתעבד ולהיות שף במשרה מלאה. חשוב לי להתלהב מאוכל. מראש נכנסתי לתוכנית בידיעה שאני רוצה להמשיך בעבודתי כארט דירקטור.
"אני אוהב לעשות ארוחה פה, סדנה שם, ומדי פעם אני מעורב בפרויקטים – שיתפתי פעולה עם אורי שפט מלחמים והגשתי סנדוויץ' תוניסאי, ובשיתוף פעולה אחר הכנתי ספינג'ים ממולאים. בארוחות אני אוהב לשחק באוכל ולשלב אוכל תוניסאי עם אסיאתי. זהו שילוב שתמיד מפתיע.
"במקביל לכל זה אני עדיין עובד כארט דירקטור בקליפים ובפרסומות - עשיתי לאחרונה קליפ ל'בום בום בום', השיר החדש של ריטה, אותו צילמנו במדבר. ריטה היא אישה מדהימה ואני קצת מקנא בה – גם לי בא להיות כוסית בת 60. עם השנים, למדתי להעריך אנשים מבוגרים שעדיין עושים מה שהם טובים בו. גם אני רוצה להיות ככה בגיל 70 – אולי אהיה סבא חמוד ועדיין אעבוד במקצוע שלי ואהיה רלוונטי".
איזה עוד חלומות יש לך?
"אני רוצה להיות מרתה סטיוארט כשאהיה גדול. הלוואי שזה יקרה".
לא משנה מה תנסו עם מזרחי
המזרחי יותר חזק מנטלית מאשכנזי
יעל
| 13/04/2022 | 20:40
הגיבו לתגובה
105.
נו באמת
לא נמאס לכם מהסלוגן הזה?
ללא שם
| 13/04/2022 | 15:04
הגיבו לתגובה
104.
תנוח דעתך חבריי ואני לא מתביישים במזרחיות שלנו כבר 60 שנה (לת)
המודיע
| 12/04/2022 | 19:38
הגיבו לתגובה
103.
יואו, מי בכלל מתבייש במזרחיות שלו ב-15 שנה האחרונות
אני אשכנזי, הייתי בסביבה שהיו בה גם אשכנזים וגם מזרחיים מאז בית ספר, דרך הצבא ועכשיו בעבודה כבר שנים ארוכות. (וגם במשפחה)
לאף אחד לא אכפת מה העדה שלך. לא. אכפת.
כל השיח הזה הוא שריד היסטורי.
מבחינת אנשים שמזלזלים באחרים או מתביישים... בגיל בית ספר היה קצת מזה. בעיקר מזרחים שמזלזלים באשכנזים, אגב. צד שני לא ממש. עצבן אותנו שמזלזלים בנו אבל לא היה זלזול בכיוון השני. האמת שמלבד אמירות אנטי-אשכנזיות זה פשוט לא היה ממש נוכח. כמו רוב השיט הטיפשי, אחרי גיל בית ספר זה נעלם. באמת שלא אכפת.
אגב - זה לא אומר שאין אפלייה. יש הרבה מאד אפלייה שנובעת מהיסטוריה - מי שמיקמו את סבתא שלו בעיירת פיתוח כך שלא היו לה הזדמנויות ולילדים שלה גם לא היו הזדמנויות - סטטיסטית יש גם לו נקודת מוצא הרבה פחות טובה. כך שיש פער שלא צריך להכחיש וצריך לעבוד בשביל לתקן.
ללא שם
| 12/04/2022 | 22:22
הגיבו לתגובה
102.
גבר
היי
אתה לא מזרחי ולא בטיח. אתה יהודי ישראלי כמוני. כל מי שאומר אחרת - מדבר מהחושך שבלב שלו.
אל תשים על אנשים שלא באמת שמים עליך
אמיר
| 12/04/2022 | 21:41
הגיבו לתגובה
101.
אחלה גבר אבל יש טעות
הוא מפנה בכתבה לחנות שהמידה הכי גדולה בה היא xl, ונראה שהמרואיין צריך קצת מעל מידת xl, אז איך זה מסתדר?
מלא מציאותי
| 13/04/2022 | 06:28
הגיבו לתגובה
100.
מזרחי אשכנזי מה זה משנה ואת מי זה מענין
חוץ מאשר את אבישי בן חיים ושרה נתניהו
ללא שם
| 13/04/2022 | 01:03
הגיבו לתגובה
99.
איכס
הנה מסעדה שכף רגלי לא תדרך בה.
אשכנזיה שלי
| 13/04/2022 | 00:05
הגיבו לתגובה
98.
אין שום חוסר באוכל מזרחי
אני אוהב אוכל מזרחי מהרבה סוגים, אחלה שקיים - אבל אם יש חוסר היום (כלומר פער בין מה שאני לפחות אוהב לבין מה שאני מוצא במסעדות), זה דווקא באוכל אשכנזי.
כל מיני פשטידות או סלטים. יש קצת דברים שנכנסו למיינסטרים, אבל הרבה דברים ממש נחמדים פשוט לא קיימים, וחבל.
ללא שם
| 12/04/2022 | 22:30
הגיבו לתגובה
97.
הוא נראה מבחיל (לת)
אני
| 13/04/2022 | 09:14
הגיבו לתגובה
96.
אתה נפלא (לת)
יערה
| 13/04/2022 | 05:22
הגיבו לתגובה
95.
אתה מהמם! 3 (לת)
מיכל
| 12/04/2022 | 17:27
הגיבו לתגובה
94.
תהיה בן אדם יותר טוב
אדם לא נעים ולא נחמד לא במראה ולא באופי
אפרת
| 12/04/2022 | 14:56
הגיבו לתגובה
מתחבאת מאחורי מקלדת (לת)
אסף דיי
| 12/04/2022 | 22:46
הגיבו לתגובה
93.
אתה לא מזרחי, תוניס זה לא במזרח, ותוניס היא ארץ ערבית (לת)
יוסי
| 12/04/2022 | 14:00
הגיבו לתגובה
מזרחי
אתה מייחס את תוניס לישראל ולכן היא מערבית. פעם ייחסו את ארץ ישראל למדינה הנידונה, ואכן ישראל היא מזרחית לתוניס. מקווה שהובנתי.
קובי
| 13/04/2022 | 00:25
הגיבו לתגובה
92.
אתה חי בשנות ה50 אם מזרחי או אשכנזי זה נושא שיחה עדיין
או פוליטיקאי מסית
יוחבד
| 12/04/2022 | 13:43
הגיבו לתגובה
91.
יאללה תתקדמו מזרחי אכלתם תראש (לת)
מי מעניין סבתא שלך
| 12/04/2022 | 13:35
הגיבו לתגובה
90.
חדש ישן .. למי אכפת? עדיין מזרחי. בכיין
יאללה יאללה עוד אחד...
אני ממש בוכה כאן....
שניור
| 12/04/2022 | 13:15
הגיבו לתגובה
89.
מתגאה כמזרחי אבל מוריד את ה- ע משם המשפחה - דיעי ולא דיי (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 12:22
הגיבו לתגובה
88.
מזרחי מעוצב (לת)
גרבוז צדק
| 12/04/2022 | 11:20
הגיבו לתגובה
87.
אני המזרחי החדש שלא מתבייש בסבתא שלו ומאיפה שהוא מגיע"
חבל!
משה
| 12/04/2022 | 10:50
הגיבו לתגובה
86.
ד"ש לאבישי בן חיים. (לת)
עדי
| 12/04/2022 | 10:26
הגיבו לתגובה
85.
פרענק (לת)
ד״ר רשע
| 12/04/2022 | 15:50
הגיבו לתגובה
84.
אין ישן ממך
המזרחי החדש לא היה מעלה את הנושא הזה בכלל.
אסף
| 12/04/2022 | 15:45
הגיבו לתגובה
83.
בנאטאז'- חשבתי שמכינים רק אצלנו בבית (לת)
נועה
| 12/04/2022 | 14:44
הגיבו לתגובה
82.
באף מקום בעולם לא ראיתי שמתלהבים מאוכל צפון אפריקאי כמו בארץ
בעולם האוכל המזרחי הכי פופולארי ועם הכי הייפ זה האוכל הטורקי ואחריו ההודי והפרסי. בשנים האחרונות גם הפלסטינאי. בעולם הערבי המטבח הכי נחשב זה הלבנוני. בדובאי למשל רוב המסעדות טורקיות או לבנוניות.
ללא שם
| 12/04/2022 | 14:07
הגיבו לתגובה
אין דבר כזה, אוכל פלסטיני. זה אוכל ישראלי (לת)
ללא שם
| 13/04/2022 | 00:46
הגיבו לתגובה
81.
היא נראית כמו וייז'ה מזוקנת ומגודלת. (לת)
ממש
| 12/04/2022 | 13:30
הגיבו לתגובה
80.
מתלבש מגעיל (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 13:06
הגיבו לתגובה
רוצה להיות "מיוחד". (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 13:49
הגיבו לתגובה
79.
אתה נשמע דווקא כמו המזרחי הישן...
כי בשביל ה "מזרחי החדש" ההתעסקות בקיפוח ובושה במוצא היא אנכרוניסטית ומביכה
יאיר מזרחי
| 12/04/2022 | 10:12
הגיבו לתגובה
78.
טוב נו.....
חדש אתה לא כי לי זה קרה כבר לפני 20 שנה וככה להרבה שכמותי לא יכול לקחת קרדיט כזהאבל שאפו ויופי לך רק למה זה נראה ככ מוזנח ולא אסטטי בהתרסה??
נאוה
| 12/04/2022 | 10:11
הגיבו לתגובה
77.
רפואה שלמה , לנפש ולגוף . חג כשר ושמח (לת)
אחד העם
| 12/04/2022 | 09:43
הגיבו לתגובה
76.
אולי מספיק כבר עם אשכנזים ומזרחים?
אין מספיק ייצוג לאוכל מזרחי? איזה שטויות!! תראה תכנית מסטר שף - הכל אוכל מזרחי של סבתא מהבית.... נמאס כבר!!!
ללא שם
| 12/04/2022 | 09:31
הגיבו לתגובה
הם אלה שנקבעים את זה , מוזר לא ? (לת)
מיזרחי ממאדים
| 12/04/2022 | 18:28
הגיבו לתגובה
75.
כל צפון אפריקאי.....
כל צפון טפריקאי מנסה למנף עצמו על ידי הבלטת מוצאו. אין במוצא הזה כלום שאין באחרים. מספיק כבר לרדוף אחרי הצפון אפריקאיות. בתחילת המדינה האדירו ושיבחו כל דבר תימני. התברר שהם כמו כולם רק עם מאכלים אחרים.
מספיק עם האתניות והפלגנות.
כולם דווים, כולם יהודים, כולם יהודים.
ביזו מקרקי
| 12/04/2022 | 09:06
הגיבו לתגובה
74.
אני מזרחי ואין לי מושג מה אתה רוצה???? (לת)
חכימי
| 12/04/2022 | 09:01
הגיבו לתגובה
73.
יש לך בעיה קולינרית:יש הרבה מאוד מאכלים מזרחיים שמי שלא מכיר
אבל חלק מהם הופיע בתוכניות האוכל:מוח, דגים ובשרים - חלק לא כגון: בשר ראש,דוארה, זנב שור, לשון,ושאר איברים פנימים - שחלקם עולה בטעם על כל אנטריקוט שיוגש לי...
לא יודע על קיומם....
| 12/04/2022 | 08:53
הגיבו לתגובה
72.
מתי נכתבה הכתבה בשנות ה40?
חסר אוכל מזרחי בארץ בחייאת? מי זה הבכיין הזה, תנו לו מיקרופון ותקליטו
אטר
| 12/04/2022 | 08:36
הגיבו לתגובה
71.
אני מזרחי ישן, ואני גם לא מתבייש בסבתא שלי
ואתה בול עץ עלוב, צל של אדם, חסר תוכן לחלוטין ורקוב, שהדבר היחיד שאתה עדיין יכול להשתמ שבו כדי לקבל תשומת לב זה לשחק על הקלף העדתי.
כמובן שאין לך בעיה עם ההשלכות של זה, ההנצחה של הקיפוח העדתי, שכבר פרח מין העולם שלנו כבר לפני שני עשורים. אין לך בעיה כמ ועוד הרבה "כוכבים" לשחק על זה, בלי לקחת שום אחריו תעל התוצאות.
עלוב.
ללא שם
| 12/04/2022 | 08:21
הגיבו לתגובה
70.
אין ייצוג לאוכל המזרחי? המטבח המזרחי השתלט ובצדק על ישראל
אצלנו במשפחה האשכנזית המורחבת, רוב התפריט הוא מזרחי בשבתות וחגים. מסלטים, דגים, ממולאים, מרק קובה ועוד ועוד. זה היופי שבקיבוץ הגלויות
דוידי
| 12/04/2022 | 08:02
הגיבו לתגובה
69.
די כבר עם הרגשי נחיתות!
מה אתה מקשקש? , בתוכניות הבישול יש רק אוכל מזרחי, כולם רוצים להכין מאכלים מרוקאים, עירקים, הודים,
תפסיק להתבכיין!
שמעון
| 12/04/2022 | 07:43
הגיבו לתגובה
68.
טרחן.
אין יצוג לאוכל מזרחי?
מפרום, דג חריף, מקלובה ועוד אלף ואחת מנות שמוכרות כמעט לכל ישראלי.
זה שאתה מתבאס שעדות המזרח מזוהות בעיקר עם קוסקוס כי זה לא מאכל סקסי למטבח עלית זה בעיה שלך ורק שלך.
ואם תסתכל בתוכניות הבישול שאתה היית בה ואחרות דווקא טבחים מזרחיים מצליחים להגיע למקומות גבוהים מאוד תוך כדי שהם מבשלים רק אוכל מזרחי. אף טבח לא יכול להגיע לגמר אם יבשל רק אוכל פולני למשל.
והיה גם מתמודד בתוכנית שרצה לבשל מנות שבדיות ואמרו לו ״די כבר עם השבדיה והלבן שלך״.
בחיים לא יגידו למאמא מרוקאית בתוכנית תפסיקי לבשל מרוקו. אולי רק באיזה פרק מסוים בודד אבל לא יותר מזה.
רז
| 12/04/2022 | 07:40
הגיבו לתגובה
67.
די כבר עם המזרחי החדש די עם הבכי הזה ,לא חייבים לך כלום
מספיק לבלבל עם המזרחי שלא מתבייש ,אתה לא מעניין , רוצה לפתוח מסעדה לך תבשל ואל תבשל לנו את המוח בבכי ,יש לנו את הצרות שלנו אתה לא בטיפול אצלנו .תבכה במקום אחר
משה
| 12/04/2022 | 07:35
הגיבו לתגובה
66.
אז לא זכית כי אתה גיי....? אולי הפוך?
אולי הגעת עד הגמר כי אתה דמות צבעונית שעוברת מסך?
והייצוג היחידי שיש בארץ הוא לאוכל מזרחי.... מכיר הרבה מסעדות שמוכרות גפילטע חוץ מבני ברק....? זה המטבח השולט, האשכנזי הפך לנלעג. אותו הדבר לגבי מוזיקה ושאר אבני תרבות. אז חלאס עם הקיפוח תתקדם
אמא שלי ממרוקו
| 12/04/2022 | 07:32
הגיבו לתגובה
65.
2022 (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 07:14
הגיבו לתגובה
64.
אסף, לגבי אוכל, אנשים מצביעים ברגלים או יותר נכון, בפה.
נפתחו במשך השנים הרבה מסעדות עם אוכל מזרחי. זה שהן לא התרוממו או לא התרבו, זה בגלל שהקהל העדיף לאכול אוכל אחר. אם זה בגלל רמת השף או הטבח או בגלל הטעם שהקהל מעדיף, זה לא חשוב. העובדה שאנשים מעדיפים אוכל אחר.
ללא שם
| 12/04/2022 | 07:10
הגיבו לתגובה
63.
מאיזה חור שלפתם את המזרחי החדש הזה שלא מתבייש בסבתא שלו....האוכל המזרחי חא מקבל ייצוג עלאק ...כי הגפילטע פה זה מנת הדגל שלנו נכון? עייפתם את הנשמה ...עדיף להתנגח באשכנזים ולבשל מזרחי...תלמד מאמסלם (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 07:05
הגיבו לתגובה
62.
מה זה אוכל מזרחי
מי אוכל אוכל מרוקאי וטוניסאי חות ממרוקאים וטוניסאים? עם שלם אוכל המבורגר ושניצל וציפס שזה אוכל אשכנזי לגמרי. לא אכלתי חריימה כבר עשור וקוסקוס אכלתי פעם ופלטתי בחזרה לצלחת.
מאיר
| 12/04/2022 | 05:20
הגיבו לתגובה
ממתי המבורגר ושניצל זה אשכנזי?
אשכנזי זה גפילטפיש וקניידלך. שניצל הגיע מצפון איטליה והמבורגר הפך פופולארי בזכות רשתות המזון המהיר והסרטים האמריקאים. וגם המבורגר אפשר לטעון ששורשיו מזרחיים כי הוא גרסה גרמנית לסטייק טרטר שמי שהביאו אותו היו הטטרים שדיברו טורקית.
ללא שם
| 12/04/2022 | 14:04
הגיבו לתגובה
אוכל אשכנזי ואירופאי שולט לגמרי
שניצל, פירה, קניידלעך, שקדי מרק (מנדלן ביידיש), רוגלעך, מרק עוף, מרק אפונה, פשטידות גבינה, פשטידות אטריות (קוגעל), עוגות גבינה, כבד קצוץ, דג מלוח, חלות, אוזני המן, לביבות... יש עוד המון
אתם עיוורים
| 12/04/2022 | 22:26
הגיבו לתגובה
61.
החריימה גבר על הגפילטע פיש והג'חנון גבר על הקיגל. .......
הגפילטע פיש טעים מאוד וגם הקיגל. כל אחד אוכל את האוכל שהוא אוהב.
לא צריך לצעוק אני מזרחי בכל העולם. אתה מרוצה וטוב לך? כל הכבוד.
ללא שם
| 12/04/2022 | 01:22
הגיבו לתגובה
ממש ככה
אליפות
תשוהה יפה תאכל נה בא לך כל הכבוד מחיאות כפיים
| 12/04/2022 | 13:53
הגיבו לתגובה
60.
זה אוכל ערבי. עירק, תוניס, מרוקו ולוב, זה מדינות ערב לא מזרח (לת)
דנה
| 12/04/2022 | 01:09
הגיבו לתגובה
59.
עוד בלבלן מוח (לת)
אבני
| 12/04/2022 | 10:07
הגיבו לתגובה
58.
די עם זה (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 09:26
הגיבו לתגובה
57.
למה להתבייש? תשתחררו כבר מה"קיפוח", בכיינים (לת)
רגשי נחיתות
| 12/04/2022 | 09:18
הגיבו לתגובה
56.
אסף אתה פשוט איש חמוד ומקסים. אוהבת (לת)
נויה
| 12/04/2022 | 09:03
הגיבו לתגובה
55.
אוכל נוסף
יש אוכל שאתה מזדהה איתו כל יום ואוכל אותו כל יום אילו פעמיים ביום אזבה בטח מכיר אהה
כמוש
| 12/04/2022 | 08:50
הגיבו לתגובה
54.
ערסים מזרחיים עם רגשי נחיתות (לת)
אלי
| 12/04/2022 | 08:39
הגיבו לתגובה
אתה חלאה רפה שכל (לת)
אילן
| 12/04/2022 | 09:08
הגיבו לתגובה
53.
אדם דוחה מכוער ומגעיל (לת)
אלי
| 12/04/2022 | 08:37
הגיבו לתגובה
52.
נמוך
אם לדעתך רק קוסקוס וחריימה מאפיינים את המטבח המזרחי אז כדאי שתלמד קצת על הקולינריה הענקית של עדות המזרח
אין שכל אין דאגות
Avremalle
| 12/04/2022 | 08:35
הגיבו לתגובה
51.
עוד אחד מהשבט של אכלו לי ושתו לי.
לך תבשל לאביהו מדינה וחבריו הדפוקים.
ללא שם
| 12/04/2022 | 08:22
הגיבו לתגובה
50.
כתבה מ1960, פשוט מגוחך היום להגיד כזה משפט (לת)
בן
| 12/04/2022 | 08:13
הגיבו לתגובה
49.
טבח
צא מזה ידידי תישאר בארון דלך עם החברים והשריטה שלך תגדל קצת ותן לנו מטבח משהו מענין את הפגם שיש לך במח על אתה והחברים שלך לא מענין
יובל
| 12/04/2022 | 07:56
הגיבו לתגובה
חבוב, אתה זה שלא מעניין
הומופובים צריכים להביע את דעתם במחתרת. אבל עדיף שייעלמו מן העולם. בעוד כמה שנים זה ייקרה. ואתה עוד תתבייש בדברים שאתה אומר וחושב. זה בלתי נמנע.
ללא שם
| 12/04/2022 | 08:13
הגיבו לתגובה
48.
עוד ליצן בקצה הכותרות (לת)
דעה
| 12/04/2022 | 07:53
הגיבו לתגובה
47.
אדם דוחה
מכיר אותו מהתעשייה איש דוחה ערמומי ורשע. שיפסיק להתעסק במראה שלו ויעבוד על האישיות הבעיייתית
עמית
| 12/04/2022 | 07:28
הגיבו לתגובה
למה ככה? איש נחמד וחביב. הסטייל קצת תל אביבי אבל הלב שלו זהב (לת)
דניאלה
| 12/04/2022 | 08:03
הגיבו לתגובה
46.
ומה אנחנו נגיד אשכנז רק קנידלך מיצג אותנו (לת)
אזרחית
| 12/04/2022 | 07:25
הגיבו לתגובה
וגאפילטע פיש. (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 08:24
הגיבו לתגובה
45.
כתבה רדודה ומתמסכנת דיי נמאסתם
לא נמאס לכם מהומואים מזרחיים בכיינים ומבופי סבתא ממרוקו מתוניס
עמי
| 12/04/2022 | 06:49
הגיבו לתגובה
44.
כמה מלל רבאק
במאסטר שף המקורי בבריטניה מתעסקים באוכל ותו לא.
רק פה הפכתם כל קציצה לסרט טורקי סוג ז׳.
כנראה כי הרמה הקולינרית לא משהו
טבח
| 12/04/2022 | 06:35
הגיבו לתגובה
43.
אתה כלוםלא ישן ולא חדש (לת)
גבריאל
| 12/04/2022 | 06:28
הגיבו לתגובה
42.
מיותר ומגוחך
אני תוניסאי ואתה ממש מגוחך
עילאי
| 12/04/2022 | 05:11
הגיבו לתגובה
41.
די! מספיק!
אני ממוצא טוניסאי ומבאר שבע, והמשפחה לא בכתה ולא התלוננה אלא פשוט נלחמה להתקדם וזהו! כל דור מהגרים ברחבי העולם סבל מאפליה בהתאם לתקופה ולמקום אליו הגיע. האוכל המזרחי? יש ייצוג מרהיב היום בארץ ובעולם, והוא רק תופס עוד ועוד מקום תוך האינטרפרטציה האישית של השפים. רוצה עוד יצוג? תפתח מסעדה. אני אישית אשמח לבוא ולאכול אצלך מטעמים טוניסאיים. די, תפתח, תבשל, תתקדם, בהצלחה.
קישקשתא
| 12/04/2022 | 03:59
הגיבו לתגובה
40.
אוכל אשכנזי יעעעע
האוכל של האשכנזים לא עומד בכללים הנדרשים לשלמות הקולנרייה נקודה .
אסרף
| 11/04/2022 | 16:20
הגיבו לתגובה
39.
מי שהצרבות שלו מסתכמת באוכל - מסכן (לת)
מא
| 12/04/2022 | 00:52
הגיבו לתגובה
38.
יש יצוג רב למסעדות מזרחיות - שיפודיות, שווארמה, פלאפל, חומוס
זה לא מסעדות שף, אבל הן טעימות לא פחות ומצליחות יותר.
שוקי
| 11/04/2022 | 23:56
הגיבו לתגובה
אוכל יהודי....
לא......."אוכל יהודי" אלאק. גם המעט שיש נסגרות מעודף ביקוש
אילן
| 12/04/2022 | 09:11
הגיבו לתגובה
37.
חומוס
סביח, שווארמה, פלאפל ופול אלה מאכלים מזרח תיכוניים ונמצאים בלב הקולינריה הישראלית. מה אתה מקשקש?
האוכל האסייאתי והאיטלקי נמצאים לרוב במסעדות. אין ייצוג לאוכל אשכנזי בכלל.
למה מי מתבייש? אבל הכי חשוב זה העדה אלא שכולנו יהודים ואחים
כשהיטלר או מחבל בא להרוג יהודי לא משנה לו אם אתה אשכנזי או מרוקאי או בוכרי. שי עם השטויות אלו כולנו אחים
RAFI
| 11/04/2022 | 22:19
הגיבו לתגובה
34.
ריגשת
אסף- ריגשת אותי בתוכנית ואתה ממשיך לרגש. כולך רגש. ואני מתה על האוכל הטוניסאי שלמדתי מחמותי היקרה. ואני עושה הכל- לא רק קוסקוס. בנטז, טרשי. מרמומה. הכלללל!! תשמר את האוכל הזה, הוא נדיר. וגם אתה!
ד
| 11/04/2022 | 22:17
הגיבו לתגובה
33.
באמת אין ייצוג מספיק לאוכל מזרחי
אוכל מרוקאי ברמה נמוכה השתלט על הסצינה וללא הצדקה. אין אוכל מרוקאי ברמה גבוהה, ואין הרבה אוכל מעדות אחרות.
אף אחד לא מדבר על עדות חוץ מאלה שזה כל מה שמאפיין אותם. הגיע הזמן להתקדם.
אורן
| 11/04/2022 | 22:04
הגיבו לתגובה
30.
מספיק עם אגדות קיפוח - כמה אפשר לסחות את אותו הלימון הרקוב (לת)
חיים
| 11/04/2022 | 21:58
הגיבו לתגובה
29.
לא קראתי הכל, אבל אין ייצוג? קאט דה שיט
האוכל המזרחי נמצא בכל חור. ובצדק יש לו מה להציע בשונה מרוב המטבח האשכנזי, עאלק אין ייצוג.
סעמק מעצבן אותי , איך חזרנו לדבר על עדתיות.
תישאר בבית שלך תעשה מה שאתה עושה תאכל נקניקיות מרגז
דודי
| 11/04/2022 | 21:54
הגיבו לתגובה
28.
עוד בכיין מזרחי
חלאס, תתבגר... לא חייבים לך כלום. לא טוב, תחזור למרוקו
יהודי
| 11/04/2022 | 21:48
הגיבו לתגובה
27.
מסעדות פיין דיינינג מזרחי זה מגוחך
אוכל מזרחי, שאמא או סבתא עושה, שאבא או סבא מבשל, תמיד יהיו טעימים יותר מכל אוכל במסעדה.
תמיד טריפוליטאי ישווה את הביסטיל לבנטאז' ויתבאס מחריימה מרוקאי, כי אין קורייה. אז איך יכנס לאכול במסעדה וישלם על ארוחה מצולחתת מאות שקלים כשהטעם... נו, בסדר.
האשכנזים, ממילא אין להם את היכולת להעריך אוכל של משפחה.
מסעדת פיין דיינינג מזרחית הכי טובה, היא בבית.
סתמחד
| 11/04/2022 | 21:11
הגיבו לתגובה
לאשכנזים אין יכולת להעריך אוכל של משפחה? יא פרימיטיבי
לאשכנזים אין יכולת להעריך אוכל של משפחה מזרחית אולי, כי זה דרעק.
אבל לאכנזים יש אוכל מעולה ומתוחכם הרבה יותר מאוכל מזרחי ואשכנזים מאד מעריכים מפחה. אולי לא בסטנדרטים הגבוהים של המזרחים של למלמל כפרה עליך ואישמדורה כדי להביע את אהבתם, אבל אשכנזים יעשו הכל בשביל הילדים.
הרבה עולים רוסים עם תארים עבדו בנקיון כדי לממן את העתיד של הילדים שלהם וזאת הקרבה הרבה יותר גדולה מאשר לילל ולדחוף לילד קציצות ברוטב עגבניות עם קוסקוס וזאת אהבה אמיתית ולא כמו ההצגה של המזרחים שנעשית כדי להראות לכולם כל הזמן.
ינתי פרה
| 12/04/2022 | 03:50
הגיבו לתגובה
חחח. רואים שלא היית במסעדת שף אמיתית
מזרחית. למשל דוד ויוסף. אחרי שתהיה תדבר.. נראה אותך. קשקשן.
מישהו
| 12/04/2022 | 07:41
הגיבו לתגובה
26.
אתה לא מזרחי, אתה ערבי בן הדת היהודית (לת)
רון
| 11/04/2022 | 20:47
הגיבו לתגובה
תכלסססס (לת)
ביל
| 12/04/2022 | 06:51
הגיבו לתגובה
25.
גייז זוכים במקומות ראשונים בתחרויות שירה. תמיד גם השנה
כותב שגייז מגיעים רק לשלישיית הגמר אבל לא זוכים במקום הראשון . פשוט לא מדייק בעובדות
למה לסלף עובדות
| 11/04/2022 | 20:27
הגיבו לתגובה
24.
מרוקאים בכינים פחדנים שקרנים.
חחח
הילה
| 11/04/2022 | 19:30
הגיבו לתגובה
23.
מה זה תאונת הרכבת הזו ?
ולמה זה חדשות בכלל ? רמת החדשות הפכה כאן לממש בדיחה...
ללא שם
| 11/04/2022 | 18:37
הגיבו לתגובה
22.
הבישולים שלו נפלאים. אלוהים חנן אותו ביצירתיות. מלאך בגן עדן
אין אירוע שאנחנו לא מזמינים אותו לבשל. חוויה מדהימה ןשוה כל דולר ויורו .
מומלץ בחום !
יורם
| 11/04/2022 | 17:42
הגיבו לתגובה
הוא גובה ביורו? מס הכנסה יודעת? (לת)
זיו
| 12/04/2022 | 08:28
הגיבו לתגובה
21.
מה חדש? על הקיפוח והאוכל שמענו כבר. (לת)
אר
| 12/04/2022 | 00:52
הגיבו לתגובה
20.
לא יעזור הקניידלה מביס כל קוסקוס תוצרת בית וחריימה זה בזבוז של דג (לת)
מבין
| 12/04/2022 | 00:12
הגיבו לתגובה
19.
יאללה כבר עם הבכיינות..אין ייצוג לאוכל מזרחי?? נו באמת.. (לת)
שחררו אותנו כבר מזה
| 11/04/2022 | 23:58
הגיבו לתגובה
18.
איזה טיפוס מעייף
אני ואני ואני.
חש את עצמו.
ר.
| 11/04/2022 | 23:54
הגיבו לתגובה
17.
ובכן....
אדם מוזר עם דעות מוזרות ובגדים משוק הפשפשים.
לא הצליח להעביר שום מסר.
ויקי
| 11/04/2022 | 23:36
הגיבו לתגובה
16.
עוד כלומניק מקופח ,יא לך חפש
חסר כישרון ,דוחה וקשקשן
איתי
| 11/04/2022 | 23:09
הגיבו לתגובה
לגמרי נכון והוא גם מתנשא ודוחה
נכון
ללא שם
| 11/04/2022 | 23:20
הגיבו לתגובה
15.
גרוטסקי (לת)
המפוכח האחרון
| 11/04/2022 | 22:47
הגיבו לתגובה
14.
עוד מרוקאקער מקופח שיודע רק לנפנף בפלפל חריף ובעוד מנה על בסיס עגבניות שעושות שילשול (לת)
יוחזר למראקש
| 11/04/2022 | 22:31
הגיבו לתגובה
כמה שנאה עצמית מסכן שאתה סובל יגזען (לת)
איתי
| 12/04/2022 | 08:03
הגיבו לתגובה
13.
אין תמונה אחת של אוכל
מה בעצם מטרת הכתבה? הוא רוצה לפצוח בקריירת דוגמנות או בישול?
כתבה ללא פואנטה
| 11/04/2022 | 22:20
הגיבו לתגובה
12.
לא ייאמן איזה חתיך (לת)
ללא שם
| 11/04/2022 | 22:15
הגיבו לתגובה
11.
למה לבזבז זמן של הקוראים על כזה אדיוט? (לת)
אביהו
| 11/04/2022 | 22:08
הגיבו לתגובה
חחחח (לת)
ללא שם
| 11/04/2022 | 22:14
הגיבו לתגובה
10.
אין ייצוג לאוכל מזרחי? הוא צוחק עליי נכון? (לת)
ט
| 11/04/2022 | 22:02
הגיבו לתגובה
9.
ראיון מהמם ואותנטי. תמשיך כמו שאתה (לת)
ע
| 11/04/2022 | 22:01
הגיבו לתגובה
8.
איףףףףף די כבר, זה כבר דיון ישן בדיוק כמו הקציצות של סבתא שלך (לת)
לירי
| 11/04/2022 | 21:55
הגיבו לתגובה
7.
המקופחים האלו יצאו לי כבר מכל החורים (לת)
מופלטה
| 11/04/2022 | 21:51
הגיבו לתגובה
חמור נשאר חמור
כמה טיפש\ה את\ה יכול\ה להיות כאשר הבחור אומר המפורש שלא הרגיש קיפוח ובכל זאת אתם מרגישים שכולם מקופחים בצד המזרחי .. אז קיפוח היה אם תרצו או לא זאת עובדה שאסור לשכוח לעולם בדיוק כמו שהאשכנזים לא רוצים לשכוח מטראומות העבר שלהם ..כל אחד והשואה שלו..אסור לשכוח מה עברו פה ההורים שלנו ..כולל גניבת הילדים של התימנים....
דניאלה
| 11/04/2022 | 22:13
הגיבו לתגובה
לרגע לא דיבר על קיפוח (לת)
לקרוא ולהגיב
| 12/04/2022 | 09:36
הגיבו לתגובה
6.
נראה לי שמשעמם לכתב והוא לא יודע מה לכתוב אבל צריך לספק כתבה ארוכה
אז מה עושים? היתק נדבק. לוקחים קטע מהעתבה שכבר ניכתב ומעתיקים אותו שוב לקאטת סוף הכתבה אז נראה שהכתבה ארוכה. אדון קמינר, זה משעמם. דרך אגב. יש בגרמניה סופר רוסי שכותב גרמנית בשם וולדימיר קמינר. אולי יש ביניכם קשר משפחתי? הוא גם יהודי.
אני
| 11/04/2022 | 17:20
הגיבו לתגובה
5.
הכל סבבה אבל למה לדבר בלשון נקבה?
אתה גבר לא? מה נותן לך לנכס זהות של מישהו אחר? אם אני הייתי מתחילה לדבר במבטא של הסבתא שלך אפילו שההורים שלי מפולין זה היה לגיטימי בעיניך?
.
| 11/04/2022 | 16:07
הגיבו לתגובה
אני כל מה שאני רוצה להיות
מי את שתחליטי בשבילי באיזה מגדר לדבר
את הדעות החשוכות שלך תשמרי לעצמך
ברוכה הבאה לאור ל20222
אסף דיי
| 11/04/2022 | 21:37
הגיבו לתגובה
סע לאמריקה ושם תהיה מה שאתה רוצה ,
די כל ליצן מנסה לעשות הייפ מגואל נפש
יהודי כשר
| 11/04/2022 | 22:09
הגיבו לתגובה
כל מי שלא מסכים איתי חשוך אויאויאוי
ברוך הבא לעולם. לא כולם מסכימים עם השטויות שלך.
מרכזניק
| 12/04/2022 | 01:32
הגיבו לתגובה
תדבר על עצמך באיזה לשון שאתה רוצה ואל תכתיב לאחרים (לת)
ללא שם
| 12/04/2022 | 07:24
הגיבו לתגובה
כל המתרוממים, עלו להגן על הפייגלה הדוחה הזה (לת)
ללא שם
| 13/04/2022 | 00:48
הגיבו לתגובה
4.
בנוגע למשקל.....
תשקול ירידה במשקל מטעמי בריאות. וזה לא קשור לכתבה, שורשים או נטיה ו...., רק למען בריאותך.
ללא שם
| 11/04/2022 | 15:24
הגיבו לתגובה
3.
כיף לקרוא
בחור נחמד וגאה, ישר כוח
איש
| 11/04/2022 | 14:53
הגיבו לתגובה
2.
מה הקשר להומו מזדקן לכתבה על אוכל? (לת)
מאיר
| 11/04/2022 | 14:20
הגיבו לתגובה
כנראה זה קשור בכותב הכתבה (לת)
ללא שם
| 11/04/2022 | 14:35
הגיבו לתגובה
איפה כואב לך
מה הקשר בין מין מגדר לגיל
צאו מהחושך
אסף דיי
| 11/04/2022 | 21:38
הגיבו לתגובה
1.
אני בטוח שסבתא שלך, מתביישת בך (לת)
ללא שם
| 11/04/2022 | 14:20
הגיבו לתגובה
אני דווקא בטוחה שסבתא שלך מתהפכת כרגע (לת)
ללא שם
| 11/04/2022 | 19:28
הגיבו לתגובה
תגנן על טעויות הטבע, אבל זה לא ישנה את העובדה, שזה מה שהם (לת)